Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 645517
Proposta de resolució definitiva de 14 d’octubre de 2022 del director general d’Atenció a la Dependència de concessió de subvencions relatives a les sol·licituds presentades a la convocatòria destinada a entitats privades sense ànim de lucre que desenvolupen projectes en matèria de serveis d’atenció, prevenció i promoció de l’autonomia personal dirigits a la integració social de persones amb malalties oncològiques, de persones amb malaltia d’Alzheimer o altres demències, de persones amb malalties neurodegeneratives, de persones amb malalties rares i de persones amb discapacitat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data 9 de juny de 2022 es publica al Butlletí Oficial de les Illes Balears la resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de 3 de juny de 2022 per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre que desenvolupen projectes en matèria de serveis d'atenció, prevenció i promoció de l'autonomia personal dirigits a la integració social de persones amb malalties oncològiques, de persones amb malaltia d'Alzheimer o altres demències, de persones amb malalties neurodegeneratives, de persones amb malalties rares i de persones amb discapacitat.

2. Dins el termini previst en el punt 8.3 de la convocatòria, les entitats que s'indiquen en l'annex d'aquesta proposta de resolució han presentat una sol·licitud de subvenció per finançar projectes en matèria de serveis d'atenció, prevenció i promoció de l'autonomia personal dirigits a la integració social de persones amb malalties oncològiques, de persones amb malaltia d'Alzheimer o altres demències, de persones amb malalties neurodegeneratives, de persones amb malalties rares i de persones amb discapacitat.

3. El personal del Servei de Centres i Programes de la Direcció General d'Atenció a la Dependència ha comprovat que les sol·licituds i la documentació que s'adjunta s'adequa al que estableix la convocatòria.

4. En data 21 de setembre de 2022, la Comissió Avaluadora de la convocatòria ha emès un informe que serveix de base a l'òrgan instructor per elaborar les propostes de concessió definitives.

5. S'ha comprovat, de conformitat amb el que disposa l'article 11. f) del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de Subvencions, amb l'article 38 del Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i amb l'article 16 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials de data 5 de març de 2021, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i joventut, que les entitats beneficiàries es troben al corrent del compliment de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.

Fonaments de dret

1. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre de 2015).

2. La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril de 2003).

4. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre de 2005).

5. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 122, de 2 de setembre de 2004).

6. L'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports, de 5 de març de 2021, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i de joventut (BOIB núm. 34, d'11 de març de 2021).

7. El Decret 57/2019, de 19 de juliol, pel qual es disposa el nomenament dels alts càrrecs i directors generals de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 100, de 20 de juliol de 2019).

8. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer). Dins aquesta estructura, i sota la direcció del Govern, s'inclou la Conselleria d'Afers Socials i Esports, de la qual depèn la Direcció General de Direcció General d'Atenció a la Dependència, les competències de la qual són: atenció i suport a persones amb dependència, a persones amb discapacitat, a persones de la tercera edat i altres col·lectius en situació de risc o necessitat social.

9. La resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de 3 de juny de 2022 per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre que desenvolupen projectes en matèria de serveis d'atenció, prevenció i promoció de l'autonomia personal dirigits a la integració social de persones amb malalties oncològiques, de persones amb malaltia d'Alzheimer o altres demències, de persones amb malalties neurodegeneratives, de persones amb malalties rares i de persones amb discapacitat (BOIB núm. 75, de 9 de juny de 2022)

Proposta de resolució definitiva

Propòs a la consellera d'Afers Socials i Esports que dicti una resolució en els termes següents:

1. Aprovar la concessió de les subvencions sol·licitades a favor de les entitats i pels imports que consten a l'annex d'aquesta proposta de resolució definitiva.

2. Autoritzar i disposar una despesa a favor de les entitats i pels imports que consten en l'annex, per executar projectes en matèria de serveis d'atenció, prevenció i promoció de l'autonomia personal dirigits a la integració social de persones amb malalties oncològiques, de persones amb malaltia d'Alzheimer o altres demències, de persones amb malalties neurodegeneratives, de persones amb malalties rares i de persones amb discapacitat, amb càrrec a la partida pressupostària 17301.313B01.48000.00 ( o alternativa corresponent) dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2022, per a l'any 2023 i per a l'any 2024.

3. El pagament de la subvenció concedida es realitzarà de conformitat amb el que disposa el punt 13 de la convocatòria de subvencions:

a) El primer pagament, corresponent al 50 % de la subvenció concedida, relatiu a l'anualitat de 2022, s'ha de fer anticipadament, en concepte de bestreta, una vegada dictada la resolució de concessió, i s'eximeix l'entitat beneficiària de presentar cap tipus de garantia de la quantitat que se li anticipa, de conformitat amb l'article 37.2 del TRLS, i l'article 25.3 b) del Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i de l'Acord del Consell de Govern de 9 de maig de 2022.

b) El segon pagament corresponent al 25 % de la subvenció concedida, relatiu a l'anualitat de 2023, s'ha de fer una vegada que l'entitat beneficiària justifiqui el 75 % de l'import del projecte presentat i aprovat, mitjançant la presentació de la documentació que s'indica en el punt 13.2, lletra a). El termini màxim per presentar aquesta justificació acaba el 31 de juliol de 2023. Si l'entitat beneficiària justifica entre el 50 % i el 74'99 % de l'import del projecte presentat i aprovat, el segon pagament es reduirà de manera proporcional a l'import justificat. Si l'entitat beneficiària justifica menys del 50 % de l'import del projecte presentat i aprovat no rebrà cap quantitat en concepte del segon pagament. Això no obstant, en aquest moment no s'iniciarà el procediment de reintegrament, atès que es compensarà en el tercer pagament.

c) El tercer pagament corresponent al 25 % de la subvenció concedida, relatiu a l'anualitat de 2024, s'ha de fer una vegada que l'entitat beneficiària justifiqui el 25 % restant de l'import del projecte presentat i aprovat, mitjançant la presentació de la documentació que s'indica en el punt 13.2, lletres a), b), c), d) i e). El termini màxim per presentar aquesta justificació acaba el 29 de febrer de 2024. Si l'entitat beneficiària no justifica el 25 % restant de l'import del projecte presentat i aprovat, el tercer pagament es reduirà de manera proporcional a l'import justificat. Si amb aquesta darrera justificació i l'anterior, l'entitat beneficiària no justifica el 50 % del projecte presentat i aprovat, s'iniciarà el procediment de reintegrament de la quantia rebuda com a bestreta en el primer pagament i no justificada.

4. La documentació justificativa és la següent:

a) Un compte justificatiu degudament emplenat i signat per la persona representant de l'entitat (imprès 5), que ha d'incloure:

- Una memòria d'actuació justificativa del compliment de les condicions imposades a la concessió de la subvenció, amb indicació de les activitats dutes a terme i dels resultats obtinguts.

- Una memòria econòmica justificativa del cost de les activitats dutes a terme, que ha de contenir:

- Una relació ordenada per capítols pressupostaris i cronològicament per data d'emissió de tots els justificants imputats, amb la data d'emissió i de pagament i el percentatge d'imputació al projecte subvencionat.

- Una carpeta que contengui els originals i les fotocòpies de totes les factures, de les nòmines i d'altres documents de valor probatori equivalent que acreditin la realització de les activitats subvencionades durant el període, a més de tots els justificants de pagament degudament signats i segellats per l'entitat bancària o pel proveïdor, en el cas de pagament en efectiu, que acreditin la data i l'import del pagament de les despeses derivades de l'execució del projecte subvencionat. Aquests justificants han d'estar numerats seguint el mateix ordre de numeració del compte justificatiu. Les factures, nòmines i resta de documentació que es presentin s'han de referir a activitats dutes a terme en el període comprès entre l'1 de gener de 2022 i el 31 de desembre de 2023, i han de tenir una data d'emissió i pagament efectiu abans que acabi el període de presentació de justificació previst en aquesta convocatòria.

b) Un certificat de la persona representant legal de l'entitat que acrediti la realització efectiva i completa de l'activitat d'acord amb la sol·licitud presentada, a més de l'aplicació dels fons percebuts a la finalitat que ha servit de fonament a la concessió de la subvenció (imprès 6).

c) Una declaració expressa, actualitzada en la data de la justificació final, de no haver sol·licitat ni rebut cap altre ajut per a la mateixa finalitat de qualsevol administració pública o ens privat o públic, tant nacional com estranger, o, en cas contrari, una relació de les entitats a les quals s'ha sol·licitat una subvenció per a la mateixa finalitat o de les quals se n'ha obtingut alguna, amb indicació de la quantia sol·licitada o concedida (imprès 7).

d) Una memòria final de les activitats que s'han dut a terme, completa i detallada del projecte executat i dels resultats aconseguits, que ha de signar la persona representant legal de l'entitat (imprès 8).

e) Els tres pressuposts que, si n'és el cas, i en aplicació de l'article 40.3 del Text refós de la Llei de subvencions, ha d'haver sol·licitat la persona o l'entitat beneficiària.

Les factures que es presentin han d'indicar les dades següents:

— El nom i els llinatges o la raó social, el NIF i el domicili del proveïdor

— La raó social, el NIF i el domicili de l'entitat

— L'expressió detallada del servei prestat o del material subministrat

— La data d'emissió

— La data efectiva del pagament.

5. L'aplicació dels fons percebuts no s'entén del tot justificada fins que no s'hagi acreditat, com a mínim, l'import del projecte aprovat, amb independència de l'import de la subvenció concedida.

6. Les entitats beneficiàries de la subvenció disposen d'un termini màxim de quinze dies hàbils, des de l'endemà de la comunicació prèvia per escrit a aquest efecte, per esmenar els defectes en la justificació de la subvenció.

7. Atorgar a les entitats interessades un termini de deu dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta proposta de resolució definitiva, per comunicar l'acceptació o la renúncia a la proposta de resolució (imprès 4). En tot cas es considera que les entitats beneficiàries accepten la proposta de resolució si no manifesten el contrari en el termini de deu dies hàbils, comptadors des de l'endemà que s'hagi publicat.

8. Publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears aquesta proposta de resolució.

 

Palma, 14 d'octubre de 2022

El director general d'Atenció a la Dependència Gregori Molina Paniagua

 

 

ANNEX Projectes aprovats i estimació definitiva d'adjudicació de subvenció

EXP.

LÍNIA

CONCE

CIF

ENTITAT

PROJECTE

COST PROJECTE

IMPORT SOL·LICITAT

SUBVENCIÓ CONCEDIDA

1/2022 DGAD/SCP/PSAPP

2

2022/15005

G07071392

Associació de pares de nins i adolescents discapacitats d'Eivissa i Formentera - ASPANADIF

Activa't: Activació de l'esfera intel·lectual i adaptativa per a la promoció de l'autonomia i integració social de persones amb discapacitat

91.550,00 €

82.395,00 €

39.248,87 €

2/2022 DGAD/SCP/PSAPP

1

2022/15006

G07921091

Associació Balear de Corea de Huntington

Servei d'atenció psicosocial per a persones amb la malaltia de Huntington i els seus familiars

40.800,00 €

36.720,00 €

14.830,80 €

3/2022 DGAD/SCP/PSAPP

2

2022/15008

G07566151

Aspaym Balears

SAID. Servei d'atenció integral domiciliària i suport en l'entorn

170.909,15 €

75.000,00 €

35.726,26 €

4/2022 DGAD/SCP/PSAPP

2

2022/15010

G07068596

Associació Balear de persones amb discapacitat física - ASPROM

Proa integral

151.000,00 €

135.900,00 €

64.735,99 €

5/2022 DGAD/SCP/PSAPP

2

2022/15013

G07778285

Associació de persones amb discapacitat de Calvià - ASDICA

Servei de Fisioteràpia

28.200,00 €

16.500,00 €

7.859,77 €

6/2022 DGAD/SCP/PSAPP

1

2022/15015

G07911456

Associació de familiars de malalts d'Alzheimer d'Eivissa i Formentera - AFAEF

Atenció integral, terapèutica, assistencial i psicosocial per a persones afectades per la malaltia d'Alzeimer i les seves famílies cuidadores

200.000,00 €

100.000,00 €

40.388,88 €

7/2022 DGAD/SCP/PSAPP

2

2022/15018

G57312324

Associació de dany cerebral sobrevingut a Mallorca - DACESMA

Servei polivalent. Atenció a les necessitats bàsiques, mobilitat i estimulació cognitiva

28.100,00 €

25.290,00 €

12.046,89 €

8/2022 DGAD/SCP/PSAPP

1

2022/15019

G07849730

Associació d'esclerosi múltiple d'Eivissa i Formentera - AEMIF

Promoció de l'autonomia personal per a usuaris d'AEMIF

200.000,00 €

180.000,00 €

72.699,97 €

9/2022 DGAD/SCP/PSAPP

1

2022/15020

G57738866

Associació d'ajuda al malalt desplaçat de les Illes Balears - ASAMDIB

Projecte integral d'acolliment i suport psicosocial al malalt desplaçat de les Illes Balears

168.325,92 €

100.000,00 €

40.388,88 €

10/2022 DGAD/SCP/PSAPP

2

2022/15021

G07728751

Associació Pitiüsa de familiars de persones amb malaltia mental i nens i nenes amb autisme - APFEM

Integració de persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament, que presenten necessitat de suport d'alta intensitat

200.000,00 €

180.000,00 €

85.743,04 €

11/2022 DGAD/SCP/PSAPP

1

2022/15024

G57611766

Associació Balear amb malalties rares - ABAIMAR

Atenció integral

200.000,00 €

180.000,00 €

72.699,97 €

12/2022 DGAD/SCP/PSAPP

2

2022/15027

G57890097

Associació Asperger d'Eivissa i Formentera - AIF

Atenció integral per a persones amb Síndrome d'Asperger/TEA d'alt funcionament

200.000,00 €

180.000,00 €

85.743,04 €

13/2022 DGAD/SCP/PSAPP

2

2022/15029

G57989519

Fundació NEMO

Servei de neurorehabilitació integral per a nins/nines i adolescents amb diversitat funcional i les seves famílies

200.000,00 €

180.000,00 €

85.743,04 €

14/2022 DGAD/SCP/PSAPP

1

2022/15031

Q2866001G

Creu Roja Espanyola

Atenció familiar i comunitària a dones i homes amb deteriorament cognitiu

 

 

87.142,35 €

78.428,11 €

31.676,23 €

15/2022 DGAD/SCP/PSAPP

2

2022/15033

G07937097

Associació de persones amb necessitats especials d'Eivissa i Formentera - APNEEF

Servei d'intervenció i promoció a l'autonomia personal de persones amb necessitats especials d'Eivissa i Formentera

200.000,00 €

145.728,64 €

69.417,87 €

16/2022 DGAD/SCP/PSAPP

2

2022/15035

G57587321

Associació de persones sordes de Menorca - ASSORME

Servei d'atenció, prevenció i promoció de l'autonomia personal de les persones sordes

30.261,51 €

21.109,51 €

10.055,52 €

17/2022 DGAD/SCP/PSAPP

2

2022/15038

G07094865

ALCER Illes Balears

Atenció integral al pacient amb ERC i familiars

151.601,00 €

48.000,00 €

22.864,80 €

18/2022 DGAD/SCP/PSAPP

1

2022/15041

G07563075

Associació Balear de fibrosi quística

Atenció integral per a nins, nines i joves amb fibrosi quística i familiars

121.242,00 €

10.000,00 €

4.038,89 €

19/2022 DGAD/SCP/PSAPP

2

2022/15045

G16585432

Fundació Mallorca Integra

Servei de suport a la transició a la vida adulta

35.505,00 €

31.954,00 €

15.221,29 €

20/2022 DGAD/SCP/PSAPP

1

2022/15047

G57934887

Associació Pitiüsa d'ajuda a afectats de càncer - APAAC

Atenció integral per a persones afectades de càncer

200.000,00 €

120.000,00 €

48.466,65 €

21/2022 DGAD/SCP/PSAPP

1

2022/15049

G57621567

Llar de Memòria

Intervenció al servei de centre de dia

107.201,30 €

96.481,17 €

38.967,66 €

22/2022 DGAD/SCP/PSAPP

2

2022/15051

G07758667

Associació de mares i pares de persones amb discapacitat de les Illes Balears - AMADIBA

Aprenent a ser autònoms per a una vida estant inclosos a la comunitat

199.651,50 €

179.686,35 €

85.593,62 €

23/2022 DGAD/SCP/PSAPP

1

2022/15054

G07834724

Associació de familiars i amics de malalts d'Alzheimer - AFAMA Pollença

Atenció, prevenció i promoció de l'autonomia en persones amb demència o altres malalties neurodegeneratives

102.581,91 €

92.323,72 €

37.288,51 €

24/2022 DGAD/SCP/PSAPP

1

2022/15056

G07721970

Associació Balear d'esclerosi múltiple - ABDEM

Activa-T. Servei d'informació, formació i acompanyament psicosocial a persones amb esclerosi múltiple

124.300,50 €

68.300,50 €

27.585,80 €

25/2022 DGAD/SCP/PSAPP

1

2022/15058

G28197564

Associació Espanyola contra el càncer - AECC

Serveis complementaris dedicats al pacient oncològic i a la seva família

100.000,00 €

90.000,00 €

36.349,99 €

26/2022 DGAD/SCP/PSAPP

1

2022/15059

G16592065

Associació Balear d'esclerosi lateral amiotròfica - ELA Balears

Atenció, acompanyament i suport emocional a persones amb ELA

62.300,00 €

56.000,00 €

22.617,77 €