Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE FONS EUROPEUS, UNIVERSITAT I CULTURA

Núm. 713330
Resolució de suspensió de la convocatòria d’ajuts per dur a terme accions puntuals de recerca i desenvolupament 2021-2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El 6 de novembre de 2021 es va publicar, en el BOIB núm. 153, la Resolució del Conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura de 28 d'Octubre de 2021 d'aprovació de la convocatòria per la qual es convoquen Ajudes per Accions Puntuals de Recerca i Desenvolupament per al període 2021-2023.

2. D'acord al punt 10.4 de la convocatòria no és necessari comparar les sol·licituds per establir-ne una prelació en un únic procediment, sinó que les sol·licituds d'ajut presentades en aquesta convocatòria s'han de resoldre individualment, encara que no s'hagi acabat el termini per presentar sol·licituds, fins que s'exhaureixi el crèdit destinat a la convocatòria o fins que es resolguin tots els expedients presentats. Això s'ha de fer sens perjudici del que estableix, pel que fa al concurs, l'article 7 de l'Ordre de la consellera d'Innovació, Recerca i Justícia de 26 de gener de 2010, com a regla general de concessió, i fent ús de l'excepció que estableix l'article 7 del Decret 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de Subvencions.

3. El punt 11 de dita convocatòria preveu que la Comissió Avaluadora s'ha de reunir aproximadament cada tres mesos a partir de la publicació de la Resolució corresponent en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i ha d'avaluar les sol·licituds rebudes fins el moment de la reunió.

4. El 28 de juny de 2022 va tenir lloc la darrera reunió ordinària de la Comissió Avaluadora, en el transcurs de la qual es varen examinar les darreres sol·licituds pendents de valorar, es va informar favorablement sobre la concessió d'una acció puntual i es va resoldre favorablement una altra acció puntual.

5. El punt 7.6 de la convocatòria estableix que si s'exhaureix el crèdit destinat a la convocatòria abans d'acabar el termini per presentar sol·licituds, que d'acord al punt cinquè acaba en data 30 de juny de 2023, s'ha de suspendre la concessió de noves ajudes mitjançant una resolució que s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, llevat que es faci una ampliació del crèdit destinat.

6. En data 04/07/2022 l'entitat beneficiària de la darrera acció puntual atorgada amb càrrec a l'anualitat 2023, accepta l'ajut. Aleshores, atès que s'ha exhaurit el crèdit destinat a la convocatòria per l'anualitat 2023 i que no es preveu cap ampliació del crèdit destinat a les ajudes, d'acord amb el punt anterior, s'ha de suspendre el procediment per concedir noves ajudes.

7. En data 21 de novembre de 2022 el director general de Política Universitària i Recerca va dictar la proposta de resolució.

Fonaments de dret

1. Text refós de la Llei de subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre (Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 196, de 31 de desembre de 2005).

2. Ordre de la consellera d'Innovació, Interior i Justícia, de 26 de gener de 2010, per la qual s'estableixen les bases reguladores per concedir subvencions en matèria de recerca, desenvolupament tecnològic i innovació (Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 25, de 13 de febrer de 2010).

3. La resta de normativa economicoadministrativa, de caràcter estatal o autonòmic, que sigui aplicable.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Suspendre el procediment per a la concessió de noves ajudes per dur a terme accions especials de recerca i desenvolupament, d'acord amb la Resolució del Conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura de 28 d'Octubre de 2021 d'aprovació de la convocatòria per la qual es convoquen Ajudes per Accions Puntuals de Recerca i Desenvolupament 2021-2023. (BOIB núm. 153, de 6 de novembre de 2021).

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació de la present resolució, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació de la present resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això sense perjudici d'interposar-ne qualsevol altre que es consideri oportú.

 

(Signat electrònicament: 29 de novembre de 2022)

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura Miquel Company Pons