Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

SINDICATURA DE COMPTES

Núm. 778975
Resolució del síndic major de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, de 21 de desembre de 2022, per la qual es publica el resultat de l’Informe 202/2022 sobre la consolidació dels comptes generals de les entitats locals corresponent a l’exercici 2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

  1. Dia 4 de març de 2022, el Consell de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears va acordar aprovar l'Informe 202/2022 sobre la consolidació dels comptes generals de les entitats locals corresponent a l'exercici 2019.

  2. Dia 30 de novembre de 2022, el president del Parlament de les Illes Balears va comunicar que s'havia dut a terme el darrer tràmit parlamentari referent al dit Informe, que va tenir lloc amb la presentació i el debat d'aquest a la sessió de la Comissió d'Hisenda i Pressuposts de dia 22 de novembre de 2022.

Fonaments de dret

  1. L'article 12.3 de la Llei 4/2004, de 2 d'abril, de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, regula els informes o les memòries de fiscalització i en disposa la tramesa al Parlament, als subjectes fiscalitzats i al Tribunal de Comptes, i també la publicació en el BOIB després del darrer tràmit parlamentari.

  2. L'article 32.1 del Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes estableix que aquesta institució ha de publicar el resultat de la fiscalització en el BOIB, un cop rebuda la comunicació expressa que se n'ha dut a terme el darrer tràmit parlamentari.

Per tot això, i d'acord amb el que disposen l'esmentada Llei 4/2004 i el Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears,

Resolc

Publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears el resultat de l'Informe 202/2022 sobre la consolidació dels comptes generals de les entitats locals corresponent a l'exercici 2019, que s'adjunta com a annex.

 

Palma, 21 de desembre de 2022

El síndic major Joan Rosselló Villalonga

 

 

 

​​​​​​​Annex

Edicte pel qual es fa públic el resultat de l'Informe 202/2022 sobre la consolidació dels comptes generals de les entitats locals corresponent a l'exercici 2019

L'Informe 202/2022 sobre la consolidació dels comptes generals de les entitats locals corresponent a l'exercici 2019 és un informe de caràcter general i de periodicitat anual, que l'SCIB ha dut a terme, d'acord amb l'article 82 del nostre Estatut d'autonomia, com a «òrgan al qual correspon la fiscalització externa de l'activitat econòmica, financera i comptable del sector públic de les Illes Balears», del qual formen part les entitats locals.

En la sessió de dia 4 de març de 2022, el Consell de la Sindicatura va tenir coneixement que no s'havien rebut al·legacions a l'Informe provisional, per la qual cosa va esdevenir definitiu, de conformitat amb l'article 30.g del Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears.

Aquest Informe consisteix en una revisió limitada i formal de la rendició de comptes de les corporacions locals i els altres organismes, empreses i entitats que integren el sector públic local balear, i té l'objectiu de mostrar la informació consolidada del contingut dels comptes retuts. Cal fer palès que no es tracta, en cap cas, d'un informe de fiscalització dels comptes generals de les entitats locals considerats particularment.

Integra l'àmbit subjectiu d'aquest Informe un total de 150 entitats, entre municipis, mancomunitats, entitat local menor i entitats dependents. El seu àmbit temporal és l'exercici 2019, tot i que, a la data de tancament de l'Informe, 13 ajuntaments, 2 mancomunitats i 5 entitats dependents no havien retut els comptes; 4 ajuntaments no havien tramès la relació de contractes, i 5 ajuntaments i 1 entitat dependent no havien enviat la relació de convenis.

De l'anàlisi realitzada s'han extret 34 conclusions: 1 sobre l'àmbit subjectiu, 9 sobre la rendició i l'aprovació dels comptes generals, 7 sobre els estats comptables consolidats, 2 sobre la situació econòmica patrimonial consolidada, 3 sobre la liquidació del pressupost consolidada, 4 sobre altres aspectes significatius de les dades consolidades, 5 sobre les relacions de contractes i 3 sobre les relacions de convenis. A més, s'ha calculat un indicador sintètic, que integra ponderadament el resultat de determinats indicadors i amb el qual s'ha elaborat una relació dels ajuntaments que té per finalitat permetre a les entitats locals veure com es troben posicionades en comparació de la resta i, en el seu cas, servir per detectar els aspectes més febles amb la finalitat de poder actuar per millorar-los.

L'Informe també conté un total de 14 recomanacions i s'hi adjunten, com a annexos, l'anàlisi dels estats comptables consolidats, l'anàlisi de les relacions de contractes i de convenis, el detall de l'àmbit subjectiu de l'Informe, la rendició de comptes, els estats comptables consolidats i 130 fitxes individualitzades de les entitats amb les dades més rellevants.

Podeu consultar l'Informe sobre la consolidació dels comptes generals de les entitats locals corresponent a l'exercici 2019 al portal web de la Sindicatura <www.sindicaturaib.org>, amb el número 202/2022.