Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 157449
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis col·lectius, Acords col·lectius de treball i Plans d’igualtat de les Illes Balears de l’Acord d’adhesió al Conveni col·lectiu del personal laboral al servei de la CAIB del personal de l’Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balears, en sigles IBETEC, i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 20 de juliol de 2022, la Comissió Negociadora d'IBETEC aprovà la proposta d'adhesió al conveni col·lectiu del personal laboral al servei de la CAIB.

2. El 12 de gener de 2023, Ramon Roca Merida, en representació de la Comissió Negociadora de l'Acord, sol·licità el registre, el dipòsit i la publicació de l'Acord esmentat.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar l'Acord d'adhesió al Conveni col·lectiu del personal laboral al servei de la CAIB del personal de l'Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balears en el Registre de Convenis col·lectius, Acords col·lectius de treball i Plans d'igualtat de les Illes Balears.

2. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

3. Publicar l'Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, data de signatura electrònica (27 de gener de 2023)

Per delegació del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball (BOIB 97/2019) La directora general de Treball i Salut Laboral Virginia Abraham Orte  

 

 

 

ACORD PEL QUAL IBETEC S'ADHEREIX AL V CONVENI COL·LECTIU DE PERSONAL LABORAL AL SERVEI DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE LES ILLES BALEARS

REUNITS

D'una part en representació empresarial de l'Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balears (IBETEC), el director gerent (per suplència), Ramón Roca Mérida, seguint la delegació que li va atorgar amb aquesta finalitat el Consell d'Administració de l'ens a la seva sessió de dia 18 de juliol de 2022.

De l'altra part, la representació legal dels treballadors de l'ens IBETEC, David Camarero en qualitat de delegat de personal, en virtut de l'elecció a tal efecte pels treballadors d'IBETEC a l'elecció de 19 de novembre de 2018.

EXPOSEN

I) Que es reconeixen mútuament capacitat i legitimació suficient per a l'objecte del present acord, en virtut del que disposa l'article 87 del Reial Decret Legislatiu 2/2015 de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de l'Estatut dels Treballadors.

II) Que no existeix afectació per cap conveni col·lectiu vigent per a l'activitat de l'empresa.

ACORDEN

Primer: L'adhesió PARCIAL, amb efectes del dia de la signatura digital al V Conveni Col·lectiu de personal laboral al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes balears, actualment vigent.

Segon: L'adhesió serà vigent des del dia següent a la ratificació de l'Acord d'adhesió per part del Consell d'Administració i mentre ho sigui el V Conveni col·lectiu, incloent-hi, si pertoca, el termini de trenta mesos al qual fa referència el darrer paràgraf de l'article 4 d'aquest.

Tercer: Concretant el contingut de l'Adhesió, ambdues parts convenen que aquest estigui conformat pel text íntegre amb la inaplicació dels següents preceptes:

1. L'article 1, relatiu a les parts negociadores.

2. L'article 2, paràgrafs 3r i 4t, relatius a les exclusions de l'àmbit d'aplicació del Conveni.

3. L'article 7, relatiu a la referència a personal laboral “no fix a extingir”.

4. Els articles 15 i 16, relatius a la classificació professional i els nivells de classificació.

5. Article 21, lletra f, relatiu a la mobilitat entre administracions públiques.

6. El segon paràgraf de l'article 23, relatiu a les referències al nivell retributiu.

7. L'article 26b, que estableix un requisit per concórrer a la promoció interna.

8. L'article 27, que estableix el concurs com una de les tres formes d'accés al lloc de treball.

9. L'article 28, que estableix la mobilitat entre empreses públiques.

10. L'article 29.3, relatiu a la contractació nominativa del personal laboral no permanent.

11. L'article 40. Apartat 2, relatiu a la distribució de l'horari de personal laboral docent.

12. L'article 52a.

13. L'article 72, relatiu a la Comissió Paritària de Prevenció de riscos laborals.

14. L'article 73, relatiu al Servei de Prevenció de Risc Laborals.

15. L'article 96. Apartat 1, relatiu al Comitè Intercentres, òrgan de representació no aplicable a l'ens IBETEC.

16. L'article 98, relatiu a les funcions del Comitè Intercentres.

17. Les disposicions addicionals primera, segona, tercera, quarta, setena i vuitena queden suprimides.

Quart: Quedaran automàticament exclosos de l'adhesió aquells apartats del conveni respecte dels quals es pugui determinar que inclouen clàusules normatives no aplicables a l'entitat IBETEC o que li son d'impossible aplicació.

Cinquè: Modificació de referències.

  1. L'objecte de l'adhesió és regular les relacions laborals entre el personal laboral de l'ens IBETEC.
  2. Totes les referències fetes a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears s'entendran fetes a l'ens IBETEC, les fetes al personal laboral al servei de la CAIB o al dels departaments de l'Administració i dels organismes autònoms que en depenen, s'entendran fetes al personal al servei de l'ens IBETEC.
  3. Totes les referències que el V conveni col·lectiu de la CAIB fa, relatives a les millores del personal funcionari, s'ha d'entendre que ho són a les millores del personal laboral al servei de la CAIB.

Sisè: Altres modificacions

Així mateix es modifiquen les disposicions següents:

1. Del segon paràgraf de l'article 23, les referències al nivell retributiu seran a la categoria.

2. L'article 26 a, que s'ha d'interpretar en el sentit que ha de tractar-se de personal laboral fix del grup professional immediatament inferior al de la vacant oferta.

3. L'article 45.1.e que estableix els dies de assumptes particulars, que seran els dies que estableixi la normativa vigent per als empleats públics.

4. La disposició addicional cinquena i sisena s'ha d'interpretar com un dret del personal laboral fix.

SetèClàusules complementàries

Com a clàusules complementàries a l'adhesió, ambdues parts convenen les següents:

1. Sobre la incapacitat temporal:

Els acords adoptats pel Consell de Govern en relació als complements per incapacitat temporal pel personal laboral de la CAIB seran d'aplicació pel personal de l'ens IBETEC.

2. Dies addicionals de vacances i assumptes propis per antiguitat:

Els acords adoptats pel Consell de Govern en relació als dies addicionals de vacances i assumptes propis per antiguitat pel personal laboral de la CAIB seran d'aplicació pel personal de l'ens IBETEC.

3. Sobre l'article 42, de reducció de jornada per raó de guarda legal quan el treballador o treballadora tingui al seu càrrec a una persona menor de 12 anys: aquesta edat s'amplia fins als 14 anys.

Vuitè: Disposicions modificades en virtut de la disposició addicional quinzena de la Llei 15/2012, de 27 de desembre, de pressupost generals de la Comunitat autònoma de les Illes Balears per l'any 2013.

1. L'article 77.2, relatiu a les retribucions complementàries, queda modificat de la manera següent:

2. Retribucions complementàries

2.1. Complement d'insularitat

2.2. Complement de dedicació especial

2.3. Complement de responsabilitat

2.4. Complement de dificultat tècnica

2.5. Complement personal i transitori

2.6. Hores extraordinàries

2. Els articles 81, 82, 83, 84, 85, 87 i 88, que regulen complements salarials, que se substitueixen per les retribucions complementàries següents:

a) Complement de dedicació especial: aquest concepte ha d'englobar tots els complements destinats a retribuir la disponibilitat, la incompatibilitat, l'exclusivitat i qualsevol altre de similar. Aquest concepte retributiu s'ha de denominar complement de dedicació especial.

b) Complement d'horaris especials: aquest concepte ha d'englobar tots els complements destinats a retribuir les jornades especials, la jornada partida, el treball per torns, el treball en dies festius, el treball nocturn i qualsevol altre de similar. Aquest concepte retributiu s'ha de denominar complement d'horari especial.

c) Complement de responsabilitat: aquest concepte ha d'englobar tots els complements destinats a retribuir la cabdalia orgànica, el comandament de personal, la direcció d'equips i qualsevol altre de similar. Aquest concepte retributiu s'ha de denominar complement de responsabilitat.

d) Complement de dificultat tècnica: aquest concepte ha d'englobar tots els complements destinats a retribuir la complexitat de les tasques assignades, la diversitat o l'heterogeneïtat de les funcions, l'experiència exigida i qualsevol altre de similar. Aquest concepte retributiu s'ha de denominar complement de dificultat tècnica.

e) Complement de penositat: aquest concepte ha d'englobar els complements destinats a retribuir la conducció habitual de vehicles, l'esforç físic, les condicions meteorològiques, l'atenció d'emergències, l'ús de determinats equips o de maquinària especial, l'exposició a productes químics i qualsevol activitat classificada en els annexos vigents en matèria de prevenció de riscs laborals, i qualsevol altre de similar. Aquest concepte retributiu s'ha de denominar complement de penositat.

3. La retribució del complement d'insularitat i del complement de paga extraordinària queden definits segons els apartats 2.1 i 2.2 de la DA15 de la Llei 15/2012. La resta de retribucions complementàries aplicables als treballadors, segons grup i categoria de l'ens IBETEC, queden definides a la RLT aprovada i vigent a l'empresa.

4. L'annex I del V conveni col·lectiu de personal laboral quedarà adaptat a les categories aprovades per l'ens.

I en prova de conformitat ambdues parts firmen dos exemplars d'aquest documents a un sol efecte.

 

Palma, en data de signatura digital (20 de juliol de 2022

Pel representant d'IBETEC Ramon Roca

Pel delegat de personal David Camarero de la Rosa)