Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

AGÈNCIA D'ESTRATÈGIA TURÍSTICA DE LES ILLES BALEARS

Núm. 156821
Resolució del President de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) per la qual es modifica la resolució del President de l’AETIB de 29 d’abril de 2022, que aprova la convocatòria d’ajudes mitjançant un sistema de “bonus turístics” amb l’objectiu d’incentivar la demanda dels serveis turístics i reactivar l’economia de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1.- El dia 30 d'abril de 2022, es publicà en el BOIB núm. 57 la Resolució del President de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) per la qual s'aprova la convocatòria d'ajudes mitjançant un sistema de “bonus turístics“ amb l'objectiu d'incentivar la demanda dels serveis turístics i reactivar l'economia de les Illes Balears, mitjançant un sistema de “bonus turístics” per a la convocatòria 2022-2023.

2.- Per tal d'ajustar la convocatòria a l'esperit de la normativa, això es, una major celeritat i transparència en l'ordenació del procediment administratiu es considera adient i necessari procedir a la modificació de les bases de la convocatòria anteriorment esmentada per tal de donar-li una correcta cobertura.

Fonaments de Dret

1.- Els articles 24 i 25 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

2.- L'article 75 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions que estableix  el procediment per a la compte simplificada “Als efectes del que disposa l'apartat 2 de l'article 30 de la Llei, per a subvencions concedides per un import inferior a 60.000 euros, podrà tenir caràcter de document amb validesa jurídica per a la justificació de la subvenció el compte justificatiu regulat en aquest article, sempre que així s'hagi previst a les bases reguladores de la subvenció”.

3.- L'article 58.4 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, por el que s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions que estableix  el procediment per a la compte simplificada “Quan la quantia total màxima de les subvencions convocades es distribueixi entre diferents crèdits pressupostaris i s'atorgui expressament a aquesta distribució caràcter estimatiu, l'alteració d'aquesta distribució no necessita nova convocatòria però sí de les modificacions que siguin procedents a l'expedient de despesa abans de la resolució de la concessió”.

RESOLUCIÓ

Primer.- Modificar el punt 3 de l'annex I d'aquesta convocatòria «Dotació pressupostaria» relatiu a la precedència de la ajuda per l'anualitat de l'exercici de l'any 2023, de la manera següent:

"Per l'anualitat 2023: 200.000 € del pressupost de l'AETIB per l'exercici 2023".

Segon.- Modificar el punt 10 de l'annex I d'aquesta convocatòria “Resolució de la concessió i abonament de l'ajuda”, relatiu al procediment a seguir en la tramitació de les ajudes de la present convocatòria, de la manera següent:

"10.2 La Direcció de l'AETIB, una vegada comprovada la documentació presentada, per via telemàtica, per l'entitat col·laboradora i comprovat d'ofici per part de l'AETIB que el beneficiari es troba al corrent de les obligacions tributaries i de seguretat social, dictarà proposta de resolució definitiva. La proposta de resolució definitiva s'ha de notificar a les persones interessades mitjançant la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

A les persones interessades se li ha de donar un termini de deu dies hàbils, comptadors des de la publicació de la proposta de resolució definitiva, perquè puguin presentar les al·legacions que considerin pertinents o bé renunciar a l'import de la subvenció contingut en la proposta de resolució definitiva a través dels corresponents registres conforme a l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. No es consideren vàlides les renúncies presentades a través d'un altre mitjà electrònic que no sigui el tràmit esmentat.

En el cas que en el termini anterior no es renunciï expressament a l'import de la subvenció contingut en la proposta de resolució, s'entén que la persona sol·licitant l'accepta.

10.3 Les propostes de resolució no creen cap dret a favor de la persona beneficiària que es proposi mentre no es dicti la resolució de concessió i aquesta es notifiqui.

10.4 El Director de l'AETIB, a la vista de la proposta de resolució definitiva i de les possibles renúncies, ha de dictar resolució motivada per la qual es concedeixen o es deneguen les ajudes i emetre la corresponent ordre de pagament, si n'és el cas. La resolució es notificarà a les persones interessades mitjançant la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

10.5 El termini per a resoldre, notificar i pagar serà de 6 mesos des de la presentació de la justificació corresponent. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat i notificat resolució expressa, la sol·licitud podrà entendre's desestimada.

10.6 La resolució de concessió o denegació de l'ajuda que no posarà fi a la via administrativa, contra aquesta es podrà interposar un recurs d'alçada, enfront del mateix òrgan que va dictar l'acte o del superior, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la notificació, d'acord amb els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

10.7 Les ajudes concedides es publicaran en la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS), en compliment del que s'estableix en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, amb expressió de la convocatòria, programa i crèdit pressupostari al qual s'imputen, persona beneficiària, quantitat concedida i objectiu o finalitat de l'ajuda.

Tercer.- Modificar el punt 11 de l'annex I d'aquesta convocatòria “Justificació de les ajudes”, relatiu al procediment a seguir en la fase de justificació i control de les ajudes de la present convocatòria, de la manera següent:

“11.7 L'òrgan concedent podrà comprovar, mitjançant un sistema de mostreig, els justificants que estimi oportuns i que permetin obtenir evidència raonable sobre l'adequada aplicació de la subvenció, a la fi de la qual podrà requerir al beneficiari la remissió dels justificants de despesa seleccionats.

Entre totes les reserves formalitzades que no hagin presentat cap incidència es seleccionarà una mostra, que d'acord amb l'apartat anterior, arribarà al 20% del total de sol·licituds rebudes.

El criteri de selecció d'aquestes serà l'aleatorietat i es realitzarà mitjançant una aplicació informàtica. Es deixarà constància, mitjançant acta, al expedient del resultat del sorteig realitzat.”

Quart.- Ordenar que aquesta Resolució es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Aquesta resolució tindrà efectes des de l'endemà de la seva publicació en el BOIB.

Interposició de recurs

Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant el president de l'AETIB en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seva publicació en el BOIB, d'acord amb el que estableixen l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril) i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre).

També es pot interposar recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu, en el termini de dos mesos des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb el que estableix l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (2 de març de 2023)

El  president de l'AETIB Rubén Castro Ortega  (Per Resolució del president de l'AETIB de l'1 de desembre de 2022, de delegació de signatura)