Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 43003
Acord del Consell de Govern de 16 de gener de 2023 pel qual es declara projecte industrial d’interès estratègic el parc fotovoltaic Fenix Energy, en els municipis d’Inca i Selva

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic duu a terme la tramitació del procediment per a la instal·lació del parc fotovoltaic Fenix Energy, de 49,93 MWp i 43,94 MWn, ubicat en els termes municipals d'Inca i Selva.

La disposició final tretzena de la Llei 2/2020, de 15 d'octubre, que modifica la Llei 14/2019, de 29 de març, de projectes industrials estratègics de les Illes Balears, estableix la possibilitat de tramitar per la via de projecte industrial estratègic els parcs fotovoltaics.

L'expedient ha seguit el procediment per a la declaració de projectes industrials estratègics que regula la Llei 14/2019, de 29 de març, de projectes industrials estratègics de les Illes Balears.

D'acord amb l'article 3 de la Llei 14/2019 es varen sol·licitar els informes determinants per a la tramitació al Consell de Mallorca i als ajuntaments d' Inca i Selva, i s'han rebut els informes d'aquests organismes.

L'article 3.7 de la Llei 14/2019 estableix que, una vegada rebuts els informes de les administracions consultades, el Consell de la Indústria de les Illes Balears haurà d'emetre un informe del projecte, que va ser emès en sentit favorable en la sessió de 27 de desembre de 2022.

L'article 3.8 de la Llei 14/2019 indica que, una vegada emès l'informe del Consell de la Indústria de les Illes Balears, la persona titular de la conselleria competent en matèria d'indústria elevarà al Consell de Govern la proposta de declaració de la inversió com a projecte industrial estratègic, o bé la proposta de denegació.

Per tot això, atès l'informe del Consell de la Indústria de les Illes Balears, i a l'empara de l'article 3 de la Llei 14/2019, el Consell de Govern a proposta del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, en la sessió de dia 16 de gener de 2023 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Declarar el parc fotovoltaic Fenix Energy com a projecte industrial estratègic, als efectes prevists en l'article 4 de la Llei 14/2019, amb les característiques següents:

-Situació: parcel·la 1 del polígon 11 del terme municipal d'Inca i parcel·la 3 del polígon 7 del terme municipal de Selva.

-Descripció del projecte: parc fotovoltaic de 49,93 MWp i 43,94 MWn de potència instal·lada, que constarà de 74.520 panells solars de 670 Wp de potència unitària, nou centres de transformació, una subestació d'intempèrie 66/30 kV de 50 MVA, un sistema de bateries d'emmagatzematge d'ió liti amb una capacitat de 3,727 MWh, un edifici de control i un edifici de 200 m2 per a la operació i manteniment del parc. La línea de connexió soterrada és de longitud aproximada de 4,264 km, ja que el punt de connexió es troba a la subestació d'Inca de 66 kV.

-La instal·lació es classifica en el grup b.1.1, «Instal·lacions que únicament utilitzen la radiació solar com a energia primària mitjançant la tecnologia fotovoltaica», d'acord amb l'article 2 del Reial decret 413/2014, de 6 de juny, pel qual es regula l'activitat de producció d'energia elèctrica a partir de fonts d'energia renovables, cogeneració i residus.

Segon. Disposar que aquesta declaració com a projecte industrial estratègic queda condicionada a l'obtenció de l'autorització administrativa i a l'aprovació del projecte d'execució, que ha d'incloure totes les prescripcions indicades en els informes de les administracions consultades.

Tercer. Notificar aquest Acord al propietari de la instal·lació.

Quart. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquest Acord del Consell de Govern es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el Consell de Govern en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació de l'Acord, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 16 de gener de 2023

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez