Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 716434
Acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 24 d’octubre de 2022, relatiu a l’aprovació de la fitxa del catàleg del lloc de treball de director/a de l’Agència Menorca Talaiòtica (exp. 0602-2022-000004)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La normativa bàsica reguladora del règim de la funció pública estableix que les administracions locals hauran de disposar d'una relació dels llocs de treball existents a la seva organització, la qual haurà d'incloure, en tot cas, la denominació i característiques essencials dels diferents llocs de feina, les retribucions que hi corresponguin i els requisits exigits per al seu desenvolupament (article 74 del Real Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre pel qual s'aprova el text refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic).

Les administracions locals hauran d'ajustar-se, en el moment de confeccionar aquestes relacions de llocs de feina, a la normativa estatal establerta a l'efecte.

L'Estat encara no ha aprovat la normativa sobre confecció de relacions de llocs de feina, per la qual cosa resulta d'aplicació l'establert a la disposició transitòria segona del Reial decret 861/1986, de 25 d'abril, pel qual s'aprova el règim de retribucions dels funcionaris de l'Administració local.

L'esmentada disposició transitòria segona estableix que, mentre no s'aprovi la normativa bàsica estatal sobre confecció de les relacions de llocs de feina, els plens de les administracions locals hauran d'aprovar un catàleg de llocs de treball als efectes de complement específic.

L'Acord del Ple del Consell Insular de Menorca en sessió de caràcter ordinari de 20 de desembre de 2021, aprovà de forma definitiva la creació de l'Agència Menorca Talaiòtica i dels seus Estatuts (publicat al BOIB núm 14 de gener de 2022).

L'Agència Menorca talaiòtica constitueix l'organisme a través del qual es canalitzen i es coordinen totes les actuacions i mesures que afecten la gestió del Bé i la conservació del seu valor universal excepcional, especialment les incloses en el Pla de Gestió de Menorca Talaiòtica, sempre sens perjudici de les competències que corresponguin a la resta d'òrgans del Consell Insular d'acord amb la Llei 12/1998 de patrimoni històric de les Illes Balears i amb la resta de normativa concordant en matèria de patrimoni històric.

El Pressupost General del Consell Insular de Menorca per l'any 2022 fou aprovat definitivament en sessió de caràcter extraordinari de 31 de gener de 2022 i publicat al BOIB núm. 18 de 3 de febrer de 2022 i en aquest pressupost es van crear les dues places de l'Agència.

Atesa la proposta de la consellera executiva del Departament de Serveis Generals, en exercici de les competències atribuïdes a l'article 33 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars,

El Consell Executiu, per unanimitat dels set membres presents i en votació ordinària, adopta l'acord següent:

Aprovar la fitxa del catàleg del lloc de treball de Director/a de l'Agència Menorca Talaiòtica, la qual s'adjunta com a annex.

ANNEX

IDENTIFICACIÓ DEL LLOC DE TREBALL i NATURALESA DEL LLOC

Denominació del lloc

Director/a de l'Agència Menorca Talaiòtica

Codi

 

Classe de personal

Funcionari / Laboral

Grup de classificació

A

Subgrup

A1

Titulació requerida

Titulació de grau universitari o equivalent, en l'àmbit de la història o l'arqueologia.

Escala

Administració especial

Sou brut anual

47.473,44 euros que s'actualitzarà d'acord amb allò que determinin els pressuposts generals de l'Estat per a la resta de personal al servei del sector públic.

Tipologia del lloc

Personal directiu

Destinació

Maó

Característiques especials

 

Altres requisits

 

Nivell C1 de català.

Nombre de llocs homogenis

1

ENQUADRAMENT ORGÀNIC

Àmbit funcional 1

Consell Insular de Menorca

Àmbit funcional 2

 

Àmbit funcional 3

 

Relació de dependència

Conseller/a de l'àmbit pertinent

PROVISIÓ DEL LLOC – PLACES DE PLANTILLA QUE EL PODEN OCUPAR

Escala

Administració especial

Subescala

Tècnica

Classe

 

Forma de provisió

Funcionari - lliure designació / Laboral – contracte alta direcció

MISSIÓ DEL LLOC DE TREBALL

Dirigir i gestionar l'Agència Menorca Talaiòtica perquè compleixi les funcions i assoleixi els objectius que li atribueixen els seus estatuts, i garantir la coherència d'aquesta gestió amb els requisits de la inscripció de Menorca Talaiòtica a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

FUNCIONS GENÈRIQUES

- Dirigir l'estructura tècnica i de gestió de l'agència

- Dirigir i impulsar les activitats, els serveis i els programes de l'Agència.

- Executar els acords i les resolucions de la Presidència, del Consell Rector i de la Comissió Executiva.

- Proposar al Consell Rector l'avantprojecte de pressupost de l'Agència i la resta de propostes que consideri necessàries per al bon funcionament de l'Agència.

- Proposar als diferents òrgans del Consell Insular, en atenció a la competència de cada un d'ells, l'adopció dels actes oportuns en relació amb les matèries pròpies de l'Agència.

- Dur la direcció i la gestió directa del personal adscrit a l'Agència.

- Administrar i protegir el patrimoni adscrit a l'Agència.

- Desenvolupar els programes i les accions incloses al Pla de Gestió de Menorca Talaiòtica.-

- Impulsar i supervisar els expedients de contractació i concessions de tot tipus.

- Presentar, anualment, els objectius a assolir per part de l'Agència, així com la memòria dels programes i del Pla de Gestió de Menorca Talaiòtica davant el Consell Rector, el Consell Científic i el Consell Social.

- Dissenyar i programar, juntament amb la resta de l'equip tècnic de l'Agència, els diferents programes d'acció que siguin responsabilitat de l'Agència.

- Coordinar amb el Museu de Menorca i el Museu de Ciutadella les activitats de difusió i promoció de la cultura talaiòtica.

- Disposar les despeses d'acord amb el que estableixin les bases d'execució del pressupost

La qual cosa us comunic perquè en prengueu coneixement i tengui els efectes que corresponguin, al mateix temps que us faig saber que contra l'acord precedent, que no esgota la via administrativa, podeu interposar, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la data de recepció d'aquesta notificació, recurs d'alçada davant el Ple del Consell Insular, sens perjudici que pugueu utilitzar qualsevol altre recurs que considereu procedent en dret.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat si no se us n'ha notificat la resolució quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició. Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma.

 

Maó, 14 de novembre de 2022

Per delegació de la presidenta El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (Decret 427/2019, d'11 de juliol) (BOIB núm. 97 de 16-7-2019)