Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE SA POBLA

Núm. 631569
Extracte de l'aprovació de la convocatòria bases reguladores i convocatòria d’ajudes per cursar graus universitaris, màsters universitaris i cicles formatius de grau superior per al curs 2022/2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 655985

De conformitat amb el que es preveu en els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet el qual pot consultar-se en la Base de dades Nacional de Subvencions.

(http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index)

Primer. Finalitat

Aquestes bases tenen per objecte estructurar i establir els criteris i procediments per a la concessió d'ajudes per part de l'Ajuntament de sa Pobla en règim de concurrència competitiva i seguint els principis d'objectivitat i publicitat, en les condicions que s'estableixen en els següents articles.

La finalitat d'aquests ajuts és la de contribuir a sufragar despeses per fomentar la realització d'estudis superiors (estudis universitaris de grau, màsters universitaris i cicles formatius de grau superior de formació professional) entre els ciutadans del municipi de sa Pobla. 

Segon: Beneficiaris

Poden sol·licitar els ajuts que són objecte de la present convocatòria i bases les persones que en el moment de presentar la sol·licitud reuneixin els següents requisits.

4.1 Tenir la nacionalitat espanyola o d'algun estat membre de la UE. Les persones estrangeres no comunitàries hauran de ser residents a Espanya.

4.2 Estar empadronat al municipi de sa Pobla amb anterioritat a la publicació de la convocatòria.

4.3 Estar matriculats a estudis de formació professional de grau superior, estudis universitaris de grau, estudis universitaris de màster o equivalents, que s'imparteixin en la modalitat presencial, a distància o mixta en el curs 2022-2023. En el cas dels estudis universitaris de grau i màsters universitaris, s'ha d'estar matriculat a un mínim de 30 crèdits en tot el curs, excepte en el cas que el nombre de crèdits pendents per a l'obtenció del títol sigui inferior a 30 (inclosos els crèdits del treball de fi de grau).

4.4 Els beneficiaris no poden estar en possessió d'una altra titulació del mateix nivell educatiu pel qual s'opta a la beca.

4.5 Estar al corrent de les obligacions tributàries i amb la seguretat social.

4.6 No ser perceptor de cap altre ajuda pública per la mateixa finalitat, o, en cas que l'hagin rebuda, que l'import d'ambdues no superi la despesa del sol·licitant per dur a terme l'activitat.

A efectes informatius, indicar que:

4.6.1.-. Pel que fa a estudis universitaris, es fa constar que, aquestes seran incompatibles amb les ajudes convocades per desplaçaments per la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura. No així quan les ajudes siguin per compra de material. A tal efecte l'Ajuntament de sa Pobla enviarà anualment a la Direcció General Competent en matèria d'universitat, la relació de les ajudes concedides a alumnes d'estudis universitaris amb inclusió del nom, llinatges, sexe, NIF, estudis i quantia de l'ajut atorgat.

Es fa constar que les convocatòries que publica la Conselleria preveuen que en el cas que la Direcció General competent en matèria d'universitats tengui constància que la persona sol·licitant ha obtingut una beca del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport o una ajuda o beca d'una altra administració o d'una entitat pública o privada, i que aquesta situació no s'ha declarat, iniciarà l'expedient de reintegrament de l'ajuda prevista en aquesta Resolució. D'acord amb l'anterior la persona sol·licitant perdrà el dret a obtenir una ajuda de desplaçament en les convocatòries dels dos anys acadèmics posteriors, prèvia tramitació de l'expedient sancionador corresponent.

4.6.2.-. Pel que fa als estudis superiors artístics que s'estudiïn a Mallorca, s'entén que no hi ha duplicitats amb les convocatòries que du a terme la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments artístics Superiors; si bé aquestes poden existir en el cas de que els estudis es realitzin fora de l'Illa.

Així doncs, les ajudes de desplaçament per cursar ensenyaments artístics superiors que es convoquen mitjançant resolució de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors son incompatibles amb les beques per finalitats similars (matrícules, residència i/o desplaçament) que es puguin rebre de qualsevol administració. També són incompatibles amb qualsevol tipus d'ajuda o beca per a finalitats similars d'entitats públiques o privades.

Tercer. Bases reguladores:

https://sapobla.eadministracio.cat/transparency/c02e940d-7cde-4ee9-83bd-1064fcd3f2b3/

Quart. Import:

Per atendre les obligacions de contingut econòmic que es deriven de la concessió de les subvencions objecte d'aquesta convocatòria existeix crèdit adequat i suficient a la partida de l'any 2022: a càrrec de l'aplicació pressupostària 2022.01.3200.48000.01 la quantia total màxima de les subvencions convocades és de 15.000€.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds:

El període per presentar les sol·licituds és de 20 dies naturals comptadors a partir del dia següent al de la publicació d'aquesta convocatòria en el BOIB. Si el darrer dia d'aquest termini és dissabte, diumenge o festiu, s'entendrà prorrogat fins al primer dia hàbil següent. No es pot presentar cap model de sol·licitud de subvenció fora del termini establert.

 

(Signat electrònicament: 27 d'octubre de 2022)

El batle-president Llorenç Gelabert Crespí