Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 101041
Acord de la Comissió Permanent de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de 26 de gener de 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Comissió Permanent de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa, en sessió de dia 26 de gener de 2023, va adoptar en ús de les seves facultats, l'Acord sobre delegació de competències que s'adjunta com a annex a la present Resolució.

D'acord amb el que estableix l'article 27 de la Llei 3/2003, de 26 de març de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aquest Acord s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 6 de febrer de 2023

La secretària de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa Mª Matilde Martínez Montero

 

ANNEX Acord de la Comissió Permanent de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de 26 de gener de 2023

Vista la proposta de la Comissió Classificadora de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa en relació amb la delegació de competències de la resolució d'inici dels expedients de revisió de la classificació, en sessió de 26 de gener de 2023, ha adoptat l'Acord següent:

Antecedents

1. La Junta Consultiva de Contractació Administrativa és l'òrgan consultiu específic de l'Administració de la Comunitat Autònoma i de la seva administració instrumental en matèria de contractació.

2. L'article 82.2 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, estableix que per la conservació de la classificació empresarial s'ha de justificar anualment la solvència econòmica financera i cada tres anys la solvència tècnica i professional en els termes que s'estableixin per reglament.

A continuació, s' estableix que la no aportació dels documents en els terminis reglamentàriament establerts donarà lloc a a la suspensió automàtica de les classificacions, així com a l'obertura d'expedient de revisió de la classificació.

3. El Reial Decret 817/2009, de 9 de maig, desenvolupa el procediment per la justificació de la solvència econòmica financera de les empreses classificades i disposa que l'òrgan competent per la tramitació dels expedients de classificació podrà també iniciar d'ofici l'expedient de revisió de classificació.

4. El Decret 44/2012, de 25 de maig, regula el procediment a seguir per acreditar la solvència tècnica i professional i en el mateix sentit que en el Reial Decret abans esmentat, regula el procediment de revisió de la classificació on l'òrgan competent per la tramitació dels expedients de classificació també podrà iniciar els expedients de revisió de les classificacions.

5. L'article 48 del Reial Decret 1098/2001, de 12 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament General de la Llei de Contractes de les Administracions Públiques, en el seu apartat 3, disposa que els expedients de revisió de classificacions se tramitaran de la mateixa forma i amb els mateixos requisits que els expedients de classificació.

6. L'article 7.2 del Decret 3/2016, de 29 de gener, pel qual s'aprova el Text consolidat del Decret pel qual es creen la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el Registre de contractes i el Registre de contractistes, estableix que en tot cas, correspon a la Comissió Permanent adoptar els acords sobre la classificació a què es refereix l'article 2.

L'article 2 estableix que la competència de la Junta Consultiva comprèn, entre d'altres, l'adopció d'acords en relació amb la classificació, la revisió de classificacions, així com informar preceptivament sobre la seva suspensió.

7. D'acord amb l'article 8 del Reglament d'organització i funcionament de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la CAIB, la Comissió Permanent s'ha de reunir en sessió ordinària una vegada el mes, llevat del mes d'agost, i en sessió extraordinària quan així ho acordi el seu president.

8. Considerant allò que s'exposa en els apartats anteriors, per assegurar la rapidesa i la eficàcia en la tramitació dels expedients de revisió de classificacions respecte a la justificació de la solvència econòmica financera i la solvència tècnica i professional, es considera adient que la secretària de la Junta Consultiva assumeixi per delegació de la Comissió Permanent la competència per resoldre l'inici dels expedients de revisió de classificació.

Atès tot l'anterior, la Comissió Permanent de la Junta adopta el següent

Acord

1. Delegar en la secretària de la Junta Consultiva la competència relativa a la resolució d'inici dels expedients de revisió de la classificació.

2. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.