Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 754459
Resolució del dia 14 de desembre de 2022 per la qual s’aprova l’oferta d’ocupació pública de personal docent i investigador de la UIB per a l’any 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 22/2021, de 28 de desembre, de Pressuposts Generals de l'Estat per a l'any 2022 (BOE núm. 312, de 29 de desembre), determina al títol III (De les despeses de personal) la regulació de l'oferta pública d'ocupació. Així, a l'article 20 (Oferta d'ocupació pública, contractes i nomenaments temporals del personal del sector públic), s'estableix una taxa de reposició del 120 per cent per a les places de personal docent i investigador, atesa la seva consideració de sector prioritari establerta a la lletra A) de l'apartat 3 de l'article esmentat.

L'oferta d'ocupació pública, de conformitat amb el que estableix el segon apartat de l'article 70 del text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic (TREBEP), aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, l'ha d'aprovar el pertinent òrgan de l'Administració pública i s'ha de publicar al diari oficial corresponent.

L'oferta d'ocupació pública de personal docent i investigador de la Universitat de les Illes Balears per a l'any 2022 inclou, de conformitat amb les previsions del primer apartat de l'article 70 del TREBEP, les necessitats de recursos humans, amb assignació pressupostària, que s'hagin de proveir mitjançant la incorporació de personal de nou ingrés. Tal com està previst al TREBEP, l'oferta d'ocupació pública, com a instrument de planificació dels recursos humans, defineix i quantifica els efectius en funció de les necessitats i prioritats derivades de la planificació general dels recursos humans.

En aquest sentit, la vigent Llei de Pressuposts Generals de l'Estat per a l'any 2022 conté la previsió següent a l'article 20 (Oferta d'ocupació pública, contractes i nomenaments temporals del personal del sector públic): «[...] I) Plazas de los Cuerpos de Catedráticos de Universidad y de Profesores Titulares de Universidad, de profesores contratados doctores de Universidad regulados en el artículo 52 de la Ley Orgánica 6/2001, de 21 de diciembre, de Universidades, [...] siempre que por parte de las Administraciones Públicas de las que dependan se autoricen las correspondientes convocatorias. Dentro del límite de la tasa de reposición correspondiente a los Cuerpos de Catedráticos de Universidad y de Profesores Titulares de Universidad y a los profesores contratados doctores previsto en el párrafo anterior, cada Universidad estará obligada a destinar, como mínimo, un 15 por ciento del total de plazas que oferte, a la incorporación, en aquella categoría para la que esté acreditado, de personal investigador doctor que haya obtenido el certificado I3 dentro del marco del Programa Ramón y Cajal. En el supuesto de que no se utilicen todas las plazas previstas en esta reserva, estas se podrán ofertar a otros investigadores de programas de excelencia, nacionales o internacionales y que hayan obtenido el certificado I3. En este caso, la Universidad deberá aportar un certificado del Ministerio de Universidades en el que conste que los programas ofertados reúnen los requisitos establecidos en este apartado».

A més, no computaran dins el límit màxim de places derivat de la taxa de reposició d'efectius les places que es convoquin per a la seva provisió mitjançant processos de promoció interna. En aquest sentit, el paràgraf segon de l'article 62.2 de la LOU preveu que «Asimismo, las Universidades podrán convocar plazas de promoción interna, que estén dotadas en el estado de gastos de su presupuesto, para el acceso al Cuerpo de Catedráticos de Universidad. Estas plazas, que no podrán superar el número máximo de plazas que sean objeto de oferta de empleo público de turno libre, en ese mismo año, para el acceso a los cuerpos docentes del artículo 56 de esta misma ley, se convocarán para funcionarios de carrera del Cuerpo de Profesores Titulares de Universidad o de la Escala de Investigadores Científicos de los Organismos Públicos de Investigación, que hayan prestado, como mínimo, dos años de servicios efectivos bajo dicha condición. Los funcionarios que participen en estos concursos tendrán que estar acreditados para el Cuerpo docente de Catedráticos de Universidad».

D'altra banda, cal dir que el còmput de la taxa de reposició d'efectius, comunicada a la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura i a la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears i calculada en funció del nombre d'empleats fixos que durant l'exercici pressupostari de 2021 han deixat de prestar serveis en aquesta universitat, cossos o categories, és de quaranta-una places.

En vista de tot el que s'ha indicat, a proposta del Consell de Direcció i en espera de l'autorització pertinent de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, el Consell de Govern, a la sessió ordinària del dia 4 de novembre de 2022, fent ús de les competències que li atribueix l'article 24.2.8, 10 i 40 dels Estatuts d'aquesta universitat, ha aprovat l'oferta d'ocupació pública de personal docent i investigador de la UIB per a l'any 2022.

Finalment, el 13 de desembre de 2022 la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors va dictar resolució d'autorització de l'oferta d'ocupació pública de la Universitat de les Illes Balears en relació amb les places de personal docent i investigador per a l'any 2022.

Per tant, un cop atorgada l'autorització pertinent per part de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, es publica l'aprovació de l'oferta d'ocupació pública de la Universitat de les Illes Balears que s'especifica tot seguit.

Primer. Aprovació de l'oferta d'ocupació pública

En compliment de les disposicions de l'article 70 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, s'aprova l'oferta d'ocupació pública de personal docent i investigador de la Universitat de les Illes Balears per a l'any 2022.

Segon. Quantificació de les places

El nombre de places de personal docent i investigador per a l'any 2022 s'indica tot seguit:

Cos

Grup

Total places

Professors titulars d'universitat

A1

11

Professors contractats doctors

30

Hi haurà dues places de professor titular d'universitat i quatre places de professor contractat doctor que es destinaran a la incorporació de personal investigador doctor que hagi obtingut el certificat I3 en el marc del programa Ramón y Cajal o programes d'excel·lència assimilats.

Tercer. Processos selectius

Les bases específiques que regularan els processos selectius derivats d'aquesta oferta d'ocupació es publicaran als butlletins oficials corresponents en el termini de tres anys a partir de la data de publicació d'aquesta oferta d'ocupació, de conformitat amb les disposicions de l'article 70.1 del Reial decret legislatiu 5/2015.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (15 de desembre de 2022)

El rector Jaume Carot