Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE LLUCMAJOR

Núm. 99361
Aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança reguladora del preu públic per la prestació de serveis de les escoles d’educació infantil

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Vist que el Ple de l'Ajuntament en sessió ordinària celebrada el 30 de novembre de 2022 va aprovar provisionalment l'ordenança, publicat l'anunci en el BOIB número 164 de data 17 de desembre de 2022, i atès que no s'han presentat reclamacions contra aquest acord durant el termini d'exposició pública, en virtut de l'article 17.4 del Reial Decret legislatiu, de 5 de març, pel que s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, es publica el text íntegre de l'ordenança, que queda redactada en els termes següents:

ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS DE LES ESCOLES D'EDUCACIÓ INFANTIL

Article 1. Concepte

Conforme al que preveu l'article 127, en relació amb l'article 41, ambdós del Text refós de la Llei reguladora d'hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, aquest Ajuntament estableix el Preu públic per la prestació dels serveis de les escoles d'educació infantil, especificat en les tarifes contingudes en l'apartat 2 de l'article 3 següent, que es regularà per aquesta ordenança.

Article 2. Obligats al pagament

Estan obligats al pagament del preu públic regulat en aquesta ordenança les persones que sol·licitin la prestació del servei o, si no és així, el pare, la mare o les persones tutores de l'infant beneficiari.

Article 3. Quantia

1. La quantia del preu públic regulat en aquesta ordenança serà la fixada per les tarifes contingudes en l'apartat següent.

2. Tarifes:

a) TARIFES ÚNIQUES (1).  € per persona usuària :

  • Matrícula (anual) :                   0,00 €.
  • Assegurança escolar (anual) :  9,00 €.
  • Material escolar (anual) :        60,00 €.

(1) Els imports consignats en aquest epígraf s'hauran de fer efectius en el moment de formalitzar la matrícula.

b) TARIFES MENSUALS. € per persona usuària i mes :

  • De 07:30 a 09:00 hores :  40,00 €.
  • De 09:00 a 13:00 hores :  160,00 €.   (2)  (3)

(2) Assistència mínima. No inclou servei de menjador

(3) Gratuït a partir de l'1 de setembre de 2022 per a les persones usuàries matriculades a tercer d'educació infantil. La gratuïtat no s'aplica als mesos de juliol i agost.

  • De 13:00 a 15:00 hores:  40,00 €. (Per servei de menjador).
  • De 15:00 a 17:00 hores:  40,00 €.

En els preus indicats no s'inclou el menjar.

c) SERVEIS ESPORÀDICS (4) :

  • De 07:30 a 09:00 hores.
  • De 13:00 a 15:00 hores.
  • De 15:00 a 17:00 hores.

3,00 € per persona usuària, per franja horària i dia.

En els preus indicats no s'inclou el menjar.

(4) Únicament podran utilitzar aquests serveis les persones usuàries matriculades a l'escola d'educació infantil. Màxim 4 dies al mes.

d) MENÚ DIARI : 4,27 €/dia

3. Els imports assenyalats en aquest article es veuran incrementats per l'import de l'IVA que, si escau, els sigui d'aplicació.

Article 4. Exempcions i bonificacions

1. Gaudiran d'exempció tributària aquells contribuents que hagin estat declarats pobres per precepte legal.

2. Les famílies nombroses segons la legislació vigent gaudiran d'una bonificació del 50 % de les tarifes contingudes en l'article 3.2.b.

3. Per a aquelles famílies que no tinguin la consideració legal de nombroses i tinguin dos o més fills/filles a l'escola d'educació infantil s'estableix una bonificació del 50 % de las tarifes contingudes en l'article 3.2.b del segon fill/filla i següents.

4. Les bonificacions establertes en els paràgrafs 2 i 3 d'aquest article no seran acumulatives, per la qual cosa només es podrà gaudir d'una única bonificació.

5. Els serveis socials municipals estudiaran les peticions presentades per aquelles famílies amb menys recursos perquè puguin tenir una bonificació de fins al 100 % de les tarifes assenyalades en l'article 3.2.b.

6. Les famílies que tinguin un/una fill/filla amb necessitats educatives especials o amb minusvalidesa igual o superior al 33 % tindran una bonificació del 20 % de les tarifes contingudes en l'article 3.2.b.

7. Les bonificacions per infant usuari no podran superar el 50 % de la tarifa, exceptuant les previstes al punt 5 d'aquest article.

Article 5. Normes de gestió

El preu públic es considerarà meritat simultàniament a la prestació del servei i el seu cobrament es farà efectiu durant els primers 10 dies del mes següent, d'acord amb les dades aportades per les famílies.

Matrícula

Un cop aprovada la sol·licitud, s'haurà de presentar a l'oficina municipal la documentació següent:

  • Full d'inscripció.
  • Certificat de convivència.
  • Informe mèdic.
  • Fotocòpia del llibre de família.
  • Fotocòpia de la targeta sanitària del nin / de la nina.
  • 2 fotos de carnet del nin / de la nina.
  • Fotocòpies del DNI del pare i mare o tutors legals.
  • Domiciliació bancària.

Annexes:

  • Acceptació normes de salut i higiene.
  • Autorització per a l'ús d'imatges.
  • Declaració de responsabilitat del procés d'escolarització (en els casos requerits).
  • Autorització del servei de carmanyola (en cas de ser utilitzat).

No es formalitzarà la matrícula en el supòsit que figurin pendents de pagament rebuts corresponents a cursos anteriors.

Liquidació i ingrés

1. Les quotes exigibles per aquest preu públic es liquidaran per mensualitats vençudes. Els TERMINIS D'INGRÉS en període voluntari de les quantitats esmentades seran els PRIMERS DEU DIES de cada mes.

Un cop transcorregut el període voluntari d'ingrés es meritaran els recàrrecs assenyalats en l'article 28 de la Llei general tributària, sense perjudici de les actuacions administratives en matèria d'inspecció tributària. 

El LLOC D'INGRÉS en període voluntari serà el compte corrent de l'entitat bancària que a continuació s'indica, oberta a nom de l'Ajuntament de Llucmajor:

(Aquelles entitats que subscriguin el conveni Quadern 60)

En el cas que el servei es presti per concessionari, el pagament es realitzarà mitjançant domiciliació bancària o per ingrés del contribuent en el compte bancari que aquell determini.

2. Si la matrícula es formalitza durant la segona quinzena del mes, sempre que hagi començat el curs escolar, tan sols haurà de pagar aquest mes el 50 % de la quota que li correspongui.

3. Aquelles matrícules que es realitzin a partir de l'1 de febrer, tan sols hauran de pagar el 50% de la quota de material escolar, mantenint la totalitat de l'assegurança.

4. Les baixes definitives per la prestació del servei o les modificacions en el règim d'estada han de ser comunicades pels pares, mares o tutors legals amb 15 dies d'antelació sobre el moment en què hagin de produir efecte, i han de ser presentades a l'oficina municipal per instància. En cas contrari es cobrarà la quantitat íntegra.

5. La no assistència al centre durant més d'un mes, sense justificació documentada, suposarà l'obertura d'un expedient informatiu que podrà donar lloc a la pèrdua de la plaça. La plaça que resulti vacant es podrà oferir a una altra persona usuària que hagi quedat en llista d'espera.

6. L'import abonat en concepte d'assegurança escolar no serà reemborsable.

7. En cas de baixa, i amb la sol·licitud prèvia per escrit, la persona usuària tindrà dret que se li retorni en concepte de material escolar la quantitat de 6,00 € per cada mes que falti per acabar el curs escolar, a partir del següent en què causi baixa. 

Baixes per malaltia

En els casos de baixa per malaltia, acreditada mitjançant informe mèdic, la durada de la qual sigui igual o superior a 30 dies, les persones interessades que no tinguin concedida cap de les bonificacions assenyalades en l'article 4 podran sol·licitar la reducció d'1/3 d'una única quota, i s'haurà d'abonar la tarifa total en les restants.

Pèrdua de la plaça

La plaça es perdrà:

            1. A petició pròpia.

            2. Per la falta d'assistència no justificada, durant el període d'un mes.

            3. Per la falta de pagament de dues mensualitats, sense motiu justificat.

Disposició transitòria

Les referències a l'articulat d'aquesta ordenança s'han d'entendre sense perjudici que hagin pogut ser modificades per una normativa posterior a la seva aprovació.

Disposició final

Aquesta ordenança entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i romandrà en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.

 

Llucmajor, en la data de la signatura electrònica (6 de febrer de 2023)

El batle Éric Jareño Cifuentes