Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

AGÈNCIA D'ESTRATÈGIA TURÍSTICA DE LES ILLES BALEARS

Núm. 644233
Resolució del President de l’AETIB por la qual se modifica la Resolució de 7 de desembre de 2021, per la que s’estableixen les condicions per a la realització dels contractes de patrocini amb entitats privades per els esdeveniments estratègics que generin repercussió mediàtica per a les marques de les Illes Balears i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) durant l’any 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En el BOIB núm. 170, de 11 de desembre de 2021, es va publicar la Resolució del president de l'AETIB, de 7 de desembre de 2021, per la qual s'estableixen les condicions per a la realització de contractes de patrocini amb entitats privades per a esdeveniments estratègics que generin repercussió mediàtica de les marques de les Illes Balears i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), durant l'any 2022.

L'import d'aquesta convocatòria tenia un pressupost màxim inicial  de 440.000 € (impostos inclosos). Arran dels elevats imports sol·licitats pels patrocinats  i la imminència de realització d'alguns esdeveniments es va aprovar una primera ampliació de l'import de la convocatòria de forma urgent per donar cabuda amés sol·licituds, la qual cosa es va realitzar per Resolució del president de l'AETIB que incrementava el pressupost d'aquesta convocatòria en 160.000 €.

Arran d'això l'import total d'aquesta  convocatòria amb fons procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) seria de 737.615€ condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient al pressupost de l'AETIB provinent dels Fons MRR. L'esmentada Resolució va ser objecte de publicació al BOIB del passat 2 de juny de 2022 (núm.72).

En aquests moments s'ha tornar a  exhaurit el crèdit d'aquesta  convocatòria però han quedat excloses i arxivades  sol·licituds  per manca de crèdit.

D'acord amb l'establert a l'article 103.1 CE , l'administració publica serveix amb objectivitat als interessos generals, i dins dels principis amb els que actua cita expressament el principi d'eficàcia. La despesa publica ha de realitzar una assignació equitativa dels recursos públics , per tant es tracta de realitzar una gestió eficient de la despesa i aquesta s'ha d'utilitzar de la forma més idònia i eficaç possible.

Per altra banda, dins  la convocatòria de patrocinis singulars  que també es tramita des de l'AETIB ,en data 27 de maig es va adjudicar un patrocini, per un import de 137.616 € (IVA inclòs ). Aquesta  ha renunciat  al patrocini  per la qual cosa i ates que existeix aquest romanent, s'ha considerat oportú  utilitzar aquest pressupost en ampliar la convocatòria de patrocinis estratègics per tal de donar cabuda a les sol·licituds que han quedat excloses .

Ates tot l'exposat es necessari modificar la Resolució de convocatòria i per tant

Resolc

1.- Modificar la clàusula 3 de l'Annex de la convocatòria “Pressupost, per tal  d'afegir:

S'incrementa el pressupost d'aquesta convocatòria en 137.615€, per la qual cosa l'import total al qual ascendeix aquesta convocatòria de patrocinis estratègics amb fons procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) serà de 737.615€ , condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient al pressupost de l'AETIB provinent dels Fons MRR.

2.- Ordenar la publicació en el BOIB d'aquesta Resolució.

Interposició de recursos

Davant aquesta resolució -que exhaureix la via administrativa- es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant el president de l'AETIB en el termini d'un mes a contar des de el dia següent a la seva publicació en el  BOIB, de conformitat amb el que s'estableix a l'article 57 de la Llei  3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril) i l'article 123 de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 de octubre).

 

​​​​​​​També es pot interposar recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu, en el termini de dos mesos des de el dia següent a la seva publicació en el BOIB, de conformitat amb l'establert a l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciós administrativa.

 

Palma, a data de la signatura electrònica (2 de novembre de 2022)

El president de l' AETIB Jaume Colom Adrover (Per Resolució del president de l'AETIB de 28 de setembre de 2021, de delegació de firma)