Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

SINDICATURA DE COMPTES

Núm. 779002
Resolució del síndic major de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, de 21 de desembre de 2022, per la qual es publica el resultat de l’Informe 200/2022 dels comptes anuals de la Fundació Mallorca Turisme corresponent a l’exercici 2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

  1. Dia 4 de març de 2022, el Consell de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears va acordar aprovar l'Informe 200/2022 dels comptes anuals de la Fundació Mallorca Turisme corresponent a l'exercici 2019.

  2. Dia 30 de novembre de 2022, el president del Parlament de les Illes Balears va comunicar que s'havia dut a terme el darrer tràmit parlamentari referent al dit Informe, que va tenir lloc amb la presentació i el debat d'aquest a la sessió de la Comissió d'Hisenda i Pressuposts de dia 22 de novembre de 2022.

Fonaments de dret

  1. L'article 12.3 de la Llei 4/2004, de 2 d'abril, de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, regula els informes o les memòries de fiscalització i en disposa la tramesa al Parlament, als subjectes fiscalitzats i al Tribunal de Comptes, i també la publicació en el BOIB després del darrer tràmit parlamentari.

  2. L'article 32.1 del Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes estableix que aquesta institució ha de publicar el resultat de la fiscalització en el BOIB, un cop rebuda la comunicació expressa que se n'ha dut a terme el darrer tràmit parlamentari.

Per tot això, i d'acord amb el que disposen l'esmentada Llei 4/2004 i el Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears,

Resolc

Publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears el resultat de l'Informe 200/2022 dels comptes anuals de la Fundació Mallorca Turisme corresponent a l'exercici 2019, que s'adjunta com a annex.

 

Palma, 21 de desembre de 2022

El síndic major Joan Rosselló Villalonga

 

 

ANNEX

Edicte pel qual es fa públic el resultat de l'Informe 200/2022 dels comptes anuals de la Fundació Mallorca Turisme corresponent a l'exercici 2019

L'Informe 200/2022 dels comptes anuals de la Fundació Mallorca Turisme corresponent a l'exercici 2019, que el Consell de la Sindicatura va aprovar dia 4 de març de 2022, és un informe de caràcter específic, d'acord amb el que disposa l'article 27 del Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes, que s'ha dut a terme, conforme a l'article 82 del nostre Estatut d'autonomia, com a «òrgan al qual correspon la fiscalització externa de l'activitat econòmica, financera i comptable del sector públic de les Illes Balears», del qual forma part la Fundació Mallorca Turisme.

El treball realitzat comprèn una fiscalització de regularitat dels comptes anuals de la Fundació corresponents a l'exercici 2019 i una fiscalització de compliment de la legalitat de les subvencions i dels contractes de la Fundació de l'any 2019.

Com a resultat de la fiscalització de regularitat que ha dut a terme, l'opinió de la Sindicatura, respecte als comptes anuals de la Fundació Mallorca Turisme corresponents a l'exercici 2019, és favorable amb excepcions, la qual cosa significa que, llevat dels efectes dels ajusts que es podrien haver considerat necessaris si no s'haguessin tingut les quatre limitacions de l'abast del treball i llevat de l'efecte de les sis excepcions indicades en l'apartat «1. Opinió sobre els comptes anuals de la Fundació», els comptes anuals abreujats de la Fundació Mallorca Turisme, reformulats amb data 13 de setembre de 2021, expressen, en tots els aspectes significatius, la imatge fidel del patrimoni i de la situació financera a 31 de desembre de 2019, així com dels seus resultats econòmics corresponents a l'exercici anual tancat en aquesta mateixa data, de conformitat amb el marc normatiu d'informació financera que resulta aplicable i, en particular, de conformitat amb els principis i els criteris comptables que conté.

Quant a la fiscalització de compliment que ha dut a terme, la conclusió de la Sindicatura, respecte a les subvencions i els contractes de l'exercici 2019, és que s'ha desenvolupat, en els aspectes més significatius, de conformitat amb el principi de legalitat, excepte per l'efecte dels fets descrits en els tretze paràgrafs de l'apartat «2. Conclusions respecte del compliment de legalitat de la Fundació», d'acord amb l'abast del treball assenyalat i referit únicament als expedients fiscalitzats identificats en aquest Informe.

A més de les incidències que es detallen en cada apartat, l'Informe inclou un total de desset recomanacions per millorar la gestió econòmica financera de la Fundació: nou de caràcter general, una en matèria de subvencions i set en matèria de contractes. També s'hi adjunten les al·legacions que va formular a l'Informe provisional la Fundació Mallorca Turisme.

Podeu consultar l'Informe dels comptes anuals de la Fundació Mallorca Turisme corresponent a l'exercici 2019 al portal web de la Sindicatura <www.sindicaturaib.org>, amb el número 200/2022.