Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 778341
Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports per la qual es concedeix una subvenció i s’autoritza i disposa la despesa a favor de les entitats presentades a la convocatòria d’ajuts cofinançada pel FSE+ dirigida a entitats del tercer sector per al desenvolupament d’itineraris d’atenció social i cobertura de necessitats bàsiques dirigits a facilitar l’abandonament de l’exercici de la prostitució i de la venda ambulant no autoritzada

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data 17 de novembre de 2022 es publicà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de 15 de novembre de 2022 per la qual s'aprova la convocatòria d'ajuts cofinançada pel FSE+ dirigida a entitats del tercer sector per al desenvolupament d'itineraris d'atenció social i cobertura de necessitats bàsiques dirigits a facilitar l'abandonament de l'exercici de la prostitució i de la venda ambulant no autoritzada.

2. Dins el termini establert en el punt 11.1 de la convocatòria, les entitats que s'indiquen en l'annex d'aquesta proposta de resolució han presentat una sol·licitud de subvenció per finançar projectes d'entitats del tercer sector social de les Illes Balears destinats al desenvolupament d'itineraris d'atenció social i de cobertura de necessitats bàsiques dirigits a fomentar la inclusió social de dones que exerceixen la prostitució i de joves que es dediquen a la venda ambulant no autoritzada.

3. En data 2 de desembre de 2022, l'entitat Càritas Diocesana de Mallorca ha presentat el desistiment a la sol·licitud de subvenció que van registrar dia 1 de desembre de 2022.

4. El personal del Servei de Serveis Socials de la Direcció General de Serveis Socials ha revisat la documentació de les sol·licituds presentades i ha comprovat que s'adapten a l'objecte que disposa el punt 1 de la convocatòria i que les entitats compleixen els requisits que estableix el punt 6.

5. En data 5 de desembre de 2022 s'ha reunit la Comissió Avaluadora, prevista en el punt 13 de la convocatòria, i ha aprovat l'informe tècnic que fonamenta la proposta de resolució de concessió de subvencions. Aquest informe inclou la llista dels possibles projectes beneficiaris ordenats per puntuació en aplicació dels criteris de valoració establerts en l'apartat 15.7.a) de la convocatòria. L'apartat 15.7.b) de la convocatòria disposa que la puntuació mínima necessària perquè una sol·licitud pugui accedir a la subvenció és de 50 punts.

6. D'acord amb el punt 14.3 de la convocatòria i l'informe de la Comissió Avaluadora, l'òrgan instructor del procediment iniciarà el tràmit d'audiència amb la formulació de la proposta de resolució provisional, perquè, en el termini màxim de cinc dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació de la proposta de resolució provisional en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, les entitats interessades puguin presentar al·legacions a la puntuació obtinguda pel projecte presentat.

7. D'acord amb el punt 5.4, s'ha redistribuït el crèdit dels itineraris de la manera següent:

a. Mallorca: 2.373.583,14 euros

- Prostitució: 2 itineraris

- Venda ambulant: 7 itineraris

b. Menorca: 263.731,46 euros

- Prostitució: 1 itinerari

c. Eivissa: 263.731,46 euros

- Prostitució: 1 itinerari

8. D'acord amb els punt 15.7.c) de la convocatòria, atès que totes les sol·licituds de subvenció presentades han obtingut, com a mínim, 50 punts i que la suma de sol·licituds aprovades no supera l'import màxim previst en el punt 5 d'aquesta convocatòria, se subvencionaran íntegrament tots els projectes presentats.

9. En data 10 de desembre de 2022 es publicà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'apartat 14.4 de la convocatòria, la proposta de resolució definitiva de la directora general de Serveis Socials de 7 de desembre de 2022 de concessió de les sol·licituds presentades a la convocatòria d'ajuts cofinançada pel FSE+ dirigida a entitats del tercer sector per al desenvolupament d'itineraris d'atenció social i cobertura de necessitats bàsiques dirigits a facilitar l'abandonament de l'exercici de la prostitució i de la venda ambulant no autoritzada.

10. Ha transcorregut el termini de tres dies hàbils per comunicar l'acceptació o la renúncia a la proposta de resolució sense que cap entitat les hagi presentat. Per tant, l'acceptació s'entén produïda automàticament.

11. Posteriorment, en data 21 de desembre de 2022, l'entitat Médicos del Mundo ha comunicat la renúncia a la subvenció de l'expedient AJU_TER/09/2022.

12. En data 21 de desembre de 2022, la Intervenció General ha emès informe de fiscalització de conformitat de tots els expedients de concessió de subvenció.

13. S'ha comprovat, de conformitat amb el que disposa el punt 4.1 de la convocatòria de subvencions, en relació amb l'article 11.f del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i l'article 38 del Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears, que les entitats proposades per la concessió de la subvenció es troben al corrent del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

14. Els pagaments prevists suposen una bestreta superior al 75 % de l'import màxim previst en aquesta convocatòria, i s'eximeix l'entitat beneficiària de presentar cap tipus de garantia de la quantitat que se li anticipa, de conformitat amb l'article 37.2 del text refós de la Llei de Subvencions i l'article 25.3.b) del Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i d'acord amb l'autorització prèvia per l'Acord del Consell de Govern de dia 23 de maig de 2022.

Fonaments de dret

1. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú.

2. La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

3. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

4. El Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

5. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. La Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears, que en l'article 3 estableix que els objectius de les polítiques socials són, entre d'altres, prevenir i atendre les situacions de vulnerabilitat de les persones i dels grups en situació d'exclusió social. Així mateix, l'article 4 disposa, entre els principis rectors, el d'universalitat i igualtat, pel qual els serveis públics han de garantir a tothom el dret d'accés als serveis socials i l'ús efectiu en condicions d'igualtat, equitat i justícia distributiva.

7. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer). Dins aquesta estructura, i sota la direcció del Govern, s'inclou la Conselleria d'Afers Socials i Esports, de la qual depèn la Direcció General de Serveis Socials i li atribueix les competències, entre d'altres, de gestió dels programes de serveis socials i de foment de programes d'inclusió social.

8. L'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de març de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i de joventut (BOIB núm. 34, d'11 de març).

9. La Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de 15 de novembre de 2022 per la qual s'aprova la convocatòria d'ajuts cofinançada pel FSE+ dirigida a entitats del tercer sector per al desenvolupament d'itineraris d'atenció social i cobertura de necessitats bàsiques dirigits a facilitar l'abandonament de l'exercici de la prostitució i de la venda ambulant no autoritzada (BOIB núm. 148, de 17 de novembre).

Per tot això, dic la següent

Resolució

1. Concedir les subvencions sol·licitades a favor de les entitats que consten en l'annex d'aquesta proposta de resolució definitiva per un import de 263.731,46 euros. El cost del projecte és de 263.731,46 euros i el període d'execució de les activitats està comprés entre dia 15 de desembre de 2022 i el dia 30 de novembre de 2024.

2. Autoritzar i disposar una despesa a favor de les entitats que consten en l'annex per un import de 263.731,46 euros amb la següent distribució pressupostària per a cada projecte:

- 131.865,73 euros amb càrrec a la partida pressupostària 17401.313E01.48000.00 FF 19213 dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2022.

- 131.865,73 euros amb càrrec a la partida pressupostària 17401.313E01.48000.00 FF 19213 (o l'alternativa corresponent) dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2023.

El període d'execució de les activitats està comprés entre dia 15 de desembre de 2022 i el dia 30 de novembre de 2024.

3. L'apartat 23 de la convocatòria estableix que els pagaments que es deriven d'aquest expedient es faran de manera anticipada, eximint les entitats de presentar aval bancari per la quantitat que se li anticipa.

4. Informar les entitats beneficiàries que:

- Estan obligades al compliment de les obligacions establertes en el punt 9 de la convocatòria.

- El pagament de la subvenció concedida s'efectuarà de conformitat amb el que disposa el punt 23 de la convocatòria.

- La justificació de la subvenció concedida s'efectuarà de conformitat amb el que disposen els punts 24 i 25 de la convocatòria.

5. Publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears aquesta resolució.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Afers Socials i Esports en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, document signat electrònicament (22 de desembre 2022)

La consellera d'Afers Socials i Esports Fina Santiago Rodríguez

 

 

ANNEX Projectes aprovats i adjudicació de subvenció

Exp.

Entitat

NIF

Projecte

Illa

Col·lectiu

Punts

Núm. CONCE

AJU_TER/10/2022

MEDICOS DEL MUNDO

G79408852

ITINERARIO AMELIA-RESILENCIA Y SUPERACION

Eivissa

Prostitució

78

2022/

20466

AJU_TER/8/2022

CRUZ ROJA ESPAÑOLA

Q2866001G

ESTACIÓ D'ENLLAÇ

Mallorca

Prostitució

77

2022/

20462

AJU_TER/1/2022

FUNDACIÓ PATRONAT OBRER DE SANT JOSEP

G07794910

T'ACOMPANY I

Mallorca

Venda ambulant

63

2022/

20461

AJU_TER/2/2022

FUNDACIÓ PATRONAT OBRER DE SANT JOSEP

G07794910

T'ACOMPANY II

Mallorca

Venda ambulant

63

2022/

20463

AJU_TER/3/2022

FUNDACIÓ PATRONAT OBRER DE SANT JOSEP

G07794910

T'ACOMPANY III

Mallorca

Venda ambulant

63

2022/

20465

AJU_TER/4/2022

FUNDACIÓ PATRONAT OBRER DE SANT JOSEP

G07794910

T'ACOMPANY IV

Mallorca

Venda ambulant

63

2022/

20467

AJU_TER/5/2022

FUNDACIÓ PATRONAT OBRER DE SANT JOSEP

G07794910

T'ACOMPANY V

Mallorca

Venda ambulant

63

2022/

20468

AJU_TER/6/2022

FUNDACIÓ PATRONAT OBRER DE SANT JOSEP

G07794910

T'ACOMPANY VI

Mallorca

Venda ambulant

63

2022/

20469

AJU_TER/7/2022

FUNDACIÓ PATRONAT OBRER DE SANT JOSEP

G07794910

T'ACOMPANY VII

Mallorca

Venda ambulant

63

2022/

20470

AJU_TER/12/2022

HERMANAS OBLATAS DEL SANTISIMO REDENTOR

R0700418G

LLAVORS

Mallorca

Prostitució

62

2022/

20471