Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 73317
Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 19 de gener de 2023 per la qual s’autoritza el canvi de titularitat del centre privat d’educació infantil de primer cicle CEI Es Llaüt, de Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant la Resolució de la conseller d'Educació i Cultura, de 14 de juliol de 2010 (BOIB núm. 111, de 27 de juliol), es va autoritzar l'obertura i el funcionament del centre privat d'educació infantil CEI Hyades, de Can Pastilla (codi 07014764), amb 4 unitats d'educació infantil de primer cicle i 46 places escolars. La titularitat del centre privat era de “García Bello Rebeca, SLNE (Societat Limitada Nova Empresa)”.

2. Mitjançant la Resolució de la consellera d'Educació, Cultura i Universitat de dia 21 de juliol de 2014 (BOIB núm. 103, de 31 de juliol), es va autoritzar el canvi de titularitat del centre privat de primer cicle d'educació infantil, CEI Hyades de Can Pastilla, Palma, essent el nou titular el senyor Justo Luis Funes González.

3. Mitjançant la Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 5 de gener de 2016 (BOIB núm. 10, de 24 de gener), es va autoritzar el canvi de la denominació específica del centre privat d'educació infantil de primer cicle, CEI Hyades de Can Pastilla, Palma, per la de CEI Es Llaüt.

4. El 4 de novembre de 2022 (GOIBE645705/2022), la Sra Esther Vanrell Antón amb DNI ***72147*, va presentar una sol·licitud de canvi de titularitat del CEI Es Llaüt, perquè passes a ser de la seva titularitat i no del Sr. Justo Luis Funes González amb efectes de l'1 de novembre de 2022. Hi adjuntà la documentació que acredita aquesta transmissió, en concret escriptura de compraventa de l'immoble en data 6 d'octubre de 2022 i cessió de la llicència d'activitats.

5. En data 2 de desembre de 2022, la Comissió de Valoració de les Qualificacions del Professorat d'Educació Infantil de Primer Cicle va emetre un informe favorable respecte al nombre de professionals, al nombre de mestres d'educació infantil i a la resta de personal d'atenció educativa, condicionat a complir els compromisos adquirits respecte a la certificació de llengua catalana exigible de conformitat a l'apartat f) de l'article 11 del Text consolidat aprovat pel Decret 23/2020 i l'article 3 de l'Ordre del conseller d'Educació i Universitat de 8 de març de 2018 per la qual es fixen les titulacions que cal tenir per fer classes de i en llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, a l'ensenyament reglat no universitari, se n'estableixen les equivalències, es defineix el Pla de Formació Lingüística i Cultural (FOLC), es regulen les condicions de l'exempció de l'avaluació de la llengua catalana i literatura en ensenyaments no universitaris i es determinen les funcions i la composició de la Comissió Tècnica d'Assessorament per a l'Ensenyament de i en Llengua Catalana (BOIB núm. 38, de 27 de març).

6. El 17 de gener de 2023, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre l'autorització del canvi de titularitat del centre privat d'educació infantil de primer cicle CEI Es Llaüt, de Palma.

7. El 18 de gener de 2023, el director general de Planificació, Ordenació i Centres va emetre una proposta de resolució per la qual s'autoritza la modificació del canvi de titularitat del centre privat d'educació infantil de primer cicle CEI Es Llaüt, de Palma.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig), modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, (BOE núm. 340, de 30 de desembre).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, la qual estableix a l'article 102 de Creació de centres, que la creació, la supressió i la transformació de centres privats s'han de sotmetre a l'autorització administrativa corresponent (BOIB núm. 38, de 17 de març).

5. El Decret 23/2020 de 31 de juliol, pel qual s'aprova el Text consolidat del Decret pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres de primer cicle d'educació infantil (BOIB núm. 135, d'1 d'agost).

6. L'Ordre del conseller d'Educació i Universitat de 8 de març de 2018 per la qual es fixen les titulacions que cal tenir per fer classes de i en llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, a l'ensenyament reglat no universitari, se n'estableixen les equivalències, es defineix el Pla de Formació Lingüística i Cultural (FOLC), es regulen les condicions de l'exempció de l'avaluació de la llengua catalana i literatura en ensenyaments no universitaris i es determinen les funcions i la composició de la Comissió Tècnica d'Assessorament per a l'Ensenyament de i en Llengua Catalana (BOIB núm. 38, de 27 de març).

7. Resolució del conseller d'Educació i Universitat de dia 28 de maig de 2018 per la qual s‘aproven les instruccions que estableixen les condicions per obtenir l'equivalència del certificat de capacitació per a l'ensenyament en llengua catalana al primer cicle de l'educació infantil (CCI) amb la titulació de tècnic superior en Educació Infantil (BOIB núm. 68, de 2 de juny).

8. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, d'1 de març), el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

9. El Decret 1/2022 de 27 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 99, de 30 de juliol de 2022).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres en data 18 de gener de 2023, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar, amb efectes des de l'1 de novembre de 2022, el canvi de titularitat del centre privat d'educació infantil de primer cicle CEI Es Llaüt, de Palma, el qual fins ara era del Sr. Justo Luis Funes González i passa a ser de la Sra. Esther Vanrell Anton.

2. Determinar que, com a conseqüència d'aquesta autorització, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07014764

Denominació genèrica: centre d'educació infantil de primer cicle

Denominació específica: Es Llaüt

Titular: Esther Vanrell Anton, DNI ***72147*

Domicili: c. Xaloc, 9

Localitat: Can Pastilla

Municipi: Palma

Codi postal: 07610

Ensenyaments autoritzats:

Educació infantil de primer cicle: 4 unitats, distribuïdes de la manera següent:

- De 0 a 1 anys: 1 unitat i 7 places escolars

- D'1 a 2 anys: 2 unitats i 24 places escolars

- De 2 a 3 anys: 1 unitat i 18 places escolars

3. Inscriure aquesta autorització en el Registre estatal de centres docents no universitaris (RCD) del Ministeri d'Educació i Formació Professional i en el Registre autonòmic de centres docents (Repositori de centres) de la conselleria d'educació i Formació Professional.

4. Fer avinent al centre esmentat que resta obligat a complir la legislació vigent i a sol·licitar la revisió oportuna de la seva configuració quan s'hagi de modificar qualsevol de les dades que figuren en aquesta Resolució.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 19 de gener de 2023

El conseller d'Educació i Formació Professional Martí X. March i Cerdà