Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE DEIÀ

Núm. 767152
Resolució d'Alcaldia núm. 0343/2022, de data 29 de novembre de 2022, de l'Ajuntament de Deià pel qual s'aproven les bases que han de regir la convocatòria del procés selectiu per cobrir una plaça d’arquitecte/a, d’Administració Especial, a jornada parcial, funcionari de carrera de l’Ajuntament de Deià, pel sistema de concurs-oposició i la seva publicación al BOIB Núm. 158 - 6 / desembre / 2022, s'adjunta l'annex III relatiu al temari de la fase d'oposició

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per Resolució d'Alcaldia núm. 0343/2022 de dia 29 de novembre de 2022 s'han aprovat les bases que han de regir la convocatòria del procés selectiu per cobrir una plaça d'arquitecte/a, d'Administració Especial, a jornada parcial, funcionari de carrera de l'Ajuntament de Deià, pel sistema de concurs-oposició, que consta dins l'oferta d'ocupació pública 2022 per l'estabilització de personal temporal; i la constitució d'una borsa de treball, s'adjunta l'annex III relatiu al temari de la fase d'oposició:

ANNEX III Temari general

Tema 1. La Constitució espanyola de 1978: estructura i contingut. Els principis constitucionals i els valors superiors. Els drets i els deures fonamentals: garantia i suspensió. La reforma de la Constitució. El Tribunal Constitucional.

Tema 2. La Corona. Funcions constitucionals del rei. Successió i regència. Les Corts Generals: composició, atribucions i funcionament. El Poder Judicial. L'organització judicial espanyola. Altres òrgans constitucionals: el Defensor del Poble i el Tribunal de Comptes.

Tema 3. El Govern i l'Administració. Relacions del Govern amb les Corts Generals. L'Administració General de l'Estat: regulació i composició.

Tema 4. L'Estat de les autonomies: les comunitats autònomes. Funcions i competències de l'Estat i de les comunitats autònomes. Distribució de competències entre l'Estat i les comunitats autònomes.

Tema 5. La Unió Europea: els tractats. Les institucions: el Consell, el Parlament, la Comissió Europea i el Tribunal de Justícia. Les fonts del dret comunitari. Els fons estructurals i els objectius prioritaris.

Tema 6. L'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears: estructura, contingut bàsic i principis fonamentals. Competències de la comunitat autònoma de les Illes Balears. La reforma de l'Estatut d'Autonomia.

Tema 7. L'organització municipal. Els municipis de règim comú. Òrgans necessaris: el batle, els tinents de batle, el ple i la junta de govern local. Òrgans complementaris: comissions informatives i altres òrgans.

Tema 8. Les competències municipals: sistema de determinació. Competències pròpies, compartides i delegades. Els serveis mínims obligatoris. La reserva de serveis.

Tema 9. Les fonts del dret administratiu (I). Concepte de dret administratiu. Jerarquia de fonts. La Constitució. La llei. Disposicions normatives amb força de llei. Els estatuts d'autonomia i les lleis de les comunitats autònomes.

Tema 10. Les fonts del dret administratiu (II). El reglament: concepte i classes. La potestat reglamentària: fonament, titulars i límits. Procediment d'elaboració de reglaments.

Tema 11. Règim jurídic del sector públic: concepte, principis d'actuació i funcionament. Els òrgans de les administracions públiques: especial referència als òrgans col·legiats. L'atribució de competències als òrgans administratius: delegació, avocació, encàrrec de gestió, delegació de signatura i suplència. Les relacions interadministratives. Els convenis.

Tema 12. L'acte administratiu: característiques generals. Requisits, validesa i eficàcia, inderogabilitat singular, classes. Nul·litat i anul·labilitat. La revisió dels actes administratius: recursos.

 

Tema 13. El procediment administratiu: concepte, naturalesa i principis generals. Fases del procediment: iniciació, ordenació, instrucció i finalització. Execució.

Tema 14. La potestat sancionadora de les administracions públiques: principis i procediment. La responsabilitat patrimonial de les administracions públiques: principis i procediment. Responsabilitat de les autoritats i del personal al servei de les administracions públiques.

Tema 15. Els contractes del sector públic. Concepte, classes i elements. Capacitat per contractar i procediment. El compliment dels contractes. Revisió de preus. Resolució, rescissió i denúncia dels contractes. Especialitats dels diversos tipus de contractes. L'encàrrec de gestió sotmesa a la legislació de contractació.

Tema 16. Les subvencions públiques: concepte i naturalesa. Legislació bàsica nacional i autonòmica aplicable.

Tema 17.L'activitat administrativa de servei públic. Formes de gestió dels serveis públics. La gestió directa. Modalitats de gestió indirecta. La concessió.

Tema 18. Règim jurídic del personal al servei de les administracions públiques: règim estatutari i laboral. L'Estatut bàsic de ‘empleat públic: els empleats públics: definició, àmbit i classes.

Tema 19. Instruments d'ordenació de la gestió de Recursos Humans. La relació de llocs de treball. La Plantilla de personal i la seva relació amb el Pressupost general. L'accés a l'ocupació pública: principis generals. Requisits per a l'accés. Sistemes selectius. Els processos selectius a l'Administració pública i la connexió amb l'oferta d'ocupació pública. Principis constitucionals.

Tema 20. El Pressupost General de las Entitats Locals: concepte i contingut. Especial referència a les bases d'execució del pressupost. L'elaboració i aprovació del Pressupost General. La pròrroga pressupostaria.

Temari específic

Tema 21. Llei del sòl de 1956, del text refós de 1976 i de la Llei del sòl de 1992.

Tema 22. La legislació urbanística actual: la situació de la legislació urbanística després de la sentència del Tribunal Constitucional de 1997. El Real Decret Legislatiu 7/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei del sòl i rehabilitació urbana.

Tema 23. Autonomia local i urbanisme. Incidència de l'autonomia local en el planejament urbanístic, a la gestió urbanística i a la disciplina urbanística.

Tema 24. El contracte administratiu d'obres. Contingut del projecte tècnic d'obres públiques, segons la seva quantia. La supervisió del projecte tècnic i l'acta prèvia de replanteig. La modificació. La recepció de les obres i termini de garantia. La liquidació de les obres.

Tema 25. Llei 2/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears. Determinacions, documentació, formació i aprovació dels plans generals, dels plans parcials, dels estudis de detall i dels plans especials. Formació i aprovació dels instruments de planejament. . Execució del planejament urbanístic. Sistemes d'actuació. Sistema de reparcel·lació. Modalitat de compensació. Modalitat de cooperació i sistema d'expropiació.

Tema 26. L'equidistribució de beneficis i càrregues derivats del planejament urbanístic, instruments de distribució dels beneficis i càrregues, reparcel·lació i gestió.

Tema 27. El projecte d'urbanització. Obres que han d'incloure. Relació entre les obres d'urbanització i el planejament urbanístic que executa. La recepció de les obres d'urbanització.

Tema 28. La llicència urbanística - Acte reglat. Actes subjectes a llicència a la Llei 2/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears.

Tema 29. La comunicació prèvia d'obra. Naturalesa jurídica i actes subjectes a comunicació prèvia a la Llei 2/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears.

Tema 30. La regulació de la llicència urbanística a la Llei 2/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears i al Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d'ordenació i ús del sòl per a l'Illa de Mallorca (RLOUSM): competència, procediment, determinacions dels projectes tècnics.

Tema 31. Efectes generals, vigència i caducitat de les llicències urbanístiques. La normativa a aplicar en la concessió de llicències, la normativa aplicable a les modificacions en el transcurs de les obres. Regulació a la Llei 2/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears i al RLOUSM.

Tema 32. Edificis i construccions inadequats i fora d'ordenació.

Tema 33. El deure d'ús, conservació i rehabilitació. L'ordre d'execució a la Llei 2/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears. La ruïna.

Tema 34. La protecció de la legalitat urbanística i el restabliment de l'ordre jurídic pertorbat.

Tema 35. Les infraccions urbanístiques: concepte i tipus generals i específics.

Tema 36. Les sancions. La prescripció.

Tema 37. Hotels d'interior, agroturismes i hotels rurals. Concepte i normativa aplicable.

Tema 38. PTIM - Àrees sostretes del desenvolupament urbà. Règim d'usos. Integració paisatgística. Habitatges existents en sòl rústic.

Tema 39. Llei 6/1997 de sòl rústic de les Illes Balears. Activitats relacionades amb els usos relacionats i condicions de les edificacions i instal·lacions.

Tema 40. Llei 3/2019 agrària de les illes balears. Edificacions, construccions i instal·lacions vinculades a l'activitat agrària i complementària.

Tema 41. Energies renovables a la Llei 10/2019, de canvi climàtic i transició energètica.

Tema 42. L'expropiació forçosa a l'àmbit urbanístic.

Tema 43. La segregació i parcel·lació de terrenys en el sòl urbà i en sòl rústic.

Tema 44. La Llei 14/2000, de 21 de desembre, d'ordenació territorial de les Illes Balears.

Tema 45. La Llei 6/1999, de 3 d'abril, de les directrius d'ordenació territorial de les Illes Balears.

Tema 46. Pla Director Sectorial d'Equipaments Comercials.

Tema 47. Decret llei 1/2018 de mesures urgents per a la millora i/o ampliació de la xarxa d'equipaments públics, usos docents, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Tema 48. La Llei 38/1999, de 5 de novembre, d'ordenació de l'edificació.

Tema 49. Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals. Principis generals i conceptes bàsics. Disposicions mínimes de seguretat i salut en les obres de construcció.

Tema 50. Llei 5/1990 de Carreteres de la CAIB. Zona de protecció i la seva incidència a les obres a executar als seus voltants.

Tema 51. Llei 22/1988, de Costes. Obres i instal·lacions en zona de domini públic marítim terrestre, zona de servitud de trànsit i servitud de protecció.

Tema 52. Habitabilitat. Cèdules d'habitabilitat. Nivells mínims d'habitabilitat.

Tema 53. Codi tècnic de l'edificació.

Tema 54. Llei 8/2017, de 3 d'agost, d'accessibilitat universal de les Illes Balears.

Tema 55. La Llei 5/2018, de 19 de juny, de l'habitatge de les Illes Balears. Condicions dels habitatges, qualitat disseny i habitabilitat.

Tema 56. La Llei 1/1991, de 30 de gener, d'espais naturals. Règim urbanístic.

Tema 57. La Llei 12/1998, de 21 de desembre, del patrimoni històric de les Illes Balears. Bens d'interès cultural i bens catalogats.

Tema 58. La certificació administrativa d'obres. El llibre d'ordres. L'acta de comprovació del replanteig. El director d'obres.

Tema 59. Revisió de les NNSS de Deià.

Tema 60. Catàleg de Patrimoni històric i artístic del terme municipal de Deià.

20 temes generals: test 60 preguntes en un temps 1h

40 temes específics: supost pràctic en un temps 2h

 

(Deià, 20 de desembre de 2022

El batle Lluís Enric Apesteguia Ripoll)