Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I ALIMENTACIÓ

Núm. 22288
Resolució del director general de Pesca i Medi Marí de 9 de gener de 2023 per la qual s’estableix una veda temporal de la pesca i marisqueig del pop (Octopus vulgaris) a les illes Pitiüses

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

En els darrers anys s'ha consolidat l'augment de les llicències de marisqueig professionals que ha suposat l'increment de les captures del pop de roca.

La normativa que regula el marisqueig del pop a les Illes Balears, preveu un període de veda de 60 dies anuals a totes les zones de fondària inferior als 50 m, per impedir-ne la captura quan estan criant. Atesa la variabilitat de la biologia del pop, mitjançant resolució del director general de Pesca i Medi Marí es podrà fixar el període de veda i delimitar les zones afectades, depenent de l'estat i evolució dels recursos. La veda serà aplicable a qualsevol modalitat de marisqueig o pesca marítima a fondàries inferiors a 50 m.

El 23 de desembre de 2022, el Servei de Recursos Marins va emetre l'informe en el què proposa l'establiment d'una veda de la pesca del pop, entre l'1 de juliol i el 30 de setembre a Eivissa i Formentera.

Fonaments de dret

1. L'article 15 del Decret 31/2021, de 31 de maig, pel qual es regula el marisqueig professional i recreatiu a les Illes Balears i es modifica el Decret 19/2019, de 15 de març, pel qual s'estableix el Pla de Gestió Pluriinsular per a la pesca amb arts de tirada tradicionals en aigües de les Illes Balears, estableix les condicions per establir un període de veda per a la pesca i el marisqueig del pop.

2. L'article 7, apartat 5, del Decret 15/2022, de 16 de maig, pel qual  s'estableix un Pla de Gestió per a la Pesca Professional artesanal a les Aigües Interiors de les Illes Pitiüses, estableix que la veda per al pop definida a l'article 15 del Decret 31/2021, de 31 de maig, tindrà una durada de 90 dies a les Illes Pitiüses.

3. L'article 2.10.b) del Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació exerceix, entre d'altres, la competència en matèria de recursos marins.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Declarar un període de veda per a la pesca del pop, entre l'1 de juliol i el 30 de setembre de 2023, a les illes d'Eivissa i Formentera.

2. La veda s'aplicarà a qualsevol modalitat de marisqueig o pesca, sigui professional o recreativa, que es dugui a terme a fondàries inferiors a 50 m.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Palma, 9 de gener de 2023 El director general de Pesca i Medi Marí Juan Mercant Terrasa