Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL DE GOVERN

Núm. 705138
Decret 47/2022, de 28 de novembre, pel qual es crea el Centre Integrat de Formació Professional CIFP Politècnic de Llevant, al terme municipal de Manacor

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La creació de centres públics correspon al govern autonòmic, d'acord amb l'article 17 de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació.

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, regula en el capítol III i en el capítol V l'educació secundària obligatòria i la formació professional, respectivament.

L'article 24, punt 1 de la Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears indica que el Govern de les Illes Balears ha d'establir les mesures oportunes per adequar l'oferta de formació professional de cadascuna de les illes a les necessitats del teixit productiu de cadascuna de les Illes Balears, en col·laboració amb els agents educatius, econòmics i socials i els centres educatius sostinguts amb fons públics. Amb aquesta finalitat es poden subscriure els convenis de col·laboració necessaris per garantir una oferta àmplia i de qualitat. Així mateix, es pot concertar amb els centres privats.

L'article 26, punt 2 de la mateixa Llei estableix que els centres integrats de formació professional són els que compleixen els requisits establerts per la normativa bàsica de l'Estat i imparteixen el conjunt de les ofertes formatives del sistema de formació professional referides als instruments de concreció que estableix la normativa bàsica i altres especialitats formatives autoritzades.

El Reglament orgànic dels instituts d'educació secundària, aprovat pel Decret 120/2002, de 27 de setembre, estableix, en l'article 2, el procediment per a la creació, la modificació i la supressió dels instituts d'educació secundària.

Actualment l'IES Manacor ofereix estudis d'Educació secundària, Batxillerat i Formació Professional de les famílies professionals d'Informàtica i comunicacions (IFC) i Serveis socioculturals i a la comunitat (SSC).

La Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, en un informe de data 26 d'octubre de 2022, que consta a l'expedient, especifica que, per donar resposta a les necessitats educatives detectades al municipi, cal la creació d'un centre integrat de formació professional (CIFP) a Manacor, ja que millorarà la qualitat de l'oferta educativa, permetrà implantar nous cicles formatius, certificats de professionalitat, cursos d'especialització, oferta modular per atendre la demanda de treballadors o empreses i cursos d'actualització per tal de poder permetre una formació continua.

En aquest informe es proposa que els estudis de Formació Professional de l'IES Manacor passin al nou CIFP Politècnic de Llevant i que els dos centres comparteixin les instal·lacions actuals de l'IES Manacor. Així, per una banda, l'IES Manacor tendria els estudis d'educació secundària i batxillerat, i per l'altra el nou CIFP Politècnic de Llevant concentraria els estudis de Formació Professional.

El Servei de Centres de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, en un informe de 14 de juliol de 2022, exposa que la proposta de la separació de l'actual IES Manacor en dos centres educatius un IES i un CIFP és possible, ja que el centre disposa d'espais suficients sense que hi hagi necessitat de compartir aules. També indicà que amb l'actual oferta de Formació Professional no és necessari realitzar ampliacions, i que en el cas de voler augmentar la, es pot fer al torn d'horabaixa.

Amb la creació del nou CIFP Politècnic de Llevant al municipi de Manacor, es dona resposta a les necessitats educatives del municipi, en la vessant de formació professional.

Per tot això, a proposta del conseller d'Educació i Formació Professional, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 28 de novembre de 2022,

Decret

Article únic

Es crea el Centre Integrat de Formació Professional següent:

Codi del centre: 07016530

Denominació genèrica: Centre Integrat de Formació Professional (CIFP)

Denominació específica: Politècnic de Llevant

Domicili: c/ Camí de Ses Tapareres, 32

Localitat: Manacor

Municipi: Manacor

CP: 07500

Disposició final primera

Es faculta el conseller d'Educació i Formació Professional perquè adopti les mesures necessàries per a l'execució d'aquest Decret.

Disposició final segona

Aquest Decret entra en vigor l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 28 novembre de 2022

 

La presidenta

El conseller d'Educació i Formació Professional

Francesca Lluch Armengol i Socias

Martí X. March Cerdà