Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE MOBILITAT I INFRAESTRUCTURES

Núm. 22519
Aprovació definitiva del "Projecte instal·lació FV per autoconsums de 44 kVA i 45,6 kWp − Tunel de Gènova – Cra MA-20 −T.M. Palma−"

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Executiu el 28 de desembre de 2022 va acordar el següent:

<< Antecedents

1. Els Srs. Jordi Quer Sopeña, enginyera tècnic industrial, i Antoni Bibiloni Noguera, llicenciat en física, el dia 22 de novembre de 2022, va realitzar el projecte “PROJECTE INSTAL·LACIÓ FV PER AUTOCONSUMS DE 44 kVA I 45,6 kWp − TUNEL DE GÈNOVA –CRA MA-20−T.M. PALMA−.” Que pretén realitzar una instal·lació fotovoltaica de potència no inferior a 45,6 kWp per autoabastir elèctricament part dels consums del túnel que travessa la carretera MA-20 a l'altura de Gènova, al municipi de Palma. La instal·lació estarà connectada a la xarxa elèctrica de la companyia elèctrica EDISTRIBUCIÓN Redes Digitales, S.L. en modalitat d'autoconsum amb compensació d'excedents.

L'objecte del projecte és definir les característiques de tots els elements que conformen la instal·lació i valorar econòmicament la seva realització per tal de que el Consell Insular de Mallorca pugui licitar l'execució de la instal·lació.

Per a la realització del document s'han utilitzat, panells, inversors, estructures i punts de càrrega tipus disponibles al mercat. En cap cas es restringeix la utilització de qualsevol equip d'un altre fabricant a no ser que suposi una minva en les prestacions i garanties de la instal·lació. La direcció facultativa de l'obra haurà de valorar la idoneïtat dels equips aportats pel licitador.

2. El pressupost del projecte per a coneixement de l'administració és de noranta-vuit mil un euro amb cero quatre cèntims (98.001,04€) (IVA inclòs), que inclou un pressupost d'execució de noranta-set mil set-cents catorze euros amb noranta-tres cèntims (97.714,93€) (IVA inclòs) i dos cents vuitanta-sis euros amb onze cèntims (286,11€) de gestió de residus (10% IVA inclòs).

3. El dia 22 de desembre de 2022, el coordinador en cap, Sr. Miguel Angel Sagrera, va emetre informe que assenyala que d'acord amb l'apartat 4.2 del projecte atès que el pressupost base de licitació del contracte és menor de 500.000 euros, IVA exclòs i que no es tracta d'una obra que es pugui veure afectada per l'estabilitat, seguretat o estanqueïtat de la pròpia obra, d'acord amb l'article 234 de la Llei de Contractes del sector Públic no serà necessari que l'òrgan de contractació recavi l'informe de l'oficina de supervisió del projecte prèviament a la seva aprovació. 

Que el projecte no es troba en cap dels supòsits recollits a l'Annex 2 del Decret Legislatiu 1/2020, de 28 d'agost, pel qual s'aprova el text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears, per a la qual cosa no està subjecte al tràmit ambiental.

I que d'acord amb la Memòria justificativa i criteris d'adjudicació de l'expedient de contractació, exp. 910322M per a calcular el valor estimat del contracte s'ha tingut en compte els preus calculat a partir de l'experiència prèvia i la consulta de preus, d'acord amb l'article 102 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

Fonaments de dret

1. La Llei 5/1990, de 24 de maig, de carreteres de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, regula la planificació de les carreteres de les Illes Balears, així com el seu finançament, construcció, conservació, explotació i ús.

3. La Llei 16/2001, de 14 de desembre, atribueix als consells insulars competències en matèria de carreteres i camins. I de conformitat amb el que s'estableix en l'article 70.15 de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears (en la redacció donada per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer) el Consell Insular de Mallorca exerceix, com a pròpia, la competència en matèria de carreteres i camins.

4. D'acord amb l'article 28 h) de la Llei 4/2022, de 28 de juny de consells insulars, el Consell Executiu és competent per exercir les competències d'òrgan de contractació en tot tipus de contractes en els mateixos casos que la legislació de contractes del sector públic preveu per a la Junta de Govern Local en els municipis de gran població.

5.  L'article 8.a) del Decret d'organització del Consell de Mallorca, aprovat el 9 de desembre de 2019 (BOIB núm. 167, de 12 de desembre de 2019), estableix que correspon al Departament de Mobilitat i Infraestructures planificar i executar obres de construcció, ampliació, explotació i manteniment de carreteres.

Per tot l'exposat, atès que es tracte d'un projecte d'obra amb un pressupost base de licitació superior a 50.000 euros, el conseller executiu del Departament de Mobilitat i Infraestructures eleva al Consell Executiu la següent proposta d'

ACORD

1. Aprovar definitivament el Projecte “PROJECTE INSTAL·LACIÓ FV PER AUTOCONSUMS DE 44 kVA I 45,6 kWp − TUNEL DE GÈNOVA –CRA MA-20−T.M. PALMA−.”, redactat el dia 22 de novembre de 2022, amb un pressupost del projecte per a coneixement de l'administració de noranta-vuit mil un euro amb cero quatre cèntims (98.001,04€) (IVA inclòs), que inclou un pressupost d'execució de noranta-set mil set-cents catorze euros amb noranta-tres cèntims (97.714,93€) (IVA inclòs) i dos cents vuitanta-sis euros amb onze cèntims (286,11€) de gestió de residus (10% IVA inclòs).

2. Publicar aquest acord al BOIB i pàgina Web del Consell de Mallorca.

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant la Comissió de Govern del Consell Insular de Mallorca, en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà d'aquesta publicació.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada, es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.

Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en qualsevol moment a partir del dia següent a la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques>>.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (9 de gener de 2023)

El conseller de Mobilitat i Infraestructures Iván Sevillano Miguel