Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 779900
Resolució de la Presidència de l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL) de modificació de la Resolució de la Presidència de l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL) de delegació de competències i de suplència de la Direcció de l’organisme autònom esmentat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. L'article 38 de la Llei 13/2017, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2018 (BOIB núm. 160, de 29 de desembre), modificada en aquest punt per la disposició final cinquena de la Llei 14/2018, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2019 (BOIB núm. 163, de 29 de desembre), va crear l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL), amb la naturalesa jurídica d'organisme autònom dels que preveu l'article 2.1, lletra a, de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. Posteriorment, la Llei 7/2018, de 31 de juliol, de promoció de la seguretat i la salut en el treball a les Illes Balears (BOIB núm. 97, de 7 d'agost), dugué a terme el desenvolupament normatiu i fixà el règim jurídic bàsic de l'Institut esmentat, de tal manera que el configurà com a òrgan cientificotècnic en matèria de prevenció de riscs laborals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. Mitjançant el Decret 31/2019, de 3 de maig, s'aproven els Estatuts de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (BOIB núm. 61, de 4 de maig). Aquest Decret determina, en la disposició final segona, que entrarà en vigor el primer dia del mes següent de la seva publicació en el BOIB, data en què, de conformitat amb les previsions que indica la disposició transitòria segona de la Llei 7/2018, ha de tenir lloc la posada en funcionament efectiva de l'Institut i, per tant, la subrogació d'aquest en les competències i funcions normativament atribuïdes.

4. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer), adscriu l'IBASSAL a la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.

5. Per Resolució de la Presidència de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL) de delegació de competències i de suplència de la Direcció de l'organisme autònom esmentat de dia 6 de juny de 2019 (BOIB núm. 78, de 13 de juny) es va aprovar un règim de suplències i de delegació de competències que va contribuir a l'eficàcia i l'eficiència en el funcionament ordinari dels òrgans que integren l'Institut. Malgrat això, per raons organitzatives, es considera necessari modificar el punt 3 d'aquesta resolució en el que fa referència al règim de suplència del director de l'IBASSAL.

Per tot això, d'acord amb l'article 42 d) de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de la Administració de la comunitat autònoma de las Illes Balears dict la següent

Resolució

1. Modificar el punt 3 de la Resolució de la Presidència de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL) de delegació de competències i de suplència de la Direcció de l'organisme autònom esmentat, de dia que tendrà la redacció següent:

3. En cas de vacant, d'absència o de malaltia de la persona que ocupi la Direcció de l'IBASSAL, de conformitat amb el punt 3 de l'article 11 de la Llei 7 /2018, l'exercici de totes les funcions pròpies o delegades d'aquest òrgan correspon a la persona que ocupi la Secretaria General de la Conselleria competent en matèria de treball o, en cas de vacant, d'absència o de malaltia d'aquesta, la persona que ocupi la Direcció General competent en matèria de Salut Laboral.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Disposar que aquesta Resolució produeixi efectes des de l'endemà de la publicació.

Palma, (signat electrònicamentent 22 de desembre de 2022) El president de l'IBASSAL Iago Negueruela Vázquez