Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT BALEAR DE L'HABITATGE (IBAVI)

Núm. 778109
Acord del Consell d'Administració de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) de 14 de novembre de 2022 pel qual s'aprova la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant l'Acord del Consell d'Administració de 20 de maig de 2022 (BOIB núm. 67, de 24 de maig de 2022), es va aprovar l'oferta pública d'ocupació d'estabilització corresponent al personal laboral al servei de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI), en el marc de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública (BOIB núm. 312, de 29 de desembre de 2021).

L'article 4 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears, regula el procés excepcional d'estabilització de places ocupades de manera temporal de llarga durada de conformitat amb la disposició addicional sisena de la Llei 20/2021. Aquestes disposicions preveuen que les administracions públiques convoquin, amb caràcter excepcional i per una sola vegada pel sistema de concurs, les places que compleixen els requisits que estableix l'article 2.1 de la Llei 20/2021 i han estat ocupades amb caràcter temporal de manera ininterrompuda amb anterioritat a l'1 de gener de 2016. Aquesta disposició es complementa amb la disposició addicional vuitena, que estableix que, addicionalment, els processos d'estabilització que preveu la disposició addicional sisena han d'incloure en les convocatòries les places vacants de naturalesa estructural ocupades de manera temporal per personal amb una relació, d'aquesta naturalesa, anterior al dia 1 de gener de 2016. 

Quant al concurs com a procés excepcional d'accés a la funció pública, cal tenir en compte la doctrina fixada pel Tribunal Constitucional sobre el principi d'igualtat en l'accés als càrrecs i les ocupacions públiques (article 23.2 de la Constitució espanyola), que diu que únicament es pot exceptuar per raons excepcionals i objectives. A més, aquest accés s'ha de regular de manera igualitària en la convocatòria mitjançant normes abstractes i generals per preservar la igualtat davant la llei de la ciutadania, fet que obliga el legislador i l'Administració a triar regles fundades en criteris objectius i presidits pels cànons de mèrit i capacitat que l'article 103.3 de la CE disposa (STC 67/1989, 27/1991 i 60/1994). 

Entre les condicions que, d'acord amb la jurisprudència constitucional, s'han de donar perquè no es pot apreciar cap infracció del principi d'igualtat d'accés a càrrecs i llocs de treball públics de l'article 23.2 de la CE es troba, en primer lloc, que sigui una situació excepcional; en segon lloc, que només s'acudeixi a aquest tipus de procediments per una sola vegada, ja que en cas contrari es perdria la condició de remei excepcional i, en tercer lloc, que aquesta possibilitat estigui prevista en una norma amb rang legal (STC 12/1999, d'11 de febrer de 1999). 

Amb la disposició addicional sisena de la Llei 20/2021 i l'article 4 del Decret llei 6/2022 es dona empara normativa al concepte jurisprudencial d'interinitat de llarga durada superior a cinc anys. 

El Decret llei 2/2022, de 7 de febrer, pel qual s'estableixen mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública a les Illes Balears, ha creat, de manera excepcional i transitòria, la Mesa de Negociació de les Administracions Públiques de les Illes Balears per a la Reducció de la Temporalitat en l'Ocupació Pública per dur a terme la negociació sindical preceptiva limitada a la tramitació dels processos d'estabilització. Així mateix, aquesta norma crea la Comissió de Coordinació per a la Reducció de la Temporalitat en l'Ocupació Pública de les Illes Balears, amb l'objectiu de coordinar l'execució dels processos d'estabilització derivats de la Llei 20/2021. En aquesta Comissió ha d'estar representada l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, les administracions insulars, l'Ajuntament de Palma i la resta d'administracions locals per mitjà de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB). 

L'articulació d'aquests processos selectius ha de garantir el compliment dels principis de lliure concurrència, igualtat, mèrit, capacitat i publicitat; les bases comunes han estat objecte de negociació en la Mesa de Negociació de les Administracions Públiques de les Illes Balears per a la Reducció de la Temporalitat en l'Ocupació Pública, creada a aquest efecte, i han de ser coordinats per la Comissió de Coordinació per a la Reducció de la Temporalitat en l'Ocupació Pública de les Illes Balears. 

En les bases generals negociades s'han aprovat uns criteris comuns que han de regular tots els processos d'estabilització derivats de la Llei 20/2021 que han de convocar les administracions adherides a la Mesa, excepte el personal docent i el personal estatutari de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. 

 

En l'apartat 3 de l'article 2 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, per evitar dilacions en aquests nous processos, s'estableix que la publicació de les convocatòries dels processos selectius per cobrir les places incloses en les ofertes d'ocupació pública d'estabilització s'ha de produir abans del 31 de desembre de 2022. Així mateix, es disposa que la resolució d'aquests processos selectius ha de finalitzar abans del 31 de desembre de 2024. 

L'apartat 3 de l'article 48 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (LFPCAIB) preveu: «En les ofertes d'ocupació pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears s'ha de reservar una quota no inferior al 7 % de les vacants per a les persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %, de manera que progressivament s'arribi al 2 % dels efectius totals en cada administració pública». 

L'apartat 2 de l'article 3 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, disposa que quant a les administracions o entitats en què s'hagi arribat al 2 % dels efectius totals, les places ofertes per la quota de reserva es pot limitar a les que s'emparen en llocs de treball ocupats actualment per persones amb discapacitat, d'acord amb les previsions que estableix la Llei 20/2021. 

Atès que l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears ha superat el percentatge del 2 % dels efectius totals, la reserva feta en aquestes convocatòries es limita als llocs de treball ocupats per persones amb discapacitat que compleixin les previsions de la Llei 20/2021, de 28 de desembre. 

No obstant això, l'article 4 del Decret llei 6/2022 disposa: «En les ofertes dels processos d'estabilització en el cas dels processos de la disposició addicional sisena i vuitena de la Llei, en tractar-se de processos per concurs com a procés excepcional, per una sola vegada, la convocatòria de les places s'ha de fer amb caràcter general per igual valoració dels mèrits objectius fixats per a totes les persones aspirants, excepte quan l'administració convocant motivi la convocatòria per torn de reserva de persones amb discapacitat». 

L'article 12 del Decret Llei 6/2022 preveu: «Les convocatòries dels processos selectius poden establir que, de conformitat amb el que estableix l'article 14.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, els aspirants que participin en els processos de selecció d'estabilització regulats en aquest Decret llei quedin obligats a relacionar-se amb l'administració de què es tracti telemàticament (...)». 

Tenint en compte que la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, ha suposat un impuls per implementar l'administració electrònica i que l'article 56 del Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret 5/2015, de 30 d'octubre, exigeix per participar en els processos selectius, entre altres requisits, tenir la capacitat funcional per desenvolupar les tasques, es considera convenient que la convocatòria estableixi l'obligatorietat que els aspirants es relacionin per mitjans electrònics en determinades fases del procediment, ja que el desenvolupament adequat de les funcions dels empleats públics exigeix que aquests disposin d'habilitats relacionades amb l'administració electrònica, les quals pressuposen els coneixements necessaris per dur a terme els tràmits telemàtics que preveu aquesta convocatòria. 

La inscripció per aquests mitjans facilita a les persones aspirants presentar les sol·licituds, atès que poden fer el tràmit, en tot o en part, en qualsevol lloc i hora, sempre dins del termini establert i, alhora, suposa una major agilitat en la tramitació del procediment administratiu, en el qual es preveu una concurrència elevada. 

Per tot això, fent ús de les competències que els Estatuts de l'Institut Balear de l'Habitatge confereixen al Consell d'Administració, el 14 de novembre de 2022, aquest òrgan de direcció adopta el següent 

Acord

Primer. Aprovar la convocatòria del concurs extraordinari de mèrits per cobrir 29 places de personal laboral de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI), el sistema de selecció del qual és el de concurs extraordinari de mèrits (disposicions addicionals sisena, setena i vuitena de la Llei 20/2021, de 28 de desembre), incloses en l'oferta pública d'estabilització aprovada per l'Acord del Consell d'Administració de 20 de maig de 2022, d'acord amb la distribució que consta en l'annex 1. 

Segon. Aprovar les bases específiques que han de regular aquesta convocatòria, que s'adjunten a aquest Acord com a annex 2. 

Tercer. Aprovar el barem de mèrits que ha de regular aquest procés, que figura com a annex 3 d'aquest Acord. 

Quart. Aprovar els requisits de titulació per accedir a cada una de les categories convocades, que figuren en l'annex 4 d'aquest Acord. 

Cinquè. Aprovar les instruccions per tramitar les sol·licituds telemàtiques i les declaracions responsables, que consten en l'annex 5 d'aquest Acord. 

Sisè. Fer públic que el model de sol·licitud i d'autobaremació de mèrits estan inclosos en el tràmit telemàtic posat a disposició de les persones interessades en la pàgina web http://ibavi.caib.es. 

Setè. Fer públic el model de presentació de documentació per acreditar els requisits, que consta en l'annex 6 d'aquest Acord. 

Vuitè. Fer pública la informació sobre protecció de dades personals, que figura en l'annex 7 d'aquest Acord. 

Novè. Autoritzar la Gerència de l'IBAVI perquè, per delegació de l'òrgan competent i en exercici de les funcions que l'apartat u) de l'article 17 dels Estatuts de l'entitat pública empresarial Institut Balear de l'Habitatge, aprovats pel Decret 17/2015, de 10 d'abril, li atribueixen, dicti les resolucions i aprovi els actes necessaris en l'esdevenir i tramitació del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de l'IBAVI, dels quals s'ha de retre compte a aquest òrgan de direcció. 

Desè. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears

Interposició de recursos 

Contra aquest Acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques . 

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 8.2 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. 

 

Palma, 22 de desembre de 2022 

La directora i gerent  María Olvido Terrassa Roca

 

ANNEX 1 Places convocades 

1. Torn lliure ordinari

Grup A - Nivell 1

 

Arquitecte/a

2 places a Mallorca

Economista

1 plaça a Mallorca

Tècnic/a superior

1 plaça a Mallorca

Grup B - Nivell 2

 

Arquitecte/a tècnic/a

3 places a Mallorca

Treballador/a social

3 places a Mallorca

Grup C - Nivell 4

 

Administratiu/iva

11 places a Mallorca

Administratiu/iva operador/a informàtic/a

1 plaça a Mallorca

Delineant

1 plaça a Mallorca

Grup D - Nivell 6

 

Auxiliar administratiu/iva

4 places a Mallorca

  2. Torn de reserva per a persones amb discapacitat psíquica, física o sensorial

Grup D - Nivell 6

 

Auxiliar administratiu/a

 1 plaça a Mallorca

Grup C - Nivell 4

 

Administratiu/iva operador/a informàtic/a

1 plaça a Mallorca

3. Torn corresponent a la reserva del 2 % per a persones amb discapacitat intel·lectual 

No aplica. 

 

 

ANNEX 2 Bases específiques de la convocatòria 

1. Normativa reguladora 

Aquesta convocatòria es regeix per la normativa següent: 

a) Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública (BOE núm. 312, de 29 de desembre). 

b) Decret llei 4/2022, de 30 de març, pel qual s'adopten mesures extraordinàries i urgents per pal·liar la crisi econòmica i social produïda pels efectes de la guerra a Ucraïna (BOIB núm. 44, de 31 de març de 2022). 

c) Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears (BOIB núm. 78, de 16 de juny de 2022), modificat pel Decret llei 7/2022, d'11 de juliol, de prestacions socials de caràcter econòmic de les Illes Balears (BOIB núm. 90, de 12 de juliol). 

d) Estatut dels Treballadors (Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, i actualitzacions posteriors, especialment els articles 8, 12 i 15), publicat en el BOE núm. 75, de 29 de març de 1995 (TRET). 

e) Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, de 30 d'octubre, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre (d'ara endavant, TREBEP), publicat en el BOE núm. 261, de 31 d'octubre de 2015. 

f) Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre de 2015). 

g) Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic (BOE núm. 236, de 2 d'octubre de 2015). 

h) Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes (BOE núm. 71, de 23 de març de 2007). 

i) Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (LFPCAIB), publicada en el BOIB núm. 49, de 3 d'abril de 2007. 

j) V Conveni col·lectiu per al personal laboral al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 174, de 19 de desembre de 2013). 

k) Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes (BOIB núm. 99, de 4 d'agost de 2016). 

l) Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere (BOE núm. 313, de 29 de desembre de 2004). 

m) Llei 11/1998, de 14 de desembre, sobre el règim específic de taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOE núm. 31, de 5 de febrer de 1999). 

n) Reglament d'ingrés del personal al Servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 27/1994, d'11 de març (BOCAIB núm. 96, de març de 1994). 

o) Reglament de proveïment de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 33/1994, de 28 de març (BOIB núm. 41, de 5 d'abril de 1994). 

p) Decret 30/2009, de 22 de maig, pel qual s'aprova el procediment de selecció del personal funcionari interí al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 78, de 30 de maig de 2009). 

q) Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència de coneixements de la llengua catalana en els procediments selectius d'accés a la funció pública i per ocupar llocs de treball de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 36, de 25 de març de 2017). 

r) Ordre de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats de 28 de juliol de 2014, per la qual es regulen l'homologació dels estudis de llengua catalana de l'educació secundària obligatòria i del batxillerat amb els certificats de coneixements de llengua catalana de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats i l'exempció de l'avaluació de la llengua i la literatura catalanes en l'ensenyament reglat no universitària, i els procediments per obtenir-les (BOIB núm. 115, de 26 d'agost de 2014). 

s) Ordre del conseller de Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013, per la qual es determinen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de llengua catalana de la Direcció General de Cultura i Joventut (BOIB núm.34, de 12 de març de 2013) 

t) Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades (DOUE de 4 de maig de 2016), i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals (BOE núm. 294, de 6 de desembre de 2018). 

u) Decret 17/2015, de 10 d'abril, pel qual s'aproven els Estatuts de l'entitat pública empresarial Institut Balear de l'Habitatge (BOIB núm. 52, d'11 d'abril de 2015). 

2. Places i procediment selectiu 

2.1. L'objecte de la convocatòria és la provisió de les places indicades en el punt 1 de l'Acord i en l'annex 1 corresponents al personal laboral de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) de l'oferta pública d'estabilització. 

2.2. S'estableix com a procediment selectiu el de concurs extraordinari de mèrits, inclosa la reserva de persones amb discapacitat. 

2.3. El procés selectiu objecte d'aquesta convocatòria ha de finalitzar abans del 31 de desembre de 2024. 

2.4. Places reservades per a persones amb discapacitat 

En aquesta convocatòria es reserven dues places perquè les cobreixin persones que acreditin una discapacitat física sensorial o psíquica, que no sigui originada per discapacitat intel·lectual, i no es reserva cap plaça per a persones amb discapacitat intel·lectual. 

2.5 Requisits específics per a la reserva 

Les persones que accedeixin pel torn de reserva, a més dels requisits generals de la base 3, han de tenir reconeguda la condició legal de discapacitat i del tipus assenyalat en l'annex 1 en un nivell igual o superior al 33 %, i acreditar, mitjançant un informe expedit per l'equip multiprofesional corresponent de la direcció general competent en matèria de persones amb discapacitat, els aspectes següents: 

  • Que la persona aspirant es troba en condicions de complir les tasques fonamentals de la categoria i especialitat a la qual aspira, mitjançant, si escau, segons el parer de l'Administració, les adaptacions adequades del lloc de treball. 
  • Si escau, les adaptacions que siguin necessàries per fer les proves d'accés; i respectar, en tot cas, els principis de mèrit i capacitat. 

Les persones que es presentin pel torn de reserva han de sol·licitar l'emissió de l'informe d'aptitud o adaptació de l'equip multiprofesional de la Direcció General d'Atenció a la Dependència o organisme públic equivalent. 

La participació en el procés selectiu de les persones que optin per aquest torn queda condicionada al fet que l'informe esmentat relatiu a les condicions personals per exercir les funcions de la plaça sigui favorable. 

D'acord amb el que estableix l'article 4.2 del Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, es consideren afectats per una discapacitat en grau igual o superior al 33 % els pensionistes de la seguretat social que tenguin reconeguda una pensió d'incapacitat permanent en el grau de total, absoluta o gran invalidesa, i els pensionistes de classes passives que tenguin reconeguda una pensió de jubilació o de retir per incapacitat permanent per al servei. 

3. Requisits i condicions generals de les persones interessades 

3.1. Per tenir la condició d'aspirant i ser admès en aquest procés selectiu, les persones interessades han de complir, en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds i durant el procés selectiu, els requisits següents: 

a) Tenir la nacionalitat espanyola o alguna altra de les que permeten l'accés a l'ocupació pública, segons l'article 57 del TREBEP, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015. 

b) Tenir setze anys complerts i no haver arribat a l'edat de jubilació forçosa. 

c) Estar en possessió de la titulació que s'indica en l'annex 4 per a cadascun dels grups i categories convocats, o estar en condició d'obtenir-la en la data de finalització del termini de presentació de la sol·licitud de participació. 

D'acord amb la disposició addicional dotzena del Decret llei 6 /2022, de 13 de juny, per als grups C i D s'entén que compleixen el requisit de titulació els treballadors que actualment presten serveis en l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) i tenguin acreditada, en la data de publicació d'aquesta convocatòria, una experiència laboral de més de tres anys en la categoria professional concreta. 

En el cas de titulacions expedides a l'estranger, cal disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport. 

Si el títol procedeix d'un estat membre de la Unió Europea, s'ha de disposar del certificat acreditatiu del reconeixement o de l'homologació del títol equivalent, de conformitat amb la Directiva 89/48/CEE, de 21 de desembre de 1988, relativa al sistema general de reconeixement dels títols d'ensenyament superior que certifiquen formacions professionals d'una durada mínima de tres anys; el Reial decret 1837/2008, de 8 de novembre, pel qual s'incorporen a l'ordenament jurídic espanyol la Directiva 2005/36/CE, del Parlament Europeu i del Consell, de 7 de setembre de 2005, i la Directiva 2006/100/CE, del Consell, de 20 de novembre de 2006, relatives al reconeixement de qualificacions professionals, així com a determinats aspectes de l'exercici de la professió d'advocat; el Reial decret 967/2014, de 21 de novembre, pel qual s'estableixen els requisits i el procediment per a l'homologació i declaració d'equivalència a titulació i a nivell acadèmic universitari oficial i per a la convalidació d'estudis estrangers d'educació superior, i el procediment per determinar la correspondència als nivells del marc espanyol de qualificacions per a l'educació superior dels títols oficials d'arquitecte, enginyer, llicenciat, arquitecte tècnic, enginyer tècnic i diplomat; i altres normes de transposició i desenvolupament. 

d) Tenir les capacitats i les aptituds físiques i psíquiques que siguin necessàries per exercir les funcions corresponents. 

 

e) No haver estat separades, mitjançant un procediment disciplinari, del servei de cap administració, dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se inhabilitades de manera absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial. En el cas de nacionals d'un altre estat, no trobar-se inhabilitades o en situació equivalent ni haver estat sotmeses a una sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, si escau i en els mateixos termes, l'accés a una ocupació pública. 

f) No tenir la condició de personal laboral fix en la mateixa categoria professional i especialitat en l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) a la qual s'opta. 

g) Disposar dels coneixements de la llengua catalana que s'indiquen a continuació (article 4 del Decret 11/2017, de 24 de març), excepte els casos indicats en la base 4:

 

Grup

Coneixements de llengua catalana que s'exigeix

Grup A – Nivell 1

— Tècnic/a superior

— Economista

Certificat de nivell C1 (nivell de domini funcional efectiu)

Grup A – Nivell 1

— Arquitecte/a

Certificat de nivell B2 (nivell avançat )

Grup B – Nivell 2

Certificat de nivell B2 (nivell avançat)

Grup C – Nivell 4

Certificat de nivell C1 (nivell de domini funcional efectiu)

Grup D – Nivell 6

Certificat de nivell B2 (nivell avançat)

El nivell de coneixements s'ha d'acreditar mitjançant el certificat oficial corresponent d'entre els següents: 

  • Certificat expedit per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears (Direcció General de Política Lingüística). 
  • Certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública. 
  • Certificat homologat per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears, d'acord amb l'Ordre de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats de 28 de juliol de 2014 (BOIB núm. 115, de 26 d'agost de 2014). 
  • Certificat equivalent segons l'Ordre del conseller de Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013 (BOIB núm. 34, de 12 de març de 2013). 

Si la persona interessada al·lega el requisit de coneixements de llengua catalana mitjançant títols, diplomes i certificats que requereixin l'homologació, el requisit s'entendrà complit encara que l'homologació s'obtengui amb posterioritat a la finalització del període de presentació de sol·licituds, sempre que el requisit s'hagi al·legat i els coneixements que s'homologuen s'hagin adquirit amb caràcter previ a la finalització d'aquest termini. En qualsevol cas, l'homologació ha d'aportar-se amb caràcter previ a la formalització del contracte. 

També s'entén acreditat el requisit o mèrit, segons escaigui, si les persones aspirants consten en la llista provisional d'aprovats de les darreres proves de llengua catalana i al·leguen que consten en aquesta llista, sempre que finalment s'elevi a definitiva encara que sigui amb posterioritat a la finalització del tràmit de presentació de sol·licituds. 

A les persones aspirants que acreditin, amb els informes previs adequats, sordera prelocutiva profunda, severa o mitjana, se'ls adaptarà l'exigència del requisit de coneixements de llengua catalana, mitjançant una resolució del conseller o consellera competent en matèria de funció pública, d'acord amb l'abast de la discapacitat. 

h) Signar la declaració responsable relativa al compliment dels requisits de participació i als mèrits al·legats (full d'autobaremación), d'acord amb el model d'inscripció en aquest procés selectiu. 

S'entén que la declaració responsable està signada quan es presenti i finalitzi el procés d'inscripció. 

3.2. Els aspirants han de complir els requisits exigits en aquesta convocatòria el dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds, i han de mantenir-los fins al moment de la presa de possessió com a personal laboral fix. 

3.3. El fet de constar en la llista de persones admeses no implica el reconeixement a les persones interessades que compleixen els requisits per participar en aquesta convocatòria. 

4. Excepció del requisit de coneixements de llengua catalana 

Les persones aspirants que estiguin treballant, en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds, en l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) i en la mateixa categoria i especialitat a la qual s'opta i no puguin acreditar el requisit exigit per a l'ingrés, queden exemptes del requisit d'acreditació del coneixement de la llengua catalana. 

En el cas que aquestes persones, mitjançant la participació en aquests processos d'estabilització, assoleixin la condició de personal laboral fix, estan obligades, en el termini de dos anys, comptadors des de la signatura del contracte de treball, a acreditar el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per accedir a la categoria professional a la qual s'ha accedit. 

Si transcorregut el termini de dos anys, no s'acredita el nivell de coneixements de la llengua catalana exigit per a l'accés, aquestes persones seran remogudes del lloc de treball per falta d'adequació a les funcions d'aquest, mitjançant un procediment contradictori i un cop oïts els òrgans de representació del personal corresponent. La remoció suposa el cessament en el lloc de treball obtingut en el procés selectiu corresponent i la pèrdua d'aquest lloc. 

Aquestes persones estan obligades a participar en totes les convocatòries de proves de llengua catalana que durant aquest període convoquin la Direcció General de Política Lingüística i l'Escola Balear d'Administració Pública per obtenir el certificat de coneixements de llengua catalana corresponent al nivell exigit per accedir a la categoria professional a la qual s'ha accedit. 

5. Relacions amb els ciutadans 

5.1. D'acord amb l'article 45.1.b) de la Llei 39/2015, atès que es tracta d'un procediment de concurrència competitiva, els actes administratius que integren aquest procediment i s'han de notificar a les persones interessades, així com els de qualsevol procediment que se'n derivi (inclosos els anuncis de la interposició de qualsevol recurs en via administrativa o en via judicial i els tràmits d'audiència), en comptes de notificar-se, s'han de publicar en la seu electrònica www.caib.es i en el portal de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) (http://ibavi.caib.es)

Tot això sens perjudici que es publiquin en el Butlletí Oficial de les Illes Balears els actes que les bases d'aquesta convocatòria determinin expressament que s'hagin de publicar. 

5.2. En tot cas, només tenen efectes jurídics les comunicacions trameses pels mitjans de publicació prevists en aquesta convocatòria. 

6. Relacions a través de mitjans electrònics 

D'acord amb l'article 12 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, els aspirants que participin en aquest procés selectiu queden obligats a relacionar-se amb l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) a través de mitjans electrònics en la fase de presentació de sol·licituds. 

En la resta de les fases del procediment, les persones interessades poden presentar els documents en qualsevol de les formes que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015. Per a la presentació electrònica podran presentar els documents mitjançant el Registre Electrònic Comú (REC) o de manera presencial en qualsevol de les oficines de registre de l'Administració autonòmica, de l'Administració General de l'Estat, de la resta de comunitats autònomes o de les entitats que integren l'Administració local. 

7. Identificació dels aspirants en les publicacions dels actes administratius 

D'acord amb el que estableix la disposició addicional setena de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, quan sigui necessària la publicació d'actes en la seu electrònica, la web o en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, els aspirants s'han d'identificar amb el nom, els llinatges i les xifres numèriques quarta, cinquena, sisena i setena del número del DNI o NIF, i les xifres tercera, quarta, cinquena i sisena en el cas de passaports. 

8. Sol·licitud i declaració responsable 

8.1. Procediment 

8.1.1. Les persones aspirants han de presentar una sol·licitud per a cadascuna de les categories convocades en què vulguin participar amb la formalització del tràmit telemàtic corresponent disponible en la Seu Electrònica de l'Administració i en la web http://ibavi.caib.es. 

En cas de presentar la sol·licitud de manera presencial, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI), d'acord amb el que estableix l'article 68.4 de la Llei 39/2015, els requerirà que ho facin en la forma indicada anteriorment. 

Les persones aspirants han d'indicar en la sol·licitud el torn al qual opten. Són incompatibles entre si el torn lliure i la reserva de persones amb discapacitat. 

Una vegada triat el torn, no es permet fer cap canvi, excepte per als aspirants que hagin optat pel torn de reserva i durant el procés perdin la condició legal de persona amb discapacitat; en aquest cas, es permet el canvi al torn lliure, però no a l'inrevés. 

8.1.2. Per ser admesos en les proves selectives corresponents i prendre-hi part, els aspirants han de presentar la sol·licitud de forma electrònica, que incorpora una declaració responsable en els termes de l'article 69 de la Llei 39/2015, relativa al compliment de tots i cadascun dels requisits de participació exigits en la base 3, referits sempre a la data d'expiració del termini assenyalat per presentar les instàncies. En aquesta sol·licitud els aspirants han de consignar les dades relatives al compliment dels requisits de participació i no les han d'acreditar fins al termini regulat en la base 11.2. 

El tràmit de presentació de sol·licituds inclou el model d'al·legació de mèrits (autobarem), que té igualment la consideració de declaració responsable en els termes de l'article 69 esmentat. 

8.1.3. L'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI), d'ofici o a proposta del president del Tribunal, pot requerir en qualsevol moment que els aspirants aportin la documentació que acrediti el compliment dels requisits declarats, així com la veracitat de qualsevol dels documents que hagin d'aportar en aquest procés selectiu i la persona interessada ha d'aportar-los. La inexactitud, la falsedat o l'omissió, de caràcter essencial, de qualsevol dada o informació que s'incorpori a la declaració responsable o la no presentació davant l'Administració convocant de la documentació que, si escau, es requereixi per acreditar el compliment d'allò declarat determina l'exclusió del procediment selectiu, sens perjudici de les responsabilitats penals, civils o administratives en què s'hagi pogut incórrer. 

8.1.4. El procediment per presentar i emplenar les sol·licituds i les declaracions responsables per via telemàtica es detallen en l'annex 5. 

8.1.5. La presentació de la sol·licitud per participar en el procés selectiu suposa el coneixement i l'acceptació inequívocs per part de la persona aspirant del tractament de les dades de caràcter personal a càrrec de l'òrgan competent i únicament per a les finalitats establertes. El tractament de la informació facilitada en les sol·licituds té en compte les previsions del Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, i de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre. 

8.1.6. Si alguna persona aspirant és nomenada personal laboral fix de la mateixa categoria i especialitat a la qual opta, si escau, durant el transcurs d'aquest procés selectiu, o bé ja té aquesta condició, en serà exclosa.

8.2. Termini 

El termini de presentació de sol·licituds és de trenta dies hàbils des de l'endemà de  la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. 

9. Admissió i exclusió d'aspirants 

9.1. En el termini màxim de dos mesos des que finalitzi el termini de presentació de sol·licituds, l'òrgan competent ha de dictar una resolució mitjançant la qual s'ha d'aprovar la llista provisional de persones admeses i excloses en el procés selectiu, amb expressió de la causa d'exclusió. Aquesta resolució s'ha de publicar, segons la base 5.1. 

S'ha de publicar una llista per a cada una de les categories i especialitats convocades i torns. En tot cas, amb la finalitat d'evitar errors i, si se'n produeixen, possibilitar-ne l'esmena dins del termini establert i en la forma oportuna, les persones interessades han de comprovar no només que no figuren en la relació de persones excloses sinó que, a més, consten en la relació pertinent de persones admeses. 

9.2. Les persones aspirants excloses o omeses disposen d'un termini de set dies hàbils des de l'endemà de la publicació de la llista provisional per esmenar el defecte o adjuntar la documentació que sigui preceptiva. En la publicació d'aquesta resolució se'ls ha d'informar que l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) considera que desisteixen de la sol·licitud si no compleixen el requeriment. 

Si les persones excloses o omeses no esmenen el defecte o no presenten els documents preceptius, es consideraran excloses del procediment mitjançant la resolució per la qual s'ha d'aprovar la llista definitiva de persones admeses i excloses a la qual es refereix el paràgraf següent. 

9.3. Acabat el termini al qual fa referència la base 9.2 i esmenades les sol·licituds, si escau, l'òrgan de l'ens convocant ha de dictar una resolució en la qual ha de declarar aprovada la llista definitiva de persones admeses i excloses. La resolució, amb la llista, s'ha de publicar segons la base 5.1. 

9.4. El fet de constar en la llista de persones admeses no implica el reconeixement a les persones interessades que compleixen els requisits per participar en aquesta convocatòria. 

10. Autobaremació de mèrits i llista provisional de mèrits al·legats 

10.1. Tal com estableix la base 8.1.2, les persones aspirants han d'emplenar, juntament amb la sol·licitud de participació i d'acord amb el tràmit telemàtic, el full d'autobaremació de mèrits, que té la consideració de declaració responsable en els termes que preveu l'article 69 de la Llei 39/2015. 

 

En aquest full d'autobaremació els aspirants han d'al·legar, sota la seva responsabilitat, quins són els mèrits dels quals disposen d'entre els que preveu l'annex 3. Els mèrits s'han d'al·legar i, si escau, acreditar, amb referència a la data en què finalitzi el termini de presentació d'instàncies. La falsedat en les dades consignades en l'al·legació de mèrits determina l'exclusió del procés i la consideració de no haver-hi participat, a més de les actuacions legals que es derivin per la falsedat en les dades. 

10.2. Els aspirants queden vinculats pels mèrits que al·leguen en el tràmit telemàtic; per tant, la puntuació resultant dels mèrits declarats determina la posició màxima en l'ordre de prelació del concurs. D'acord amb aquestes puntuacions, els tribunals han de conformar una llista provisional de mèrits al·legats, que s'ha de publicar segons la base 5.1, juntament amb la llista definitiva de persones admeses i excloses. Si el Tribunal encara no s'hagués constituït, ha de fer la publicació d'aquesta llista la directora i gerent de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI).    

Les persones aspirants disposen d'un termini de set dies hàbils des de la publicació de la llista provisional de mèrits al·legats per esmenar els errors de fet, materials o aritmètics que hagin pogut cometre en les al·legacions dels mèrits (full autobaremació), com a conseqüència d'haver situat de manera incorrecta un mèrit en l'apartat d'un altre mèrit, o d'haver calculat erròniament les unitats dels mèrits al·legats. Durant aquest tràmit no s'admet l'al·legació de nous mèrits no especificats en la declaració inicial. 

11. Llista informativa d'ordre d'aspirants i requeriments 

11.1. Una vegada finalitzat el termini de la base 10.2 i esmenats, si escau, els errors manifestats pels aspirants a la llista provisional de mèrits, el Tribunal ha d'elevar aquesta llista a l'òrgan competent de l'ens convocant, perquè dicti una resolució mitjançant la qual s'aprovi la llista informativa de l'ordre dels aspirants d'acord amb la puntuació resultant dels mèrits al·legats en la declaració responsable d'autobaremació, que s'ha de publicar en els llocs establerts en la base 5.1. Juntament amb aquesta resolució s'ha de fer pública l'oferta de llocs de treball. 

11.2. En la mateixa llista informativa s'ha de requerir les persones aspirants que en el termini de deu dies hàbils acreditin els mèrits i els requisits al·legats en la declaració responsable, a un nombre d'aspirants igual al 120 % del nombre de places convocades seguint l'ordre de prelació de la llista informativa. Així mateix, dins d'aquest termini els aspirants han de presentar un escrit d'elecció dels llocs de treball oferts, per ordre de preferència. 

Si fos necessari, es podria requerir un nombre addicional d'aspirants per acreditar els mèrits i requisits al·legats en la declaració responsable. 

11.3. Els requisits es poden comprovar en qualsevol moment i sempre abans que es publiqui la llista definitiva de mèrits comprovats. 

11.4. L'acreditació dels mèrits s'ha de fer segons el que estableix la base 13 i l'annex 3 de mèrits. 

11.5. L'acreditació dels requisits s'ha de fer segons el que estableix la base 12 i d'acord amb el model de l'annex 6. 

12. Documentació que han de presentar les persones aspirants per acreditar el compliment dels requisits 

12.1. En el termini atorgat segons la base 11.2 anterior les persones aspirants seleccionades han de presentar els documents següents: 

a) Còpia autèntica del títol acadèmic exigit en cada convocatòria o certificació acadèmica que acrediti haver superat tots els estudis per obtenir el títol (només si l'Institut Balear de l'Habitatge [IBAVI] no ho comprova d'ofici segons la base 12.2 ).

 b) Certificat acreditatiu dels coneixements de llengua catalana exigits en la base 3.    

c) Declaració responsable de no haver estat separades mitjançant un expedient disciplinari del servei de cap administració pública, o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se inhabilitades de forma absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per una resolució judicial per accedir a la categoria de la qual hagin estat separades o inhabilitades, segons el model que ha de facilitar l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI). 

En el cas de ser nacionals d'un altre estat, han d'acreditar no trobar-se inhabilitades o en situació equivalent ni haver estat sotmeses a una sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu estat i en els mateixos termes, l'accés a una ocupació pública. 

d) Certificat mèdic, en model oficial, acreditatiu de tenir les capacitats i aptituds necessàries per exercir les funcions de la categoria i especialitat quan es tracti de personal laboral de nou ingrés. 

e) Escrit en què es triïn, de major a menor interès, els llocs de treball oferts. La sol·licitud ha d'incloure la totalitat dels llocs.

 f) Certificació acreditativa, si escau, del reconeixement de la condició legal de discapacitat en un nivell igual o superior al 33 % i del tipus de discapacitat a què fa referència la base 2.4 d'aquesta convocatòria (Persones amb discapacitat: reserva de places. Condicions específiques) quan es tracti de persones que s'hagin presentat pel torn de reserva per a persones amb discapacitat a què fa referència l'article 2 del Decret 36/2004 (només si l'Institut Balear de l'Habitatge [IBAVI] no ho comprova d'ofici segons la base 12.2). 

g) Si escau, informe d'aptitud per exercir les funcions de la categoria i especialitat expedit per la Direcció General d'Atenció a la Dependència (només si l'Institut Balear de l'Habitatge [IBAVI] no ho comprova d'ofici segons la base 12.2). 

12.2. No obstant el que disposen els apartats anteriors, d'acord amb el que estableix l'article 28 de la Llei 39/2015, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) ha de comprovar d'ofici els documents emesos per administracions públiques que constin en la plataforma d'intermediació de dades o altres sistemes habilitats a aquest efecte. 

A aquests efectes, tret que l'aspirant manifesti expressament la seva disconformitat, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) ha de verificar d'ofici les dades de caràcter identificatiu en el DNI, els documents assenyalats en els apartats a), f) i g) referents a titulació acadèmica i certificació acreditativa de la condició legal de discapacitat, i l'informe d'aptitud de la Direcció General d'Atenció a la Dependència, així com d'altres que estiguin disponibles en el moment en què s'hagin d'acreditar els requisits i mèrits. 

12.3. Incompliment dels requisits 

Si no es presenta la documentació en el termini fixat en la base 11.2, excepte casos de força major, que han de ser degudament acreditats i, si escau, apreciats per l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) mitjançant una resolució motivada o, si en el moment d'examinar la documentació es dedueix que manca d'algun dels requisits exigits, la persona interessada no podrà ser contractada com a personal laboral fix i les seves actuacions quedaran anul·lades, sens perjudici de la responsabilitat en què hagi incorregut per falsedat en la sol·licitud inicial.

13. Acreditació dels mèrits 

13.1 Els mèrits dels aspirants s'han d'haver aconseguit en la data en què acaba el termini per presentar sol·licituds. 

13.2. Els mèrits al·legats pel personal laboral de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) que constin en el seu expedient personal s'han d'incorporar d'ofici per l'ens convocant, sense que sigui necessari acreditar-los. 

13.3. A l'efecte de tenir la informació necessària per participar en aquesta convocatòria, el personal laboral que vulgui comprovar les dades que figuren en el seu expedient podrà comprovar els mèrits que hi consten en el portal de personal, i, si escau, aportar al Servei de Registre de Personal de la Direcció General de Funció Pública, abans que finalitzi el termini per presentar sol·licituds, la documentació que no hi consti i que consideri adient que hi ha de figurar en el procediment del concurs extraordinari de mèrits. 

13.4. No obstant això, els candidats han d'acreditar el compliment dels mèrits al·legats que no són susceptibles de comprovació per part de l'ens convocant mitjançant plataformes d'intermediació de dades amb documents originals o còpies dels certificats o títols corresponents, o no constin en poder de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI).

 Als efectes anteriors, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) mitjançant la plataforma d'intermediació de dades, únicament pot comprovar les titulacions acadèmiques. 

13.5. Les persones interessades també poden adjuntar la documentació que considerin pertinent per completar o aclarir els certificats o títols que han acreditat, si escau, i que poden plantejar dubtes als tribunals sobre la procedència de valorar-los. 

13.6. En el cas que la documentació acreditativa d'un mèrit consti en llengua estrangera, quan el Tribunal ho consideri necessari, podrà requerir a la persona interessada que adjunti una traducció jurada. En aquest cas, sense aquesta traducció, el mèrit no es pot considerar acreditat i, per tant, no es valorarà. 

13.7. Els interessats són els responsables de la veracitat dels documents presentats electrònicament en les diverses fases dels procediments selectius, d'acord amb el que disposa l'article 28 de la Llei 39/2015, esmentada. 

13.8. Excepcionalment, quan la rellevància del document ho exigeixi o hi hagi dubtes que derivin de la qualitat de la còpia, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) podrà sol·licitar a la persona interessada que exhibeixi el document o la informació original per fer l'acarament de les còpies que hagi aportat. La no presentació suposa l'exclusió del procediment i la impossibilitat de ser nomenat personal laboral fix.

14. Comprovació de mèrits 

14.1. El Tribunal ha de revisar la documentació acreditativa dels mèrits requerits seguint el barem que figura en l'annex 3. La directora i gerent de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) pot dictar les instruccions que consideri oportunes per l'homogeneïtzar els criteris d'aplicació de les bases i el barem de mèrits per part dels tribunals. 

 

14.2. El Tribunal ha de requerir als aspirants que esmenin els defectes que presenti la documentació acreditativa dels mèrits i els ha d'atorgar un termini d'esmena de deu dies hàbils a través dels mitjans establerts en la base 5.1. També pot reclamar formalment a les persones interessades els aclariments o, si escau, la documentació addicional que consideri necessària per disposar dels elements de judici necessaris per valorar els mèrits que hagin al·legat i acreditat, tal com estableix la convocatòria. 

14.3. Una vegada conclòs el procediment de revisió i baremació, el Tribunal ha d'aprovar una llista provisional amb les puntuacions que han obtingut les persones aspirants. Aquesta llista s'ha de publicar segons la base 5.1 per ordre de major a menor puntuació total. 

14.4. Les persones aspirants disposen d'un termini de set dies hàbils, a partir de l'endemà de la publicació de la llista provisional de puntuacions, per al·legar les rectificacions que considerin pertinents sobre la valoració provisional de mèrits del concurs. En aquest termini, les persones interessades poden sol·licitar veure l'expedient de valoració. Amb aquest objecte l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) ha de comunicar a la pàgina web http://ibavi.caib.es la data i l'hora en què les persones interessades podran tenir vista de l'expedient.

Les persones aspirants que hagin d'esmenar o aclarir algun mèrit han de presentar la documentació original o una còpia corresponent en qualsevol de les formes que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, mitjançant un escrit dirigit a la Comissió Tècnica de Valoració. 

14.5. El Tribunal ha de resoldre i notificar de forma motivada les al·legacions efectuades pels aspirants. Aquesta notificació es pot fer mitjançant les publicacions en els llocs indicats en la base 5.1. Una vegada resoltes les al·legacions s'ha de publicar en els mateixos termes la llista definitiva de valoració de mèrits. El Tribunal només pot modificar la llista provisional de puntuacions arran de l'estimació d'al·legacions o per rectificar errors materials, de fet o aritmètiques. 

15. Superació del concurs i desempats 

15.1. La relació d'aspirants que hagin superat el concurs, que no pot contenir un nombre de persones superior al de places convocades per a cada torn, queda determinada per la suma de la puntuació obtinguda en la valoració dels mèrits corresponents. 

15.2. En cas que es produeixin empats, s'han de resoldre atenent successivament als criteris següents: 

  • 1r. La major antiguitat en la mateixa categoria i especialitat acreditada o especialitat acreditada en l'ens convocant.
  • 2n. La major antiguitat acreditada en l'ens al qual s'opta.
  • 3r. La major puntuació obtinguda en el mèrit de cursos de formació.
  •  4t. La major puntuació obtinguda en el mèrit de superació d'exercicis en convocatòries anteriors.
  • 5è. La major antiguitat acreditada en el conjunt d'entitats del sector públic.
  • 6è. Ser dona, en cas d'infrarepresentació del sexe femení en el cos, escala, la subescala, categoria i l'especialitat de què es tracti.
  • 7è. No tenir la consideració de personal laboral fix de l'ens convocant.
  • 8è. Les persones víctimes de violència de gènere.
  • 9è. La persona de més edat.
  • 10è. Si persisteix finalment l'empat, s'ha de fer un sorteig. 

En relació amb el reconeixement de les situacions de violència de gènere, aquestes s'han d'acreditar tal com s'estableix en l'article 23 de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere. 

15.3. Una vegada comprovat el compliment dels requisits per ser contractades com a personal laboral fix, seguint l'ordre obtingut en les puntuacions de la llista definitiva de valoració de mèrits, i aplicats els desempats quan escaigui, el Tribunal ha d'elevar a l'òrgan competent la proposta de persones aspirants que han superat el procés selectiu del concurs, desglossada per torns d'accés. Aquesta llista ha de contenir, com a màxim, tantes persones aprovades com el nombre de places convocades. 

No obstant això, amb la finalitat d'assegurar que es cobreixen les places convocades, quan hi hagi renúncies de persones aspirants seleccionades abans de formalitzar el contracte, el Tribunal ha d'elevar a l'òrgan convocant una relació complementària de les persones aspirants que estiguin situades a continuació de les persones proposades, per ordre de puntuació, per a la possible contractació com a personal laboral fix en substitució de les que hi renunciïn. 

15.4. Les places de reserva per a persones amb discapacitat no adjudicades augmentaran les no reservades. 

16. Publicació de la llista d'aspirants seleccionats, contractació i incorporació als llocs de treball

16.1. Llista d'aspirants seleccionats 

D'acord amb la proposta del Tribunal, la directora i gerent de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) ha de dictar una resolució mitjançant la qual s'aprovin les llistes d'aspirants que hagin superat el concurs extraordinari de mèrits per a les diferents categories i especialitats, separades per torns, que s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el tauler d'anuncis de l'òrgan de gestió de l'ens convocant. Aquesta Resolució ha de contenir l'adjudicació del lloc de treball. 

16.2. Contractació 

Les persones que hagin superat el procés selectiu han de formalitzar el contracte com a personal laboral fix de la categoria i especialitat corresponent de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI).

16.3. Incorporació al lloc de treball 

La signatura del contracte s'ha d'efectuar en el termini de tres dies hàbils des de l'endemà de la publicació en el BOIB de les resolucions anteriors, sens perjudici de l'aplicació del que disposa el paràgraf segon de l'article 37 del Decret 27/1994, d'11 de març, pel qual s'aprova el Reglament d'ingrés del personal al servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. 

Abans de signar el contracte del lloc adjudicat, la persona interessada ha de fer constar que no ocupa cap lloc de treball i que no du a terme cap activitat en el sector públic de les compreses en l'article 1 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques. 

Si du a terme alguna activitat privada, incloses les de caràcter professional, ha de declarar-la en el termini de deu dies hàbils des de l'endemà de la signatura del contracte, perquè l'òrgan competent acordi la declaració de compatibilitat o d'incompatibilitat. 

Les persones que hagin superat el procés selectiu i optin a algun lloc de treball que estigui ocupat per una persona en situació de jubilació parcial, no poden ocupar aquest lloc fins que la persona jubilada passi a jubilació total i la persona rellevista d'aquesta acabi el seu contracte. Les persones en aquesta situació es poden assignar temporalment a un altre lloc de la mateixa categoria laboral. 

17. Adjudicació dels llocs de treball 

L'adjudicació s'ha de fer per ordre de prelació, atenent a les preferències de les persones seleccionades. 

Les persones seleccionades del torn de reserva per a persones amb discapacitat han d'elegir segons l'ordre de prelació que els correspongui. 

Això no obstant, d'acord amb el que disposa l'article 5 del Decret 36/2004, s'han d'oferir a les persones amb discapacitat que hagin superat el procés aquells llocs de treball adaptats o adaptables a la seva discapacitat. 

Els llocs de treball que tenguin reconegut el dret a la jubilació parcial s'han d'identificar perquè els aspirants els triïn, perquè la contractació definitiva s'ajorni al moment de la jubilació total de la persona ocupant en jubilació parcial. Aquestes persones poden adscriure's provisionalment a altres places vacants de la mateixa categoria. 

18. Efectes de la no superació o no participació en els processos selectius d'estabilització 

18.1. Al personal laboral temporal que estigui en actiu com a tal i que vegi finalitzada la seva relació amb l'ens convocant en el moment de resoldre aquest procés d'estabilització perquè no ho l'hagi superat, li correspon una compensació econòmica que consisteix en la diferència entre el màxim de vint dies del salari fix per any de servei, amb un màxim de dotze mensualitats, i la indemnització que li correspon percebre per l'extinció del seu contracte, i s'ha de prorratejar per mesos els períodes de temps inferiors a un any. En cas que la resolució esmentada sigui reconeguda en via judicial, s'han de compensar les quantitats. 

18.2. La no participació en el procés selectiu d'estabilització no dona dret a compensació econòmica en cap cas. A aquest efecte, s'entén que no han participat en aquesta convocatòria les persones que no ha han presentat la sol·licitud, les que no han presentat la declaració responsable, o que no han al·legat la totalitat dels mèrits baremables de què disposen, d'acord amb el que ja consta en poder de les administracions o entitats. Quant al barem de formació, és suficient que al·leguin un nombre de cursos suficient per arribar a la valoració màxima. 

19. Òrgan de selecció

19.1. Composició de l'òrgan de selecció 

19.1.1. El Tribunal és l'òrgan de selecció encarregat de dur a terme aquest procés selectiu. S'ha de constituir un tribunal per a cada grup professional. 

Els tribunals s'han d'ajustar, quant a la constitució i la composició, al que estableix l'article 27.3 del V Conveni col·lectiu del personal laboral al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en tot allò que no contradigui el que estableix la lletra a) de l'article 9 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny. 

19.1.2. Els tribunals han d'estar constituïts, com a mínim, per tres membres titulars, amb el mateix nombre de suplents. S'ha de constituir un tribunal per cada grup dels que preveu l'article 15 del Conveni col·lectiu. 

Tots els membres dels tribunals han de tenir una titulació acadèmica de nivell igual o superior a l'exigit als aspirants per a l'ingrés. 

19.1.3. La determinació de la composició dels tribunals s'ha de dur a terme d'acord amb les normes següents: 

a) El president o presidenta és designat lliurement per la directora i gerent de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI). 

b) Els vocals són nomenats per sorteig entre el personal laboral en situació de servei actiu en l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) que pertanyin al grup de què es tracti. El sorteig s'ha de fer amb la participació del Comitè d'Empresa de l'IBAVI. 

c) La secretaria correspon a la persona designada per votació del Tribunal entre les persones designades com a vocals. 

La composició dels òrgans de selecció s'ha d'ajustar, excepte raons fonamentades i objectives, motivades degudament, al criteri de paritat entre homes i dones, amb capacitació, competència i preparació adequades. S'ha d'entendre per representació equilibrada la presència de dones i homes, de manera que cap sexe superi el 60 % del conjunt de persones a què es refereix ni sigui inferior al 40 %. 

19.1.4. No poden formar part dels tribunals: 

  • Les persones que han duit a terme en els cinc anys anteriors a la publicació de la convocatòria corresponent les tasques de preparació de persones aspirants a proves selectives per a la categoria de què es tracti. 
  • Les persones que tenen la consideració d'alt càrrec de l'Administració del Govern de les Illes Balears o si fa menys de quatre anys del cessament d'aquesta condició. Tampoc no en poden formar part els funcionaris interins ni el personal eventual, ni el personal laboral temporal. 
  • El personal laboral que té assignat un crèdit horari per dur a terme funcions sindicals o de representació de personal. 

19.2. Nomenament dels membres dels tribunals 

Els tribunals encarregats de la selecció són nomenats per la directora i gerent de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) i, si escau, pel titular de la Secretària General de la Conselleria d'adscripció; tenen la consideració d'òrgans dependents de la seva autoritat. 

El nomenament dels membres dels tribunals s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la Seu Electrònica de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears una vegada finalitzat el període de presentació d'instàncies.

19.3. Funcionament dels tribunals 

Els òrgans de selecció actuen amb autonomia funcional i els acords que adoptin vinculen l'òrgan del qual depenen, sens perjudici de les facultats de revisió que s'estableixin legalment. 

Les funcions bàsiques dels tribunals d'aquest procés selectiu són les següents: 

a) Valorar els mèrits al·legats per les persones aspirants i acreditats en la forma que estableixen les bases de la convocatòria. 

b) Revisar la valoració dels mèrits d'acord amb les al·legacions que presentin les persones interessades. El Tribunal ha de fer constar en acta els fets i els resultats dels actes de revisió que hagi duit a terme. 

c) Requerir a les persones aspirants que aclareixin o esmenin els defectes de forma en l'acreditació dels mèrits, sempre que s'hagin acreditat dins termini (defectes de compulsa, d'indicació d'hores o de contingut d'una acció formativa, o altres defectes similars). 

d) Elaborar i aprovar la llista provisional i definitiva de mèrits comprovats dels aspirants ordenats d'acord amb la puntuació per mèrits que hagin obtingut. 

e) Elevar la llista definitiva de persones que han superat el procés selectiu d'acord amb la puntuació que han obtingut a la directora-gerent, perquè dicti una resolució mitjançant la qual aprovi les persones que hagin superat el procediment de concurs. 

f) La resta de funcions determinades en aquestes bases i en la normativa d'aplicació. 

Al funcionament del Tribunal li és aplicable el règim jurídic que preveu la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i el que estableix en el Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears, i les bases d'aquesta convocatòria. 

Els membres del Tribunal poden fer constar en acta el vot contrari a l'acord adoptat, l'abstenció o el sentit del vot favorable. L'abstenció únicament es pot exercir i, posteriorment, recollir en l'acta corresponent quan estigui justificada degudament. 

La persona interessada en els casos pot impugnar els actes que derivin de les actuacions dels òrgans de selecció amb les formes que preveu la Llei 39/2015. 

Si en qualsevol moment el Tribunal té coneixement que una persona aspirant no compleix algun dels requisits exigits que impossibilitin l'accés a la categoria i especialitat corresponent en els termes que estableix aquesta convocatòria, una vegada feta l'audiència prèvia a la persona interessada, ha de proposar l'exclusió d'aquesta a la directora i gerent de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI). En la proposta ha de comunicar les inexactituds o falsedats formulades per la persona aspirant en la sol·licitud. 

El Tribunal pot sol·licitar a l'òrgan gestor del procés que nomeni el personal col·laborador o el personal assessor especialista que consideri necessaris per valorar els mèrits. A aquest efecte, són aplicables les mateixes prohibicions de participació i les causes d'abstenció i recusació que tenen els membres dels òrgans de selecció. 

Correspon al Tribunal, en el desenvolupament del procés selectiu, aplicar, interpretar i integrar aquestes bases específiques, amb ple respecte al principi d'igualtat. També està habilitat per considerar i apreciar les qüestions d'ordre i les incidències que sorgeixin. 

Durant el desenvolupament del procés el Tribunal ha de resoldre tots els dubtes que puguin sorgir en l'aplicació de les bases de la convocatòria i, també, com s'ha d'actuar en els casos no prevists. 

A l'efecte de comunicacions i de la resta d'incidències, el Tribunal té la seu en l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) (c/ de Manuel Azaña, 9, baixos, 07006, Palma).

19.4. Òrgan de suport 

D'acord amb l'article 14 bis del Decret 27/1994, d'11 de març, si l'elevat nombre d'aspirants o la logística del procés selectiu ho fa recomanable, es pot nomenar un òrgan de suport del Tribunal seleccionador. Els seus membres queden adscrits al Tribunal i han d'exercir les funcions de conformitat amb les seves instruccions. 

  19.5. Abstenció i recusació 

Les persones que són membres dels tribunals, els assessors especialistes i el personal col·laborador s'han d'abstenir d'intervenir en el procés i ho han de notificar a l'autoritat que els va nomenar, quan concorrin les circumstàncies que preveu l'article 23 de la Llei 40/2015. 

Les persones aspirants poden recusar els membres dels tribunals, els assessors especialistes i el personal col·laborador quan, segons el seu criteri, concorri alguna de les circumstàncies assenyalades; en aquest cas, s'ha de seguir el procediment que estableix l'article 24 de la Llei 40/2015. 

20. Publicació de la composició de les borses preferents de personal laboral temporal 

20.1. Les persones que hagin participat en aquest procediment, no hagin superat el procés selectiu i no tenguin la possibilitat de participar en el procés d'estabilització pel sistema de concurs oposició, per no haver-hi places de la mateixa categoria i especialitat convocades per aquest sistema, s'han d'incloure en una borsa de personal laboral temporal de la categoria i especialitat corresponent en la qual hagin participat. Aquesta borsa té caràcter preferent a qualsevol altra borsa ordinària o extraordinària que estigui vigent en l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI). 

20.2. Als efectes anteriors, una vegada finalitzat el procés selectiu, els tribunals han de requerir a les persones incloses en la llista informativa d'ordre d'aspirants de la base 11 que compleixin els requisits del paràgraf anterior i que hagin declarat disposar d'un mínim de 10 punts, per tal que, en el termini de deu dies hàbils, acreditin els mèrits al·legats en la declaració responsable. Aquest requeriment es pot fer de forma parcial en un percentatge mínim corresponent al 12 % de places convocades i respectant la posició de la llista informativa. 

El Tribunal ha de revisar i valorar els mèrits declarats segons el procediment que estableixen les bases 13 i 14, i, una vegada revisats, ha de conformar una llista per ordre de puntuació obtinguda amb totes les persones que hagin aconseguit un mínim de 10 punts.    

Si el requeriment és parcial, s'ha de conformar una llista parcial una vegada comprovats els mèrits segons el paràgraf anterior, i aquesta llista es pot emprar per nomenar personal laboral temporal. Amb caràcter previ a l'exhauriment de la llista parcial, i sempre que no s'hagi creat una nova borsa com a resultat d'un nou procés selectiu de la mateixa categoria i especialitat, s'ha de fer un nou requeriment segons el que estableix el paràgraf anterior. 

20.3. Una vegada comprovats els mèrits de tots els aspirants que hagin declarat un mínim de 10 punts, s'ha de publicar la constitució de les borses de personal laboral temporal de cada categoria i especialitat corresponent, derivades d'aquesta convocatòria, segons el major nombre de puntuació obtinguda una vegada revisats els mèrits, i sempre que s'hagin obtingut un mínim de 10 punts. 

 

 

ANNEX 3.1 Barem de mèrits comú per a les places del personal laboral de l'IBAVI en les categories diferents a la d'auxiliar administratiu 

Els mèrits que s'han de valorar per a places de personal laboral de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) corresponents a les categories diferents de la d'auxiliar administratiu s'han d'ajustar als criteris següents (disposició addicional 7a i 8a del Decret llei 6/2022): 

1. Mèrits professionals (màxim 45 punts) 

1.1. Els mèrits professionals s'han de baremar d'acord amb els criteris generals següents: 

a) A l'efecte de valorar el treball desenvolupat s'ha de computar el temps que els candidats hagin estat en les situacions d'excedències, reduccions de jornada, permisos o altres beneficis relacionats amb la maternitat o paternitat i per raó de guarda legal o cura de familiars. 

b) S'han de computar com a situacions assimilades a actiu a l'efecte del còmput de serveis prestats les següents: 

  • Les persones que hagin gaudit d'una excedència per cura de familiars (article 89.4 del TREBEP, article 105 de la LFPCAIB, article 46.3 del TRET i article 53.2 del Conveni col·lectiu). 
  • Les persones que hagin gaudit d'una excedència per raó de violència de gènere (article 89.5 del TREBEP i article 106 de la LFPCAIB i convenis col·lectius). 
  • Les persones declarades en serveis especials (article 87 del TREBEP i article 99 de la LFPCAIB). 
  • El personal laboral declarat en excedència forçosa per càrrec públic (article 46.1 del TRET i article 52 del Conveni col·lectiu). 

c) Les fraccions inferiors al mes no es valoren. 

1.2. Per valorar l'experiència prèvia, amb un màxim de 45 punts, es distingeix: 

  • Per cada mes treballat en l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) en la mateixa categoria professional o especialitat, si escau, o, excepcionalment, en el supòsit de no disposar-ne, en llocs de treball amb funcions i requisits anàlegs als de la categoria professional a la qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats. 
  • Per cada mes treballat en l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) en una altra categoria professional o especialitat, si escau, a la qual s'opta o, excepcionalment, en el supòsit de no disposar-ne, en lloc de treball amb funcions i requisits diferents dels que s'opta: 0,10 punts per mes de serveis prestats. 
  • Per cada mes treballat en un altre ens del sector públic instrumental autonòmic en una categoria professional equivalent o amb anàlogues funcions a la qual s'opta: 0,10 punts per mes de serveis prestats.

1.3. Aquest mèrit s'ha d'acreditar documentalment de la manera següent: l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) ha d'expedir d'ofici el certificat de serveis prestats, el qual ha d'incorporar d'ofici a l'expedient. Excepcionalment o si la persona aspirant s'oposa, es pot requerir a la persona interessada perquè els aporti. 

En el cas de serveis prestats en altres administracions públiques, s'ha d'aportar el certificat acreditatiu expedit per l'Administració en què s'hagin prestat aquests serveis. 

2. Altres mèrits (màxim 55 punts) 

La suma de tots aquests mèrits no pot superar els 55 punts.

2.1. Formació acadèmica (màxim 15 punts) 

2.1.1. Quant a la formació acadèmica, es valoren les titulacions acadèmiques oficials i reconegudes pel Ministeri d'Educació i Formació Professional, d'acord amb els criteris següents: 

  • La titulació acadèmica ha de ser diferent de la que s'acrediti com a requisit d'accés, i del mateix nivell o d'un nivell superior. A aquests efectes, s'ha de valorar qualsevol titulació que sigui superior a la que s'exigeix com a requisit d'accés, ja sigui una titulació d'un nivell immediatament superior com una titulació superior en dos o tres nivells. 
  • Les titulacions acadèmiques han d'estar relacionades amb les funcions de la categoria a la qual s'opta. A aquests efectes, es consideren relacionades amb les funcions de totes les categories les titulacions de les branques de coneixement de ciències econòmiques, administració i direcció d'empreses, relacions laborals i recursos humans, ciències polítiques, sociologia, prevenció de riscs laborals, dret i especialitats jurídiques, informàtica i de sistemes, administració i gestió de la innovació, ciències del treball i relacions laborals. ​​​​​​​
  • Les titulacions d'ESO i batxiller s'entenen relacionades amb les funcions de totes les categories que exigeixen un requisit de titulació de nivell igual o inferior. 
  • Només es valora la titulació de nivell més alt que s'acrediti, la puntuació de la qual no s'ha d'acumular a la d'altres titulacions que es tenguin. 
  • Per a la valoració concreta, amb un màxim de 15 punts, s'ha d'atorgar la puntuació següent: 

1. Títol d'estudis oficials de doctor, reconegut com a nivell MECES 4 (Marc espanyol de qualificacions per a l'educació superior).

2. Títol d'estudis oficials de màster, llicenciatura, grau, enginyeria o arquitectura reconeguts com a nivell MECES 3.

3. Títol d'estudis oficials de diplomatura, grau, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica reconeguts com a nivell MECES 2.

4. Títol de tècnic/a superior de formació professional reconegut com a nivell MECES 1 o equivalent acadèmic.

5. Títol de batxillerat o de tècnic/a de formació professional o equivalent acadèmic. 

  • Per una titulació del mateix nivell al requerit per a la categoria professional: 10 punts. 
  • Per una titulació superior al nivell requerit: 15 punts. 

2.1.2. Aquest mèrit s'ha d'acreditar documentalment de la manera següent: tret que la persona aspirant s'oposi expressament, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) ha de verificar les dades relatives a les titulacions acadèmiques a través de la plataforma d'intermediació de dades. Si la persona aspirant s'oposa a la comprovació d'ofici o si, excepcionalment, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) no pot comprovar aquests documents, s'ha de requerir a la persona interessada que els aporti.​​​​​​​

​​​​​​​2.2 Coneixements de llengua catalana (màxim 10 punts) 

2.2.1. Només es valora el certificat de nivell més alt que s'acrediti, a més del certificat de llenguatge administratiu, la puntuació del qual s'ha d'acumular a la de l'altre certificat que s'acrediti. En tots els casos només es valoren els certificats de nivell superior a l'exigit com a requisit d'accés i amb un màxim de 10 punts. Es valoren els certificats de coneixements de llengua catalana següents: 

  • Nivell C1
  • Nivell C2
  • Llenguatge administratiu 

La puntuació que s'ha d'atorgar és la següent: 

  • Per a un certificat d'un nivell superior al requerit: 8 punts
  • Per a un certificat de llenguatge administratiu: 2 punts 

2.2.2. Certificats de coneixement de llengua catalana que es poden al·legar com a mèrits:

  • Certificats expedits per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears (Direcció General de Política Lingüística).
  • Certificats expedits per l'Escola Balear d'Administració Pública,
  • Certificats homologats que constin en la base de dades de l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears 

Aquest mèrit s'ha d'acreditar documentalment de la manera següent: la persona interessada ha d'aportar l'original o una còpia d'aquests certificats. 

Si la persona interessada al·lega el mèrit de coneixements de llengua catalana mitjançant títols, diplomes i certificats que requereixin l'homologació, de conformitat amb l'Ordre del conseller de Educació, Cultura i Universitats de 28 de juliol de 2014 (BOIB núm. 115, de 26 d'agost de 2014), el mèrit es podrà valorar encara que l'homologació s'obtengui amb posterioritat a la finalització del període de presentació de sol·licituds, sempre que el mèrit s'hagi al·legat i els coneixements que s'homologuen s'hagin adquirit amb caràcter previ a la finalització d'aquest termini. En qualsevol cas, l'homologació ha d'aportar-se dins del termini d'acreditació de mèrits al·legats. 

També s'entén acreditat el requisit o mèrit, segons correspongui, si les persones aspirants consten en la llista provisional d'aprovats de les darreres proves de llengua catalana i al·leguen que consten en aquesta llista, sempre que finalment s'elevi a definitiva encara que sigui amb posterioritat a la finalització del tràmit de presentació de sol·licituds. 

2.3. Cursos de formació (màxim 20 punts) 

2.3.1. Es valoren tots els cursos rebuts o impartits certificats amb aprofitament o assistència en el marc de l'Acord de formació per a l'ocupació dels plans de formació contínua del personal de les administracions públiques. 

2.3.2. Es baremen tots els cursos de formació certificats amb aprofitament o assistència, impartits o promoguts per qualsevol administració pública de base territorial, escoles d'administració pública, ens del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, Fundació Tripartita i universitats. 

També es baremen en aquest apartat els cursos de formació homologats per les escoles d'administració pública. 

En el concepte d'administració pública territorial s'emmarquen els cursos impartits per ens del sector públic adscrits i dependents d'aquestes administracions territorials. 

2.3.3. Es baremen tots els cursos impartits certificats amb aprofitament o assistència per les organitzacions sindicals en el marc dels antics Acords de Formació Contínua a les Administracions Públiques (AFCAP) com en l'actual Acord de Formació per a l'Ocupació de les Administracions Públiques (AFEDAP). 

2.3.4. Es baremen els cursos de formació impartits pels ens del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears fets en el marc de perfeccionament o aprenentatge per a la utilització d'eines o sistemes de treball a l'ens. 

2.3.5 Es baremen els cursos d'expert universitari i de postgrau certificats per les universitats públiques. 

2.3.6. La valoració de tota la formació es regeix pels criteris generals que s'indiquen a continuació: 

a) Es valoren tots els cursos de formació rebuts o impartits certificats amb aprofitament o assistència, segons la puntuació següent: 

  • Cursos amb certificat d'aprofitament o impartits: 0,4 punts per hora.
  • Cursos amb certificat d'assistència: 0,26666 punts per hora. 

b) No es valoren en aquest apartat els certificats que no indiquin les hores de durada o els crèdits de l'acció formativa, els quals corresponguin a una carrera universitària, els de doctorat, la superació d'assignatures d'un estudi acadèmic, ni els derivats de processos selectius. 

c) Si el certificat acreditatiu del curs s'indica en crèdits, es valora a raó de 25 hores per cada crèdit ECTS. 

Si no s'indica el tipus de crèdit, s'ha d'entendre que són crèdits de l'anterior ordenació universitària (CFC o LRU) i, per tant, es valoren a raó de 10 hores per crèdit. 

Quan hi hagi discrepància entre les hores i els crèdits en els certificats d'una acció formativa, prevaldran les hores. 

d) En tots els casos, es valoren una sola vegada les accions formatives relatives a una mateixa qüestió o a un mateix programa, encara que s'hagi repetit la participació o la impartició. 

e) Només es valora el certificat de nivell superior o el certificat que acrediti un nombre d'hores superior d'entre els referits a una mateixa aplicació d'ofimàtica com a usuari. 

Acreditació del mèrit: l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) ha d'incorporar d'ofici en l'expedient del concurs un extracte dels mèrits de formació que figuren en l'expedient personal de cada aspirant. Si el curs no consta en el registre de personal de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI), s'ha d'aportar el certificat expedit per l'òrgan que hagi impartit la formació. 

2.4. Triennis reconeguts: fins a un màxim de 26 punts 

Es valora cada trienni reconegut com a personal funcionari o com a personal laboral amb 5,2 punts per trienni, fins a un màxim de 26 punts. 

Acreditació del mèrit: en cas que la persona interessada no s'oposi expressament, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) ha d'incorporar d'ofici a l'expedient del concurs un extracte dels triennis reconeguts al personal de l'IBAVI.    ​​​​​​​

​​​​​​​En el cas de triennis reconeguts per altres administracions públiques o ens del sector públic, s'ha d'aportar el certificat o document acreditatiu expedit per l'Administració, organisme o entitat corresponent. 

2.5 Altres mèrits: fins a un màxim de 29 punts. 

2.5.1. Permís de conduir: 22 punts.

Únicament es valora el permís de la categoria o classe B: cotxes i vehicles lleugers.

Aquest mèrit s'ha d'acreditar documentalment de la manera següent: tret que la persona aspirant s'oposi expressament, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) ha de verificar la dada relativa al permís de conduir a través de la plataforma d'intermediació de dades. Si la persona aspirant s'oposa a la comprovació d'ofici o si, excepcionalment, l'Institut Balear de l'Habitatge ( IBAVI) no pogués comprovar aquest document, s'ha de requerir a la persona interessada que l'aporti. 

2.5.2. Ponències o conferències impartides, relacionades amb el lloc de treball: fins a un màxim de 4 punts. 

Aquest mèrit s'ha d'acreditar documentalment amb el certificat emès per l'organització corresponent. 

Per cada ponència impartida: 0,20 punts. 

2.5.3 Premis i mencions atorgats en relació amb el lloc de treball: fins a un màxim de 3 punts. 

Aquest mèrit s'ha d'acreditar documentalment. 

Per cada premi atorgat (fins a un màxim de 2,40 punts): 0,24 punts.

Per cada menció atorgada (fins a un màxim de 0,60 punts): 0,20 punts. 

 

 

ANNEX 3.2 Barem de mèrits per a les places del personal laboral de l'IBAVI en la categoria d'auxiliar administratiu 

Els mèrits que s'han de valorar per a places de personal laboral de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) corresponents a la categoria d'auxiliar administratiu s'han d'ajustar als criteris següents (disposició addicional 7a  i 8a del Decret llei 6/2022): 

1. Mèrits professionals (màxim 45 punts) 

1.1. Els mèrits professionals s'han de baremar d'acord amb els criteris generals següents: 

a) A l'efecte de valoració del treball desenvolupat s'ha de computar el temps que els candidats hagin estat en les situacions d'excedències, reduccions de jornada, permisos o altres beneficis relacionats amb la maternitat o paternitat i per raó de guarda legal o cura de familiars. 

b) S'han de computar com a situacions assimilades a actiu a l'efecte del còmput de serveis prestats les següents: 

  • Les persones que hagin gaudit d'una excedència per cura de familiars (article 89.4 del TREBEP, article 105 de la LFPCAIB, article 46.3 del TRET i article 53.2 del Conveni col·lectiu).
  • Les persones que hagin gaudit d'una excedència per raó de violència de gènere (article 89.5 del TREBEP i article 106 de la LFPCAIB i convenis col·lectius).
  • Les persones declarades en serveis especials (article 87 del TREBEP i article 99 de la LFPCAIB).
  • El personal laboral declarat en excedència forçosa per càrrec públic (article 46.1 del TRET, article 52 del Conveni col·lectiu). 

c) Les fraccions inferiors al mes no es valoren. 

1.2. Per a la valoració de l'experiència prèvia, amb un màxim de 45 punts, es distingeix: 

  • Per cada mes treballat en l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) en la mateixa categoria professional o especialitat, si escau, o, excepcionalment, en el supòsit de no disposar-ne, en llocs de treball amb funcions i requisits anàlegs al qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats. 
  • Per cada mes treballat en l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) en una altra categoria professional o especialitat, si escau, a la qual s'opta o, excepcionalment, en el supòsit de no disposar-ne , en llocs de treball amb funcions i requisits diferents dels que s'opta: 0,10 punts per mes de serveis prestats. 
  • Per cada mes treballat en un altre ens del sector públic instrumental autonòmic en una categoria professional equivalent o amb anàlogues funcionis a la qual s'opta: 0,10 punts per mes de serveis prestats.

 1.3. Aquest mèrit s'ha d'acreditar documentalment de la manera següent: l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) ha d'expedir d'ofici el certificat de serveis prestats i l'ha d'incorporar d'ofici a l'expedient. Excepcionalment o si la persona aspirant s'oposa, es pot requerir a la persona interessada que els aporti. 

 

​​​​​​​En el cas de serveis prestats en altres administracions públiques, s'ha d'aportar el certificat acreditatiu expedit per l'Administració en què s'hagin prestat aquests serveis.

2. Altres mèrits (màxim 55 punts) 

La suma de tots aquests mèrits no pot superar els 55 punts.

2.1. Per la superació d'exercicis en convocatòries anteriors (màxim 20 punts) 

2.1.1. Per a la valoració de la la superació d'exercicis en convocatòries d'accés com a personal laboral fix a l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) en la mateixa categoria professional o especialitat a la qual s'opta, o, excepcionalment, en el supòsit de no disposar-se d'un lloc de treball amb funcions i requisits anàlegs, en el mateix ens convocant, amb un màxim de 20 punts: 

  • Per haver superat el primer exercici de la mateixa categoria en el procés selectiu convocat per l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) (BOIB núm. 118, de 23 d'agost de 2008): 8 punts. 
  • Per haver superat tots els exercicis del procés selectiu, de la mateixa categoria, convocat per l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) (BOIB núm. 118, de 23 d'agost de 2008): 20 punts. 

Només es valora una sola vegada la superació dels exàmens en un mateix procés selectiu. 

2.1.2. Aquest mèrit s'ha d'acreditar documentalment de la manera següent: sempre que la persona aspirant no s'oposi expressament, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) ha d'expedir d'ofici l'acreditació dels exercicis superats i l'ha d'incorporar a l'expedient. En cas contrari l'ha d'aportar la persona aspirant.

2.2. Formació acadèmica (màxim 15 punts) 

2.2.1. Quant a la formació acadèmica, es valoren les titulacions acadèmiques oficials i reconegudes pel Ministeri d'Educació i Formació Professional, d'acord amb els criteris següents: 

  • La titulació acadèmica ha de ser diferent de la que s'acredita com a requisit d'accés, i del mateix nivell o d'un nivell superior. A aquests efectes, es valora qualsevol titulació que sigui superior a la que s'exigeix com a requisit d'accés, ja sigui una titulació d'un nivell immediatament superior com una titulació superior en dos o tres nivells. 
  • Les titulacions acadèmiques han d'estar relacionades amb les funcions de la categoria a la qual s'opta. A aquests efectes, es consideren relacionades amb les funcions de totes les categories les titulacions de les branques de coneixement de ciències econòmiques, administració i direcció d'empreses, relacions laborals i recursos humans, ciències polítiques, sociologia, prevenció de riscs laborals, dret i especialitats jurídiques, informàtica i de sistemes, administració i gestió de la innovació, ciències del treball i relacions laborals. 
  •  Les titulacions d'ESO i batxiller s'entenen relacionades amb les funcions de totes les categories que exigeixen un requisit de titulació de nivell igual o inferior. 
  •   Només es valora la titulació de nivell més alt que s'acrediti, la puntuació del qual no s'acumula a la d'altres titulacions que es tenguin. 
  • Per a la valoració concreta, amb un màxim de 15 punts, s'atorga la puntuació següent: 

1. Títol d'estudis oficials de doctorat, reconegut com a nivell MECES 4 (Marc espanyol de qualificacions per a l'educació superior).

2. Títol d'estudis oficials de màster, llicenciatura, grau, enginyeria o arquitectura reconeguts com a nivell MECES 3.

3. Títol d'estudis oficials de diplomatura, grau, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica reconeguts com a nivell MECES 2.

4. Títol de tècnic/a superior de formació professional reconegut com a nivell MECES 1 o equivalent acadèmic.

5. Títol de batxillerat o de tècnic/a de formació professional o equivalent acadèmic.

6. Títol de graduat/ada en educació secundària obligatòria (ESO) o equivalent acadèmic. 

  • Per una titulació del mateix nivell al requerit per a la categoria professional: 10 punts. 
  • Per una titulació superior al nivell requerit: 15 punts. 

2.2.2. Aquest mèrit s'ha d'acreditar documentalment de la manera següent : tret que la persona aspirant s'oposi expressament, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) ha de verificar les dades relatives a les titulacions acadèmiques a través de la plataforma d'intermediació de dades. Si la persona aspirant s'oposa a la comprovació d'ofici o si, excepcionalment, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) no pogués comprovar aquests documents, es requeriria a la persona interessada que els aportàs.

 

2.3 Coneixements de llengua catalana (màxim 10 punts) 

2.3.1. Només es valorarà el certificat de nivell més alt que s'acrediti, a més del certificat de llenguatge administratiu, la puntuació del qual s'ha d'acumular a la de l'altre certificat que s'acrediti. En tots els casos només s'han de valorar els certificats de nivell superior a l'exigit com a requisit d'accés i amb un màxim de 10 punts. Es valoren els certificats de coneixement de llengua catalana següents: 

  • Nivell C1
  • Nivell C2
  • Llenguatge administratiu 

La puntuació que s'atorga és la següent: 

  • Por un certificat d'un nivell superior al requerit: 8 punts
  • Por un certificat de llenguatge administratiu: 2 punts 

2.3.2. Els certificats de coneixement de llengua catalana següents es poden al·legar com a mèrits:

  • Certificats expedits per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears (Direcció General de Política Lingüística).
  • Certificats expedits per l'Escola Balear d'Administració Pública.
  • Certificats homologats que constin en la base de dades de l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears. 

Aquest mèrit s'ha d'acreditar documentalment de la manera següent: la persona interessada ha d'aportar l'original o una còpia d'aquests certificats. 

Si la persona interessada al·lega el mèrit de coneixements de llengua catalana mitjançant títols, diplomes i certificats que requereixin l'homologació, de conformitat amb l'Ordre del conseller de Educació, Cultura i Universitats de 28 de juliol de 2014 (BOIB núm. 115, de 26 d'agost de 2014), el mèrit es podrà valorar encara que l'homologació s'obtengui amb posterioritat a la finalització del període de presentació de sol·licituds, sempre que el mèrit s'hagi al·legat i els coneixements que s'homologuen s'hagin adquirit amb caràcter previ a la finalització d'aquest termini. En qualsevol cas, l'homologació ha d'aportar-se dins del termini d'acreditació de mèrits al·legats. 

També s'entén acreditat el requisit o mèrit segons escaigui, si les persones aspirants consten en la llista provisional d'aprovats de les darreres proves de llengua catalana i al·leguen que consten en aquesta llista, sempre que finalment s'elevi a definitiva encara que sigui amb posterioritat a la finalització del tràmit de presentació de sol·licituds.

2.4. Cursos de formació (màxim 20 punts) 

2.4.1 Es valoren tots els cursos rebuts o impartits certificats amb aprofitament o assistència en el marc de l'Acord de formació per a l'ocupació o dels plans de formació contínua del personal de les administracions públiques. 

2.4.2. Es baremen tots els cursos de formació certificats amb aprofitament o assistència, impartits o promoguts per qualsevol administració pública de base territorial, escoles d'administració pública, ens del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la Fundació Tripartita i universitats. 

També es baremen en aquest apartat els cursos de formació homologats per les escoles d'administració pública. 

Dins del concepte d'administració pública territorial s'emmarquen els cursos impartits per ens del sector públic adscrits i dependents d'aquestes administracions territorials. 

2.4.3. Es baremen tots els cursos impartits certificats amb aprofitament o assistència per les organitzacions sindicals en el marc dels antics Acords de Formació Contínua a les Administracions Públiques (AFCAP) com l'actual Acord de Formació per a l'Ocupació de les Administracions Públiques (AFEDAP). 

2.4.4. Es baremen els cursos de formació impartits pels ens del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, fets en el marc de perfeccionament o aprenentatge per a la utilització d'eines o sistemes de treball en els ens. 

2.4.5 Es baremen els cursos d'expert universitari i de postgrau certificats per les universitats públiques. 

2.4.6. La valoració de tota la formació es regeix pels criteris generals que s'indiquen a continuació: 

a) Es valoren tots els cursos de formació rebuts o impartits certificats amb aprofitament o assistència, segons la puntuació següent: 

  • Cursos amb certificat d'aprofitament o impartits: 0,4 punts per hora.
  • Cursos amb certificat d'assistència: 0,26666 punts per hora. 

b) No es valoren en aquest apartat els certificats que no indiquin les hores de durada o els crèdits de l'acció formativa, els que corresponguin a una carrera universitària, els de doctorat, la superació d'assignatures d'un estudi acadèmic, ni els derivats de processos selectius. 

c) Si el certificat acreditatiu del curs s'indica en crèdits, es valora a raó de 25 hores per cada crèdit ECTS. 

Si no s'indica el tipus de crèdit, s'entén que són crèdits de l'anterior ordenació universitària (CFC o LRU) i, per tant, es valoren a raó de 10 hores per crèdit. 

Quan hi hagi discrepància entre les hores i els crèdits en els certificats d'una acció formativa, prevaldran les hores. 

d) En tots els casos, es valoren una sola vegada les accions formatives relatives a una mateixa qüestió o en un mateix programa, encara que s'hagi repetit la participació o la impartició. 

e) Només es valora el certificat de nivell superior o el certificat que acrediti un nombre d'hores superior d'entre els referits a una mateixa aplicació d'ofimàtica com a usuari. 

Acreditació del mèrit: l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) ha d'incorporar d'ofici en l'expedient del concurs un extracte dels mèrits de formació que figuren en l'expedient personal de cada aspirant. Si el curs no consta en el registre de personal de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI), s'ha d'aportar el certificat expedit per l'òrgan que hagi impartit la formació. 

2.5. Triennis reconeguts: fins a un màxim de 15 punts. 

Es valora cada trienni reconegut com a personal funcionari o com a personal laboral amb 3 punts per trienni, fins a un màxim de 15 punts. 

Acreditació del mèrit: en cas que la persona interessada no s'oposi expressament, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) ha d'incorporar d'ofici a l'expedient del concurs un extracte dels triennis reconeguts al personal de l'IBAVI.    

En el cas de triennis reconeguts per altres administracions públiques o ens del sector públic, s'ha d'aportar el certificat o document acreditatiu expedit per l'Administració, organisme o entitat corresponent. 

2.6 Altres mèrits: fins a un màxim de 20 punts. 

2.6.1 Permís de conduir: 20 punts.

Únicament es valora el permís de la categoria o classe B: cotxes i vehicles lleugers.

Aquest mèrit s'ha d'acreditar documentalment de la manera següent: tret que la persona aspirant s'oposi expressament, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) ha de verificar la dada relativa al permís de conduir a través de la plataforma d'intermediació de dades. Si la persona aspirant s'oposa a la comprovació d'ofici o si, excepcionalment, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) no pot comprovar aquest document, es requerirà a la persona interessada que els aporti. 

 

 

ANNEX 4 Requisits de titulació 

Les titulacions exigides per a l'ingrés en les diferents categories i especialitats de personal laboral de les places convocades són les que s'indiquen a continuació: 

Economista (grup A – nivell 1) Títol de llicenciat/ada en Economia o el corresponent al segon cicle d'ensenyament universitari d'Economia. 

Tècnic/a superior (grup A – nivell 1) Títol de llicenciat/ada a Economia o el corresponent al segon cicle d'ensenyament universitari d'Economia. Títol de llicenciat/ada en Dret o el corresponent al segon cicle d'ensenyament universitari de Dret. Títol de llicenciat/ada en Administració i direcció d'empreses o el corresponent al segon cicle d'ensenyament universitari LADE. 

 

​​​​​​​Arquitecte/a (grup A – nivell 1) Títol d'arquitecte/a o el corresponent al segon cicle d'ensenyament universitari d'Arquitectura.  ​​​​​​​

​​​​​​​Arquitecte/a tècnic/a (grup B – nivell 2) Títol d'arquitecte/a tècnic/a o el corresponent al primer cicle d'ensenyament universitari d'Arquitectura Tècnica o equivalent en grau. 

Treballador/a social (grup B – nivell 2) Títol de diplomatura de Treball Social o el corresponent al primer cicle d'ensenyament universitari de Treball Social o equivalent en grau.    

Administratiu/iva (grup C – nivell 4) Títol de batxillerat, tècnic/a superior de formació professional específica en matèria d'administració o títol equivalent o formació laboral equivalent. 

Administratiu/iva operador/a informàtic/a (grup C – nivell 4) Títol de batxillerat, tècnic/a superior en Administració de Sistemes informàtics o títol equivalent o formació laboral equivalent. 

Delineant (grup C – nivell 4) Títol de batxiller, tècnic/a superior de formació professional en desenvolupament de Projectes de Construcció o títol equivalent o formació laboral equivalent. 

Auxiliar administratiu/iva (grup D – nivell 6) Títol de graduat/ada en educació secundària, graduat escolar, tècnic/a de grau mitjà de formació professional específica en matèria d'administració o títol equivalent o formació laboral equivalent 

Per als grups C i D, d'acord amb l'article 15 del Conveni col·lectiu per al personal laboral al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, s'ha d'entendre que té formació laboral equivalent el personal laboral que actualment presta serveis a l'Administració autonòmica i els seus ens instrumentals, i que tengui acreditada una experiència laboral de més de tres anys en la categoria professional concreta o hagi superat un curs de formació professional directament relacionat amb la categoria impartit per un centre oficial reconegut. 

D'acord amb la disposició addicional dotzena del Decret llei 6 /2022, de 13 de juny, per als grups C i D, s'ha d'entendre que compleixen el requisit de titulació els treballadors que actualment presten serveis a la Administració autonòmica i els seus ens instrumentals, i tenguin acreditada, en la data de publicació d'aquesta convocatòria, una experiència laboral de més de tres anys en la categoria professional concreta. 

 

 

ANNEX 5 Instruccions per tramitar les sol·licituds telemàtiques i les declaracions responsables 

1. Obligatorietat de la presentació de la sol·licitud per via telemàtica 

Les sol·licituds per participar en aquest procés selectiu s'han de presentar obligatòriament per via telemàtica, a l'empara del que estableix la disposició addicional sisena de la Llei 4/2021, de 17 de desembre, de mesures extraordinàries i urgents per executar les actuacions i els projectes que han de finançar-se amb fons europeus en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, i l'article 12 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears. 

Per presentar la sol·licitud de participació, la persona interessada ha de disposar de DNI electrònic, certificat digital vàlid en la comunitat autònoma de les Illes Balears o estar donat d'alta en Cl@ve. 

Per donar-se d'alta a Cl@ve, els aspirants poden acudir a una oficina d'assistència en matèria de registre de l'Administració Autonòmica de les Illes Balears (https://tn.caib.es/atencion_ciudadana). 

Per això, la persona interessada ha d'accedir pel Portal de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) (http://ibavi.caib.es) i crear una sol·licitud. A continuació ha d'emplenar el formulari de dades del sol·licitant. Ha de seguir les passes que indica el programa i finalitzar el procés. Només es considera finalitzat el tràmit i presentada correctament la sol·licitud quan apareix en pantalla el text següent: «La vostra sol·licitud s'ha registrat correctament». En cas que no aparegui en pantalla el text esmentat, la persona interessada pot: 

  • Iniciar un nou tràmit.
  • Si no pot fer cap dels tràmits anteriors, ha d'enviar el mateix dia o, com a màxim, l'endemà a l'intent, un correu electrònic per informar d'aquesta incidència a l'adreça estabilitzacio@ibavi.caib.es. Si no s'envia aquest avís, la sol·licitud es considerarà com no presentada en termini, sense possibilitat d'esmena posterior. ​​​​​​​​​​​​​​
  • Si es presenta correctament la sol·licitud i es finalitza el tràmit d'acord amb el que s'ha indicat, el sistema li assignarà un nombre de registre vàlid i la sol·licitud, sense cap tràmit més, constarà com presentada correctament. 

En el cas que s'hagi presentat més d'una sol·licitud en una mateixa categoria i especialitat, únicament es tindrà en compte la rebuda amb l'últim número d'entrada electrònica del termini. 

En el cas que es presentin circumstàncies sobrevingudes de caràcter tècnic o de qualsevol altra naturalesa, l'òrgan convocant pot autoritzar motivadament l'ús de mitjans no electrònics per a aquells tràmits en els quals pugui resultar necessari. 

De conformitat amb l'article 32.4 de la Llei 39/2015, quan una incidència tècnica hagi impossibilitat el funcionament ordinari del sistema o aplicació que correspongui, es podrà determinar una ampliació dels terminis no vençuts, i s'ha de publicar, si escau, en el tauler d'anunci electrònic de l'IBAVI tant la incidència tècnica esdevinguda com l'ampliació concreta del termini no vençut.

2. Formalització de la sol·licitud 

2.1. Les persones aspirants als processos selectius poden presentar la sol·licitud telemàtica, d'acord amb el que disposa en l'apartat anterior, sempre que compleixin els requisits per participar en aquest procés selectiu que estableix la base 3 d'aquesta convocatòria. En la sol·licitud s'han de consignar, en els apartats que s'indiquin, les dades següents : 

a) La categoria professional i l'especialitat a la qual es presenten. 

b) Si es presenten pel torn de reserva per a persones amb discapacitat, si escau. Els aspirants que es presentin pel torn de reserva per a persones amb discapacitat no poden participar en cap dels altres torns de la convocatòria general i hauran de complir el tipus específic de discapacitat prevista en la plaça. 

c) La titulació que tenen per accedir (en cas de títols universitaris s'ha d'assenyalar la universitat i l'any d'expedició). 

d) El nivell de coneixements de llengua catalana i el tipus de certificat que ho acredita entre els següents: 

  • Certificat expedit per l'òrgan competent de l Govern de les Illes Balears (Direcció General de Política Lingüística).
  • Certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública.
  • Certificat homologat per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears, d'acord amb l'Ordre de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats de 28 de juliol de 2014, per la qual es regulen l'homologació dels estudis de llengua catalana de l'educació secundària obligatòria i del batxillerat amb els certificats de coneixements de llengua catalana de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats i l'exempció de l'avaluació de la llengua i la literatura catalanes en l'ensenyament reglat no universitari, i els procediments per obtenir-les (BOIB núm. 115, de 26 d'agost de 2014). S'ha de disposar de la resolució d'homologació del certificat corresponent.
  • Certificat equivalent segons l'Ordre del conseller de Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013 (BOIB núm. 34, de 12 de març de 2013). 

Les persones que estiguin exemptes del requisit d'acreditació del coneixement de la llengua catalana, d'acord amb el que estableix la base 4, han d'indicar-ho expressament en la sol·licitud. 

e) Els mèrits que al·leguen i emplenar cada apartat. 

2.2. Amb la sol·licitud de participació no s'ha d'aportar cap document d'acreditació ni dels requisits, ni dels mèrits. L'aspirant ha de declarar, sota la seva responsabilitat, que disposa dels requisits al·legats i dels mèrits declarats. 

2.3. En els casos en què s'hagin de constituir borses per a nomenament de personal temporal, els aspirants, a l'efecte de millorar l'agilitat, han de fer constar en la sol·licitud, si escau, la disponibilitat per prestar serveis com a personal temporal en una illa diferent de l'illa a les places de la qual opten. 

També ho poden fer constar amb posterioritat, abans que s'exhaureixi la borsa corresponent i, en aquest cas, passen a ocupar el darrer lloc de la llista. 

Únicament es constituiran borses d'interins en aquelles categories i especialitats en els quals no hi hagi places convocades pel sistema de concurs oposició. 

2.4. Les persones aspirants queden vinculades a les dades que facin constar en la sol·licitud. 

En cas que hagin designat la notificació electrònica com a preferent, els avisos de la posada a la disposició de la notificació en la Carpeta Ciutadana del Punt d'Accés General de l'Estat (https://sede.administracion.gob.es/carpeta) s'han d'enviar a l'adreça electrònica dels sol·licitants que hagin consignat en la sol·licitud de participació. En el cas que hagin designat com a preferent la notificació per correu postal, el domicili que figuri en la sol·licitud de participació es considera vàlid a l'efecte de notificacions. 

Són responsabilitat exclusiva dels candidats tant els errors descriptius com la no comunicació durant el procés de selecció de qualsevol canvi en les dades de la sol·licitud.

3. Torn de reserva per a persones amb discapacitat 

Els aspirants que participin pel torn de reserva de persones amb discapacitat no poden participar en cap dels altres torns de la convocatòria general. 

Les persones que optin per aquest torn han de fer constar en la sol·licitud, mitjançant la declaració responsable, el percentatge de discapacitat que tenen reconegut. 

Respecte d'aquelles persones que no s'hi oposin, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) ha d'obtenir d'ofici l'informe d'aptitud o adaptació de l'equip multiprofessional de la Direcció General d'Atenció a la Dependència o organisme públic equivalent sobre les condicions personals per exercir les funcions corresponents a la plaça. Si la persona aspirant s'oposa a l'obtenció d'ofici d'aquest informe, ho ha d'aportar en el termini de deu dies hàbils que estableix el punt 11.2 de les bases. 

La participació en el procés selectiu de les persones que optin per aquest torn queda condicionada al fet que l'informe esmentat relatiu a les condicions personals per exercir les funcions de la plaça sigui favorable.

4. Declaració responsable 

El model oficial de sol·licitud ha d'incorporar la declaració responsable del compliment dels requisits i les condicions generals per participar en les proves selectives convocades establertes en el punt 3 de les bases específiques, així com dels mèrits al·legats en l'autobaremació, referits sempre a la data d'expiració del termini assenyalat per presentar les sol·licituds i durant tot el procés selectiu. No és necessari que s'adjunti a la sol·licitud cap document addicional per acreditar els aspectes declarats. 

No obstant tot l'anterior, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) pot requerir a l'aspirant en qualsevol moment del procés selectiu que acrediti que compleix els requisits i les condicions generals de participació. 

La inexactitud, falsedat o omissió, de caràcter essencial, de qualsevol dada o informació que s'incorpori o la no presentació davant l'Administració competent de la documentació que, si escau, es requereixi per acreditar el compliment del que s'hagi declarat, determina la impossibilitat de continuar el procediment des del moment en què es tengui constància d'aquests fets, sens perjudici de les responsabilitats penals, civils o administratives que corresponguin.

5. Consentiment 

D'acord amb el que estableix l'article 28 de la Llei 39/2015, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) ha de comprovar d'ofici els documents emesos per administracions públiques que constin en la plataforma d'intermediació de dades o altres sistemes habilitats per a aquest fi. 

Així, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) ha de comprovar d'ofici a través de la plataforma d'interoperabilitat corresponent les dades d'identitat de les persones aspirants. 

Quant a la resta de requisits i als mèrits declarats, la persona aspirant ha de manifestar en la sol·licitud de participació si s'oposa al fet que l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) consulti d'ofici les dades i documents en poder o expedits per les administracions públiques: la titulació acadèmica que consti en el registre del Ministeri d'Educació i Formació Professional. 

En el cas de persones amb discapacitat, també han de manifestar si s'oposen al fet que l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) consulti el certificat de condició legal de persona amb discapacitat i al fet que es recapti d'ofici l'informe de l'equip multiprofessional de la Direcció General d'Atenció a la Dependència. 

Excepcionalment, si l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) no pogués comprovar d'ofici aquests documents, a pesar que la persona interessada no s'oposi, podrà requerir-li que els aporti. 

Si la persona aspirant s'oposa a la comprovació d'ofici per part de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI), ha d'aportar els documents acreditatius dels mèrits i els documents acreditatius dels requisits de participació. 

 

6. Enquesta de satisfacció 

S'ha previst fer una enquesta de satisfacció sobre el procés de selecció entre totes les persones que presentin una sol·licitud i participin en la convocatòria, per a la qual cosa s'ha d'utilitzar el correu electrònic que facilitin les persones interessades. Aquesta enquesta és de participació voluntària i té la finalitat de recopilar informació per millorar futurs processos d'aquestes característiques.​​​​​​​

​​​​​​​

Informació bàsica sobre protecció de dades

Responsable

Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI)

Finalitat

Gestió del procés selectiu

Legitimació

En compliment de l'interès públic i d'obligacions legals

Destinataris

Se cediran dades personals a tercers (vegeu l'apartat d'informació addicional)

Drets

Drets d'informació, d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació, de portabilitat, d'oposició i de no inclusió en tractaments automatitzats, tal com s'explica en la informació addicional

Informació addicional

Vegeu l'annex «Protecció de dades» de la convocatòria

 

 

ANNEX 6 ​​​​​​​Presentació de la documentació acreditativa de requisits 

Dades personals

Primer llinatge

Segon llinatge

Nom

DNI

 

 

 

 

Denominació de la categoria i especialitat

 

Torn lliure

Altern reserva

 

 

PRESENT els originals o les còpies autèntiques que es consignen a continuació per acreditar el compliment dels requisits que exigeix la convocatòria:

(  )

Titulació acadèmica exigida.

(  )

Certificat acreditatiu de coneixements de llengua catalana.

(  )

Declaració de no haver estat separat/ada mitjançant un expedient disciplinari de cap administració pública ni d'estar

inhabilitat/ada.

(  )

Certificat mèdic en model oficial que acredita que tenc les capacitats i les aptituds necessàries per exercir les funcions de la categoria i l'especialitat.

(  )

En cas de reserva de discapacitat, informe d'aptitud de la Direcció General d'Atenció a la Dependència del compliment de les tasques de la categoria i especialitat a la qual aspir (només cas d'haver-me oposat al fet que l'EBAP l'obtengui d'ofici)

(  )

Escrit d'elecció de llocs oferts, per ordre de preferència.

(  )

Si escau, certificat acreditatiu del reconeixement de la condició legal de persona amb discapacitat en un nivell igual o superior al 33 %.

Tret que manifesti expressament la meva negativa, l'IBAVI ha de comprovar d'ofici els documents relatius a la titulació acadèmica, la condició legal de persona amb discapacitat i l'informe d'aptitud que es determinen en les bases. 

Informació bàsica sobre protecció de dades

Responsable

Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI)

Finalitat

Gestió del procés selectiu

Legitimació

En compliment de l'interès públic i d'obligacions legals

Destinataris

Se cediran dades personals a tercers (vegeu l'apartat d'informació addicional)

Drets

Drets d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació i d'oposició al tractament tal com s'explica en la informació addicional

Informació addicional

Vegeu l'annex «Protecció de dades» de la convocatòria

...................................................................., ...... d......................................... de .............. 

[rúbrica] 

 

 

 

 

​​​​​​​ANNEX 7 Informació sobre protecció de dades personals 

De conformitat amb el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques quant al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades (RGPD) i la Llei orgánica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, s'informa del tractament de dades personals necessàries en aquest procediment. 

Responsable del tractament:

Identitat: Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI)

Adreça postal: c/ de Manuel Azaña, 9, baixos, 07009, Palma

Adreça de correu electrònic: estabilitzacio@ibavi.caib.es 

Finalitat del tractament: les dades seran tractades amb la finalitat de dur a terme el procés selectiu i la posterior adjudicació de places a les persones seleccionades. 

Legitimació: el tractament de les dades personals és necessari per complir una obligació legal i per aconseguir l'interès públic, com és la selecció del personal al servei de les administracions públiques d'acord amb els principis constitucionals d'igualtat, mèrit, capacitat i transparència. 

La legislació aplicable és la següent: 

— El Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial Decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.

— La Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

— Les lletres c) i e) de l'article 6.1 del Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques quant al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades.

— La Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. 

Categories de dades personals objecte de tractament:

Dades de caràcter identificatiu

Nom, DNI, domicili, data de naixement, telèfon i adreça de correu electrònic

Dades acadèmiques i professionals

Mèrits, formació i experiència professional

Dades relatives a la salut

Percentatge i tipus de discapacitat

Dades relatives a antecedents penals

Antecedents penals inscrits en el Registre Central de Penats, inclosos, si escau, els inscrits en el Registre Central de Delinqüents Sexuals

D'acord amb l'article 28 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, tret que consti l'oposició de la persona interessada, l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI), mitjançant una consulta a les plataformes d'intermediació de dades o altres sistemes habilitats a aquest efecte, pot obtenir les dades de caràcter identificatiu que consten en el DNI, les titulacions acadèmiques oficials, així com, si escau, el certificat acreditatiu de discapacitat i l'informe d'aptitud per exercir les funcions de la categoria a la qual s'opta, emès pels equips multiprofessionals de la Direcció General d'Atenció a la Dependència o de l'organisme públic equivalent (certificació negativa preceptiva expedida pel Registre Central de Delinqüents Sexuals o Registre Central de Penats). Aquestes dades s'han d'obtenir de l'Administració General de l'Estat i altres òrgans de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. 

Consentiment per al tractament de dades: la presentació de la sol·licitud per al procés selectiu suposa el coneixement i l'acceptació inequívocs de la persona aspirant del tractament de les dades de caràcter personal que ha de fer l'òrgan competent i únicament per a les finalitats establertes (incloses les dades relatives a la salut). 

Destinataris de les dades personals: se cediran les dades als organismes o persones següents, a l'efecte de complir el que preveu la legislació vigent en matèria de selecció de personal: 

— Tribunal qualificador del procés: per desenvolupar i valorar la prova i els mèrits al·legats i acreditats del procés selectiu previst en la convocatòria.

— Conselleria competent en matèria de funció pública: per contractar el personal.

Butlletí Oficial de les Illes Balears: en aplicació de les obligacions previstes en la normativa per a la selecció d'empleats públics amb les previsions que estableix la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. 

Altres participants en el procediment selectiu: en virtut del principi de transparència que regeix els procediments selectius d'accés a la funció pública, els aspirants poden sol·licitar la consulta dels mèrits al·legats per altres participants per comprovar el funcionament correcte del procés selectiu. En cap cas, poden obtenir les dades de contacte d'altres aspirants, com per exemple l'adreça postal, el número de telèfon o l'adreça de correu electrònic. 

Administració de justícia: en cas que algun jutjat o tribunal requereixi l'expedient del procediment, l'Administració ha d'enviar les dades personals que constin a la Administració de justícia.

No se cediran les dades personals a altres organismes o tercers, tret que hi hagi obligació legal o interès legítim, d'acord amb el Reglament general de protecció dedades (RGPD). 

— Criteris de conservació de les dades personals: els terminis de conservació de les dades són els necessaris per complir la finalitat del procediment i els prevists en la legislació d'arxius per a les administracions públiques, d'acord amb l'article 26 de la Llei orgànica 3/2018. 

— Existència de decisions automatitzades: no es produiran decisions automatitzades, inclosa l'elaboració de perfils, amb les dades personals dels aspirants. 

— Transferències de dades a tercers països: les dades no es transferiran a tercers països. 

— Exercici de drets i reclamacions: les persones afectades pel tractament de dades personals tenen dret a sol·licitar a l'Institut o Balear de l'Habitatge (IBAVI) la confirmació que les seves dades són objecte de tractament, l'accés a les seves dades personals, la informació, la rectificació o supressió, la limitació o l'oposició al tractament i la no inclusió en tractaments automatitzats (i fins i tot, de retirar el consentiment, si escau, en els termes establerts en el RGPD). També tenen dret a la portabilitat de les dades en els termes que l'exercici d'aquest dret pugui afectar el procés selectiu. 

L'exercici d'aquests drets es pot sol·licitar davant el responsable del tractament abans esmentat (IBAVI), mitjançant el procediment «Sol·licitud d'exercici de drets en matèria de protecció de dades personals», previst en la seu electrònica de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (seuelectronica.caib.es). 

Amb posterioritat a la resposta del responsable o al fet que no hi hagi resposta en el termini d'un mes, pot presentar la «Reclamació de tutela de drets» davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) (https://www.aepd.es/). 

— Conseqüències de no facilitar les dades personals: la no presentació de les dades necessàries implica que la persona interessada no pot formar part del procediment selectiu. 

— Dades de contacte de la Delegació de Protecció de Dades: la Delegació de Protecció de Dades de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té la seu a la Conselleria de Presidència (passeig de Sagrera, 2, 07012, Palma). Adreça electrònica de contacte: protecciodades@dpd.caib.es​​​​​​​