Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

MANCOMUNITAT DES RAIGUER

Núm. 158869
Text definitiu del Conveni de col·laboració entre la Mancomunitat des Raiguer i l'Ajuntament de Mancor de la Vall amb el qual es formalitza l'encàrrec de gestió per la provisió de diferents serveis dins l'àmbit de serveis socials

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Havent aprovat definitivament el text del Conveni de col·laboració entre la Mancomunitat des Raiguer i l' Ajuntament de Mancor de la Vall pel qual es formalitza l'encàrrec de gestió per la provisió de diferents serveis dins l'àmbit de serveis socials, aprovat pel Ple de la Mancomunitat des Raiguer en sessió extraordinària de data 19 de gener de 2023 i pel Ple de Ajuntament de Mancor de la Vall de data 3 de gener 2023, es publica dit Conveni signat per a la seva formalització i per al seu general coneixement, en compliment dels articles 11.3.b) de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic, en concordança amb l'article 8.1.b) de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Contra el present Acord, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar alternativament recurs de reposició potestatiu davant el Ple de la Mancomunitat des Raiguer, en el termini d'un mes a comptar des de el dia següent al de la publicació del present anunci, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques; o bé interposar directament recurs contenciós-administratiu, davant el Jutjat de lo Contenciós-Administratiu de Palma en el termini de dos mesos, a comptar des de el dia següent al de la publicació del present anunci, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció Contenciós-Administrativa. Si s'optés per interposar el recurs de reposició potestatiu no podrà interposar recurs contenciós-administratiu fins que aquell sigui resolt expressament o s'hagi produït la seva desestimació per silenci. Tot això sense perjudici de que Vostè pugui interposar qualsevol altre recurs que pogués estimar més convenient al seu dret.

 

Binissalem, a data de la signatura electrònica (6 de febrer de 2023)

El president Andreu Isern Pol

 

CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE LA MANCOMUNITAT DES RAIGUER I L'AJUNTAMENT DE MANCOR DE LA VALL AMB EL QUAL ES FORMALITZA L'ENCÀRREC DE GESTIÓ PER LA PROVISIÓ DE DIFERENTS SERVEIS DINS L'ÀMBIT DE SERVEIS SOCIALS

A Binissalem, a 27 de gener de 2023

REUNITS

D'una part, el Sr. Andreu Isern Pol, amb DNI 41.394.521H, president de la Mancomunitat des Raiguer i en representació de la mateixa.

D'altra part, el Sr. Guillem Villalonga Ramonell amb DNI 43.044.140P batle de l'Ajuntament de Mancor de la Vall i en representació del mateix.

ANTECEDENTS

PRIMER.- Que, l'Ajuntament de Mancor de la Vall requereix a la Mancomunitat des Raiguer la prestació de diferents programes i serveis de l'àrea de serveis socials.

En data 15 de novembre de 2022 l'Ajuntament de Mancor ha signat un conveni amb l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) per al finançament dels serveis socials comunitaris bàsics per als anys 2022, 2023 i 2024.

Aquest conveni té per objecte «establir el marc de col·laboració entre l'IMAS i l'Ajuntament de Mancor de la Vall per al finançament del conjunt dels Serveis Socials Comunitaris Bàsics entre l'1 de gener de 2022 i el 31 de desembre de 2024. I pretén, per una banda, mantenir i desenvolupar una xarxa de serveis socials comunitaris bàsics garantir un nivell mínim de prestacions homogènies a totes les persones dins el municipi, fer possible arribar a un escenari de compliment de les ràtios del Decret 48/2011 en el seu millor llindar (1 Treballador Social i 1 Educador Social a jornada completa per 5.000 habitants), donant suport a les despeses derivades de les intervencions professionals individuals-familiars i les derivades del treball comunitari, i agilitzar la tramitació administrativa per al finançament dels SSCB i per a la gestió de dades (excepte pels municipis de Palma i Calvià), donant suport a la història social i al registre d'activitats mitjançant la gestió i el manteniment de l'aplicació HSI. Per altra banda, contribuir a la continuïtat dels serveis prestacions que es donin i millorar, si és el cas, alguns aspectes que puguin necessitar de la seva adaptació a la realitat municipal de cada SSCB, sigui mitjançant la complementació del finançament d'altres administracions, com amb la creació i manteniment de serveis especialitzats.»

Per tal de dur a terme l'objecte del present conveni i donada l'escassesa de recursos tècnic l'ajuntament de Mancor de la Vall, ha valorat la necessitat d'encarregar aquests serveis a la Mancomunitat des Raiguer, mitjançant l'aprovació d'aquest encàrrec de gestió, justificant-se la mateixa , per raons d'eficàcia i per mancar dels mitjans tècnics idonis per al seu compliment.

SEGON.- Que, la Mancomunitat des Raiguer, de la que forma part l'Ajuntament de Mancor de la Vall, segons els seus Estatuts, exerceix competències orientades a la prestació de serveis públics que siguin necessaris per a que els seus municipis puguin complir amb les seves competències.

Avui dia, a la Mancomunitat des Raiguer, existeixen nou (9) municipis que requereixen la prestació dels serveis indicats anteriorment. Si aquests serveis es gestionen de forma mancomunada, i no de forma individual per cada un dels Ajuntaments que conformen la Mancomunitat, la inversió de mitjans i de temps, es veu notòriament reduïda.

TERCER.- De conformitat amb els principis d'economia processal i de col·laboració interadministrativa, les dues entitats estimen apropiat col·laborar i ajustar les seves relacions recíproques als deures d'informació mútua, col·laboració, coordinació i respecte als àmbits competencials respectius, sent compatibles amb l'autonomia de les respectives entitats locals.

QUART.- La subscripció del present Conveni haurà de millorar l'eficiència de la gestió pública, eliminar duplicitats administratives i complir amb la legislació d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

CINQUÈ.- Així doncs, atès l'indicat i amb el previst a l'article 11 de la Llei 40/ 2015, de 1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic, que preveu que la realització d'activitats de caràcter material o tècnic de la competència dels òrgans administratius o de les Entitats de dret públic podrà ser encomanada a altres òrgans o entitats de la mateixa o de distinta Administració, per raons de eficàcia o quan no es posseeixin mitjans tècnics pertinents per el seu desenvolupament, materialitzant-se mitjançant la firma de corresponent Conveni i tenint en compte que aquests tipus de Convenis estan exclosos de la Llei de Contractes del Sector Públic, en virtut del previst al seu article 4.1.c.; per tot l'exposat, i

Totes les parts ens reconeixem mútuament la capacitat legal necessària i subscrivim aquest Conveni segon el previst en l'article 11.3 b) de la Llei 40/ 2015, de l'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic, i d'acord amb les següents,

CLÀUSULES

PRIMERA.- OBJECTE DE L'ENCÀRREC DE GESTIÓ

La finalitat d'aquest conveni és la constitució d'un encàrrec de gestió a favor de la Mancomunitat des Raiguer per part de l'Ajuntament de Mancor de la Vall, per la prestació per aquesta des diferents serveis i programes específics dins l'àmbit de Serveis Socials.

Pel present Conveni, l'Ajuntament de Mancor de la Vall encomana a la Mancomunitat des Raiguer els serveis següents:

  • Educador/a social a 50,00% de jornada laboral.
  • Treballador/a social a 50,00% de jornada laboral.
  • Auxiliar Administratiu a 25,00% de jornada laboral.
  • Servei d'Atenció Psicosocial per 18 hores setmanals de servei.

SEGONA.- FORMA D'EXECUCIÓ

Drets i deures de la Mancomunitat des Raiguer que reb l'encàrrec

La Mancomunitat des Raiguer s'encarregarà de tramitar el procediment corresponent per dotar de personal tècnic i qualificat el servei indicat mitjançant la contractació laboral, el nomenament de personal estatutari o la contractació externa del servei.

Quan el servei suposi la contractació externa del servei, la Mancomunitat del Raiguer es compromet dur a terme el procediment de contractació i a preparar tota aquella documentació necessària per dur a terme la gestió de la contractació , així com realitzar el seguiment de tot el procediment de contractació fins a la formalització del contracte amb l'adjudicatari.

Així mateix, un cop adjudicat el contracte, la Mancomunitat s'encarregarà de fer el seguiment de la seva execució com a òrgan contractant.

Drets i deures de l'Ajuntament de Mancor de la Vall que realitza l'encàrrec

L'Ajuntament haurà de comunicar totes aquelles dades necessàries que la Mancomunitat des Raiguer li requereixi per a poder complir amb la sol·licitud realitzada.

A més, assumirà el compromís ferm d'aportació econòmica per a la provisió d'aquest servei per part de la Mancomunitat des Raiguer per import anual de 65.000,00€.

TERCERA.- FINANÇAMENT I FORMA DE PAGAMENT

La valoració de la totalitat dels treballs encomanats a la Mancomunitat des Raiguer, ascendeixen a la quantitat de 65.000,00 euros a l'any 2023.

Dita quantitat fa referència tants als costs salarials com aquells costs associats al servei.

Dita quantitat serà satisfeta per l'Ajuntament de Mancor de la Vall amb càrrec a l'aplicació pressupostària corresponent la Mancomunitat des Raiguer mitjançant el procediment establert en el Pressupost de la Mancomunitat des Raiguer per a l'exercici 2023 relatiu a les aportacions econòmiques dels ajuntaments de l'entitat.

QUARTA.- ABAST I LÍMITS A L'ENCOMANA

La present encomana implica exclusivament la provisió dels següents serveis dins l'àmbit de serveis socials:

  • Educador/a social a 50,00% de jornada laboral.
  • Treballador/a social a 50,00% de jornada laboral.
  • Auxiliar Administratiu a 25,00% de jornada laboral.
  • Servei d'Atenció Psicosocial per 18 hores setmanals de servei.

Dita encomana no suposa la cessió de la titularitat de la competència objecte d'aquest encàrrec, ni dels elements substantius del seu exercici.

L'Administració que encomana és responsable de la supervisió del exercici de la activitat encomanada.

CINQUENA.- VIGÈNCIA DEL CONVENI

El present Conveni entrarà en vigor a partir de la data de la seva signatura i publicació al Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i tindrà una durada de quatre (4) anys, prorrogables per quatre (4) anys més.

La valoració de la totalitat dels treballs encomanats a la Mancomunitat des Raiguer, com s'expressa a la clàusula tercera d'aquest conveni, ascendeixen a la quantitat de 65.000,00 euros a l'any 2023.

Per als exercicis 2024, 2025 i 2026 la quantia serà la que resulti dels pressuposts que aprovarà la Mancomunitat des Raiguer per aquests serveis i anualitats.

Cada una de les parts, no obstant, podrà determinar la seva extinció en qualsevol moment, comunicat aquesta circumstància amb antelació, conforme a la clàusula sisena i de forma expressa.

SISENA.- EXTINCIÓ DEL CONVENI

El present Conveni s'extingirà:

a) Per acord mutu de les parts.

b) Per denúncia de qualsevol de les dues parts amb una antelació mínima de tres mesos a la data d'extinció del contracte o d'alguna de les seves pròrrogues.

c) Per revocació de la Administració que encomana davant qualsevol incompliment de les obligacions assumides per part de la administració gestora de la encomana. La revocació es realitzarà mitjançant resolució motivada de la administració que encomana atorgant prèviament tràmit d'audiència a la Administració gestora de la encomana.

d) Per renúncia de la Administració gestora de la encomana davant qualsevol incompliment de les obligacions assumides per part de la Administració que encomana. La renúncia exigirà prèviament tràmit d'audiència a la Administració que encomana; complit aquest tràmit la renúncia es realitzarà mitjançant resolució motivada de la Administració gestora de la encomana.

 

SETENA.- RÈGIM JURÍDIC DEL CONVENI

El present Conveni tindrà naturalesa administrativa i per a la resolució de dubtes i llacunes que es poguessin plantejar en l'aplicació del mateix, s'estarà al previst en la Llei 39/2015, de l'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i la Llei 40/2015, de l'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

VUITENA.- PROTECCIÓ DE DADES

El control i la seguretat de les dades personals subministrades en compliment d'aquest conveni es regeixen pel que disposa la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

NOVENA.- COMPETÈNCIA JURISDICCIONAL

El Jutjat de lo Contenciós-administratiu de Palma és competent per conèixer en única instància dels recursos que es dedueixin en relació amb el present Conveni, de conformitat amb el previst en l'article 8.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciós-administrativa.

En prova de conformitat per tot allò exposat anteriorment, signen el present Conveni, que s'estén per exemplar duplicat en el lloc i data indicats en el encapçalament del present document.

 

Sr. Andreu Isern Pol                                                                                                         Sr. Guillem Villalonga Ramonell

President de la Mancomunitat des Raiguer                                                                     Batle del Ajuntament de Mancor de la Vall

 

Sr. Antoni Payeras Beltrán                                                                                               Sra. Mª del Carmen Cruz Sánchez

Secretari en acumulació per substitució                                                                          Secretaria Interventora del Ajuntament de

de la Mancomunitat des Raiguer                                                                                     Mancor de la Vall