Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 145147
Informació pública dels béns afectats per a l’execució de les obres del «Projecte d’execució del dipòsit prefabricat de la IDAM Formentera», en el terme municipal de Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Pla Hidrològic de la Demarcació Hidrogràfica de les Illes Balears, aprovat per el Real Decret 51/2019, de 8 de febrer (PHIB 2019), preveu al seu annex 8 el programa de mesures. Els programes de mesures son un conjunt d'accions que s'han de dur a terme per les demarcacions hidrogràfiques per evolucionar des de la situació actual a la desitjada, aconseguint el compliment apropiat d'objectius ambientals i socioeconòmics.

Els programes de mesures es concreten en Programes d'Actuació i en Infraestructures. Els primers comprenen estudis, aixecaments cartogràfics, inventaris, projectes i campanyes de monitorització; tots aquests, elements bàsics per al desenvolupament de les infraestructures, que son la plasmació material de les mesures per aconseguir els objectius fixats per la Directiva Marc de l'Aigua.

A l'annex 8 del PHIB 2019, en els programes d'actuació i d'infraestructures que s'han de dur a terme per les demarcacions hidrogràfiques consta la construcció d'un nou diposit per a regular i distribuir l'aigua produïda a l'IDAM de Formentera amb la finalitat d'optimitzar els recursos existents a Formentera (INFRAESTRUCTURES_3a_024).

L'Agència Balear de l'Aigua i de la Qualitat Ambiental (ABAQUA), entitat pública empresarial del sector instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, d'acord amb l'article 1.2 del seu Estatut aprovat per Decret 100/2015 (BOIB de 22 de desembre de 2015, núm. 185) té, entre altres, la competència sobre la promoció, la construcció, l'explotació i el manteniment de les infraestructures hidràuliques, incloses les instal·lacions i els serveis connexos, de captació, conducció, potabilització i distribució d'aigües, per a qualsevol ús, tant superficials com subterrànies.

Així doncs, en l'exercici de les seves competències i per al desenvolupament dels programes d'actuació i infraestructures previst a l'annex 8 esmentat, es va redactar el «Projecte d'execució del dipòsit prefabricat de la IDAM de Formentera», el qual fou aprovat pel Consell d'Administració de l'ABAQUA en data 3 d'octubre de 2022.

La finalitat del projecte és garantir a l'illa de Formentera el servei públic de subministrament d'aigua de consum humà, així com donar compliment a la normativa sanitària.

Per executar aquest projecte és imprescindible afectar finques de titularitat privada, bé per ocupació temporal, bé per constitució de servitud o bé per expropiació.

Les finques afectades son les que s'indiquen a continuació:

FINCA

TITULAR

NECESSITATS DE TERRENYS

VALORACIÓ

T.M.

POL

PAR

NOM

TIPUS

SUPERF. (m2)

€/m2

1

Formentera

8

74

Esperança Marí Mayans

Temporal

176,4

1,375

242,55

2

Formentera

8

74

Esperança Marí Mayans

Servitud

58,8

6,875

404,25

3

Formentera

8

74

Esperança Marí Mayans

Expropiació

2.578,11

13,75

35.449,01

 

 

 

 

 

 

 

 

Total:

36.095,81

L'article 9 de l'Estatut d'ABAQUA disposa que quan s'hagi de recórrer a l'expropiació forçosa per a l'adquisició de béns necessaris per al compliment de les funcions encomanades a ABAQUA, ha de fer la tramitació administrativa de l'expropiació, a iniciativa de l'entitat, la conselleria competent en matèria de medi ambient, que també ha de ser la beneficiària de les expropiacions.

Per tot això, en data 7 d'octubre de 2022, ABAQUA va instar a la Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient i Territori iniciar l'expedient administratiu d'expropiació forçosa dels terrenys necessaris per a poder executar les obres del «Projecte d'execució del dipòsit prefabricat de la IDAM de Formentera».

Ara bé, abans de la declaració d'urgent ocupació i d'acord amb el que disposen els articles 18 i 19 de la Llei d'Expropiació Forçosa de 16 de desembre de 1954 i els articles concordants del seu Reglament (Decret de 26 d'abril de 1957), s'obri un període d'informació pública de quinze dies hàbils, a comptar des de l'endemà a la publicació d'aquest anunci, sobre la relació de béns afectats per l'execució de les obres definides en el projecte de referència, amb l'objecte que qualsevol persona pugui aportar per escrit les dades oportunes per rectificar les possibles errades de la relació que es publica en aquest anunci o presentar al·legacions.

La documentació relativa al «Projecte d'execució del dipòsit prefabricat de la IDAM de Formentera» està disponible per a la seva consulta en la pàgina web del Portal de l'Aigua de la DGRH (https://www.caib.es/sites/aigua/ca/pagina_dinici-6476/?campa=yes), i a l'Ajuntament de Formentera.

Per a la presentació d'al·legacions es podrà fer ús del registre electrònic de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, així com la presentació física en els registres públics autoritzats.

 

Palma, a data de la signatura electrònica: 22 de febrer de 2023

La directora general de Recursos Hídrics Joana Maria Garau Muntaner