Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 789055
Acord del Consell de Govern de 27 de desembre de 2022 pel qual s’aproven el disseny i els usos del logotip commemoratiu del quarantè aniversari de la promulgació de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'any 2023 es commemora el quarantè aniversari de l'aprovació de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears. La Llei orgànica 2/1983, de 25 de febrer, d'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, va suposar l'establiment d'un sistema d'autogovern, la consolidació del principi de cooperació entre els pobles que formen la comunitat insular i va suposar una eina eficaç per a la convivència, el progrés social, polític i econòmic de les Illes Balears, com també el marc idoni per a l'enfortiment de vincles humans, culturals i lingüístics que cohesionen la societat balear. El nostre Estatut d'autonomia és una norma evolucionada que ha sabut adaptar-se a l'evolució positiva de l'autogovern, a l'augment de la població i a un major aprofundiment en el reconeixement del fet insular, juntament amb una tendència generalitzada cap a un augment de la descentralització de l'Estat espanyol, i, en definitiva, ha permès donar una resposta més bona a les noves necessitats de la ciutadania.

El 5 de setembre de 2022 el Consell de Govern va adoptar l'acord de declarar l'any 2023 any de commemoració del quarantè aniversari de la promulgació de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears. Aquest Acord va ser publicat en el BOIB núm. 131, de 8 d'octubre de 2022, mitjançant la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 6 d'octubre de 2022, que n'ordenà la publicació.

El punt quart de l'Acord esmentat encomanà a la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat la creació d'una comissió interna per definir i impulsar actes commemoratius del quarantè aniversari de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears. En compliment d'això, el 12 de setembre de 2022 la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat va dictar una resolució per la qual es crea la Comissió Interna per organitzar les actuacions relatives a la commemoració dels quaranta anys de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears (BOIB núm. 121, de 15 de setembre de 2022).

Formen part de la Comissió Interna la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, en qualitat de presidenta; el director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local, en qualitat de vicepresident, i, com a vocals, un representant de cada conselleria. Aquesta Comissió es va constituir en la sessió de dia 17 d'octubre de 2022.

Així mateix, el punt cinquè de l'Acord del Consell de Govern de dia 5 de setembre de 2022 encomanà a la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat la creació d'una comissió externa per coordinar i impulsar conjuntament actes commemoratius del quarantè aniversari de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears. En compliment d'això, el 12 de setembre de 2022 la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat va dictar una resolució per la qual es crea la Comissió Externa per coordinar les actuacions relatives a la commemoració dels quaranta anys de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears (BOIB núm. 121, de 15 de setembre de 2022).

Formen part de la Comissió Externa la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, en qualitat de presidenta; el director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local, en qualitat de vicepresident, i, com a vocals, un representant del Parlament de les Illes Balears, del Consell Insular de Mallorca, del Consell Insular de Menorca, del Consell Insular d'Eivissa, del Consell Insular de Formentera i de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB). Aquesta Comissió es va constituir en la sessió de dia 28 de novembre de 2022.

Una de les activitats que va proposar la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat en el si de la Comissió Interna de dia 17 d'octubre de 2022 va ser la creació d'un logotip commemoratiu del quarantè aniversari de la promulgació de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears.

A més, en la sessió de constitució de la Comissió Externa, de dia 28 de novembre de 2022, la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat va presentar als membres d'aquesta Comissió el logotip commemoratiu del quarantè aniversari.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, en la sessió de dia 27 de desembre de 2022 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Aprovar el disseny i els usos del logotip commemoratiu del quarantè aniversari de la promulgació de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, de conformitat amb el que s'estableix en l'annex d'aquest Acord.

 

​​​​​​​Segon. Disposar que el contingut d'aquest Acord és aplicable en l'àmbit del Govern de les Illes Balears i de l'Administració de la Comunitat Autònoma, com també de les entitats regulades en la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Tercer. Fixar el termini durant el qual s'ha de fer ús del logotip en els termes d'aquest Acord, que serà el comprès entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2023.

Quart. Facultar la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat perquè dicti les resolucions oportunes per donar compliment a aquest Acord.

Cinquè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 27 de desembre de 2022

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez

Documents adjunts