Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FUNDACIÓ INSTITUT SOCIOEDUCATIU S'ESTEL

Núm. 787153
Acord del Patronat de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel de 14 de desembre de 2022 pel qual s'aprova l'oferta d'ocupació pública ordinària per a l'any 2022 corresponent al personal laboral de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. L'Estatut de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel (BOIB nº 22 de data 17 de febrer de 2018) en l'article 30 disposa «El personal al servei de la Fundació és de naturalesa laboral i es regeix per les disposicions de l'Estatut bàsic de l'empleat públic que li siguin d'aplicació i per la resta de normes laborals i convencionals aplicables al personal d'aquesta naturalesa. Així mateix, es regeix per la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i per les normes que la despleguin, com també per les normes d'ocupació pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que, en el marc de la disposició addicional primera de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, ho disposin expressament.”

2. L'article 70.1 del Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, disposa que: «Les necessitats de recursos humans, amb assignació pressupostària, que s'hagin de proveir mitjançant la incorporació de personal de nou ingrés han de ser objecte de l'oferta d'ocupació pública, o a través d'un altre instrument similar de gestió de la provisió de les necessitats de personal [...]».

3. L'article 18 de la Llei 5/2021, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2022, estableix, entre altres aspectes, el següent:

Article 18

Oferta pública d'ocupació

1. Durant l'any 2022, i sens perjudici del que disposa l'apartat següent, el nombre total de places de nou ingrés del personal de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears i dels ens que integren el sector públic instrumental autonòmic, i també, si escau, els sectors, les funcions i les categories professionals en les quals s'han de concentrar, i les places que ha d'incloure l'oferta pública d'ocupació, s'han de fixar de conformitat amb la delimitació que, amb caràcter bàsic, faci l'Estat per a l'any 2022, per mitjà de la norma de rang legal corresponent i en el marc dels pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2022, o, si no n'hi ha, amb la que resulta de la Llei 11/2020, de 30 de desembre, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2021, i d'acord també amb l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic. [...]

2. En tot cas, les ofertes públiques d'ocupació de personal funcionari, de personal estatutari, de personal funcionari docent i de personal laboral de l'Administració de la comunitat autònoma i dels ens que integren el sector públic instrumental autonòmic requereixen els informes previs i favorables de la Direcció General de Funció Pública i de la Direcció General de Pressuposts, que s'han de pronunciar, respectivament, sobre els aspectes de legalitat aplicables i sobre els aspectes pressupostaris i de sostenibilitat financera, a sol·licitud motivada de l'òrgan directiu competent per raó de la matèria.

4. L'apartat U de l'article 20 de la Llei 22/2021, de 28 de desembre, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2022, pel que fa a l'oferta d'ocupació pública ordinària (OPO), disposa:

U. 1. La incorporació de personal de nou ingrés amb una relació indefinida en el sector públic, a excepció dels òrgans prevists en l'apartat U.e) de l'article anterior, s'ha de regular pels criteris assenyalats en aquest article, amb subjecció a les següents les taxes de reposició d'efectius:

a) En els sectors prioritaris la taxa ha de ser del 120 per cent i en la resta de sectors del 110 per cent.

El que estableixen els paràgrafs anteriors s'entén sens perjudici dels processos d'estabilització derivats del Reial decret llei 14/2021, de 6 de juliol, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.

En aquest apartat U es determinen també els sectors que es consideren prioritaris a l'efecte de la taxa de reposició d'efectius, la necessitat d'atendre a les disponibilitats pressupostàries del capítol 1 dels pressuposts de despeses, la manera de calcular la taxa de reposició, amb l'especificació del que no computa per a límit màxim de la taxa (vegeu el punt 6 de l'apartat U).

5. La taxa de reposició de les societats mercantils públiques i entitats públiques empresarials, les fundacions del sector públic i els consorcis del sector públic es regeix pel que estableixen les disposicions addicionals dissetena, divuitena i dinovena de la Llei 22/2021, ja esmentada. Aquestes disposicions remeten per al càlcul a l'article 20 de la mateixa Llei 22/2021.

La Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel  ha tingut en compte per al càlcul de la taxa 0 altes i 4 baixes.

Taxa de reposició = (4-0) x 120% = 4,8 = 5 places.

Així mateix, l'apartat 8 assenyala:

8. La taxa resultant de les regles del número anterior es pot incrementar amb la derivada de les altes i baixes registrades durant l'exercici en curs, fins a la data d'aprovació de l'oferta, la qual cosa s'ha de fer constar en la mateixa oferta. Per això l'oferta s'ha d'aprovar dins el primer semestre de l'exercici. Aquestes places s'han de restar de la taxa de reposició de l'exercici següent.

Aquesta oferta NO inclou les places resultants del càlcul de la taxa de reposició de l'exercici en curs.

6. D'altra banda el mateix apartat U.6 de l'article 20 de la Llei 22/2021, de 28 de desembre, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2022, assenyala:

6. No computaran per a la taxa de reposició i, per tant, no es tindran en compte per al seu càlcul:

... f) Les places necessàries per a la posada en marxa i funcionament de nous serveis l'establiment dels quals vengui imposat en virtut d'una norma estatal, autonòmica o local.

Acollint-se a aquest punt en aquesta oferta pública ordinària es convoquen 2 places de Tècnic/a de centres i mesures socioeducatives, especialitat Psicòleg/a pel servei d'atenció a menors en llibertat vigilada.

7. L'article 59 del TREBEP regula la reserva de persones amb discapacitat en les ofertes d'ocupació pública, article d'aplicació als ens del sector públic instrumental, d'acord amb el que preveu la disposició addicional primera. Aquest article disposa que en les ofertes d'ocupació pública s'ha de reservar una quota no inferior al set per cent de les vacants per ser cobertes entre persones amb discapacitat, que es consideren com les definides en l'apartat 2 de l'article 4 del Text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre.

8. Aquesta oferta d'ocupació pública es va negociar en la sessió de la Mesa negociadora Pla d'Estabilització i Oferta Pública d'Ocupació de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel  del dia 30 de juny de 2022.

9. S'han emès els informes favorables de la Direcció General de Funció Pública i de la Direcció General de Pressupostos, respectivament.

10. Segons l'article 19.2 en relació al article 30 de l'Estatut de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel (BOIB nº 22 de data 17 de febrer de 2018), correspon al Patronat aprovar l'oferta d'ocupació pública de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel.

Per tot això, el Patronat de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel en sessió de 14 de desembre de 2022 ha adoptat el següent

Acord

Primer. Aprovar l'oferta pública ordinària per a l'any 2022 corresponent al personal laboral de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Etel que suposa un total de 7 places al torn lliure, amb la distribució indicada en els annexos que s'adjunten i en els termes establerts en aquest Acord.

Segon. Oferir pel torn d'oferta d'ocupació pública ordinària les places següents, d'acord amb el desglossament següent:

5 places de personal laboral pertanyen al torn lliure corresponent a la taxa de reposició d'efectius i 2 places de personal laboral corresponen al torn lliure per la posada en marxa d'un nou servei (no afecte a la taxa de reposició).

Tercer. Reservar una quota mínima d'un 7 % del total de les vacants objecte de l'oferta perquè les cobreixin persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %, d'acord amb el que disposa l'article 59.1 del Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, i la resta de normativa aplicable.

Quart. Disposar que l'oferta anual ordinària d'ocupació pública s'ha de publicar abans del 31 de desembre de 2022 i les convocatòries corresponents als processos selectius de les places de l'oferta pública ordinària s'han de publicar en el termini improrrogable de tres anys comptadors des de la data de la publicació d'aquest Acord.

Cinquè. L'articulació dels corresponents processos selectius haurà de garantir el compliment dels principis de lliure concurrència, igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.

Sisè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Setè. Aquest acord es pot impugnar davant l'ordre jurisdiccional social, d'acord amb la Llei 36/2011, de 10 d'octubre, reguladora de la jurisdicció social, sense que s'hi pugui interposar cap recurs en via administrativa ni s'hagi d'interposar preceptivament una reclamació prèvia a la via judicial social.

 

Palma a la data de la signatura electrònica (22 de desembre de 2022)

La presidenta del Patronat de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel Josefina Santiago Rodríguez

 

 

ANNEX 1 Oferta d'ocupació pública ordinària: 7 places

Categoria/especialitat

Grup

Illa

Nombre de llocs de treball

Torn lliure

Total

Tècnic/a Superior en Recursos Humans

A

Mallorca

1

1

Tècnic/a de centres i mesures socioeducatives, especialitat Psicòleg/a

A

Mallorca

2

2

Administratiu

C

Mallorca

2

2

Auxiliar administratiu

D

Mallorca

1

1

Ordenança

E

Mallorca

1

1

Total

 

 

7

7