Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 630512
Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat per la qual es convoquen dues edicions del curs de capacitació per accedir a la categoria de policia, i per constituir la borsa d’ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia, aprovada per Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, de 23 d’octubre de 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El Decret llei 6/2021, de 9 de juliol, de modificació de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, hi va introduir la disposició addicional vuitena que, en relació amb la categoria de policia, preveu la convocatòria d'un procediment extraordinari per constituir una borsa d'ocupació temporal específica quan concorrin motius justificats d'urgència i necessitat que s'han d'acreditar en l'expedient corresponent davant la conselleria competent en matèria de coordinació de policies locals.

2. En data 11 d'octubre de 2021, el director general d'Emergències i Interior va emetre un informe justificatiu de la necessitat i urgència de convocar un procediment extraordinari per constituir una borsa d'ocupació temporal específica per a la categoria de policia, per tal de donar resposta als requeriments dels ajuntaments de les Illes Balears que necessiten nomenar funcionaris interins per garantir un adequat compliment de les tasques essencials que tenen encomanades, la urgència del qual es justifica en diversos motius, com ara, les necessitats dels municipis petits per cobrir les vacants d'aquestes places; les restriccions pressupostàries dels anys 2010 al 2017 que limitaven la reposició d'efectius; la importància de les funcions assignades a les policies locals; l'increment de la població en època estiuenca, i la problemàtica específica derivada de la crisi sanitària.

3. Per tant, raons d'interès públic aconsellaren l'aplicació al procediment selectiu de constitució de la borsa d'ocupació temporal específica de policia de la tramitació d'urgència per poder respondre en els menors terminis a les necessitats extraordinàries i urgents esmentades. En data 23 d'octubre de 2021 es va publicar al BOIB núm. 145, Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat per la qual es convoca un procediment extraordinari per constituir una borsa d'ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia, s'aproven les bases i es designen els membres del Tribunal Qualificador de les proves selectives d'accés al curs de capacitació.

4. L'annex 1 de l'esmentada Resolució estableix al seu apartat 12 la possibilitat de convocar noves edicions de curs bàsic de capacitació per a la categoria de policia, si durant el transcurs del procés selectiu es justifica que persisteixen les raons d'urgència i necessitat que motivaren la convocatòria a les quals han d'accedir els aspirants que hagin estat seleccionats seguint el procediment establert a la base 8.2 de la mateixa Resolució.

5. Les noves edicions només es poden convocar, per resolució i mentre no hagi finalitzat la constitució de la borsa del procés que regula aquesta convocatòria, sempre que no hagin transcorregut més dos anys des de la data de realització de la primera prova selectiva, i que l'EBAP compti amb els recursos materials i humans necessaris per a la impartició del curs.

La borsa del procediment esmentat encara no ha estat constituïda i el primer examen del procés selectiu fou en data 13 de desembre de 2021. Per altra banda, amb les primeres edicions del curs s'han format tots els alumnes que havien superat el procediment selectiu d'accés de les illes de Menorca, Eivissa i Formentera. En canvi, a l'illa de Mallorca hi ha una llista d'aspirants que superaren el procés selectiu d'accés al curs i no obtingueren plaça a la primera edició, on s'han format uns 30 alumnes. Atès que és previsible que els alumnes de la primera edició no puguin cobrir la totalitat de les sol·licituds de cobertura de places dels ajuntaments de l'illa de Mallorca, i que concorrent els supòsits que preveuen les bases de la convocatòria, es creu convenient convocar dues edicions més del curs de capacitació a l'illa de Mallorca per constituir la borsa d'ocupació temporal específica.

Fonaments de dret

1. La Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, i en concret, la Disposició addicional vuitena d'aquesta Llei, introduïda per l'apartat 4 de l'article únic del Decret llei 6/2021, de 9 de juliol, de modificació de la Llei 4/2013, que disposa:

 

Disposició addicional vuitena Borsa extraordinària per a la categoria de policia

1. Excepcionalment, quan concorrin motius justificats d'urgència i necessitat, que s'han d'acreditar en l'expedient corresponent davant la conselleria competent en matèria de coordinació de policies locals, i no sigui possible cobrir les vacants de la categoria de policia incloses en l'oferta d'ocupació ordinària o d'estabilització, o els llocs de treball d'aquesta categoria temporalment sense ocupar, o sigui necessari el nomenament d'un funcionari interí per manca d'efectius, la conselleria competent en matèria de coordinació de policies locals podrà convocar un procediment extraordinari per constituir una borsa d'ocupació temporal especifica descentralitzada per illes.

La resolució de la convocatòria ha de determinar el termini de vigència, els requisits de participació, els criteris o les proves específiques de selecció, el barem de mèrits i les condicions en què s'ha de dur a terme.

La vigència màxima del nomenament serà de tres anys improrrogables, el transcurs dels quals determina, en tot cas, el cessament del funcionari interí.

2. Els ajuntaments dels municipis amb 20.000 habitants o menys que ho sol·licitin podran adherir-se a aquesta borsa, amb la certificació prèvia de l'Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears que acrediti que les dades del registre de policies locals estan actualitzades i l'acord de la Mesa General de Negociació, en els ajuntaments en què estigui constituïda.

En el cas d'ajuntaments dels municipis amb més de 20.000 habitants, la participació en aquesta borsa necessitarà la subscripció prèvia d'un conveni de col·laboració.

2. La Disposició addicional tercera del Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, aprovat pel Decret 40/2019, de 24 de maig, afegida per l'apartat 5 de la Disposició final primera del Decret llei 6/2021, que disposa:

Disposició addicional tercera Curs bàsic de capacitació per a l'accés a la borsa extraordinària

Quan la conselleria competent en matèria de coordinació de les policies locals faci ús de la possibilitat prevista en la disposició addicional vuitena de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, la resolució que aprovi les bases de la convocatòria del procediment extraordinari per constituir una borsa d'ocupació temporal específica ha de preveure la impartició i la superació del curs de capacitació de la categoria de policia. Així mateix, les bases de la convocatòria han de fixar els criteris o, si s'escau, les proves específiques de selecció per a l'accés al curs.

Aquest curs no forma part del període de pràctiques que regula l'article 177 del Reglament, si bé l'Escola Balear d'Administració Pública, o si escau, l'Escola de Seguretat Pública de les Illes Balears l'ha d'impartir respectant el contingut, la metodologia, la durada, l'avaluació i el règim intern que es fixi per al curs de capacitació per a l'accés a la categoria de policia regulat en l'article 178.

Les persones que acreditin haver superat el curs bàsic de capacitació d'accés a la borsa pel procediment extraordinari de selecció de funcionaris interins per a la categoria de policia i el tenguin degudament actualitzat d'acord amb la normativa aplicable, restaran exempts de dur-lo a terme en qualsevol procés selectiu d'accés. Així mateix, les persones que hagin superat aquest curs i el tenguin degudament actualitzat podran formar part de qualsevol borsa de treball convocada per a la selecció de funcionaris interins de la categoria de policia, sempre que compleixin la resta de requisits que s'hi prevegin.

3. La Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat.

4. L'article 92 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

5. El Text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, i en concret, l'article 10.1 d'aquest cos legal, que en relació amb els funcionaris interins disposa:

1. Són funcionaris interins els que, per raons expressament justificades de necessitat i urgència, són nomenats com a tals amb caràcter temporal per a l'exercici de funcions pròpies de funcionaris de carrera, quan es doni alguna de les següents circumstàncies:

a) L'existència de places vacants, quan no sigui possible la seva cobertura per funcionaris de carrera, per un màxim de tres anys, en els termes prevists a l'apartat 4.

b) La substitució transitòria dels titulars, durant el temps estrictament necessari.

c) L'execució de programes de caràcter temporal, que no podran tenir una durada superior a tres anys, ampliable fins a dotze mesos més per les lleis de funció pública que es dictin en desplegament d'aquest Estatut.

d) L'excés o acumulació de tasques per termini màxim de nou mesos, dins d'un període de divuit mesos.

6. Els articles 15 i 16 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que resulten d'aplicació en virtut del que disposen l'article 3.2 d'aquesta Llei i l'article 92.1 de la Llei 7/1985, abans esmentat.

7. L'article 189.1 i 2.b), de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, que contempla al personal funcionari interí com una classe de personal al servei de les entitats locals de les Illes Balears i l'article 190 de la mateixa llei, que disposa:

Article 190. Règim jurídic del personal al servei de les entitats locals

1. El personal funcionari de les entitats locals, i també el personal eventual, es regeix per l'Estatut bàsic de l'empleat públic i per la legislació bàsica de règim local i les disposicions d'aquesta Llei en matèria de funció pública, per la Llei de funció pública de les Illes Balears en les matèries no reservades a la legislació bàsica de l'Estat ni regulades per aquesta Llei, per la normativa de desplegament d'aquesta Llei i per la que dictin les entitats locals, i també pels acords i els pactes aprovats per aquestes entitats. La normativa de desplegament de la Llei de funció pública de les Illes Balears dictada pel Govern de les Illes Balears hi és aplicable supletòriament.

Els cossos de policia local es regeixen així mateix per la normativa autonòmica en matèria de coordinació de policies locals, excepte en allò que estableix per a aquests cossos la Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat.

2. El mateix règim jurídic a què fa referència el primer paràgraf de l'apartat anterior és aplicable al personal funcionari interí al servei de les entitats locals nomenat per a l'exercici de les funcions pròpies dels funcionaris de carrera per raons expressament justificades de necessitat i urgència.

Així mateix, el personal funcionari interí dels cossos de policia local es regeix també per les disposicions que en relació amb aquest tipus de personal conté la normativa autonòmica en matèria de coordinació de policies locals.

8. El Decret 30/2009, de 22 de maig, pel qual s'aprova el procediment de selecció de personal funcionari interí al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aplicable de manera supletòria en virtut del que disposa l'article190.1 primer paràgraf in fine de la Llei 20/2006.

9. L'article 33 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, que en relació amb la tramitació d'urgència disposa:

1. Quan raons d'interès públic ho aconsellin, es pot acordar, d'ofici o a petició de l'interessat, l'aplicació al procediment de la tramitació d'urgència, per la qual es redueixen a la meitat els terminis establerts per al procediment ordinari, tret dels relatius a la presentació de sol·licituds i recursos.

2. No es pot interposar cap recurs contra l'acord que declari l'aplicació de la tramitació d'urgència al procediment, sense perjudici del que sigui procedent contra la resolució que posi fi al procediment.

10. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

11. El Decret 9/2021, de 13 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el cessament i el nomenament de membres del Govern de les Illes Balears (BOIB extraordinari núm. 20, de 14 de febrer) i el Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB extraordinari núm. 21, de 15 de febrer).

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Aprovar la convocatòria de dues edicions del curs de capacitació de la categoria de policia a l'illa de Mallorca que han de superar els aspirants del procediment extraordinari per formar part de la borsa.

2. Els alumnes amb plaça reservada són els que consten en l'annex I d'aquesta Resolució composta segons l'ordre de prelació de la llista definitiva de puntuació de les persones que havien superat el procés selectiu d'accés al curs.

3. Les edicions del curs es regeixen pel manual aprovat per la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat en data 21 d'abril de 2022 (BOIB núm. 54, de 23 d'abril).

4. La data d'inici, hora i lloc serà comunicades al web http://oposicions.caib.es.

(Signat electrònicament: 26 d'octubre de 2022 La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat Mercedes Garrido Rodriguez)

ANNEX 1

GRUP 6 – 43 PROMOCIÓ CURS BÀSIC POLICIA LOCAL

1. ***6425* ADROVER MELIS, JOAN

2. ***5046* AMER MULET, MIQUEL

3. ***1594* BARCELÓ PORTELL, GUILLEM

4. ***9387* BARCELO TABERNER, MARIA DEL MAR

5. ***1792* BERNAT LLANERAS, AINA

6. ***5317* BUJOSA RUBIO, GUILLERMO

7. ***8803* BURGUERA LOPEZ, LLUIS

8. ***8704* CABAÑERO TEBAR, FRANCISCO

9. ***2255* CAMPS MUNAR, ESTER

10. ***0166* CANALS DÍAZ, CARMEN

11. ***9582* CAÑELLAS MESTRE, MARIA ANGELS

12. ***2584* CAPARROS GARCIA, ALEJANDRO

13. ***9402* CARRASCOSA MINGUEZ, LUCIA

14. ***0775* CARRILLO MARTINEZ, FERNANDO JUNIOR

15. ***9105* CATALA HIDALGO, SEBASTIAN

16. ***4006* CORBALAN VAN UFFELEN, NORBERTO

17. ***0480* DE CELIS MONTALBAN, ALEJANDRO

18. ***8433* DEL RIO LOPEZ, OSCAR

19. ***2213* DURAN RIERA, DAVID BARTOMEU

20. ***0986* FADRIQUE VILLEGAS, JOSE

21. ***3734* FE ROIG, ANTONI

22. ***9464* FERNANDEZ FONT, JOSEP MARIA

23. ***1685* FERRER SERRA, JAUME

24. ***3558* FONT MAYOL, BERNARDINO

25. ***3757* FRONTERA SANCHEZ, NAZARET SEBASTIAN

26. ***4041* GALLEGO LOPEZ, MARC

27. ***2219* GAMBIN MUÑOZ, JOSE ANTONIO

28. ***7185* GOMEZ LAMELA, AITOR

29. ***8247* GONZALEZ OLIVER, MANUEL

30. ***9110* GUAL CALAFAT, JOAN

31. ***1110* HERNANDEZ HOMAR, RUBEN

32. ***8160* IGLESIAS LOPEZ, RAFAEL

33. ***9007* JARAMILLO BELTRAN, LUIS FELIPE

34. ***5649* JIMENO MOYA, JOSE MANUEL

 

GRUP 7 – 43 PROMOCIÓ CURS BÀSIC POLICIA LOCAL

35. ***4189* LEIVA TOMAS, MARIA MAGDALENA

36. ***8336* LEON POZO, PEDRO

37. ***9567* LLABRES SOCIAS, BLANCA

38. ***5374* LOPEZ ROBLES, FRANCISCO

39. ***1789* MONROIG RIERA, ANTONI

40. ***0113* MONSERRAT VERD, FRANCESC PERE

41. ***0689* MONTENEGRO VELA, DANIEL

42. ***0956* OLIVER MARIN, JOSE LUIS

43. ***8925* OLIVER PERELLO, BARBARA MARINA

44. ***9859* ORTIZ ESCARRER, FRANCISCO

45. ***2048* PADILLA SANCHEZ, GABRIEL

46. ***7381* PUIGCERCOS GAYA, MAURICIO GABRIEL

47. ***1966* REYES SUÑER, MARIA NEUS

48. ***2153* RODRIGUEZ MARTINEZ, JUAN CARLOS

49. ***8918* ROMERO VERA, FRANCISCO MANUEL

50. ***0488* SAN JUAN LINDE, RAISA MARIA

51. ***8155* SANCHEZ GONZALEZ, CRISTIAN JOSE

52. ***1838* SEISDEDOS CALVO, RAUL

53. ***0483* SUAU JANER, LAURA

54. ***3185* TOMAS JAUME, GABRIEL

55. ***8483* TORRES CAMPS, MARC

56. ***9863* TUGORES CÓRCOLES, JOSÉ

57. ***4078* VALLESPIR BONNIN, MARGARITA

58. ***1795* VELA DONAIRE, ANTONIO

59. ***8471* VICENS OLIVER, ANDREU