Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MAÓ

Núm. 99668
Convocatòria del Mercat Agrari Agromaó 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En compliment de l'article 45.1.a) de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, el present anunci publica la convocatòria del MERCAT AGRARI AGROMAÓ 2023, aprovada pel Decret d'Alcaldia núm. 2023/DA0000368, de data 2 de febrer de 2023.

PRIMER. Convocar una nova edició del Mercat agrari Agromaó, que tindrà lloc tots els diumenges, durant l'any 2023, de 9.00 a 14.00 h, al carrer de s'Arravaleta i al carrer Nou.

SEGON. Convocar les persones interessades perquè presentin la seva sol·licitud durant el termini establert amb aquesta finalitat.

TERCER. Establir les condicions de funcionament del mercat Agromaó, els requisits de participació i els criteris d'adjudicació de les parades:

1. Condicions de funcionament del mercat

El mercat funcionarà d'acord amb les següents condicions:

a. Tots els diumenges, de 9.00 a 14.00 hores.

b. L'horari del muntatge serà de 8.00 a 9.00 hores i el de desmuntatge, de 14.00 a 15.00 hores.

c. L'autorització per muntar parada serà intransferible i revocable.

d. Les mides de les parades seran de 2x1 m i el mercat estarà uniformitzat. L'Ajuntament subministrarà la parada, els tendals i els faldons a les persones adjudicatàries, que obligatòriament els hauran d'emprar.

e. La vigilància i conservació de l'espai serà responsabilitat exclusiva de la persona autoritzada

f. L'autorització no eximeix la persona titular de sol·licitar i obtenir llicències d'altres administracions, de conformitat amb les normatives que li són d'aplicació.

g. Les autoritats municipals podran ordenar, en qualsevol moment, que un funcionari/ària realitzi visita d'inspecció per comprovar el compliment de les condicions exigides en la present autorització, i aquest/a podrà imposar, si escau, les sancions pertinents.

h. A les parades, no s'hi podran instal·lar equips de so, ni música, ni megafonia.

i. Per raons d'interès públic, es podrà traslladar puntualment la ubicació del mercat, previ avís a les persones autoritzades

j. Quan, per motiu d'incompatibilitat amb altres activitats, de força major a causa de les condicions meteorològiques, o d'altres, no es pugui realitzar el mercat, això no implicarà la seva obertura en dies diferents dels previstos, excepte en els supòsits que expressament autoritzi l'alcalde o persona en qui delegui.

k. En tot moment, les persones autoritzades hauran de complir els protocols i les normes higièniques vigents arran de la crisi sanitària del Covid-19, relatives als mercats de venda ambulant a l'aire lliure. L'incompliment d'aquestes mesures es podrà considerar falta greu i se sancionarà amb la revocació de l'autorització i serà motiu de tancament immediat de la parada.

2. Articles i productes

Aquest mercat, Agromaó, estarà destinat a la venda de productes agraris produïts a les explotacions de Menorca que comptin amb alguna de les acreditacions que figuren al punt 3.a.

3. Requisits que hauran de complir les persones que sol·licitin participar-hi

Les persones que sol·licitin participar en el mercat agrari Agromaó hauran de complir els requisits següents:

a. Estar integrada en alguna d'aquestes figures:

  • Contracte agrari de la Reserva de la Biosfera (CARB)
  • Certificat d'agricultura ecològica
  • Certificat de denominació genèrica Agricultura Integrada de les Illes Balears
  • Acord de custòdia del territori amb qualque entitat
  • Cooperativa agrària que demostri la seva afinitat amb aquests tipus de produccions

b. Estar donada d'alta en el Cens d'obligats tributaris i en el Règim de la Seguretat Social que correspongui.

c. Disposar d'assegurança de responsabilitat civil.

d. En cas de venda de productes alimentaris, acreditar la capacitació per manipular aliments, tant de la persona titular com del personal empleat que hagi d'ocupar la parada de venda.

e. Acreditar les autoritzacions de residència i de treball (prestadors de tercers països).

f. Pagar la taxa establerta a l'art.5 de l'Ordenança reguladora de la taxa per ocupació del domini públic (BOIB núm. 192 de 12/12/2012), de forma prèvia al desenvolupament de l'activitat.

4. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils, a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria de les presents bases al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i al web de l'Ajuntament de Maó. El termini de presentació de sol·licituds serà improrrogable. Les sol·licituds es presentaran de forma telemàtica, a través del web de l'Ajuntament.

La persona interessada haurà de sol·licitar una autorització per a una activitat concreta i aquesta s'haurà de mantenir durant el període de vigència de l'autorització.

L'Ajuntament comprovarà el compliment dels requisits i procedirà a confeccionar el corresponent llistat de persones admeses i excloses, en un termini màxim de 10 dies hàbils.

5. Criteris d'adjudicació de les parades

El procediment de selecció per autoritzar una parada serà, en primer lloc, pel compliment complet de tots els requisits; i, en segon lloc, si fos necessari, mitjançant sorteig, que s'efectuarà públicament en el dia i a l'hora que, amb aquesta finalitat, es determini. L'adjudicació de la ubicació de la parada a cada persona sol·licitant es farà també mitjançant sorteig públic.

Formaran part del sorteig: el regidor de Dinamització Econòmica, Festes, Policia i Microciutat, representants de les persones sol·licitants i una persona integrant del Departament de Fires i Mercats.

L'Ajuntament haurà de resoldre sobre les autoritzacions i haurà de remetre notificació a les persones interessades sobre la concessió de l'autorització en un termini deu dies hàbils.

La resolució de concessió, que posarà fi a la via administrativa, serà notificada a les persones sol·licitants mitjançant publicació en el BOIB, d'acord amb l'art 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, quan aquest acte tengui com a destinació una pluralitat indeterminada de persones.

QUART. Aprovar el plànol d'ubicació de les parades del mercat Agromaó, al carrer de s'Arravaleta i al carrer Nou, respectivament, que consta a l'expedient. Cada parada ocuparà un espai de 2x1 m. S'hi instal·laran amb una separació mínima de 2 metres entre cada parada.

 

Maó, en la data de la signatura electrònica del document (3 de febrer de 2023)

L'alcalde Héctor Pons Riudavets