Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PALMA

AGÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE PALMA - PALMAACTIVA-

Núm. 105161
PalmaActiva.- Anunci de l’extracte de la convocatòria de les subvencions destinades a la modernització i la innovació del comerç a la ciutat de Palma. (Publicat extracte a la Base de Dades Nacional de Subvencions ID675036)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Rector de PalmaActiva, en sessió de dia 2 de febrer de 2023, aprovà les bases i la convocatòria pública per a la concessió de subvencions destinades a la modernització i la innovació del comerç a la ciutat de Palma, i la Junta de Govern, en sessió de dia 8 de febrer de 2023, autoritzà la despesa per a la concessió de les subvencions.

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b y 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria; el text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index) i a la pàgina web www.palmaactiva.com

1. Objecte

L'objecte d'aquestes bases és la regulació de les condicions per accedir als ajuts destinats a: la modernització i la innovació -inclosa la diversificació per canals de venda i comercialització-; l'adopció de les mesures de desenvolupament sostenible, d'estalvi i eficiència energètiques, seguretat de les instal·lacions; d'insonorització i l'accessibilitat.

2. Beneficiaris

Poden ser beneficiaris dels ajuts les persones físiques i persones jurídiques sotmeses a dret privat, les agrupacions d'aquestes i també les comunitats de béns i altres figures col·lectives civils, unitats econòmiques i patrimonis separats que desenvolupin una activitat comercial i de restauració a peu de carrer al municipi de Palma d'alguna de les següents activitats econòmiques_

De la secció I.

-L'agrupació 64: Comerç menor productes alimentaris, begudes i tabac (establiments permanents). Excepte: mercats municipals, 646 comerços al detall de labors de tabac i d'articles de fumador, 647.5 productes alimentaris i begudes de màquines.

-L'agrupació 65: Comerç menor productes industrials no alimentaris (establiments permanents). Tots els epígrafs, excepte: 652.1 farmàcies, 654 comerços al detall de vehicles terrestres, aeronaus, embarcacions i maquinària i accessoris, 655 comerços al detall de combustibles, carburants i lubricants.

-El grup 662 (tots els epígrafs): Comerç menor de tota classe d'articles en economats i cooperatives de consum.

-El grup 676: Serveis en xocolateries, gelateries i orxateries.

-L'epígraf  972.1: Serveis de perruqueria senyores i senyors.

-L'epígraf  972.2: Salons i instituts de bellesa.

-Grups 671, 672 i 673 (tots els epígrafs): Serveis d'alimentació en restaurants, cafeteries, cafès i bars. Els establiments de restauració, que compleixin els requisits anteriors, poden accedir a aquestes subvencions.

No obstant això, en cap cas serà subvencionable una empresa que desenvolupi en el seu local comercial almanco una activitat recollida a l'agrupació 76.

De la secció II

-Grup 834 – Odontòlegs.

-Grup 836 – Ajudants Tècnics Sanitaris i Fisioterapeutes.

-Grup 837 – Protèsics e Higienistes dentals.

-Grup 838 – Òptics-Optometristes i Podòlegs.

-Grup 839 – Massatgistes, Bromatòlegs, Dietistes i Auxiliars d'infermeria.

 

3. Objecte de subvenció

- La modernització i la innovació -inclosa la diversificació per a canals de venda i comercialització.

- Les mesures de desenvolupament sostenible, d'estalvi i eficiència energètiques, de seguretat de les instal·lacions.

- La insonorització i l'accessibilitat.

Condicions generals:

-Són subvencionables tant el projectes ja realitzats amb anterioritat a la publicació de la present convocatòria, en el període comprés entre l'1 d'abril de 2022 i la data de presentació de sol·licituds -sempre que hagin estat efectivament executats i finalitzats- com els projectes d'actuació que es presentin en el termini de presentació de sol·licituds.

- La suma de les inversions presentades, a totes les accions a les quals es presenta el sol·licitant, ha d'assolir com a mínim 1.000,00 euros IVA exclòs. Dita quantia mínima serà d'aplicació tant en la sol·licitud com en la justificació posterior.

- Cada pressupost o factura únicament pot justificar una acció subvencionable. Tota obra, o intervenció física al local, distinta a l'acció subvencionable d'obres de reforma, de condicionament i per l'adequació del local es considerarà part integrant de l'acció subvencionable a la qual es presenta.

3.1. Modernització i innovació

La modernització i innovació inclou els conceptes, entre d'altres, de la relació següent:

- L'adquisició i la instal·lació de l'equipament necessari per a la modernització de l'establiment comercial (mobiliari comercial per a la presentació i exposició de productes, maquinària relacionada amb l'activitat econòmica, entre altres).

- Els costs associats per al condicionament físic de l'establiment, això és: obres de reforma, de condicionament i per l'adequació del local. Juntament amb la memòria indicada a l'apartat 3.1 de l'apartat 7, “documentació preceptiva”, s'acompanyarà la comunicació prèvia i/o la llicència d'obres juntament amb el pagament de les taxes del impost municipal d'obres.

- L'adquisició i instal·lació de l'equipament per a la millora de la imatge comercial (retolació comercial de l'establiment, tot tipus d'elements referits a la imatge comercial, tant d'interior com exterior de l'establiment). S'inclouen els treballs de disseny i creació de marques  i/o nom d'establiment.

- Inversions dirigides a la transformació digital: adquisicions i altres inversions per a la millora tecnològica i digital per al desenvolupament de l'activitat econòmica, com per exemple, aplicacions informàtiques, creació o millora del lloc web, adquisició d'equipaments informàtics, d'impressió, terminals de punt de venda i altres de naturalesa similar. El nombre màxim subvencionable serà de dos dispositius per sol·licitant.

3.2. Desenvolupament sostenible, estalvi energètic i seguretat

El desenvolupament sostenible, estalvi energètic i seguretat, inclou els conceptes que es relacionen a continuació, entre d'altres:

- Inversions que impliquin un avanç cap a una economia baixa en carboni i la millora de l'eficiència energètica i la sostenibilitat, com poden ser: adquisició i instal·lació d'aparells o sistemes d'il·luminació de baix consum; adquisició i instal·lació d'aparells de climatització o de conservació d'aliments que suposin una reducció del consum energètic; altres inversions que suposin una millora de la qualificació en el certificat d'eficiència energètica de l'immoble; implantació de sistemes de gestió energètica; reducció de la dependència energètica del gas natural, millora en portes d'accés per a evitar les pèrdues d'energia, adquisició de vehicles elèctrics i de mobilitat sostenible quan a la memòria descriptiva es justifiqui la necessitat del vehicle la distribució de bens i serveis del sol·licitant; i altres d'igual naturalesa.

- Qualificacions energètiques, els elements d'il·luminació de baix consum, hauran de tenir una qualificació mínima de B, instal·lació o substitució d'aparells de climatització per aparells que hauran de tenir una qualificació mínima de A++, les finestres tindran una eficiència energètica mínima de A una estrella.

- L'adquisició i la instal·lació de sistemes que possibilitin el reciclat, la reducció, l'eliminació de residus, com maquinària de premsat i compactació.

- L'adquisició i instal·lació d'elements destinats a garantir la vigilància, la seguretat a la micro i petita empresa comercial i de les persones (sistemes d'alarma, detectors, càmeres de seguretat...).

3.3 Accessibilitat i insonorització

En relació a la subvenció, s'entén per accessibilitat i insonorització, els següents conceptes:

- Inversions per millorar l'accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques: adequació física de l'establiment destinada a la millora de l'accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques (s'exclouen els costos dels projectes i estudis tècnics), ha d'anar acompanyada de la llicència municipal, si escau, i del rebut de pagament de les taxes.

- Les activitats dels Grups IAE 671, 672 i 673 (tots els epígrafs): Serveis d'alimentació en restaurants, cafeteries, cafès i bars les inversions associades a la insonorització de l'establiment, s'ha d'acompanyar el certificat signat pel tècnic competent de l'estudi acústic en el qual consti que s'ha redactat l'estudi acústic i que es compleix amb la normativa sobre renous i vibracions de referència.

3.4. Despeses no subvencionables

- La redacció de projectes tècnics de i estudis tècnics per a les obres de reforma, de condicionament i per l'adequació del local, insonorització del local.

- Taxes, preus públics i altres de naturalesa similar associats als registres administratius, comercials, patents i marques.

- Les despeses de manteniment de les pàgines web, l'adquisició de llicències d'ús de programes informàtics, despeses de publicitat web, allotjament web i altres conceptes similars que no comportin l'adquisició de la propietat.

- La reparació i el manteniment d'equips ja existents.

- La reparació i l'adquisició de vehicles.

- Les inversions destinades a la venda automàtica o expenedors de productes.

- Campanyes publicitàries, les despeses corrents previstes, com ara targetes, bosses, tríptics, fullets, consumibles, cartells informatius i promocionals o similars.

- Les despeses de manteniment relacionades amb aplicacions i sistemes informàtics.

- Les despeses per a serveis d'assessorament, consultoria, comptables i similars.

- L'adquisició de béns de segona mà.

- Els elements adquirits mitjançant contractes de rènting o lísing.

- Les taxes i els imposts municipals

- Visats col·legials de projectes.

4. Quantia

Aquesta convocatòria de subvencions compta amb el pressupost màxim de 100.000 euros. Les obligacions econòmiques derivades de la concessió de subvencions d'aquesta convocatòria van a càrrec de l'aplicació pressupostaria 40.43330.7700000 del pressupost de despeses de PalmaActiva de l'any 2023.

L'import màxim subvencionable és el 80% del cost total de la inversió presentada (IVA exclòs), amb un màxim de:

-2.000,00 euros per a les inversions en modernització i innovació i seguretat

-2.500,00 euros per a les inversions en desenvolupament sostenible, estalvi energètic i accessibilitat i insonorització.

La suma total de les subvenció atorgada no podrà superar en cap cas els 4.500 euros per sol·licitant.

5. Termini de presentació de sol·licituds.

Les sol·licituds es poden presentar des de l'endemà de la publicació al BOIB d'aquesta convocatòria fins al dia 30 de març de 2023 a les 14.00 hores.

Totes les sol·licituds s'han de presentar per mitjans electrònics, de conformitat amb el que disposa l'apartat 2 de l'article 14 de la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

6. Termini per a justificar

Per a les sol·licituds admeses el termini per a justificar l'activitat subvencionada és com a màxim fins dia 1 de juny de 2023 a les 14.30 hores.

 

Palma, a la data de firma electrònica: (9 de febrer de 2023)

El director General de Comerç amb funcions de gerent de PalmaActiva Miguel Carranza Guasch