Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FUNDACIÓ ORQUESTRA SIMFÒNICA ILLES BALEARS

Núm. 103871
Acords del Patronat de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears relatius a la delegació en el gerent de la facultat per a la tramitació d'encàrrecs de gestió fins al límit de 150.000 €

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. La Fundació Orquestra Simfònica de las Illes Balears és un ens instrumental, definit en l'article 2 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la CAIB, com a fundació del sector públic i està adscrita a la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, segons estableix l'Annex I al qual fa referència la Disposició Addicional Primera del Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

La Fundació, com a part del sector públic, té la consideració de poder adjudicador, i li és aplicable la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, per la qual cosa està sotmesa a la normativa en matèria de contractació pública i a l'obligació de dur a terme els procediments de contractació i encàrrecs de gestió a través de mitjans electrònics.

2. D'una banda, està previst que en breus s'iniciï la modificació del contracte d'obres de construcció de la “Caixa de Música”. El projecte bàsic i executiu va ser redactat per TRAGSATEC, així com se li va encarregar a aquesta mateixa entitat, com a mitjà propi, la direcció i seguiment i control tècnic dels treballs d'execució de les obres i la seva adequació del projecte, a través de la direcció facultativa.

Aquesta entitat, té la consideració de mitjà propi de l'Administració General de l'Estat, de les Comunitat Autònomes i els poders adjudicadors que depenguin d'elles d'acord amb el Reial decret 1072/2010, de 20 d'agost. El seu règim jurídic es recull en la Disposició Addicional vint-i-quatrena de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del Sector Públic, en la qual s'indica la seva consideració com mig propi personificat i servei tècnic de les administracions i entitats del sector públic que tinguin la consideració de poder adjudicador.

La Fundació, com a promotor del contracte d'obres de construcció, té l'obligació d'encarregar la redacció del projecte de modificació, motiu pel qual és necessari que contractar el servei de redacció del projecte complementari al projecte d'execució de la Nova Seu de la Fundació Orquestra Simfònica dels Illes Balears, considerant-se que el més apropiat és que el mateix sigui encarregat a l'entitat TRAGSATEC, com a mitjà propi, atès que és l'autor del projecte executiu i la direcció facultativa de l'obra i ja coneix totes les particularitats de les modificacions que s'han d'executar.

D'altra banda, durant els últims anys, la coral universitària ha intervingut juntament amb la Orquestra Simfònica dels Illes Balears en alguns dels concerts de temporada celebrats per la FOSIB.

Fins al moment, cada vegada que se celebrava un concert en els quals intervenia la coral universitària, el Mestre de la FOSIB i el director de la coral negociaven la seva intervenció i se celebrava el corresponent contracte menor. Recentment, la FOSIB ha tingut coneixement que la FUEIB, entitat que gestiona la coral universitària, s'ha convertit en un mitjà propi de la Comunitat Autònoma dels Illes Balears, per la qual cosa les futures intervencions que es duguin a terme han de fer-se a través del corresponent encàrrec a mitjà propi.

La Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears MP ( CIF G07779895), és un ens del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que té entre els seus fins estatutaris fomentar, promoure i dur a terme activitats dirigides de forma genèrica al foment de la cultura, l'educació i la investigació i, en particular, a establir vies de diàleg i col·laboració entre la Universitat de les Illes Balears i les empreses del seu entorn econòmic i social.

Mitjançant Acord del Consell de Govern de 7 de febrer de 2022, es va declarar la Fundació Universitat-Empresa dels Illes Balears MP(*FUEIB) com a mitjà propi de l'Administració de la Comunitat Autònoma dels Illes Balears (BOIB núm. 20, de 8 de febrer de 2022).

Els encàrrecs de gestió esmentats compleixen i es duran a terme de conformitat als requisits establerts en l'article 32 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del Sector Públic.

3. L'article 21 dels Estatuts de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears, aprovats per Acord del Consell de Govern de data 19 de desembre de 2014, per qual s'autoritza l'extinció del Consorci per a la Música de les Illes Balears i la creació de la Fundació OSIB recull les funcions del president del Patronat de la Fundació, entre les quals es troben les següents:

“f. Contractar les obres, els serveis i els subministraments necessaris per a l'activitat normal de la Fundació, dins els pressuposts aprovats pel Patronat i amb els límits de l'article 28 de la Llei 50 /2002.”

“El president, amb el consentiment del Patronat, pot delegar les seves atribucions, excepte la de la lletra b, al gerent de la Fundació. En qualsevol moment, el president pot revocar els facultats delegades.”

4. Per a agilitzar la tramitació dels expedients d'encàrrecs de gestió a mitjans propis, així com la seva publicitat a través de la Plataforma de Contractació del Sector Públic, resulta més adient que el gerent tingui les facultats per a poder realitzar determinats encàrrecs de gestió a mitjans propis, la qual cosa permetrà un desenvolupament i execució àgil de l'activitat de la Fundació en matèria d'encàrrecs de gestió.

5. La Llei 11/2022, de 28 de desembre, de Pressupostos Generals de la Comunitat Autònoma dels Illes Balears per a l'any 2023 en la seva disposició final onzena en la qual es modifica la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la comunitat autònoma dels Illes Balears, disposa que el nou límit per a la iniciació de qualsevol expedient de despesa per part de les entitats que integren el sector públic empresarial i fundacional, del qual es puguin derivar obligacions econòmiques per a l'entitat sense que hagi de sol·licitar-se autorització de la Conselleria d'Adscripció és 150.000 €, per la qual cosa es considera oportú lligar la delegació a aquesta quantia vigent.

Fonaments de dret

1. L'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del Règim Jurídic del Sector Públic, quant a les delegacions de competències.

2. Els articles 25, 26 i 42.c) de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, quant a la delegació a favor de l'administració instrumental.

3. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 4. El Decret 21/2019, de 2 d'agost de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

De conformitat amb aquestes previsions, el Patronat a la sessió de data 30 de gener de 2023, adopta el següent

ACORDS

1. Delegar en el gerent de la Fundació la facultat per a dur a terme encàrrecs de gestió com a mitjà propi de conformitat amb l'article 32 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, amb el límit establert en l'article 15.2 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma dels Illes Balears, sense perjudici de la seva obligació de donar compte al Patronat de tots els encàrrecs fets a mitjans propis en virtut d'aquesta delegació.

2. Disposar que la delegació de facultats a què es refereixen aquests Acords no altera la competència de l'òrgan delegant i s'entén sense perjudici de les potestats de revocació i d'avocació que corresponen al Patronat de la Fundació, quant al coneixement o a la resolució dels assumptes o procediments en què ho consideri oportú, i sempre d'acord amb el que es preveu en els articles 25, 26 i 28 de la Llei 3/2003.

3. Disposar que les resolucions adoptades en virtut de qualsevol de les delegacions de competències a les quals es refereixen aquests Acords han d'indicar expressament aquesta circumstància, juntament amb l'especificació de l'òrgan que delega i de la publicació oficial d'aquesta delegació.

4. Publicar aquests Acords en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

5. Establir que els efectes d'aquests Acords es produiran el mateix dia de la publicació en Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Acceptats els Acords proposats per la Gerència, s'aprovaren en sessió de 30 de gener de 2023

 

Palma, a data de la signatura digital: (9 de febrer de 2023)

La vicepresidenta (En substitució del President, segons l'article 21 dels Estatuts de la Fundació) Catalina Solivellas Rotger