Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MOBILITAT I HABITATGE

Núm. 715089
Extracte de l’Ordre del conseller de Mobilitat i Habitatge per la qual s'aproven les bases reguladores i la convocatòria del Programa 3 d’Ajuda per a les Actuacions de Rehabilitació en l’Àmbit de l’Edifici i del Programa 4 d’Ajuda per a les Actuacions de Millora de l’Eficiència Energètica en Habitatges, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència regulat en el Reial decret 853/2021, de 5 d'octubre

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb el previst en els articles 17.3.b) i 20.8.a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte d'aquesta convocatòria, el text complet es pot consultar en la Base de dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

Primer. Beneficiaris

1. Poden ser destinataris i sol·licitar les ajudes corresponents al Programa 3 d'Ajuda per a les Actuacions de Rehabilitació en l'Àmbit de l'Edifici que preveu aquesta convocatòria:

a) Els propietaris o usufructuaris d'habitatges unifamiliars aïllats o agrupats en fila i d'edificis existents de tipologia residencial d'habitatge col·lectiu, així com dels seus habitatges, bé siguin persones físiques o bé tenguin personalitat jurídica de naturalesa privada o pública.

b) Les administracions públiques i els organismes i altres entitats de dret públic, així com les empreses públiques i societats mercantils participades, íntegrament o majoritàriament, per les administracions públiques propietàries dels immobles.

c) Les comunitats de propietaris o les agrupacions de comunitats de propietaris constituïdes conforme al que disposa l'article 5 de la Llei 49/1960, de 21 de juliol, sobre propietat horitzontal, o equivalent en normes forals d'aplicació.

d) Els propietaris que, de forma agrupada, siguin propietaris d'edificis que reuneixin els requisits que estableix l'article 396 del Codi civil i no hagin atorgat el títol constitutiu de propietat horitzontal.

e) Les societats cooperatives compostes de forma agrupada per propietaris d'habitatges o edificis que reuneixen els requisits que estableix l'article 396 del Codi civil, així com pels propietaris que conformen comunitats de propietaris o agrupacions de comunitats de propietaris constituïts conforme al que disposa l'article 5 de la Llei 49/1960 o equivalent en normes forals d'aplicació, i per cooperatives en règim de cessió d'ús dels seus habitatges.

f) Les empreses arrendatàries o concessionàries dels edificis, així com cooperatives que acreditin aquesta condició, mitjançant un contracte vigent, que els atorgui la facultat expressa per escometre les obres de rehabilitació objecte del programa.

2. Poden ser destinataris i sol·licitar les ajudes corresponents al Programa 4 d'Ajudes per a les Actuacions de Millora de l'Eficiència Energètica en Habitatges:

a) Els propietaris, usufructuaris o arrendataris d'habitatges unifamiliars o pertanyents a edificis plurifamiliars, bé siguin persones físiques o bé tenguin personalitat jurídica de naturalesa privada o pública.

b) Les administracions públiques i els organismes i altres entitats de dret públic, així com les empreses públiques i societats mercantils participades, íntegrament o majoritàriament, per les administracions públiques propietàries dels immobles.

SEGON. FINALITAT

1. Programa 3 d'Ajuda per a les Actuacions de Rehabilitació en l'Àmbit de l'Edifici. Té per objecte finançar obres o actuacions en els edificis d'ús predominantment residencial en les quals s'obtengui una millora acreditada de l'eficiència energètica, amb especial atenció a l'envolupant edificatòria en els edificis de tipologia residencial col·lectiva, i en els habitatges unifamiliars.

2. Programa 4 de Ajuda per a les Actuacions de Millora de l'Eficiència Energètica en Habitatges. Té per objecte finançar les actuacions o obres de millora de l'eficiència energètica en els habitatges, ja siguin unifamiliars o pertanyents a edificis plurifamiliars.

 

La concessió i execució de les ajudes d'aquests dos programes s'ha de basar en el compliment dels objectius següents:

a) Objectiu núm. 27 del CID: finalització de les actuacions de renovació d'habitatges, amb un estalvi mitjà d'almenys un 30 % d'energia primària el quart trimestre de 2023 (231.000 actuacions de renovació en, almenys, 160.000 habitatges únics, dels quals 3.938 corresponen a les Illes Balears).

b) Objectiu núm. 29 del CID: finalització de les actuacions de renovació d'habitatges, amb un estalvi mitjà d'almenys un 30 % d'energia primària el segon trimestre de 2026 (510.000 actuacions de renovació en, almenys, 355.000 habitatges únics, dels quals 8.737 —aquest nombre inclou les 3.938 actuacions esmentades en el paràgraf anterior— corresponen a les Illes Balears).

TERCER. BASES REGULADORES.

L'objecte d'aquesta Ordre és establir les bases i aprovar la convocatòria pública d'ajudes en el marc del component 2, inversió C02. I01 «Programa de Rehabilitació per a la Recuperació Econòmica i Social en Entorns Residencials» del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançades per la Unió Europea Next Generation EU i gestionades pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana corresponents als programes següents:

1. Programa 3 d'Ajuda per a les Actuacions de Rehabilitació en l'Àmbit de l'Edifici.

2. Programa 4 de Ajuda per a les Actuacions de Millora de l'Eficiència Energètica en Habitatges.

QUART. IMPORT

les ajudes regulades en aquesta Ordre s'han d'abonar amb càrrec a la partida i per la quantia màxima i anualitat que s'indica a continuació:

Partida pressupostària

Import

Anualitat

25501 431B02 78000 00 MR036

3.200.000,00 €

2022

25501 431B02 78000 00 MR036

12.800.000,00 €

2023

CINQUÈ. TERMINI DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

El termini de presentació de les sol·licituds d'ajuda és l'establert en el punt 20 de la convocatòria (del 27 de desembre 2022 a les 00.01 hores a l'1 de setembre de 2023).

 

Palma, (Signat electrònicament: 30 de novembre de 2022)

El conseller de Mobilitat i Habitatges Josep Marí i Ribas