Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

SINDICATURA DE COMPTES

Núm. 778984
Resolució del síndic major de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, de 21 de desembre de 2022, per la qual es publica el resultat de l'Informe 196/2021 del Compte general del Consell Insular de Mallorca corresponent a l'exercici 2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

  1. Dia 20 de desembre de 2021, el Consell de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears va acordar aprovar l'Informe 196/2021 del Compte general del Consell Insular de Mallorca corresponent a l'exercici 2019.

  2. Dia 30 de novembre de 2022, el president del Parlament de les Illes Balears va comunicar que s'havia dut a terme el darrer tràmit parlamentari referent al dit Informe, que va tenir lloc amb la presentació i el debat de l'Informe a la sessió de la Comissió d'Hisenda i Pressuposts de dia 22 de novembre de 2022.

Fonaments de dret

  1. L'article 12.3 de la Llei 4/2004, de 2 d'abril, de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, regula els informes o les memòries de fiscalització i en disposa la tramesa al Parlament, als subjectes fiscalitzats i al Tribunal de Comptes, i també la publicació en el BOIB després del darrer tràmit parlamentari.

  2. L'article 32.1 del Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes estableix que aquesta institució ha de publicar el resultat de la fiscalització en el BOIB, un cop rebuda la comunicació expressa que se n'ha dut a terme el darrer tràmit parlamentari.

Per tot això, i d'acord amb el que disposen l'esmentada Llei 4/2004 i el Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears,

Resolc

Publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears el resultat de l'Informe 196/2021 del Compte general del Consell Insular de Mallorca corresponent a l'exercici 2019, que s'adjunta com a annex.

 

Palma, 21 de desembre de 2022

El síndic major Joan Rosselló Villalonga

 

 

Annex

Edicte pel qual es fa públic el resultat de l'Informe 196/2021 del Compte general del Consell Insular de Mallorca corresponent a l'exercici 2019

L'Informe 196/2021 del Compte general del Consell Insular de Mallorca corresponent a l'exercici 2019, previst en el Programa d'actuacions de la Sindicatura per a l'any 2021, és un informe de caràcter general i de periodicitat anual, l'àmbit subjectiu del qual abasta l'esmentat Consell Insular i les seves entitats dependents i vinculades, entre les quals es troba l'organisme autònom Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), que és objecte d'una fiscalització anàloga, atès que té un pressupost superior al 25 % de l'import total corresponent al de l'Administració del Consell. L'abast del treball realitzat ha estat l'anàlisi del Compte general del Consell Insular i de la documentació complementària.

La Sindicatura de Comptes de les Illes Balears ha fiscalitzat el Compte de l'Administració del Consell Insular de Mallorca i els comptes anuals de l'IMAS de l'exercici 2019, que comprenen el balanç de situació, el compte del resultat econòmic patrimonial, l'estat de canvis en el patrimoni net, l'estat de fluxos d'efectiu, l'estat de la liquidació del pressupost i la memòria.

Respecte de l'Administració del Consell, l'opinió de la Sindicatura és que, tret dels ajusts que es podrien considerar necessaris si s'haguessin pogut completar els procediments descrits en els 3 paràgrafs de limitacions de l'abast; tret de les excepcions descrites en els 8 paràgrafs d'excepcions amb efectes patrimonials, i tret dels incompliments de legalitat (5), el Compte de l'Administració del Consell Insular de Mallorca presenta, en general, la informació d'acord amb els principis comptables i la normativa legal aplicables.

Pel que fa a l'IMAS, l'opinió de la Sindicatura és que, llevat dels ajusts que es podrien considerar necessaris si s'haguessin pogut completar els procediments descrits en els paràgrafs de limitacions de l'abast (3), llevat de les excepcions descrites en els 3 paràgrafs d'excepcions amb efectes patrimonials i llevat dels incompliments de legalitat (6), els comptes anuals de l'Institut presenten, en general, la informació d'acord amb els principis comptables i la normativa legal aplicables.

Amb independència del que s'indica en els paràgrafs de l'opinió i de les conclusions respecte del compliment de la legalitat, cal ressaltar les altres incidències que es detallen al final de cada apartat de l'Informe, que els òrgans responsables han de tenir en compte i, si escau, corregir.

A més de les esmentades incidències, l'Informe conté un total de 26 recomanacions per millorar la gestió econòmica financera de l'entitat fiscalitzada: 1 de caràcter general en l'apartat introductori; 1 pel que fa a l'estabilitat pressupostària, la regla de despesa i la sostenibilitat financera; 17 en l'apartat de l'Administració general del Consell, i 7 pel que fa a l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS).

A l'Informe s'han adjuntat els annexos, que contenen un quadre relatiu al marc normatiu de referència i 11 fitxes individualitzades, 1 corresponent al mateix Consell Insular i les 10 restants, a les seves entitats dependents, amb les dades més rellevants, i, a més, les al·legacions que ha formulat l'entitat fiscalitzada.

Podeu consultar al portal web de la Sindicatura, <www.sindicaturaib.org>, l'Informe del Compte general del Consell Insular de Mallorca corresponent a l'exercici 2019, amb el número 196/2021.