Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ALCÚDIA

Núm. 107470
Aprovació del Pla Estratègic de Subvencions de l’Ajuntament per al trienni 2023-2025

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

A la reunió realitzada el 09 de febrer de 2023, l'Ajuntament Ple aprovà el Pla Estratègic de Subvencions de l'Ajuntament per al trienni 2023-2025, amb el text següent:

PLA ESTRATÈGIC DE SUBVENCIONS 2023-2025

PREÀMBUL

L'article 8.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, té caràcter bàsic, fet pel qual tots els Ajuntaments que pretenguin atorgar subvencions han d'aprovar el seu Pla Estratègic de Subvencions corresponent.

Cal tenir en compte la disposició addicional tretzena de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, que estableix que els plans i els programes relatius a polítiques públiques sectorials que estiguin previstos en normes legals o reglamentàries tenen la consideració de plans estratègics de subvencions sempre que recullin el contingut previst en l'article 8.1 de la Llei 38/2003.

En compliment del que disposa la Disposició final tercera de la Llei esmentada, el Govern ha aprovat el Reial Decreto 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions i en el termini de sis mesos a partir de la seva entrada en vigor del mateix (25 d'octubre de 2006), els plans estratègics de subvencions o dels plans i programes sectorials vigents s'adaptaran a allò establert en el mateix.

La Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, suposa un pas més en el procés de perfeccionament i racionalització del sistema econòmic. Un dels principis que regeix la Llei és el de la transparència que, junt amb la gran varietat d'instruments que s'articulen en la Llei, afecta de forma directa en un increment dels nivells d'eficàcia i eficiència en la gestió de la despesa pública subvencional.

En aquest aspecte, una major informació sobre les subvencions farà possible eliminar les distorsions i interferències que puguin afectar al mercat, a més de facilitar la complementarietat i coherència de les actuacions de les diferents Administracions Públiques evitant qualsevol tipus de solapament.

Per millorar l'eficàcia, en la Legislació es preveu que es procedeixi a elaborar un Pla Estratègic de Subvencions - instrument d'organització de les polítiques públiques que té com a finalitat el foment d'una activitat d'utilitat pública o interès social o de promoció d'una finalitat pública - amb caràcter previ al naixement de les subvencions.

Per això, aquest Ajuntament aprova el Pla Estratègic de Subvencions l'articulat del qual figura tot seguit.

 

CAPÍTOL I DISPOSICIONS GENERALS

Article 1.

L'establiment de subvencions per part d'aquest Ajuntament durant el període de 2023-2025 s'ajustarà a allò que preveu aquest Pla.

Article 2.

L'establiment efectiu de les subvencions previstes en aquest Pla requerirà la inclusió de les consignacions corresponents en els Pressupostos municipals de cada any i l'aprovació de les Ordenances que contenguin les bases reguladores de la seva concessió.

Article 3.

L'establiment de subvencions queda supeditat al compliment dels objectius d'estabilitat pressupostària, fet pel qual les consignacions pressupostàries que s'aprovin i les bases reguladores de la seva concessió s'acomodaran en cada moment a aquests objectius.

Article 4.

L'aprovació del Pla Estratègic de Subvencions no suposa la generació de cap dret en favor dels potencials beneficiaris, que no podran exigir cap indemnització o compensació en cas que el Pla no se porti a la pràctica en el seus propis termes.

CAPÍTOL II BENEFICIARIS I MATÈRIES EN QUÈ S'ESTABLIRAN SUBVENCIONS

Article 5.

L'Ajuntament concedirà subvencions a favor de persones o Entitats privades amb la finalitat de fomentar la realització d'activitats d'utilitat pública o interès social o per promoure la consecució de fins públics atribuïts a la competència local.

Article 6.

L'Ajuntament estableix per al trienni 2023-2025 els següents objectius estratègics:

1.- Foment de la cultura: Música, cultura popular, manteniment i conservació del patrimoni marítim i cultural del municipi, foment de la llengua catalana.

2.- Millorar la qualitat educativa.

3.- Ajudar a les famílies per cobrir les despeses de material escolar i llibres de text.

4.- Foment de l'esport: Pràctiques esportives, associacionisme esportiu.

5.- Acció social: Suport econòmic a persones necessitades, a famílies amb menors en situació de risc, associacionisme i participació ciutadana.

6.- Foment del turisme: Programa TUO, inserció al món laboral de la joventut universitària i foment de la qualitat turística de les empreses del municipi d'Alcúdia.

7.- Rehabilitació façanes: Rehabilitació de façanes en l'àmbit del conjunt històric i immobles inclosos en el catàleg municipal de la Ciutat d'Alcúdia.

8.- Foment del comerç: Incentivar el desenvolupament econòmic local a través dels petits comerços.

9.- Aportacions grups polítics municipals: Dotació econòmica amb un component fix, idèntic per tots els grups municipals, i un variable, en funció del número de membres de cadascun.

L'annex I recull de forma detallada les distintes línies d'actuació dels objectius estratègics.

CAPÍTOL III CONTROL I AVALUACIÓ DEL PLA ESTRATÈGIC

 Article 7.

El regidor de cada àrea gestora efectuarà el control del compliment d'aquest Pla durant el seu període de vigència.

Una vegada l'any com a mínim, el regidor de cada àrea gestora ha de presentar davant el Ple una actualització dels plans en una Memòria en què es contempli, almenys, el grau de compliment del Pla, l'eficàcia i l'eficiència de l'atorgament de subvencions en consecució dels objectius i els efectes pretesos i conclusions, amb proposta de suggeriments per a l'elaboració del següent Pla Estratègic de Subvencions.

 

ANNEX I Pla Estratègic Subvencions 2023-2025

1.- Objectiu estratègic: FOMENT DE  LA CULTURA

2.- Objectiu estratègic: MILLORAR LA QUALITAT EDUCATIVA

3.- Objectiu estratègic: AJUDAR  LES FAMÍLIES PER COBRIR LES DESPESES DE MATERIAL ESCOLAR I LLIBRES DE TEXT

4.- Objectiu estratègic: FOMENT DE L'ESPORT

5.- Objectiu estratègic: ACCIÓ SOCIAL

6.- Objectiu estratègic: FOMENT DEL TURISME

7.- Objectiu estratègic: REHABILITACIÓ FAÇANES

8.- Objectiu estratègic: FOMENT DEL COMERÇ

9.- Objectiu estratègic: GRUPS POLÍTCS MUNICIPALS

 

Partida pressupostària

Àrea Gestora

Beneficiari

Objectiu

Finalitat

Objecte

Import

Finançament (**)

Modalitat

CU

334

489005

CULTURA

Associació cultural Colla de Geganters d'Alcúdia

1

Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de Bases de Règim Local, Text modificat 30 de desembre de 2013.  Article 25 m) Promoció de la cultura i equipaments culturals.

L'objecte de la subvenció nominativa a favor de l'Associació Colla de Geganters d'Alcúdia és el foment, el recolzament i la promoció de la cultura tradicional, així com la difusió de la cultura popular del món geganter, a l'hora que, mitjançant un conveni de col·laboració, establir el règim regulador dels drets i obligacions derivats de la concessió de l'ajut atorgat a l'esmentada entitat d'acord amb el projecte presentat i que s'hagi duit a terme entre l'1 de gener i el 31 d'octubre de cada any de vigència d'aquest Pla Estratègic.

                1.352,00 €

1

nominativa

CU

334

489008

CULTURA

Associació cultural Sarau Alcudienc

1

Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de Bases de Règim Local, Text modificat 30 de desembre de 2013.  Article 25 m) Promoció de la cultura i equipaments culturals.

L'objecte de la subvenció nominativa a favor de l'Associació Sarau Alcudienc és el foment, el recolzament i la promoció de la cultura tradicional: participació a les ballades populars, promocionar el ball de bot entre els infants d'Alcúdia; recuperar els elements diversos de la cultura tradicional mallorquina: indumentària tradicional, tonades populars, música tradicional per a ball; promocionar la participació dels més joves a la sortida de s'Estol del rei en Jaume, de Sant Antoni i els Dimonis..., a l'hora que, mitjançant un conveni de col·laboració, establir el règim regulador dels drets i obligacions derivats de la concessió de l'ajut atorgat a l'esmentada entitat d'acord amb el projecte presentat i que s'hagi duit a terme entre l'1 de gener i el 31 d'octubre de cada any de vigència d'aquest Pla Estratègic.

       2.975,00 €

1

Nominativa

EN

326

489000

EDUCACIÓ

CENTRES ESCOLARS del municipi d'Alcúdia

2

Decret llei 2/2014, del 21 de novembre, de mesures urgents per aplicar  les Illes Balears la llei 27/2013, de 27 de desembre de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Art. 3. punt 4

FOMENT DE PROGRAMES EDUCATIUS L'objecte d'aquesta convocatòria és la regulació de les subvencions per  al Foment de Programes Educatius que tenguin com a finalitat: Programes educatius  en general (medi ambient, de suport, de convivència, intercanvis, foment de les tradicions...) *Programes adreçats a afavorir l'esport escolar i el desenvolupament físico-esportiu. *Programes de natació escolar en horari lectiu i batejos nàutics. *Projectes de foment de la lectura, de l'hàbit lector, biblioteca i ludoteca. *Projectes de desenvolupament de l'àrea de música. *Projectes de creació d'ambients dins l'aula. *Projecte de millora dels espais exteriors de l'escola. *Eines de tallers educatius i material d'informàtica d'ús de l'alumne/a. *Participació a les Mostres Escolars de Nadales que tenguin lloc durant la vigència d'aquest Pla Estratègic *Participació a la Mostres de Teatre Escolar que tenguin lloc durant la vigència d'aquest Pla Estratègic.

              52.500,00 €

1

concurrència competitiva

EN

326

481001

EDUCACIÓ

Famílies d'escolars de primària i secundària de les escoles d'Alcúdia

3

Decret llei 2/2014, del 21 de novembre, de mesures urgents per aplicar  les Illes Balears la llei 27/2013, de 27 de desembre de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Art. 3. punt 4

BEQUES LLIBRES DE TEXT L'objecte d'aquesta convocatòria és l'atorgament de beques per a l'adquisició de llibres de text i/o material escolar substitutiu, per al cursos escolars que tenguin lloc durant la vigència d'aquest Pla Estratègic. Els beneficiaris d'aquest ajuts seran les famílies del municipi d'Alcúdia amb fills fins a 18 anys que cursin ensenyament obligatori, és a dir, Educació Primària i Educació Secundària.

              30.000,00 €

1

concurrència competitiva

FE

338

481004

FESTES

Persones interessades en participar en els concursos que organitza l'Àrea de Festes amb motiu del Carnaval, Festes Patronals …)

1

Llei 7/ 1985, de 2 d'abril , Reguladora de Bases de Règim Local. Text modificat 30 de desembre de 2013. Article 25 m)

L'objecte d'aquesta convocatòria és la regulació dels premis per als diferents concursos que organitza l'àrea de Festes de l'Ajuntament d'Alcúdia, amb motiu del Carnaval i Festes Patronals.

                4.000,00 € 

1

concurrència competitiva

BS

231

480000

BENESTAR SOCIAL

PERSONES AMB DIFICULTATS ECONOMIQUES

5

Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de Bases de Règim Local.  Text modificat 30 de desembre de 2013. Article 25 e). Llei 14/2006, de 17 d'octubre, de l'esport de les Illes Balears

 Son prestacions econòmiques  destinades a pal·liar o resoldre, per si mateixes o en conjunt amb altres recursos, situacions d'emergència social i a afavorir la plena integració de les persones. Aquestes prestacions econòmiques van vinculades al compliment del Pla de Feina d'intervenció social

200.00,00 €

1

Informe previ dels Serveis socials municipals

BS

231

480010

BENESTAR SOCIAL

PERSONES MAJORS I JOVES  AMB DISCAPACITAT O VULNERABLES

5

Herència Sra. Gilbert Antoinette Garrouste. 50 % destinat a persones majors sense recursos. 25% menors amb deficiències i minusvàlids. 25 % persones discapacitades.

Desenvolupament de recursos socials destinats a persones en situació d'exclusió social i a persones adultes i menors en discapacitats i en situació de pobresa

          10.000,00 €

1

Informe previ dels Serveis socials municipals

BS

231

480004

BENESTAR SOCIAL

PROJECTE HOME

5

Decret llei 2/2014, del 21 de novembre, de mesures urgents per aplicar  les Illes Balears la llei 27/2013, de 27 de desembre de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Art. 3. punt 4

L'objecte del conveni es establir el regim regulador dels drets i deures derivats de la concessió de l'ajut atorgat a l'entitat Fundació Projecte Home Balears, per els usuaris atesos d'Alcúdia en qualsevol  dels programes que ofereix la entitat.

                3.100,00 €

1

nominatives

BS

231

480007

BENESTAR SOCIAL

FONS MALLORQUÍ DE SOLIDARITAT

5

Decret llei 2/2014, del 21 de novembre, de mesures urgents per aplicar  les Illes Balears la llei 27/2013, de 27 de desembre de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Art. 3. punt 4

L'objecte del conveni és establir les condicions de la concessió de la subvenció a l'Associació Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació , per contribuir a les finalitats del l'associació de la qual l'Ajuntament n'és soci.

             13.000,00 €

1

nominatives

BS

231

480002

BENESTAR SOCIAL

Associació Tercera Edat d'Alcúdia

5

Decret llei 2/2014, del 21 de novembre, de mesures urgents per aplicar  les Illes Balears la llei 27/2013, de 27 de desembre de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Art. 3. punt 4

Aportació a l'Associació de la Tercera Edat d'Alcúdia per l'elaboració, gestió i desenvolupament de projectes i activitats adreçades a la tercera edat

               6.472,00 €

1

 nominatives

BS

231

480003

BENESTAR SOCIAL

Associació Tercera Edat del Port d'Alcúdia

5

Decret llei 2/2014, del 21 de novembre, de mesures urgents per aplicar  les Illes Balears la llei 27/2013, de 27 de desembre de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Art. 3. punt 4

Aportació a l'Associació de la Tercera Edat del Port d'Alcúdia per l'elaboració, gestió i desenvolupament de projectes i activitats adreçades a la tercera edat

                5.100,00 €

1

nominatives

BS

231

480017

BENESTAR SOCIAL

ASPANOB

5

Decret llei 2/2014, del 21 de novembre, de mesures urgents per aplicar  les Illes Balears la llei 27/2013, de 27 de desembre de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Art. 3. punt 4. Millora de la  qualitat de vida dels nins i nines malalts de càncer i suport a les seves famílies

L'objecte del conveni és establir el regim regulador dels drets i deures derivats de la concessió de l'ajut atorgat a l'entitat ASPANOB, amb el programa d'Atenció Integral

                1.200,00 €

1

nominatives

BS

231

480012

BENESTAR SOCIAL

FUNDACIÓ ES GARROVER

5

Decret llei 2/2014, del 21 de novembre, de mesures urgents per aplicar  les Illes Balears la llei 27/2013, de 27 de desembre de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Art. 3. punt 4.  Inserció Sociolaboral de persones amb malaltia mental

L'objecte del conveni és establir el regim regulador dels drets i deures derivats de la concessió de l'ajut atorgat a l'entitat Fundació Es Garrover, amb el projecte "Inserció laboral de persones amb discapacitat per malaltia mental del municipi d'Alcúdia.

                2.000,00 €

1

nominatives

BS

231

480014

BENESTAR SOCIAL

FUNDACIÓ DEIXALLES

5

Decret llei 2/2014, del 21 de novembre, de mesures urgents per aplicar  les Illes Balears la llei 27/2013, de 27 de desembre de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Art. 3. punt 4.  Inserció Sociolaboral de persones amb risc d'exclusió social

L'objecte del conveni és establir el regim regulador dels drets i deures derivats de la concessió de l'ajut atorgat a l'entitat Fundació Deixalles, amb el programa Processos de Capacitació sociolaboral de usuaris del municipi  d'Alcúdia

                1.200,00 €

1

nominatives

BS

231

480018

BENESTAR SOCIAL

APORTACIO DENTISTAS SOBRE RUEDAS

5

Decret llei 2/2014, del 21 de novembre, de mesures urgents per aplicar  les Illes Balears la llei 27/2013, de 27 de desembre de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Art. 3. punt 4. 

L'objecte del conveni és establir el regim regulador dels drets i deures de la concessió de l'ajut atorgat a l'entitat Dentistas sobre Ruedas per atendre  als usuaris d'Alcúdia en el programa de salut bucodental per a persones sense recursos.

                2.500,00 €

1

nominatives

BS

231

480006

BENESTAR SOCIAL

JOAN XXIII

5

Decret llei 2/2014, del 21 de novembre, de mesures urgents per aplicar  les Illes Balears la llei 27/2013, de 27 de desembre de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Art. 3. punt 4. 

Oferir serveis a persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies durant totes les etapes de la vida

2.000,00€

1

Nominatives

BS

231

480011

BENESTAR SOCIAL

SONRISA MÈDICA

5

Decret llei 2/2014, del 21 de novembre, de mesures urgents per aplicar  les Illes Balears la llei 27/2013, de 27 de desembre de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Art. 3. punt 4. 

Dur a terme programes d'actuacions dins els hospitals

2.000,00€

1

nominatives

ES

341

489000

ESPORTS

ENTITATS ESPORTIVES

4

Llei 7/1985, de 2 d'abril , Reguladora de Bases de Règim Local.  Text modificat 30 de desembre de 2013. Article 25 l). Llei 14/2006, de 17 d'octubre, de l'esport de les Illes Balears

Foment de l'esport: Subvencionar a les entitats esportives del municipi d'Alcúdia per la promoció i el foment de l'esport base

           52.000,00 €

1

Entitats esportives (concurrència competitiva)

JO

327

481002

JOVENTUT

Estudiants universitaris i de cicles superiors d'Alcúdia

2

Decret llei 2/2014, del 21 de novembre, de mesures urgents per aplicar  les Illes Balears la llei 27/2013, de 27 de desembre de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Art. 3. punt 4

Convocatòria beques de formació pràctica adreçats a estudiants de cicles superiors d'Alcúdia 2020 (Foment estudis superiors).

10.000,00 €

1

concurrència competitiva

JO

327

481003

JOVENTUT

Estudiants universitaris i de cicles superiors d'Alcúdia

2

Decret llei 2/2014, del 21 de novembre, de mesures urgents per aplicar  les Illes Balears la llei 27/2013, de 27 de desembre de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Art. 3. punt 4

Convocatòria d'ajuts econòmics adreçats a estudiants de cicles superiors d'Alcúdia 2020. (Foment estudis superiors)

20.000,00 €

1

concurrència competitiva

CO

4312

479001

COMERÇ

Teixit empresarial i comercial del municipi i persones físiques majors de 16 anys

1

Llei 7/ 1985, de 2 d'abril , Reguladora de Bases de Règim Local. Text modificat 30 de desembre de 2013. Article 25 m)

L'objecte d'aquesta convocatòria és el foment de les compres al petit comerç i empreses del municipi, contribuint així a l'increment de la capacitat de consum de la ciutadania

200.000,00€

8

concurrència competitiva

TU

432

47900

TURISME

SICTED

6

LLEI 7/1985 de 2

D'abril, Reguladora

de Bases de règim

-local text modificat 30 de desembre de 2013. Article 25

Implantar o mantenir la implantació del Sistema Integral de Qualitat Turística per empreses del municipi d'Alcúdia.

Què és el Sistema Integral de Qualitat Turística?

És un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogudes per TURESPAÑA i per la FEMP, que treballen amb empreses i serveis turístics de fins a 32 oficis diferents, amb l'objectiu de millorar l'experiència i satisfacció del i de la turista.

Els principals objectius de la convocatòria són:

- Millorar la competitivitat de les empreses d'Alcúdia a la vegada que es millora la destinació.

- Millorar la gestió interna, especialment als processos relacionats amb la satisfacció de la clientela.

- Participar en el major projecte de qualitat turística desenvolupat a Espanya, juntament amb més de 5.000 empreses distingides.

- Rebre assistència tècnica que ofereix suport per a la millora.

- Optar a un distintiu de qualitat turística.

2.000,00 €

1

concurrència

competitiva

AG

912

489012

ADMINISTRACIÓ GENERAL

GRUPS POLÍTICS MUNICIPALS

9

Llei 7/ 1985, de 2 d'abril , Reguladora de Bases de Règim Local. Article 73.3, modificat per la Llei 57/2003, de 16 de desembre.

Dotació econòmica amb un component fix, idèntic per tots els grups municipals, i un variable, en funció del número de membres de cadascun.

18.600,00 €

1

 

PA

336

781000

PATRIMONI

Pla de foment de rehabilitació façanes

7

Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears. Article 29.2.e)

Foment d'actuacions d'adequació, millora, rehabilitació o conservació de les façanes dels immobles emplaçats en l'àmbit del Conjunt Històric de la Ciutat d'Alcúdia, així com els elements catalogats; tot amb la finalitat de garantir la col·laboració entre l'administració pública i els particulars per a la recuperació del Patrimoni Arquitectònic d'Alcúdia.

              20.000,00 €

1

concurrència competitiva

 

Alcúdia, a la data de la signatura electrònica: (9 de febrer de 2023)

El batle Domingo Bonnín Daniel