Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PROMOCIÓ ECONÓMICA I DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 125986
Extracte de la convocatòria d’ajudes econòmiques de 1.200 euros a les persones joves emancipades de Mallorca per a pal·liar els efectes de la situació econòmica actual (Bo emancipació jove)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 676433

Extracte de l'Acord de data 8 de febrer de 2023 del  Consell Executiu del Consell de Mallorca,  relativa a la convocatòria d'ajudes econòmiques de 1.200 euros a les persones joves emancipades de Mallorca per a pal·liar els efectes de la situació econòmica actual (Bo emancipació jove).

De conformitat amb el que es preveu als articles 17.3 b i 20.8 a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text del qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions:

  • (http://www.pap.minhafp.gob.es/bdnstrans/GE/es/convocatorias)

1. Objecte de la convocatòria

L'objecte d'aquesta convocatòria és concedir ajudes econòmiques per afavorir el procés d'emancipació de les persones joves de Mallorca,  d'entre 16 i 34 anys, que, en el moment de la presentació de la sol·licitud, es trobin en la necessitat de  rebre una ajuda econòmica puntual per tal de pal·liar l'efecte que la ràpida i creixent escalada de preus té sobre les economies domèstiques dels joves residents a Mallorca.

2. Beneficiàries

Les persones físiques que reuneixin tots els requisits següents:

a) Tenir, en el moment de la publicació de la convocatòria,  entre 16 i 34 anys (ambdós inclosos).

b) Estar emancipats o emancipades de la llar familiar i/o originària i que, en  data anterior a la publicació d'aquesta convocatòria, siguin titulars d'un contracte d'arrendament,  escriptura de compravenda, escriptura de dret d'usdefruit o contracte de cessió d'ús d'un habitatge situat a Mallorca. Les cessions d'ús d'habitacions i/o altres estàncies d'un mateix habitatge no són subvencionables.

c) Tenir residència legal  i estar empadronat en un municipi de Mallorca, amb una antiguitat mínima d'un any anterior a la data de la publicació de la convocatòria.  En el cas d'estar emancipat mitjançant un contracte de cessió d'ús,  s'ha d'estar empadronat en el domicili que consta en aquest contracte de cessió d'ús.

d) Haver tengut, durant l'exercici fiscal 2021, uns ingressos màxims iguals o inferiors a tres vegades l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM) establert en la disposició addicional 90 de la Llei 31/2022, de 23 de desembre, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2023, en els valors de 14 pagues, és a dir, uns ingressos bruts anuals, sense descomptar despeses ni retencions, que no poden superar els 25.200€.

Aquest import és la suma de les caselles 435 i 460 del model 100 de la Declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) de 2021, que són les quanties de la base imposable general i de l'estalvi regulades respectivament en els articles 48 i 49 de la Llei 35/2006, de 28 de novembre, de l'impost sobre la renda de les persones físiques i de modificació parcial de les lleis dels imposts de societats, sobre la renda de no residents i sobre el patrimoni, corresponents a la declaració o les declaracions presentades per la persona física sol·licitant.

En el cas de no estar obligats i no haver fet la declaració de l'IRPF, es tendran en compte les imputacions que constin a l'Agència Estatal d'Administració Tributària

3. Supòsit subvencionable

El supòsit subvencionable és l'emancipació juvenil que, d'acord amb la Llei 5/2022, de 8 de juliol, de polítiques de joventut de les Illes Balears, s'ha d'entendre com la capacitat de les persones joves de construir un projecte de vida propi sobre la base de l'autonomia personal i l'exercici de la plena ciutadania.

Concretament, les persones joves emancipades que compleixin i acreditin els requisits del punt 3 de les Bases,  i presentin la sol·licitud completa dins el termini establert al punt 8 d'aquesta convocatòria, podran rebre una única subvenció de 1.200 euros.

4. Finançament  i import màxim de la subvenció

Es destina la quantitat total de 1.000.000,00€ a les subvencions objecte d'aquesta convocatòria. Sempre que la disponibilitat pressupostària ho permeti, es podrà augmentar l'import d'aquesta convocatòria.

L'import de la subvenció, que tindrà el caràcter d'import cert, serà una d'una quantia única de mil dos-cents euros (1.200 €).

5. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per a la presentació de les sol·licituds seran vint dies hàbils des del dia següent de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears o fins que s'exhaureixi el crèdit de la convocatòria en el cas que no hagi transcorregut el termini anterior, que s'haurà de comunicar mitjançant una resolució publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

6. Règim jurídic

Decret llei 4/2022, de 30 de març, pel qual s'adopten mesures extraordinàries i urgents per pal·liar la crisi econòmica i social produïda pels efectes de la guerra d'Ucraïna, i pel Decret Llei  9/2022, de 7 de novembre, de mesures urgents per compensar la inflació a les Illes Balears.

Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca, aprovada pel Ple del Consell el 23 de desembre de 2016 (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017) i, supletòriament, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i la resta de normativa que hi sigui aplicable.

 

Palma, 16 de febrer de 2023

La secretària tècnica de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local (Per delegació de resolució de 22 de juliol de 2019, BOIB núm. 103 de 27-07-2019) Rosa M. Cañameras Bernaldo