Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 107556
Decret de Presidència núm. 2023000086, de data 7 de febrer de 2023, d’Encàrrec de gestió a FECOEV, SAU per a la producció tècnica i execució de la Fira “ORIENTA’T” que es celebrarà entres els dies 16 i 18 de febrer de 2023 al Recinte Firal d’Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que en data 7 de febrer de 2023, el president del Consell Insular d'Eivissa va dictar, el següent decret.

És voluntat del Consell Insular d'Eivissa, a través del seu Departament d'Hisenda, Gestió Econòmica, Esports i Joventut, fomentar totes aquelles iniciatives que a l'illa suposin una promoció d'activitats educatives i formatives, tan dins l'àmbit formal com no formal, adreçades als joves de l'illa.

En aquest sentit, en data 26 de gener de 2023, es va dictar la providència d'inici de l'expedient per a l'encàrrec de gestió de la producció tècnica i execució de la Fira “ORIENTA'T” que es celebrarà al Recinte Firal entre els dies 16 i 18 de febrer de 2023.

El Consell exerceix competències en matèria de joventut atribuïdes per la Llei 1/2007, de 28 de desembre, de reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears i la Llei 21/2006, de 15 de desembre, d'atribució de competències als consells de Menorca, i d'Eivissa i Formentera en matèria de joventut i lleure.

L'article 27 de la Llei 5/2022, de 8 de juliol, de polítiques de joventut de les Illes Balears (BOIB núm. 91, de 14-07-2022) estableix que Les polítiques de joventut que impulsin les administracions públiques en matèria d'educació i formació en l'àmbit de les seves competències han de tenir com a objectius i línies d'actuació, entre d'altres, les següents:

(…)

i) Garantir la igualtat d'oportunitats de la joventut balear, potenciant i possibilitant la mobilitat per realitzar estudis a altres municipis, entre illes i/o comunitats autònomes i facilitant-ne el coneixement i la inserció laboral.

(…)

l) Fomentar una oferta formativa de qualitat i equitativa entre les diferents illes de la comunitat autònoma, partint de la base que el factor insular no ha de ser mai un obstacle per a la formació continuada dels joves.

(…)

El Decret de Presidència núm. 2019000471, de data 10 de juliol de 2019, d'estructura del Govern del Consell Insular d'Eivissa i creació de Departaments (BOIB núm. 95, de 11-07-2019; modificacions al BOIB núm. 175, de 31-12-2019, al BOIB núm. 153 de 05-09-2020 i al BOIB núm. 119, de 2-09-2021), dicta que és competència del Departament d'Hisenda, Gestió Econòmica, Esports i Joventut, entre d'altres

L'activitat competencial pròpia del Consell Insular en relació amb les matèries de foment i promoció de les activitats esportives, activitats recreatives, d'oci i lleure, joventut i equipaments juvenils i ordenació d'aquestes activitats. Aquest Departament també gestionarà els serveis propis del seu àmbit d'actuació prestats als diferents centres propietat del Consell Insular.

En aquest sentit, la Fira “ORIENTA'T” té l'objectiu d'orientar al jovent eivissenc donant a conèixer les opcions formatives existents, tan a les illes com a la resta de l'estat, concentrant en un sol lloc informació sobre graus universitaris, cicles formatius, ensenyaments artístics, esportius, etc.

El Consell Insular d'Eivissa no compta amb els mitjans propis suficients per dur a terme la programació i execució de l'esmentada fira. No obstant l'article 11.1. de la Llei 40/2015 d'1 d'octubre de règim jurídic del sector públic estableix que

la realització d'activitats de caràcter material o tècnic de la competència dels òrgans administratius o de les entitats de dret públic es pot encarregar a altres òrgans o entitats de dret públic de la mateixa Administració o d'una altra, sempre que entre les seves competències estiguin aquestes activitats, per raons d'eficàcia o quan no es posseeixin els mitjans tècnics idonis per exercir-les (...)

Considerant que Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa SAU (FECOEV) és una societat mercantil de capital públic del Consell Insular d'Eivissa, i d'acord amb l'art. 1 bis dels seus estatuts té “la condició de mitjà propi del Consell insular d'Eivissa (...)”.

Així mateix, l'art. 1.2 estableix que “El Consell insular d'Eivissa podrà encarregar a la societat l'execució de qualsevol actuació material relacionada amb l'objecte social esmentat a l'article 2 dels Estatuts (...)”, el qual disposa que, “Constitueix l'objecte de la societat:

1. La realització de les activitats precises per planificar, projectar, coordinar i gestionar amb les administracions públiques, empreses i particulars les següents àrees de treball:

a. Coordinació, impuls i direcció tècnica i facultativa dels processos de reconversió i ordenació d'activitats per impulsar la inversió i fomentar l'activitat econòmica pública i privada.

b. Coordinació, orientació i avaluació de programes i serveis d'ordenació i de reconversió turística.

2. Les activitats inherents a un centre integrat de serveis relacionats amb la promoció econòmica, social i cultural de l'illa d'Eivissa mitjançant:

a. La gestió integral d'esdeveniments relacionats amb la promoció econòmica, turística, social, esportiva i cultural, tant de caire públic com privat (...)”.

Així mateix, l'encàrrec ha de complir l'establert a l'Acord de fiscalització limitada prèvia per a l'adaptació dels requisits addicionals prevists a l'acord del Consell de Ministres de 30 de maig de 2008, modificat el 7 de juliol de 2011, i el 20 de juliol de 2018, respecte a l'exercici de la funció interventora en règim de requisits bàsics, adoptat pel Ple del Consell Insular d'Eivissa en sessió de data 29-11-2018, en relació als expedients d'encàrrecs de gestió.

El Consell Insular d'Eivissa destinarà a la producció tècnica i execució de la Fira “ORIENTA'T” la quantitat màxima de 151.005,75 € (cent cinquanta-un mil cinc euros amb setanta-cinc cèntims) per l'encàrrec de gestió eventual i directa a FECOEV. Aquesta quantitat anirà amb càrrec a l'aplicació pressupostària 3370-2279900 i tindrà el caràcter d'aportació màxima, a les despeses que realitzi, en execució de les accions objecte d'aquest encàrrec.

A tal efecte, amb data 27 de gener de 2023, expedient núm. 2/2023000000319, es va fer el preceptiu RC que dota de crèdit l'esmentat encàrrec de gestió.

En data 31 de gener de 2023 s'emet memòria tècnica on es concreten tant les característiques dels treballs que s'han d'encarregar, com la justificació, els terminis, el pressupost, les formes de pagament, la possibilitat de modificacions i pròrrogues, etc.

Vist l'informe tècnic favorable, de data 31 de gener de 2023 sobre els criteris econòmics i d'eficàcia que justifiquen que s'encarregui a Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa, SAU (FECOEV) dur a terme la prestació del servei per a la producció tècnica i execució de la fira esmentada, que preveu la possibilitat que el mitjà propi contracti prestacions parcials amb tercers, que l'import d'aquestes prestacions no excedeixi del 50% de la quantia de l'encàrrec, amb les excepcions previstes a l'article 32.7 de la Llei 9/2017 de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

Així mateix, vist l'informe jurídic favorable de data 31 de gener de 2023, amb el vist i plau del secretari general de la corporació, en relació a l'encàrrec de la gestió directa i eventual del Consell Insular d'Eivissa a un mitjà propi personificat, (Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa, S.A.U. (FECOEV) per dur a terme la producció tècnica i execució de la Fira “ORIENTA'T” .

Igualment, vist l'informe tècnic, de data 1 de febrer de 2023, on s'assenyala que l'esmentat encàrrec de gestió compleix amb l'estabilitat pressupostària i la sostenibilitat financera donant compliment a les exigències de l'art. 7.3 de la Llei Orgànica 2/2012, de 27 d'abril, d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera

De conformitat amb l'apartat primer c del Decret de Presidència núm. 2019000484, de data 16 de juliol, de determinació de les atribucions corresponents als diferents òrgans del Consell Insular d'Eivissa (BOIB núm. 98, de 17-07-2019; modificacions al BOIB núm. 175, de 31-12-2019 i al BOIB núm. 153 de 05-09-2020), per raó de l'import, correspon a la Presidència l'aprovació d'aquest encàrrec de la gestió a un mitjà propi personificat.

.Vist, que aquest encàrrec de gestió a un mitja propi personificat (Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa SAU, (FECOEV) per a la prestació del servei per a la producció tècnica i execució de la Fira “ORIENTA'T”, que es celebrarà al Recinte Firal entre els dies 16 i 18 de febrer de 2023, es realitzarà de conformitat amb la legislació vigent que hi sigui d'aplicació, i en tot cas, observant les prescripcions contingudes als articles, 11 i 86 Llei 40/2015, de 1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic i als articles 6 i 32 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

Atès l'informe proposta favorable emès pel gerent del Campament de sa Cala des Jondal en data 1 de febrer de 2023.

Vista la proposta favorable del conseller executiu del Departament d'Hisenda, Gestió Econòmica, Esports i Joventut, de data 3 de febrer de 2023, així com l'informe de conformitat de fiscalització, previ, preceptiu i necessari emès per la Intervenció de la Corporació de data 6 de febrer de 2023, que té caràcter de fiscalització limitada prèvia, la qual és merament formal i no material.

En virtut de tot l'anterior, de conformitat amb l'article 52 del Reglament orgànic del Consell Insular d'Eivissa (BOIB núm. 136, de 18-09-2010; correcció al BOIB núm. 148, de 14-10-2010, modificació al BOIB núm. 48, de 16-4-2016), i de conformitat amb l'article 21 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consell insulars, (BOIB núm. 88, de 7 de juliol de 2022),

DECRET

Primer. APROVAR l'encàrrec de la gestió directa i eventual del Consell Insular d'Eivissa a un mitja propi personificat (Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa SAU, FECOEV) per a la prestació del servei per a la producció tècnica i execució de la Fira “ORIENTA'T”, que es celebrarà al Recinte Firal entre els dies 16 i 18 de febrer de 2023 en els termes establerts a la memòria tècnica que obra a l'expedient (CSV 14615535073540617132, que es publicarà com ANNEX).

Segon.- APROVAR l'autorització i compromís de despesa de la quantitat d'aquest encàrrec de gestió, amb un import màxim de 151.005,75 € (cent cinquanta-un mil cinc euros amb setanta-cinc cèntims), tal com es detalla al punt 5 de la memòria tècnica, amb càrrec a la partida pressupostària 3370·2279900 del pressupost del Consell Insular d'Eivissa per l'any 2023.

Tercer.- NOMENAR a Francesc Xavier Costa Garcia, gerent del Campament de sa Cala des Jondal, com encarregat de verificar l'execució de l'encàrrec.

Quart: NOTIFICAR l'acord que s'adopti a l'entitat interessada: FECOEV, S.A.U.

Cinquè.- PUBLICAR aquest decret a la Plataforma de Contractació i al Butlletí Oficial de les Illes Balears, de conformitat a l'article 32.6 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, afegint aquesta publicitat a l'establerta per al perfil del contractant de la Plataforma de contractació del sector públic, d'acord amb els articles 63.6 i 347 de l'esmentada Llei 9/2017 i a la prevista a l'article 11.3.a de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic i a l'article 8.1.b de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

 

(Signat electrònicament: 9 de febrer de 2023

El cap de secció del Departament de Cultura, Educació i Patrimoni

José Vicente Garibo Redolat)

Documents adjunts