Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE SOSTENIBILITAT I MEDI AMBIENT

Núm. 697882
Informació pública de l’acord d'aprovació inicial de la modificació de l’ordenança reguladora de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari del servei de gestió de residus no perillosos inclosos en el servei públic insularitzat de gestió de residus urbans de l’illa de Mallorca per inclusió de la revisió de les tarifes del servei per a l’exercici 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 23 de novembre de 2022, el Ple del Consell de Mallorca va adoptar l'acord d'aprovació inicial de la modificació de l'ordenança reguladora de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari del servei de gestió de residus no perillosos inclosos en el servei públic insularitzat de gestió de residus urbans de l'illa de Mallorca per inclusió de la revisió de  les tarifes del servei per a l'exercici 2023 en els termes que transcric literalment a continuació:​​​​​​​

ACORD

1r. Aprovar inicialment la revisió de la tarifa RSU per l'exercici 2023, per un import de 114,95€/tona (IVA exclòs).

2n. Aprovar la revisió ordinària de la tarifa específica pel tractament dels llots procedents d'estacions depuradores d'aigües residuals per a l'any 2023 per import de 159,90€/tona (IVA exclòs).

3r. Aprovar la revisió extraordinària de la tarifa especifica pel tractament dels llots procedents d'estacions depuradores d'aigües residuals per a l'any 2023 que suposa la minoració de 34,9€/t (IVA exclòs), per variació en la gestió dels costos prefixats per a l‘explotació de les distintes instal·lacions, en base al punt vuitè de l'Estudi Econòmic Financer annex a la modificació del contracte de 21 de maig de 1992, amb TIRME, SA, relatiu al servei de gestió de residus urbans de Mallorca (Acord de Ple de 9 de maig de 2013).

4t. En conseqüència dels dos punts anteriors, aprovar inicialment la tarifa específica pel tractament dels llots procedents d'estacions d'estacions depuradores d'aigües residuals per a l'any 2023 per import de 125,00€/t (IVA exclòs).

5è. Aprovar inicialment la revisió de la tarifa específica pel tractament de les restes d'animals morts i d'escorxador que provenen del sector primari, incloent-hi els MER, i també de la indústria càrnia en general per a l'any 2023 per import de 91,69€/tona (IVA exclòs), que els usuaris del servei públic han d'abonar a l'empresa concessionària la qual, en tot moment, haurà de mantenir vigent l'autorització administrativa per realitzar el tractament.

6é. Aprovar una bonificació del 47,4% sobre la tarifa general (condicionada a l'aprovació del punt primer del present acord, tarifa RSU de 114,95€/t) en aplicació del que preveu l'article 17.4 de la Llei 13/2012, resultant una tarifa específica bonificada per import de 37,20€/t (IVA exclòs).

7è. Advertir que en cap cas, l'aplicació de la bonificació anterior podrà suposar un increment de la tarifa general aplicable al servei de gestió de residus urbans de Mallorca.

8è. Aprovar inicialment les tarifes per a la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari del servei públic obligatori i insularitzat de gestió de residus urbans de l'illa de Mallorca.

 9è. Aprovar amb caràcter inicial la modificació dels articles 5è i 6è de l'Ordenança reguladora de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari del servei públic obligatori i insularitzat de gestió de residus urbans de l'illa de Mallorca en el sentit de què allà on diu:

“Article 5. Quantificació de les tarifes

  1. La tarifa per la prestació del servei de tractament d'RSU és de 114,96 euros/tona, IVA no inclòs.
  2. La tarifa per la prestació dels servei de tractament de restes d'animals morts i d'escorxador que provenen del sector primari, incloent els MER, i també la indústria càrnia en general és de 37,31 euros/tona, IVA no inclòs.
  3. La tarifa per la prestació del servei de tractament de llots procedents d'estacions depuradores d'aigües residuals és de 98,33 euros/tona, IVA no inclòs.”

Ha de dir:

“Article 5. Quantificació de les tarifes

  1. La tarifa per la prestació del servei de tractament d'RSU és de 114,95 euros/tona, IVA no inclòs.
  2. La tarifa per la prestació dels servei de tractament de restes d'animals morts i d'escorxador que provenen del sector primari, incloent els MER, i també la indústria càrnia en general és de 37,20 euros/tona, IVA no inclòs.
  3. La tarifa per la prestació del servei de tractament de llots procedents d'estacions depuradores d'aigües residuals és de 125,00 euros/tona, IVA no inclòs.”

I, per altra banda, allà on diu:

“Article 6. Exempcions i bonificacions

  1. No es concediran més exempcions o bonificacions que les expressament previstes en les lleis i derivades de l'aplicació dels tractats internacionals.
  2. D'acord amb l'article 17.4 de la Llei 13/2012, de 20 de novembre, de mesures urgents per a l'activació econòmica en matèria d'indústria i energia, noves tecnologies, residus, aigües, altres activitats i mesures tributàries, en el cas d'instal·lacions públiques de tractament conjunt amb altres tipus de residus, el preu aplicable al tractament de les restes d'animals morts i d'escorxador que provenen del sector primari, incloent-hi els MER, com també de la indústria càrnia en general, ha de ser específic i reduït, i s'ha d'aplicar una bonificació de fins al 70% del preu general per als altres residus. Es preveu una bonificació del 9% per a l'exercici 2022.”

Ha de dir:

“Article 6. Exempcions i bonificacions

  1. No es concediran més exempcions o bonificacions que les expressament previstes en les lleis i derivades de l'aplicació dels tractats internacionals.
  2. D'acord amb l'article 17.4 de la Llei 13/2012, de 20 de novembre, de mesures urgents per a l'activació econòmica en matèria d'indústria i energia, noves tecnologies, residus, aigües, altres activitats i mesures tributàries, en el cas d'instal·lacions públiques de tractament conjunt amb altres tipus de residus, el preu aplicable al tractament de les restes d'animals morts i d'escorxador que provenen del sector primari, incloent-hi els MER, com també de la indústria càrnia en general, ha de ser específic i reduït, i s'ha d'aplicar una bonificació de fins al 70% del preu general per als altres residus. Es preveu una bonificació del 47,4% per a l'exercici 2023”.

10è. De conformitat amb allò que disposa l'article 49 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, sotmetre el present Acord, i també el referit annex, a un període d'informació pública mitjançant la inserció d'un anunci en el tauler d'edictes del Consell de Mallorca i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, amb la finalitat que totes les persones que hi estiguin interessades puguin examinar-lo i presentar les reclamacions i els suggeriments que considerin pertinents, dins un termini de trenta dies, comptadors a partir del dia següent de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears o des de la publicació de l'anunci en el tauler d'anuncis si es posterior. En el supòsit d'haver-ne, s'haurà d'atorgar una audiència a les associacions veïnals i de defensa de les persones consumidores i usuàries establertes en àmbit territorial insular i que estiguin inscrites en el registre municipal d'associacions veïnals, la finalitat de les quals, guardi relació directa amb l'objecte de l'ordenança.

11è.- Obrir un tràmit per donar audiència als productors dels llots, que són les entitats gestores de les estacions depuradores d'aigües residuals, durant un termini de trenta dies, als efectes de garantir la participació prevista a l'article 18 de la Llei 13/2012, de 20 de novembre, de mesures urgents per a l'activació econòmica en matèria d'indústria i energia, noves tecnologies, residus, aigües, altres activitats i mesures tributàries.

12è. Un cop es resolguin les reclamacions i suggeriments que s'hagin pogut formular en temps i forma, o hagi transcorregut el termini d'informació pública sense que se n'hagin presentades, sol·licitar informe a l'Institut Balear de la Dona, de conformitat amb el que disposa l'article 5 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

13è. D'acord amb l'article 49, lletra c) de la Llei 7/1985, reguladora de les bases de règim local, si durant el termini d'informació pública no es presenten reclamacions, l'acord s'entendrà definitivament aprovat i es publicarà el text íntegre de l'Ordenança en el Butlletí Oficial de les Illes Balears”.

 

​​​​​​​D'acord amb el que disposa l'article 49 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, es sotmet dit acord al tràmit d'informació pública pel termini de 30 dies comptadors des de l'endemà de la publicació del present acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears. El document complet de l'aprovació es podrà consultar a la seu electrònica del Consell de Mallorca, així com a les dependències de la Direcció Insular de Residus del Consell de Mallorca.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (23 de novembre de 2022)

La vicepresidenta segona i consellera executiva del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient Aurora Ribot Lacosta