Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 642006
Resolució de la directora gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, mitjançant la qual es convoca la provisió, pel procediment de lliure designació, del lloc de treball de responsable d’infermeria de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) del Centre de Salut Es Viver, de la plantilla orgànica autoritzada de la Gerència de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Es troba vacant i dotat pressupostàriament el lloc de treball de responsable d'infermeria de l'EAP del Centre de Salut Es Viver,  de la plantilla orgànica autoritzada de la Gerència de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, la provisió definitiva del qual es considera necessària.

2.- Segons el que estableix l'art. 27 del Reial decret llei 1/1991, de 8 de gener, sobre selecció de personal estatutari i provisió de places a les Institucions Sanitàries de la Seguretat Social, en relació amb l'art. 30.3 del Decret 39/2006, de 21 d'abril, pel qual s'aproven els Estatuts de l'ens públic Servei de Salut de les Illes Balears, els Equips d'Atenció Primària (EAP) han de comptar amb un responsable d'infermeria, a qui pertoquen les funcions d'organització i de coordinació de les activitats del personal d'infermeria i la supervisió de l'execució.

Fonaments de dret

1. Art. 29.3 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut Marc del personal estatutari dels serveis de salut.

2. Art. 30.3 del Decret 39/2006, de 21 d'abril, per la qual s'aproven els estatuts de l'ens públic Servei de Salut de les Illes Balears.

3. Arts. 23 a 28 del Reial decret llei 1/1999, de 8 gener, sobre selecció de personal estatutari i provisió de places en les Institucions Sanitàries de la Seguretat Social.

4. Disposició transitòria segona de la Llei 4/2016, de 6 d'abril, de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública, la qual regula els “Requisits de llengua catalana del personal estatutari i laboral del Servei de Salut de les Illes Balears”.

A l'apartat 3 d'aquesta disposició s'indica: “Exempcions: Excepcionalment i quan la prestació assistencial pugui resultar afectada per la manca o insuficiència de professionals, o quan s'hagin de contractar investigadors o científics d'àmbit nacional o internacional, les convocatòries de selecció i mobilitat que afectin determinades categories de personal estatutari o laboral, poden eximir els requisits de coneixements de la llengua catalana exigits per aquesta disposició transitòria, escoltat l'òrgan competent en matèria de planificació de recursos humans del Servei de Salut de les Illes Balears o de l'entitat corresponent, que ha d'emetre preceptivament informe sobre la vigència i l'extensió de l'exempció esmentada.”

En aquest sentit, s'ha de considerar l'Informe de 18 de maig de 2022 de la Direcció d'Àrea de Relacions Laborals i Professionals del Servei de Salut de les Illes Balears,  que justifica la pròrroga de l'exempció de coneixements de llengua catalana en processos selectius i de provisió de personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears.

5. Resolució de la consellera de Salut i Consum de 3 de novembre de 2020, de delegació de competències en matèria de personal estatutari en els òrgans del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 191, de 07/11/2020).

Per tot això, dicto la següent

RESOLUCIÓ

1.  Acordar la convocatòria pública per a la provisió, pel sistema de lliure designació, del lloc de treball de responsable d'infermeria de l'EAP del Centre de Salut Es Viver indicat a les bases de la convocatòria.

2. Aprovar les bases que regeixen el procés selectiu (Annex I) i el model de sol·licitud (Annex II).

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB)  i al web de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, sent la data de publicació en el BOIB la que servirà per al còmput del termini de presentació de sol·licituds.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució –que exhaureix la via administrativa- es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant l'òrgan que la dicta, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Alternativament, s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 8.6 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici de qualsevol altre recurs que es consideri oportú interposar-hi.

 

Eivissa, data que consta a la signatura electrònica (28 d'octubre de 2022)

Directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera P.D. Consellera de Salut i Consum (BOIB núm. 191, de 7 de novembre de 2020) M. Carmen Santos Bernabeu

 

ANNEX I Bases de la convocatòria

1.  Objecte de la convocatòria

La provisió, pel procediment de lliure designació, del lloc de treball de responsable d'infermeria de l'EAP del Centre de Salut Es Viver, que es troba sota la dependència funcional del/de la director/a d'Infermeria de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera i té, a més de les funcions pròpies d'infermeria d'EAP, les funcions d'organització i coordinació de les activitats del personal d'infermeria, així com de supervisió de la seva execució.

 2. Els requisits per a participar en aquesta convocatòria són:

a) Tenir la condició de personal estatutari sanitari o de funcionari sanitari del subgrup A2 de la sanitat local integrat en l'EAP i pertànyer a la categoria d'infermer/a o al cos facultatiu tècnic, escala sanitària, especialitat sanitaris locals – practicants/es.

b) Formar part de l'EAP del Centre de Salut Es Viver i estar en situació de servei actiu.

c) En relació amb l'acreditació del nivell de llengua catalana, atesa la insuficiència de professionals per a la prestació assistencial en aquesta categoria o cos, les persones aspirants en aquest procediment de provisió no estan obligades a acreditar el requisit de coneixement de llengua catalana.

3. Les persones interessades en participar en la convocatòria han de presentar la documentació que s'indica a continuació, en el termini de vint (20) dies naturals comptadors des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el BOIB:

a) Sol·licitud de participació (Annex II).

b) Currículum vitae.

c) Documentació que acrediti el compliment dels requisits i dels mèrits al·legats.

4.  La documentació referida en el punt anterior es pot presentar telemàticament, en el registre de l'Hospital Can Misses - ubicat al carrer Corona, s/n, Edifici J, d'Eivissa (CP 07800)- o en qualsevol dels llocs referits en l'art. 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Sigui quina sigui l'opció escollida per presentar la sol·licitud, es recomana enviar el justificant de presentació al Departament de RRHH de l'Hospital Can Misses per e-mail a l'adreça electrònica “rrhh.asef.com”.

La documentació original que acrediti els mèrits al·legats podrà ser sol·licitada per l'òrgan competent en qualsevol moment del procés selectiu.

5. Exhaurit el termini de presentació de sol·licituds i una vegada verificat per l'òrgan competent que les persones aspirants compleixen els requisits i la resta d'especificacions exigides en la convocatòria, aquest mateix òrgan nomenarà la persona que consideri més adequada per al càrrec o declararà deserta la convocatòria –per mitjà d'una resolució motivada- quan no es presentin persones aspirants idònies per ocupar el càrrec convocat.

Per adoptar la decisió en relació amb l'adjudicació, es tindran en compte els mèrits al·legats i l'adequació, la idoneïtat i els coneixements de les persones aspirants per prestar les funcions pròpies del lloc de treball objecte de la convocatòria, així com la trajectòria professional.

6. La present convocatòria es resoldrà per mitjà d'una resolució de la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, dictada per delegació de competències de la consellera de Salut i Consum, i es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el web de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

7. El nomenament de responsable d'infermeria de l'EAP del Centre de Salut Es Viver s'expedirà per un període de quatre anys, que podrà ser renovat, sense perjudici de la facultat de què es pugui acordar discrecionalment el seu cessament per l'òrgan que l'hagi nomenat, prèvia audiència de la persona interessada.

La reelecció per al càrrec estarà subjecte a una avaluació de caràcter quadriennal, de conformitat amb l'establert per la clàusula 12, en relació amb la clàusula 7, de l'Acord del Consell de Govern de 13 de maig de 2011.

8. El personal nomenat per al lloc de treball responsable d'infermeria de l'EAP del Centre de Salut Es Viver conservarà la titularitat de la corresponent plaça bàsica de la seva categoria, les funcions de la qual continuarà desenvolupant, tant mentre ocupi el lloc convocat com quan es produeixi el cessament en el mateix

 

ANNEX II Sol·licitud

Sol·licitud per participar en el procés selectiu del lloc de responsable d'infermeria de l'Equip d'Atenció Primària (EAP) del Centre de Salut Es Viver, convocada per la Resolució de la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera publicada en el  BOIB núm. _____________________ de data ____________________________________________________________________________________

Dades de la persona aspirant:

DNI / NIE:______________________________________________________________________________________________________ 

LLINATGES I NOM:_____________________________________________________________________________________________  

Dades a efecte de notificacions:

DOMICILI:_____________________________________________________________________________________________________

MUNICIPI:______________________________________________________________________________________________________

CODI POSTAL:_________________________________________________________________________________________________  

TELÈFON:______________________________________________________________________________________________________

ADREÇA ELECTRÒNICA:_______________________________________________________________________________________   

Exposo:

Que reuneixo tots els requisits que s'exigeixen per participar en la convocatòria.

Sol·licito:

Que sigui admès/a en la convocatòria, per la qual cosa adjunt a aquesta sol·licitud la documentació exigida.

Eivissa,  _____  de/d' ________________ de 2022

Signatura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GERÈNCIA DE L'ÀREA DE SALUT D'EIVISSA I FORMENTERA