Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TERRITORI

Núm. 108560
Extracte de la convocatòria pública de subvencions de premis Serra de Tramuntana de recerca i investigació 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Referència Base de Dades Nacional de Subvencions: 675156

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions

(https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/675156 )

i a la seu electrònica del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial (https://cst.sedipualba.es/).

Primer. Objecte

La present convocatòria té per objecte la concessió de 5 Premis Serra de Tramuntana de Recerca i Investigació 2023 en règim de concurrència competitiva.

La finalitat d'aquesta convocatòria és donar un reconeixement a investigacions d'autors que es presentin a aquest premi mitjançant una aportació econòmica, per treballs o estudis sobre el paisatge cultural de la Serra de Tramuntana inscrit a la llista de patrimonis mundials per la Unesco el 2011, i d'acord amb les bases de la convocatòria.

Aquests premis pretenen esdevenir un estímul a la recerca en tot allò que ha fet la Serra mereixedora d'aquesta distinció.

Segon. Persones  beneficiàries

Es poden acollir a aquesta convocatòria totes les persones -individualment o conjuntament- majors d'edat, que compleixin els requisits següents:

  • Que presentin la sol·licitud de participació en el termini establert.
  • Que no es trobin incurses en cap de les causes de prohibició previstes a l'article 10 del Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions, així com a l'article 8 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell Insular de Mallorca.
  • Que el treball presentat compleixi amb tots els requisits i condicions de presentació establerts a la convocatòria.
  • Que els treballs que es presentin no hagin estat subvencionats, premiats o becats en altre certamen.

Es podrà presentar un treball per persona individual i un altre formant part d'un conjunt de persones aspirants. En aquest sentit una persona podrà presentar un treball de manera individual i un altre de manera col·lectiva amb altres persones

Tercer. Bases reguladores

 Les bases reguladores d'aquesta convocatòria es troben recollides en l'Ordenança General de Subvencions del Consell Insular de Mallorca i dels seus organismes dependents, publicada al BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017, modificada per acord del Ple de data 14 de juny de 2018, i aprovat definitivament el dia 1 d'agost de 2018 (BOIB núm. 96, de 4 d'agost de 2018), en allò que no contravengui la normativa autonòmica de subvencions (Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions).

  Quart. Finançament i import màxim

  1. Per fer front a aquesta convocatòria es destina la quantitat total de deu mil euros (10.000,00 €), corresponent a la partida 00 33615 48100 del pressupost del Consorci de la Serra de Tramuntana de l'any 2023.
  2. Els Premis Serra de Tramuntana de Recerca i Investigació 2023 premiaran amb 2.000 euros cada un dels 5 treballs o estudis d'investigació més ben valorats pel jurat.

Cinquè. Termini de presentació

El termini per presentar les sol·licituds és d'un (1) mes comptador des de l'endemà de la publicació d'aquest extracte en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Sisè. Temàtica dels treballs.

Els Premis Serra de Tramuntana de Recerca i Investigació 2023 premiaran treballs la temàtica principal dels quals estigui relacionada amb el paisatge cultural de la Serra de Tramuntana.

Les temàtiques suggerides, relacionades amb el paisatge cultural de la Serra de Tramuntana, serien:

  • el patrimoni hidràulic
  • els aprofitaments agraris
  • les construccions de pedra en sec
  • les possessions i elements patrimonials
  • els camins de muntanya
  • l'afluència, el control i/o la naturalesa de les visites al patrimoni mundial
  • mesures de protecció per a la preservació del patrimoni mundial,
  • els recursos naturals del patrimoni mundial
  • qualsevol altra temàtica que pugui tenir relació amb el paisatge cultural de la Serra de Tramuntana.

Setè. Comissió de Selecció

La comissió de selecció estarà formada pels membres del Comitè d'Experts i Expertes de la Serra de Tramuntana.

 

Palma, 9 de febrer de 2023

La secretària del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial (per delegació, BOIB núm. 143,  de 15 de novembre de 2018) Nieves Rodríguez Verdú