Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 138790
Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es modifica la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 17 de desembre de 2021, per la qual es convoquen per a l’any 2021 ajudes per a la recerca aplicada en matèria d’agricultura, ramaderia i pesca en l’àmbit de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 30 de desembre del 2021 es va publicar al BOIB núm. 180 la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 17 de desembre de 2021, per la qual es convoquen per a l'any 2021 ajudes per a la recerca aplicada en matèria d'agricultura, ramaderia i pesca en l'àmbit de les Illes Balears; d'acord amb el Reglament (UE) núm. 702/2014 de la Comissió, de 25 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajuda en els sectors agrícola i forestal i en zones rurals compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat.

En compliment del que preveu l'article 9 del Reglament (UE) núm. 702/2014, esmentat, el FOGAIBA va trametre a la Comissió Europea la informació resumida d'aquesta ajuda, a la qual s'ha assignat el número d'identificació d'ajuda SA100957.

D'acord amb el que disposa l'article 52.2 del Reglament (UE) núm. 702/2014 , és aplicable fins al 31 de desembre del 2022, si bé l'article 51.4 estableix que els règims d'ajuda exempts en virtut d'aquest poden mantenir l'exempció durant un període d'adaptació de sis mesos més, per la qual cosa és possible prolongar la durada d'un règim aprovat només fins al 30 de juny del 2023, data límit per a la resolució del seu procediment.

La convocatòria esmentada estableix com a termini d'execució de les actuacions el 30 de juny del 2023. Considerant la demora en la gestió d'aquesta i que encara no s'ha resolt, es considera necessari modificar el termini esmentat, així com també fer alguna modificació respecte a la determinació de les actuacions i les despeses subvencionables, amb la finalitat d'adaptar-la a la línia convocada.

Atès que la modificació que es proposa afecta a una part substancial de la convocatòria, resulta necessari efectuar una nova comunicació a la Comissió i reobrir el termini de presentació de sol·licituds.

La nova comunicació a la Comissió es farà d'acord a l'article 11 del nou Reglament (UE) 2022/2472, de la Comissió, de 14 de desembre de 2022, pel qual es declaren determinades categories d'ajuda en els sectors agrícoles i forestal i en les zones rurals compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea.

Per tot això, en virtut del que estableix l'article 6.1.g del Decret 64/2005, de 10 de juny, de creació del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, i a proposta del director gerent del FOGAIBA, dicto la següent

RESOLUCIÓ

Primer

Es modifica el punt 6 de l'apartat quart la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 17 de desembre de 2021, per la qual es convoquen per a l'any 2021 ajudes per a la recerca aplicada en matèria d'agricultura, ramaderia i pesca en l'àmbit de les Illes Balears, en el sentit següent:

“6. Són subvencionables les despeses corresponents a la contractació del personal investigador, al material o a les actuacions necessàries per desenvolupar el projecte de recerca i altres despeses directament relacionades amb aquest projecte fins a un màxim del 10% del pressupost del projecte.

El material o les actuacions necessaris per desenvolupar el projecte de recerca s'han de detallar en el projecte presentat.

Únicament són subvencionables les despeses efectuades i pagades en el període comprès entre la data de presentació de la sol·licitud d'ajuda, amb l'excepció del que indiquen els punts 1.d i 1.e d'aquest apartat, i el termini d'un any, a comptar de la data de notificació de la resolució de concessió de l'ajuda”.

Segon

Es reobre el termini de presentació de sol·licituds que preveu l'apartat sisè de la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 17 de desembre de 2021, per la qual es convoquen per a l'any 2021 ajudes per a la recerca aplicada en matèria d'agricultura, ramaderia i pesca en l'àmbit de les Illes Balears, per al període de tres dies a comptar des del dia següent al de la publicació d'aquesta resolució al BOIB.

Tercer

Totes les referències fetes al Reglament (UE) núm. 702/2014 de la Comissió, de 25 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajuda en els sectors agrícola i forestal i en zones rurals compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat, estableix les condicions que han de complir les ajudes per tal de considerar-les exemptes de l'obligació de notificació que estableix l'article 108, apartat 3, del Tractat en la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 17 de desembre de 2021, per la qual es convoquen per a l'any 2021 ajudes per a la recerca aplicada en matèria d'agricultura, ramaderia i pesca en l'àmbit de les Illes Balears, s'entendran fetes al Reglament (UE) 2022/2472, de la Comissió, de 14 de desembre de 2022, pel qual es declaren determinades categories d'ajuda en els sectors agrícoles i forestal i en les zones rurals  compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea.

Quart Publicació

Aquesta resolució s'ha de comunicar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i s'ha de publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 22 de febrer de 2023

La presidenta del FOGAIBA María Asunción Jacoba Pía de la Concha García-Mauriño