Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SÓLLER

Núm. 29941
Aprovació definitiva de l'Ordenança municipal reguladora de guals de l’Ajuntament de Sóller

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per acord de Ple de data 8 de novembre de 2022, es va aprovar inicialment l'ordenança municipal reguladora de guals de l'Ajuntament de Sóller.

Finalitzat el període d'exposició pública, i atès que no s'ha presentat cap reclamació, objecció u observació, s'entén definitivament aprovat l'acord provisional.

De conformitat amb el que disposa l'article 70.2 de la LBRL i l'article 103 de la Llei 20/2006, de 13 de juliol, municipal i de règim local de les Illes Balears, es publica a continuació el seu text íntegre:

 

Ordenança Municipal Reguladora de Guals

Índex

  • Article 1. Fonament.
  • Article 2. Naturalesa jurídica de les autoritzacions.
  • Article 3. Subjecció.
  • Article 4. Classes de llicències de guals.
  • Article 5. Llicència per a Guals Permanents.
  • Article 6. Llicència per a Guals Laborals.
  • Article 7. Llicència per a Guals Nocturns.
  • Article 8. Llicència per a Guals amb regulació especial (GARE).
  • Article 9. Entrada i sortida.
  • Article 10. Autoritzacions.
  • Article 11. Targeta GARE. Identificació i normes d'utilització.
  • Article 12. Senyalització.
  • Article 13. Prohibicions.
  • Article 14. Vigència.
  • Article 15. Revocació.
  • Article 16. Infraccions.
  • Article 17. Sancions.
  • Disposició derogatòria.
  • Disposició transitòria.
  • Disposició final.

Article 1. Fonament.

De conformitat amb el que disposa l'article 4 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, i el mateix article del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les entitats locals, l'article 7 i 39 del Reial Decret Legislatiu 6/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Vial, l'Ajuntament de Sóller, en virtut de la seva potestat reglamentaria, acorda establir la present Ordenança Reguladora de Guals per l'entrada de vehicles a través de les voreres i/o vies públiques, així com regular de forma especial l'espai que facilita aquesta entrada.

Article 2. Naturalesa jurídica de les autoritzacions.

1. La utilització de les voravies i vies públiques per l'entrada i sortida de vehicles, constitueix un ús i aprofitament especial, ja que beneficia especialment a particulars interessats i produeix limitacions a l'ús general d'aquestes. Per aquest motiu, és procedent la corresponent i preceptiva autorització municipal, segons el que disposa l'article 77.1 del Reial Decret 1372/86, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament de béns de les entitats locals, atesa a l'exigència de subjecció a llicència prèvia per l'ús comú especial normal dels béns de domini públic.

2. Les autoritzacions tendran sempre caràcter discrecional i restrictiu i es concediran, llevat del dret de propietat i sense perjudici de tercers, no creant cap dret subjectiu a favor dels beneficiaris, que podran ser requerits per suprimir l'entrada de vehicles i reposar, si és procedent, la voravia en qualsevol moment per raons d'interès públic, urbanístics i/o ordenació del trànsit.

3. Els efectes de l'autorització concedida quedaran en suspensió durant el temps en què necessàriament hi hagin de fer obres autoritzades en la via pública, siguin aquestes públiques o privades (canalitzacions, bastiments, pavimentacions de carrers, etc.) o per raons municipals com festes, fires, mercats, etc., sense que per això tant els propietaris del gual com els usuaris del mateix puguin exigir responsabilitats ni compensacions a l'administració, sempre que no produeixin demores per causes no justificades.

4. Els usuaris dels guals i altres espais destinats a l'accés de vehicles als immobles quedaran obligats a respectar el trànsit dels vianants que tendrà, en tot cas, caràcter preferent. Pel que és d'obligat compliment adequar la velocitat i les circumstàncies de la circulació al pas del vianant.

Article 3. Subjecció.

Està subjecte a llicència municipal l'accés de vehicles a l'interior d'immobles, recintes o altres espais quan sigui necessari creuar la via pública o altres béns de domini i ús públic o suposi un ús privatiu o una especial restricció de l'ús que correspon a tots els ciutadans, impedint l'estacionament o la parada d'altres vehicles en el lloc pel qual es realitza l'accés amb les excepcions que determina aquesta ordenança.

Article 4. Classes de llicències de guals.

  1. Guals Permanents.
  2. Guals Laborals.
  3. Guals Nocturns.
  4. Guals amb regulació especial (GARE).

Article 5. Llicència per a Guals Permanents.

S'autoritza als següents espais en cas de demanda o determinació justificada per l'Ajuntament:

  1. Garatges o espais d'estacionament a l'aire lliure de caràcter privat o amb titularitat de comunitat de propietaris.
  2. Garatges públics, tallers amb cabuda superior a 5 vehicles, si acrediten que presten serveis d'urgències.
  3. Edificis o instal·lacions d'equipaments comunitaris de caràcter sanitari o educatiu.
  4. Benzineres, estacions de servei i venda de carburants.
  5. Aparcament de promoció pública.
  6. Edificis destinats a organismes oficials, quan la seva naturalesa així ho determini.

Article 6. Llicència per a Guals Laborals.

1. S'autoritza a les següents activitats en cas de demanda o determinació justificada per l'Ajuntament:

  1. Tallers amb capacitat igual o inferior a 5 vehicles o que, encara que tinguin una capacitat superior, no quedi justificat que presti servei d'urgència.
  2. Obres de construcció, d'enderrocs, reforma i reparació d'edificis.
  3. Magatzem d'activitats comercials.
  4. Concessionari d'automòbils, compravenda de vehicles usats i lloguer sense conductor.
  5. Altres activitats de característiques anàlogues.

2. L'horari laboral s'estableix de 07:30 a 20:30 hores, exceptuant els diumenges i festius. Excepcionalment, podran concedir-se horaris especials en funció de necessitats empresarials degudament acreditades.

Article 7. Llicència per a Guals Nocturns.

1. S'autoritza gual nocturn en el supòsits descrits per a guals permanents, quan aquesta modalitat de gual sigui demandada.

2. L'horari que s'autoritzarà serà de 22:00 a 08:00 hores, durant cada dia de la setmana.

Article 8. Llicència per a Guals amb regulació especial (GARE).

1. Consisteix en una llicència d'estacionament enfront del gual i/o de la zona situada enfront d'aquesta, senyalitzada per a facilitar la maniobra d'entrada i sortida, per a l'ús de l'espai pels vehicles autoritzats.

2. La concessió d'aquesta llicència no habilita al titular a disposar de l'espai necessari per a l'aparcament d'un vehicle, sols permet que el segment de la calçada delimitat per a l'accés al seu immoble resulti disponible per l'aparcament dels vehicles autoritzats, així com la zona situada enfront d'aquesta, senyalitzada per a facilitar la maniobra d'entrada i sortida, sempre que sigui possible aquest fet, per no estar prohibit per altra norma i/o existeixi espai suficient per a l'estacionament en el moment de fer-ho.

3. Els vehicles aquí estacionats queden exempts del pagament per zona ORA, sempre que s'aprofiti tot l'espai reservat al gual.

4. Amb caràcter general, per a poder estacionar davant el local o entrada objecte de la llicència i/o zona situada enfront d'aquesta, senyalitzada per a facilitar la maniobra d'entrada i sortida, s'hauran de complir els següents requisits:

  1. Que l'estacionament no sigui incompatible amb el dret d'entrada i sortida d'altres titulars del local.
  2. Tenir autoritzada prèviament la llicència de gual permanent, laboral o nocturn,
  3. Tenir instal·lada la placa de gual ordinària, distintiu creat a l'efecte per l'Ajuntament.
  4. Exhibir, en la part davantera del vehicle estacionat, la targeta d'autorització reglamentària, el número de la qual ha de coincidir amb el número de placa de gual.
  5. Que l'estacionament no suposi infracció a les normes general de circulació aplicables a la zona o carrer.
  6. Que les persones autoritzades formin part de la unitat familiar, ja siguin cònjuge, parella o descendents fins a un primer grau de consanguinitat i residents al domicili, comptant amb el respectiu empadronament. Les situacions especials, com assistència a persones amb dependència o altres anàlogues, s'autoritzaran prèvia valoració individualitzada de les circumstàncies concurrents, que s'hauran d'acreditar i constar a l'expedient corresponent.
  7. En els locals d'establiments industrials o comercials i en general, de tota classe de locals de negoci, durant l'horari de l'activitat de l'empresa i sempre que sigui compatible amb les característiques de la zona, es permetrà la càrrega i descàrrega dels seus propis clients i l'estacionament dels vehicles de l'empresa els temps necessari per a desenvolupar les necessitats de l'activitat. En aquest cas, no serà d'aplicació els punts c i d anteriors.

5. No es permetrà l'estacionament de cap vehicle davant els guals, en els supòsits següents:

  1. En els locals d'establiments industrials o comercials i, en general, de tota classe de locals de negoci fora de l'horari de l'activitat de l'empresa, llevat que es justifiqui que forma part de l'habitatge habitual i és utilitzat per a l'entrada i sortida del vehicle particular.
  2. En cas de guals col·lectius de comunitats de propietaris.
  3. En els guals que donen accés a carrers per a vianants.

6. Es consideraran vehicles amb autorització per estacionar en la zona reservada de cada gual i/o zona situada enfront d'aquesta, senyalitzada per a facilitar la maniobra d'entrada i sortida, aquells que mostren en un lloc visible la targeta d'autorització corresponent al gual en qüestió.

7. Amb aquest efecte, juntament amb la notificació de la llicència de gual, l'Ajuntament entregarà al titular del gual una targeta d'autorització per cada vehicle autoritzat, corresponent al gual que se li concedeix, i en la qual quedarà clarament identificat.

8. S'autoritzaran fins a un màxim de tres vehicles per cada gual GARE.

Article 9. Entrada i sortida.

1. L'entrada als guals s'ha de realitzar sense obstruir la circulació i amb aquesta finalitat, els accessos han de tenir prou amplada com permetre folgadament la maniobra d'accés del vehicle. Són d'aplicació expressa en la matèria, les dimensions establertes en les normes urbanístiques del pla general d'ordenació urbana.

2. La sortida de l'immoble es durà a terme amb tota mena de precaucions i si es fa mitjançant la maniobra de marxa enrere, ha de fer-se dirigida per un observador situat a la vorera o bé en la calçada.

Article 10. Autoritzacions.

1. Correspon a la Batlia o bé l'òrgan municipal competent, per delegació o disposició reglamentària específica, l'autorització dels guals i les seves tipologies que puguin ser aplicables.

2. Poden demanar la indicada autorització els que acreditin ser titulars, propietaris, arrendataris i/o usufructuaris de locals, aparcaments o espais d'estacionament a l'aire lliure.

3. Per ser admesa a tràmit la sol·licitud d'autorització de gual s'haurà d'aportar, juntament amb la instància corresponent, la següent documentació, tenint en compte que per a no aportar documents elaborats per l'Administració, el sol·licitant podrà autoritzar a l'Ajuntament de Sóller per a verificar les dades corresponent utilitzant els mitjans telemàtics necessaris i disponibles per a les administracions públiques:

  1. DNI vigent.
  2. En cas de ser necessari, els sol·licitants han de posseir la corresponent llicència municipal d'activitats o declaració responsable, que ha d'incloure l'autorització per al seu funcionament, amb l'única excepció dels petits aparcaments a l'aire lliure.
  3. En el cas de la targeta pels vehicles autoritzats pel gual GARE, s'haurà de presentar el permís de circulació vigent per a identificar la matrícula del vehicle sol·licitat.

4. La Policia Local serà l'encarregada d'expedir i autoritzar la targeta. No obstant això, la Batlia podrà fer els canvis oportuns i/o designar un altre departament per a la seva tramitació.

5. L'autorització del gual estarà subjecta al pagament de les taxes municipals corresponents.

6. La referida autorització serà concedida un cop comprovada la veracitat de les dades de la documentació aportada i la viabilitat de la sol·licitud.

7. La Batlia o bé l'òrgan municipal que resulti competent, podrà denegar l'autorització del gual en els següents supòsits:

  1. Si per la proximitat de l'accés a una intersecció amb una altra via pot crear problemes de seguretat en la circulació.
  2. Si per l'accés a l'entrada o sortida cal prohibir un nombre de places d'aparcament a la via pública que resulti superior al nombre de vehicles que caben al local per al qual es demana el gual.

8. Els titulars dels guals autoritzats, tendran els següents drets:

  1. A la seva utilització, d'acord amb el contingut i durant el termini, si és el cas, fixat en la corresponent autorització.
  2. A no ser pertorbats o impossibilitats en el seu dret d'usar l'accés del qual és titular, per la parada o estacionament en ell de vehicles, o per la presència d'objectes.
  3. A que pels serveis municipals competents els garanteixin l'accés autoritzat, aquests podran sol·licitar el servei de la grua municipal si es troba operativa. Dita protecció no s'estendrà a aquells passos de vehicles que no tenguin la senyalització aprovada, d'acord amb les normes contingudes en la present Ordenança.
  4. A no ser sancionats per l'autoritat competent per la utilització del gual.

Article 11. Targeta GARE. Identificació i normes d'utilització.

1. La targeta tindrà el color, forma i mida que s'adapti a les necessitats de funcionament i tindrà com a mínim les següents dades:

  1. Escut identificatiu de la Policia Local i/o Ajuntament.
  2. Matrícula del vehicle autoritzat.
  3. Carrer afectat.
  4. Número de gual.
  5. Número de registre
  6. Inscripció: GARE (Gual amb regulació especial)

2. Per necessitats de funcionament, organització o programació, les dades i format poden ser modificats.

3. Normes d'utilització:

  1. Es col·locarà a la part frontal esquerra del vehicle, de forma que quedi sempre visible les dades identificatives.
  2. El titular de la llicència o en el seu cas el conductor o titular del vehicle està obligat a mostrar la targeta als agents de l'autoritat una vegada siguin requerits.
  3. Aquesta targeta sols és un mitjà d'acreditació del dret a la utilització del gual com estacionament i/o la zona reservada de la via pública per facilitar l'accés als guals concedits.
  4. Aquesta targeta es considera a tots els efectes document públic, es prohibeix la seva reproducció.

Article 12. Senyalització.

1. L'operativitat de l'autorització del gual i, per tant, la prohibició davant els accessos que empara, amb les excepcions regulades en aquesta ordenança, queda condicionada a la ubicació de la senyalització vertical (R308e) que la Batlia té normalitzada respecte al disseny, format, gamma cromàtica i les condicions d'ubicació.

2. Placa de Gual Permanent.

  1. Per a totes les llicències que consten en aquesta ordenança, serà una placa rectangular amb fons blanc, en el seu interior part central figurarà la senyalització de «Prohibit Estacionar», amb la inscripció de color negre «Gual Permanent» dita senyalització estarà vorejada per una orla de color groc, figurant la inscripció de «Sortida de Vehicles», en la part superior i amb lletra de color negre.
  2. En la part inferior sobre fons groc figurarà l'escut de la Ciutat que se situarà en el lateral esquerre i a continuació la inscripció Ajuntament de Sóller amb el número d'identificació que li doni l'Ajuntament.
  3. Dins la mateixa placa, amb lletra negra constarà la inscripció, si és procedent, del tipus de gual nocturn o diürn i l'horari que li correspon.
  4. En relació amb la llicència GARE, en la mateixa placa a la part inferior esquerra, constarà la identificació de GARE amb la inscripció «Gual amb regulació especial» amb fons de diferent color a determinar per l'administració i en principi en forma de ferratina fins que no es determini diferent inscripció o forma d'identificació. Aquesta ferratina podrà substituir l'escut de l'Ajuntament que hi ha a la placa, però haurà de constar en la mateixa ferratina.

3. Col·locació de la Placa.

  1. S'instal·larà a una altura de 2,10 metres de l'horitzontal del terra, de la part dreta de l'accés en el sentit de la marxa, de forma visible pels usuaris de la via.
  2. Cada placa identificativa sols tendrà validesa per l'accés situat immediatament posterior a la mateixa en el sentit de la marxa. Cada accés haurà de senyalitzar-se de forma independent.
  3. Per raons d'infraestructura de l'entrada i no sigui possible la instal·lació conforme al punt a) i b), podrà instal·lar-se de forma que sigui visible i no pugui crear confusió. La Policia Local podrà requerir una nova ubicació en cas de detectar anomalies en la forma de col·locar la senyalització.
  4. Tant la instal·lació com el manteniment de la placa, serà a càrrec del titular de la mateixa i en cas de deteriorament que suposi la falta d'identificació correcta del seu contingut, no serà objecte de regulació i prestació del servei que li correspongui. El titular haurà de sol·licitar un duplicat previ els tràmits corresponents.

4. Senyalització horitzontal.

La senyalització horitzontal consistirà en franges grogues de longitud corresponent a la del gual més 50 cm a cada costat, sempre que sigui possible.

5. Prohibició de l'estacionament per facilitar l'entrada i sortida.

Consistirà en franges grogues en la zona de prohibició de l'estacionament per facilitar l'entrada i sortida, i normalment a l'altre costat de la via o laterals del mateix gual, tot prèvia sol·licitud, informes de viabilitat i resolució d'autorització.

6. Reforç d'impediment a l'estacionament.

  1. Es podrà autoritzar prèvia sol·licitud del titular, informe de viabilitat i resolució d'autorització, mecanismes per reforçar la senyalització horitzontal o vertical per garantir l'entrada i sortida del gual.
  2. Principalment, s'utilitzaran pilons, si bé, la tipologia i característiques dels elements autoritzats es determinarà per part de l'Ajuntament.
  3. L'adquisició, instal·lació i manteniment d'aquests elements, seran a càrrec del titular o peticionari.
  4. Aquests tipus de pilons o mecanismes que es determinin, també es podran fer servir per garantir zones per a vianants, sortides de domicilis per motius de necessitat o problemes de mobilitat i altres d'interès. Per a la seva autorització s'usarà la formalitat descrita en aquest punt.

Article 13. Prohibicions.

1. Queda prohibida la instal·lació de qualsevol altre tipus de senyalització i objectes en la reserva de l'ús de l'espai que incompleixi el contingut de la present ordenança, derivant la infracció i sanció previstes amb l'ordre immediata de retirada.

2. Davant els accessos autoritzats i senyalitzats amb gual per a l'entrada i sortida de vehicles no es permetrà l'estacionament de cap vehicle durant les hores habilitades, excepte els vehicles amb autorització per estacionar en el gual (GARE) i la resta d'excepcions determinades en aquesta ordenança.

Article 14. Vigència.

Les llicències contemplades en aquesta Ordenança tendran una vigència d'un any, finalitzant les mateixes el 31 de desembre de cada any, inclòs per a les noves concessions, procedint-se a les pròrrogues automàtiques llevat dels casos de renúncia per part del titular o revocació per l'Ajuntament.

 

​​​​​​​Article 15. Revocació.

1. Les autoritzacions de guals es revoquen per les següents causes:

  1. Renúncia del titular.
  2. Falta de pagament de les taxes aplicades.
  3. Destinació del local o recinte a una activitat diferent de la que va originar l'autorització del gual.
  4. L'ús indegut de l'autorització.
  5. La incompareixença, resistència o negativa a qualsevol comparació o inspecció municipal que afecti l'autorització.
  6. Interès públic municipal.

2. En qualsevol cas, la revocació de l'autorització del gual implica la retirada de la placa indicadora de l'autorització i la seva conseqüent devolució, així com les targetes en el seu cas del GARE, a l'Ajuntament de Sóller, en el termini màxim d'un mes.

3. L'administració municipal pot realitzar l'execució subsidiària en cas d'incompliment per part dels interessats. En aquest cas s'aplica el càrrec o pagament de les corresponents taxes municipals.

4. No obstant això, es pot retirar cautelarment el senyal indicador del gual o targeta GARE, quan es donin les causes descrites en els anteriors apartats, amb subjecció al que estableixen les normes reguladores del procediment administratiu.

Article 16. Infraccions.

Sense perjudici de les infraccions que puguin determinar-se per aplicació de la normativa en matèria de trànsit o la resta normativa administrativa, així com qualsevol altra responsabilitat civil o penal que puguin concórrer, les infraccions a la present Ordenança es tipifiquen de la següent manera:

a) Infraccions lleus:

  • No conservar en bon estat la placa identificativa del gual, així com la targeta corresponent al GARE.
  • Estacionar un vehicle en la part reservada per a l'entrada i sortida del gual amb la preceptiva targeta d'estacionament de GARE, no visiblement o incorrectament col·locada.
  • Utilitzar el gual d'establiments industrials o comercials i en general, de tota classe de locals de negoci, durant l'horari de l'activitat de l'empresa, incorrectament o de forma abusiva.
  • Usar la targeta d'estacionament GARE fotocopiada o modificada sempre que no sigui delicte.
  • No situar en lloc ben visible de la porta d'accés, la placa identificativa del gual permanent.
  • Qualsevol altra acció o omissió que constitueixi incompliment de la present Ordenança i que no estigui tipificada com a infracció greu o molt greu.

b) Infraccions greus:

  • Col·locació de qualsevol element no autoritzat per assegurar o reservar l'espai d'entrada i sortida del gual o zona prohibida per facilitar aquestes maniobres.
  • Fer ús de la placa de senyal de gual permanent o targeta GARE, per a l'estacionament diferent de l'oficial.
  • Excedir-se en la senyalització horitzontal del gual permanent i/o la zona prohibida per facilitar l'entrada i sortida, la longitud màxima autoritzada, sense perjudici de l'obligació d'eliminar l'espai no autoritzat. En el mateix sentit, s'aplicarà en la instal·lació de pilons o mecanismes autoritzats.
  • La comissió de tres faltes lleus, en el període d'un any.

c) Infraccions molt greus:

  • Procedir a efectuar una senyalització, vertical o horitzontal a l'entrada del gual o reserva la zona per facilitar l'entrada i sortida, per mitjà de plaques, elements o distintius no autoritzats per l'Ajuntament o falta d'autorització.
  • La negativa a l'entrega de la placa de gual i/o targeta quan s'hagi produït la revocació, o el seu titular hagi sol·licitat la baixa.
  • No comunicar a l'Ajuntament la modificació de les circumstàncies que donaren lloc a la llicència.
  • La comissió de tres faltes greus, en el període d'un any.

Article 17. Sancions.

1. Les sancions que s'imposaran per la comissió de les infraccions tipificades en l'article anterior, seran les següents:

 

​​​​​​​a) Infraccions lleus:

  • multa de fins a 750 euros.

​​​​​​​b) Infraccions greus:

  • multa de fins a 1.500 euros.

c) Infraccions molt greus:

  • multa de fins a 3.000 euros.

2. En cas d'infraccions greus o molt greus, addicionalment a la multa econòmica, podrà dur a la revocació de la llicència.

3. Per a graduar les sancions es tendrà en compte la transcendència del fet, el perjudici ocasionat a l'interès públic i el grau de reincidència de l'infractor.

Disposició derogatòria.

A partir de l'entrada en vigor de la present ordenança, queden derogats els articles 66, 67, 68, 69, 70 i 71, de l'Ordenança Municipal de Circulació de l'Ajuntament de Sóller, publicada en el BOIB número 108, de data 16/07/2011, així com quantes disposicions municipals d'igual o inferior rang, dictades amb anterioritat per aquest Excel·lentíssim Ajuntament, contravenguin el contingut en la present ordenança.

Disposició transitòria.

En els casos dels guals amb llicència concedida abans de l'entrada en vigor d'aquesta ordenança, s'estableix un tràmit per tal d'agilitzar la tramitació de les possibles targetes pels vehicles autoritzats pel gual amb regulació especial «GARE». Sempre que compleixin amb les normes d'aplicació, serà suficient presentar per Registre o Seu Electrònica de l'Ajuntament de Sóller, una sol·licitud per part de la persona interessada que consta com a titular de la placa. Juntament amb la instància corresponent s'haurà d'aportar la documentació esmentada a l'article 10.3 d'aquesta ordenança, a més de dues fotografies, una de la zona on es demana la targeta, i l'altra de detall de la placa de gual ja existent, per tal de comprovar la numeració i l'estat. En cas que la placa no sigui visible o estigui deteriorada, s'haurà de sol·licitar un duplicat. La persona interessada haurà d'estar al corrent de pagament de les taxes municipals. Una vegada comprovada la documentació i no detectada cap incidència, la Policia Local o el departament designat a l'efecte, podrà autoritzar i expedir les targetes corresponents.

Disposició final.

Una vegada aprovada definitivament i publicada el seu text íntegre en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, la present Ordenança entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació.​​​​​​​

 

(Signat electrònicament: 10 de gener de 2023

El batle ​​​​​​​Carlos Simarro Vicens)