Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE PORTMANY

Núm. 781528
Aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança fiscal núm. 1 Impost sobre Béns Immobles

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, a la sessió ordinària de 22 de desembre de 2022, va acordar aprovar definitivament la modificació de l'Ordenança fiscal núm. 1 Impost sobre Bens Immobles, de la qual es fa públic el text íntegre en compliment de l'article 17 del text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març.

PRIMERO. Modificació de l'Article 5 apartat 3.4, quedant amb la següent redacció:

“3.4 S'estableix una bonificació del 50 per cent de la quota íntegra de l'impost per als béns immobles en els quals s'hagi instal·lat sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol durant els 3 anys següents a la instal·lació, amb el límit anual de 600,00 €.

La sol·licitud de la bonificació s'ha de presentar durant el primer trimestre de cada exercici. Aquesta bonificació no té caràcter retroactiu.

La bonificació està condicionada al compliment dels següents requisits:

- Que la instal·lació produeixi un mínim de 3 kW.

- Que les instal·lacions per a la producció de calor incloguin col·lectors que disposin de la corresponent homologació de l'Administració competent.

- Que la instal·lació no sigui obligatòria segons normativa específica de la matèria.

Amb la sol·licitud de bonificació s'ha d'adjuntar l'informe de la Conselleria d'Indústria que certifiqui la posada en servei de la instal·lació.”

SEGON. Afegir l'apartat 3.5 a l'Article 5 Bonificacions:

3.5 S'estableix una bonificació del 50 per cent de la quota íntegra de l'impost per als béns immobles en els quals s'hagi instal·lat punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, durant els 3 anys següents a la instal·lació, amb el límit anual de 600,00 €.

La sol·licitud de la bonificació haurà de presentar-se durant el primer trimestre de cada exercici. Aquesta bonificació no tendrà caràcter retroactiu.

En la sol·licitud de bonificació s'haurà d'adjuntar la Posta en Servei del punt de recàrrega emesa per la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica.

En el cas de bens immobles afectes a activitats econòmiques, en la sol·licitud s'haurà de justificar no tenir una xifra de negocis igual o superior a 1.000.000,00 €, en el exercici anterior a la instal·lació.

La instal·lació de mes d'un punt de recàrrega en un immoble amb una única referència cadastral no suposarà un augment de la bonificació aplicable.

En immobles amb varies referencies cadastrals en les que s'instal·lin punts de recàrrega d'us col·lectiu, públic o privat, únicament es podrà bonificar un únic rebut a elecció de l'interessat. Per a bonificar mes d'un rebut haurà d'acreditar-se l'us individualitzat de cada punt de recàrrega.

La bonificació per instal·lació de punts de recàrrega en places de garatge serà aplicable a la quota d'IBI corresponent a aquestes places, quan aquestes disposin d'un rebut individualitzat.

En aquells supòsits en els que no disposin d'na referència cadastral independent i figurin com annex a un immoble principal, es podrà aplicar la bonificació sobre l'impost corresponent a aquest immoble.”

TERCER. Modificació de l'Article 7 apartat 2.2.1, quedant amb la següent redacció:

“2.2.1. El tipus de gravamen és del 0,70 per cent quan es tracti de béns urbans”

Sant Antoni de Portmany, (22 de desembre de 2022) L'alcalde Marcos Serra Colomar