Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL DE GOVERN

Núm. 705272
Decret 46/2022 de 28 de novembre, pel qual es crea el Centre Integrat de Formació Professional CIFP Pere de Son Gall, al terme municipal de Llucmajor

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La creació de centres públics correspon al govern autonòmic, d'acord amb l'article 17 de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació.

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, regula en el capítol III i en el capítol V l'educació secundària obligatòria i la formació professional, respectivament.

L'article 24, punt 1 de la Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears indica que el Govern de les Illes Balears ha d'establir les mesures oportunes per adequar l'oferta de formació professional de cadascuna de les illes a les necessitats del teixit productiu de cadascuna de les Illes Balears, en col·laboració amb els agents educatius, econòmics i socials i els centres educatius sostinguts amb fons públics. Amb aquesta finalitat es poden subscriure els convenis de col·laboració necessaris per garantir una oferta àmplia i de qualitat. Així mateix, es pot concertar amb els centres privats.

L'article 26, punt 2 de la mateixa Llei estableix que els centres integrats de formació professional són els que compleixen els requisits establerts per la normativa bàsica de l'Estat i imparteixen el conjunt de les ofertes formatives del sistema de formació professional referides als instruments de concreció que estableix la normativa bàsica i altres especialitats formatives autoritzades.

El Reglament orgànic dels instituts d'educació secundària, aprovat pel Decret 120/2002, de 27 de setembre, estableix, en l'article 2, el procediment per a la creació, la modificació i la supressió dels instituts d'educació secundària.

Actualment l'IES Llucmajor ofereix els estudis d'Educació secundària, Batxillerat i estudis de Formació Professional de les famílies professionals d'Administració i gestió (ADG) d'Electricitat i electrònica (ELE), d'Energia i aigua (ENA), d'Instal·lació i manteniment (IMA) i d'Imatge personal (IMP).

La Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, en un informe de data 15 de febrer de 2022, que consta a l'expedient, especifica que, per donar resposta a les necessitats educatives detectades al municipi, a la tendència al creixement de la població i al progressiu augment del nombre d'alumnes de formació professional, cal la creació d'un centre integrat de formació professional (CIFP) a Llucmajor, ja que constitueix un eix estratègic, millorarà la qualitat de l'oferta educativa i transformarà el centre educatiu en un referent, tant per als alumnes, com per al teixit productiu de Llucmajor i dels municipis del voltant.

Aquest informe proposa que els estudis de Formació Professional de l'IES Llucmajor passin al nou CIFP i que els dos centres comparteixin les instal·lacions actuals de l'IES Llucmajor. Així, per una banda, l'IES Llucmajor tendria els estudis d'Educació secundària i Batxillerat, i per l'altra, el nou CIFP concentraria els estudis de Formació Professional.

El servei de Centres de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres exposà, en un informe de l'11 d'octubre de 2022, que la proposta de la separació de l'actual IES Llucmajor en dos centres educatius, un IES i un CIFP, seria possible, amb la prevista ampliació del centre i si es passava part de l'oferta educativa actual de Formació Professional al torn d'horabaixa.

Per tant l'IES Llucmajor i el CIFP Pere de Son Gall han de distribuir els espais disponibles per fer compatibles tots els estudis que ofereixen i si cal passar part de l'oferta de Formació Professional del CIFP Pere de Son Gall a ser torn d'horabaixa.

Amb la creació d'un nou CIFP al municipi de Llucmajor, es dona resposta a les necessitats educatives del municipi, en la vessant de Formació Professional

Per tot això, a proposta del conseller d'Educació i Formació Professional, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 28 de novembre de 2022,

Decret

Article únic

Es crea Centre Integrat de Formació Professional següent:

Codi del centre: 07016542

Denominació genèrica: Centre Integrat de Formació Professional (CIFP)

Denominació específica: Pere de Son Gall

Domicili: Carrer de Gràcia, 73

Localitat: Llucmajor

Municipi: Llucmajor

CP: 07620

Disposició final primera

Es faculta el conseller d'Educació i Formació Professional perquè adopti les mesures necessàries per a l'execució d'aquest Decret.

Disposició final segona

Aquest Decret entra en vigor l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 28 de novembre de 2022

 

La presidenta

El conseller d'Educació i Formació Professional

Francesca Lluch Armengol i Socias

Martí X. March Cerdà