Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 145773
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es modifica la convocatòria de les ajudes de minimis per a la modernització i la innovació en la higiene i en la neteja dels establiments d'allotjament turístic, destinada a la compra de mecanismes d'elevació de llits, per donar compliment al que s'estableix en l'article 37 bis de la Llei 8/2012, del turisme de les Illes Balears (BOIB 155, de 29/11/2022), en el sentit d’ampliar el termini de presentació de sol·licituds i de modificar la composició de la Comissió Avaluadora

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 29 de novembre de 2022, es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 155 l'Ordre 30/2022 del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual s'estableixen les bases reguladores i s'aprova la convocatòria de les ajudes de minimis per a la modernització i la innovació en la higiene i en la neteja dels establiments d'allotjament turístic, destinada a la compra de mecanismes d'elevació de llits, per donar compliment al que s'estableix en l'article 37 bis de la Llei 8/2012, del turisme de les Illes Balears, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea Next Generation EU

2. L'annex de l'Ordre 30/2022 del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball conté la convocatòria de la subvenció, la qual té caràcter d'acte administratiu d'acord amb la disposició final segona de la mateixa Ordre. El termini de presentació de les sol·licituds, regulat en el punt 13 de la convocatòria, estableix que el termini s'inicia a partir del dia hàbil següent al de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i finalitza als tres mesos. És a dir, des del 30 de novembre de 2022 fins al 28 de febrer de 2023.

Atès que el crèdit pressupostari assignat a la convocatòria és de 15.000.000 d'euros i que a data d'avui hi ha un romanent de més de la meitat del crèdit, es considera oportú ampliar el termini de presentació de sol·licituds fins al dia 28 d'abril de 2023, a fi de possibilitar que l'ajut arribi al major nombre de beneficiaris possible.

3. El punt 14 de la convocatòria determina la composició de la Comissió Avaluadora. Per agilitar-ne el funcionament, es considera oportú que tots els membres siguin funcionaris de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.

Fonaments de dret

1. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. 2. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. El text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

3. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

4. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Modificar la convocatòria de les ajudes de minimis per a la modernització i la innovació en la higiene i en la neteja dels establiments d'allotjament turístic, destinada a la compra de mecanismes d'elevació de llits, per donar compliment al que s'estableix en l'article 37 bis de la Llei 8/2012, del turisme de les Illes Balears, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea Next Generation EU (BOIB 155, de 29/11/2022), en el sentit següent:

En l'apartat 13. Termini de presentació de les sol·licituds

 

On hi diu:

«13.1. El termini per presentar les sol·licituds s'inicia a partir del dia hàbil següent al de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i finalitza als tres mesos».

Hi ha de dir:

«13.1. El termini per presentar les sol·licituds s'inicia a partir del dia hàbil següent al de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i finalitza dia 28 d'abril de 2023».

En l'apartat 14. Comissió Avaluadora

On hi diu:

«14.2. La composició de la Comissió Avaluadora és la següent:

a) Presidenta: la directora general de Turisme.

  • Suplent: el funcionari o funcionària de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball en qui delegui.

b) Vocal 1: el director gerent de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears.

  • Suplent: el treballador o treballadora al servei de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears en qui delegui.

c) Vocal 2: la coordinadora de projectes europeus en matèria de turisme de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears.

  • Suplent: el treballador o treballadora al servei de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears en qui delegui.

d) Vocal 3: el cap del Departament de Coordinació i Ordenació Turística de la Direcció General de Turisme.

  • Suplent: el funcionari o funcionària de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball en qui delegui.

e) Secretari o secretària: el cap del Servei de la Direcció General de Turisme.

  • Suplent: el funcionari o funcionària de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball en qui delegui.»

Hi ha de dir:

«14.2. La composició de la Comissió Avaluadora és la següent:

a) President: el cap del Departament de Coordinació i Ordenació Turística de la Direcció General de Turisme.

  • Suplent: el funcionari o funcionària de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball en qui delegui o que el pugui substituir.

b) Vocal 1: la cap del Departament de Coordinació i Planificació de la Secretaria General de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.

  • Suplent: el funcionari o funcionària de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball en qui delegui o que el pugui substituir.

c) Vocal 2: el cap del Servei de Planificació i Ordenació Turística de la Direcció General de Turisme.

  • Suplent: el funcionari o funcionària de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball en qui delegui o que el pugui substituir.

d) Vocal 3: el cap del Servei de Coordinació i Ordenació Turística de la Direcció General de Turisme.

  • Suplent: el funcionari o funcionària de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball en qui delegui o que el pugui substituir.

e) Secretària: la cap de la Secció III de la Direcció General de Turisme.

  • Suplent: el funcionari o funcionària de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball en qui delegui o que el pugui substituir».

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica: (24 de febrer de 2023)

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball Iago Negueruela Vázquez