Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

FUNDACIÓ MALLORCA TURISME

Núm. 157701
Resolució de la direcció de la Fundació Mallorca Turisme per la qual s’aprova la convocatòria d’un concurs de curtmetratges MFC #MallorcaFilmCurtmetratges

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. La Mallorca Film Commission, que forma part de la Fundació Mallorca Turisme, impulsa la promoció de la imatge de Mallorca com a plató cinematogràfic, mitjançant el cinema i altres mitjans audiovisuals, i fomenta la creació d'esdeveniments cinematogràfics a l'illa. Entre els objectius principals de la Mallorca Film Commission, hi ha impulsar i desenvolupar la creació i producció audiovisual de Mallorca com una forma de contribuir tant a la generació d'un teixit econòmic vinculat a l'activitat del sector audiovisual, com a la projecció de la imatge de Mallorca cap a l'exterior com a destí turístic, mitjançant la presència de localitzacions, patrimoni, tradicions, història, cultura i talent en les obres audiovisuals.

En aquest sentit, la Mallorca Film Commission treballa per reforçar i promoure els diferents estaments professionals i empresarials del sector audiovisual a Mallorca, així com per atreure cap al nostre territori figures destacades del cinema en l'àmbit internacional, tant per rodar pel·lícules, com per vincular la seva presència a la promoció turística de Mallorca.

2. La Mallorca Film Commission, a través de la Fundació Mallorca Turisme, vol convocar el concurs MFC #MallorcaFilmCurtmetratges, en el qual poden participar curts produïts per professionals i empreses audiovisuals de Mallorca. El concurs ha de servir per promocionar el turisme de Mallorca mitjançant la divulgació dels curtmetratges a Internet i les xarxes socials.

3. D'acord amb l'article 44 de la Constitució espanyola, els poders públics han de promoure i tutelar l'accés a la cultura, a la qual tothom té dret. Segons l'estudi The Economy of Culture in Europe, elaborat l'any 2006 per la Comissió Europea, la justificació d'una intervenció pública dins el sector cultural recolza sobre el pensament europeu que la cultura és un bé indispensable d'interès general. Això fa que els mecanismes i les polítiques culturals públiques considerin les indústries culturals i creatives com a bé inherent i indispensable per fomentar la cohesió social i territorial.

Fonaments de dret

1. Disposició addicional primera de l'Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017, amb modificació posterior, BOIB núm. 96, de 4 d'agost de 2018), que estableix que,

a) Els subjectes inclosos dins l'àmbit d'aplicació d'aquesta Ordenança poden convocar premis, que tenen per objecte reconèixer, recompensar o estimular accions que en són mereixedores, pel caràcter social, cultural, esportiu, ambiental, etc., sempre que estiguin en les línies d'actuació pròpies dels diferents departaments de la corporació.

b) En les convocatòries corresponents s'han d'indicar el nombre de premis convocats, els requisits dels participants, l'import i els criteris d'adjudicació, que s'han de determinar per la qualitat i per la idoneïtat, i l'adequació de l'activitat premiada a la finalitat específica pretesa.

c) No poden obtenir la condició de beneficiaris dels premis les persones o les entitats en les quals s'esdevinguin algunes de les circumstàncies assenyalades en l'article 8.2 de l'Ordenança, llevat que, per la naturalesa del premi en siguin una excepció, ni tampoc les previstes en els apartats 3 i 4 d'aquest precepte, la qual cosa s'acreditarà en els termes prevists en l'article 10.

2. Article 10 del Decret pel qual es determina l'organització del Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 99, de 18 de juliol de 2019), modificat per Decret de la presidenta del Consell de Mallorca, de 26 de gener de 2021 (BOIB núm. 10, de 23 de gener de 2021).

3. El conseller executiu del Departament de Transició, Turisme i Esports ha autoritzat la Fundació Mallorca Turisme a concedir les subvencions incloses en el Pla d'Actuació de la Fundació de 2023 i totes les que s'incloguin en posterioritat prèvia inclusió en el Pla Estratègic de Subvencions del Consell de Mallorca, d'acord amb la Disposició addicional quarta de l'Ordenança general de subvencions esmentada.  

4. Estatuts de la Fundació Mallorca Turisme (BOIB núm. 24, de 23 de febrer de 2019 amb modificació BOIB núm. 10, de 23 de gener de 2021).

Per tot això, d'acord amb els Estatuts de la Fundació Mallorca Turisme i amb l'autorització prèvia del Departament de Transició, Turisme i Esports del Consell Insular de Mallorca, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la convocatòria del concurs de curtmetratges MFC #MallorcaFilmCurtmetratges, amb l'interès de promocionar Mallorca mitjançant productes audiovisuals.

2. Publicar aquesta convocatòria en la Base de dades nacional de subvencions i l'extracte d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (2 de març de 2023)

El director de la Fundació Mallorca Turisme Miguel Pastor Jordá