Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE VILAFRANCA DE BONANY

Núm. 654898
Aprovació definitiva Ordenança fiscal reguladora de la taxa per optar a proves de selecció de personal de l´ajuntament de Vilafranca de Bonany i l´empresa municipal fita 2020 S.L.U

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès que no s'ha presentat cap tipus de reclamació durant el termini d'exposició al públic de la "Ordenança fiscal reguladora de la taxa per optar a proves de selecció de personal de l´ajuntament de Vilafranca de Bonany i l´empresa municipal fita 2020 S.L.U.", aprovada provisionalment pel Ple en Sessió Ordinària celebrada en data 13 de setembre de 2022 (BOIB núm. 124 de 22/09/2022), d´acord amb l´article 17.3 del Text Refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, es dóna per aprovada definitivament la citada ordenança, publicant-se a continuació el text de la nova ordenança:

 

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER OPTAR A PROVES DE SELECCIÓ DE PERSONAL DE L´AJUNTAMENT DE VILAFRANCA DE BONANY I L´EMPRESA MUNICIPAL FITA 2020 S.L.U.

Article 1.- Fonament i naturalesa.

D'acord amb allò que disposa els articles 133.2 i 142 de la Constitució, l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local i, específicament, l'article 15 i següents i l'article 20.4 p) del Reial Decret Legislatiu, 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, s'estableix una taxa per optar a proves de selecció de personal, que es regirà per la present Ordenança Fiscal, les normes de la qual atenen el que estableix l'article 57 de l'esmentat Text Refós.

Article 2.- Fet imposable.

Constitueix el fet imposable d'aquesta taxa la prestació dels serveis i la realització de les activitats amb relació a les proves de selecció de personal funcionari i laboral, per a l' ingrés, provisió o promoció interna, d'aquest Ajuntament i de l´empresa municipal FITA 2020 S.L.U., independentment del sistema selectiu que es triï (concurs, concurs-oposició o oposició de caràcter lliure), i amb la temporalitat que sigui, incloent les proves selectives de contractació i les borses de feina temporal.

Article 3.- Subjecte passiu i responsables.

Estan obligats al pagament de la taxa, en concepte de subjectes passius i responsables, les persones físiques que sol·licitin prendre part a les proves de selecció de personal, per a l' ingrés, provisió o promoció interna, d'aquest Ajuntament.

No estan subjectes a la taxa les persones amb uns minusvalidesa igual o superior al 33 %.

Article   4.- Quota tributària.

La quota tributaria a satisfer comprèn una quantitat fixa de: 25 euros.

Article 5.-Exempcions i bonificacions.

No es concedirà cap exempció o bonificació en el pagament de la taxa.

Article 6.- Meritació.

De conformitat, amb l'article 26 del Text Refós de la llei Reguladora de les Hisendes Locals aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, la taxa es meritarà a la data de presentació de l'oportuna sol·licituds per prendre part a les proves selectives convocades.

L'obligació de contribuir, un cop nascuda, no es veurà afectada de cap manera per la renúncia, desistiment o manca de presentació del sol·licitant.

No es tramitaran les sol·licituds sense que s'hagi efectuat el pagament corresponent. El no abonament d'aquesta quantitat, en el termini de presentació d´instàncies previst a la convocatòria, suposarà l'exclusió de prendre part en el procés selectiu.

Article 7.- Declaració, liquidació i ingrés.

El procediment d'ingrés serà, conformement al que preveu l'article 27 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, el d'autoliquidació. Els subjectes passius hauran d'autoliquidar la taxa en el moment de presentar-se la oportuna sol·licituds per prendre part a les proves selectives convocades.

Quan per causes no imputables al subjecte passiu, l'activitat administrativa o el servei públic no es presti, procedirà la devolució de l'import corresponent.

Article 8.- Infraccions i sancions.

En tot el relatiu a la qualificació de infraccions tributàries, així com de les sancions que a les mateixes corresponguin en cada cas, s'estarà al que es disposa als articles 77 i següents de la Llei general tributària.

Disposició final.

Aquesta Ordenança Fiscal entrarà en vigor i s'aplicarà a comptar del dia següent a la seva publicació íntegra al Butlletí Oficial de les Illes Balears i continuarà vigent mentre no s'acordi la seva modificació o derogació. En cas de modificació parcial, els articles no modificats restaran vigents.

Disposició derogatòria.

Se deroga expressament la taxa “drets d´exàmens” prevista el l´Ordenança reguladora d´expedició de documents    administratius del quadre de tarifes de l´article 6 (BOIB NÚM. 131, 27 -09-2014).

 

Vilafranca de Bonany, a data de la signatura electrònica (8 de novembre de 2022)

El batle Montserrat Rosselló Nicolau