Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE LLUCMAJOR

Núm. 20517
Assignació controlador d'ORA

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

A la Ciutat de Llucmajor, el batle que subscriu, en presència del secretari de la corporació, venc a dictar la següent 

RESOLUCIÓ

I. Atès el Real Decret Legislatiu 6/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles a motor i Seguretat Vial, on s'atribueix als municipis la competència de regulació, ordenació, gestió, vigilància i disciplina del trànsit a les vies urbanes de titularitat municipal.

II. Atesa l'Ordenança Municipal de Circulació, publicada al BOIB 61, de data 22 d'abril de 2010, amb modificació posterior publicada al BOIB 56, de data 14 d'abril de 2011, on s'estableix en el seu Capítol VI, la regulació de l'estacionament limitat:

  • Art. 55. El Servei d'estacionaments regulats de vehicles a la via pública (ORA) és un servei públic local que pretén regular els espais d'aparcament en superfície disponibles a la ciutat fixant els temps màxims de permanència per aconseguir una rotació de vehicles que permeti distribuir racionalment i optimitzar l'ús del domini públic dedicat a tal fi.
  • Art. 57.4 Per tal de garantir el compliment d'aquesta Ordenança, el Servei d'estacionaments regulats de vehicles estarà dotat dels mitjans materials i personals necessaris, com també dels mitjans de control que assegurin l'eficàcia i l'efectivitat del servei. El servei esmentat es podrà gestionar de manera directa o indirecta mitjançant concessió administrativa.

III. Atès que, d'acord a l'article 56, la regulació afecta a les modalitat d'ORA (estacionament subjecte a pagament de preu públic) i Zona Blava (estacionament que no es condiciona a l'abonament de preu públic).

IV. Atès que en el mateix article 56 regula els espais reservats per a càrrega i descàrrega i els que puguin estar afectats per un horari limitat en la seva utilització, quan estiguin ubicats a zona d'ORA o zona Blava.

V. Atès que l'estacionament a zona regulada, bé per ORA o bé per Zona Blava, no implica el desconeixement de les normes de circulació, ni l'abonament del preu públic dona dret a no complir amb la resta de normativa.

VI. Atesa la redistribució de funcions del personal de l'Ajuntament de Llucmajor.

VII. Atès que tot el personal destinat al servei d'ORA rebrà la formació específica en l'ús de les pda, propietat de l'ATIB, que han de fer servir per a confeccionar els butlletins de denúncia.

VIII. Atès que tot el personal destinat al servei d'ORA rebrà la formació adient en vers l'ordenança municipal de circulació, en quan al control de vehicles estacionat a zona regulada i en quan a les infraccions que a dita zona es puguin localitzar.

IX. Atesa la potestat reguladora de l'administració municipal, d'acord a la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local.

En conseqüència,

RESOLC

PRIMER. El control de l'estacionament a les zones afectades per ORA o Zona Blava, serà dut a terme de manera directa per personal destinat al servei de Policia Local o per personal integrat a aquest servei, en concret el personal del servei de Grues i el personal que per part de l'Ajuntament es determini.

SEGON. Que a les zones habilitades con a ORA o Zona Blava, puguin denunciar les infraccions a les normes de circulació, per anar en contra de la regulació dels estacionaments, corresponents a:

  • L'estacionament a les zones per a vianants.
  • L'estacionament als passos de vianants.
  • L'estacionament als càrregues i descàrregues.
  • L'estacionament als guals permanents.
  • L'estacionament a llocs prohibits per senyal corresponent.

TERCER. El personal que presta el servei de control d'ORA anirà vestit amb uniformitat de l'ajuntament i amb identificació, així com amb peces d'alta visibilitat i gorra.

QUART. Cada controlador durà una pda de l'ATIB assignada a ell, de forma que estigui sempre vinculada a una única persona la denúncia efectuada des d'un aparell telemàtic, el qual, a més,durà password per assegurar que no l'ha utilitzat una altre controlador.

CINQUÈ. Els controladors de l'ORA o de la Zona Blava, només podran denunciar amb sistemes telemàtics que permetin en tot moment identificar veritablement qui ha confeccionat la denúncia.

SISÈ. Els controladors de l'ORA o de la Zona Blava tindran assignat un distintiu identificatiu que serà el que figurarà al butlletí de denúncies. Aquest distintiu es correspon amb la següent grafia: G000X; on G és invariable, 000 es correspon amb els tres darrer números del seu DNI i X amb la lletra del seu DNI.

SETÈ. La relació actualitzada, amb detall de la identificació del servei de vigilància de l'ORA o Zona Blava, que no siguin agents de l'autoritat, amb expressió del nom, llinatges, les tres darreres xifres del seu NIF i adreça, així com el número d'identificació és la que figura al punt VUITÈ. En les notificacions que es tramitin, en el seu cas, es farà constar el número de controlador i la referència del present BOIB. 

VUITÈ. D'acord amb allò dispost a l'article 87.2 del Real Decret 6/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el text consolidat de la Llei de Trànsit, Circulació, Vehicles a Motor i Seguretat Vial, mitjançant la present publicació es facilita les dades d'identificació dels denunciants que no estan inclosos en la publicació de al BOIB número 41 de data 30 de març de 2019:

Llinatges Nom 3-NIF Adreça Localitat Codi
VICH CEIJAS FRANCISCO JAVIER 506K C/ Andalusia 11 07620 Llucmajor G506k

NOVÈ. Aquest decret entrarà en vigor al següent dia de la seva publicació al BOIB.

 

(Signat electrònicament: 4 de gener de 2023

El batle Eric Jareño Cifuentes

El secretari Marc Rigo Manresa)