Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA, FUNCIÓ PÚBLICA I IGUALTAT

Núm. 623706
Acord de la Comissió Bilateral de Cooperació Administració General de l'Estat - Comunitat Autònoma de les Illes Balears en relació amb la Llei 5/2021, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Comissió Bilateral de Cooperació Administració General de l'Estat - Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 13 de maig de 2022 ha adoptat l'Acord següent:

I. De conformitat amb les negociacions prèvies duites a terme pel grup de treball constituït per l'Acord de la Comissió Bilateral de Cooperació Administració General de l'Estat - Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'estudi i la proposta de solució de les discrepàncies manifestades en relació amb la disposició final dotzena de la Llei 5/2021, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2022, ambdues parts consideren solucionades les controvèrsies plantejades, de conformitat amb els compromisos i les consideracions següents:

1. En relació amb les discrepàncies manifestades sobre la disposició final dotzena de la Llei 5/2021, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2022, per la qual s'addiciona una disposició addicional setena a la Llei 8/2019, de 19 de febrer, de residus i sòls contaminats de les Illes Balears, sobre l'execució d'una prova pilot del sistema de dipòsit, devolució i retorn (SDDR) a Formentera, ambdues parts acorden que el Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears assumeix el compromís que la prova pilot es farà en els termes que estableixen la Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular, i el Reial decret d'envasos i residus d'envasos que en breu aprovarà el Consell de Ministres.

2. Ambdues parts acorden que el Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears assumeix el compromís de no iniciar l'execució de la prova pilot del sistema de dipòsit, devolució i retorn (SDDR) a Formentera a què fa referència la disposició addicional setena de la Llei 8/2019, de 19 de febrer, de residus i sòls contaminats de les Illes Balears, desplegada per la disposició final dotzena de la Llei 5/2021, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2022, abans que s'aprovi el Reial decret d'envasos i residus d'envasos, que previsiblement s'aprovarà abans del 31 de desembre de 2022, i complint les condicions que li siguin aplicables de conformitat amb aquest.

II. Pel que fa a l'acord assolit, ambdues parts consideren resoltes les discrepàncies manifestades i conclosa la controvèrsia plantejada.

III. Comunicar aquest Acord al Tribunal Constitucional a l'efecte que preveu l'article 33.2 de la Llei orgànica 2/1979, de 3 d'octubre, del Tribunal Constitucional, així com inserir aquest Acord en el Butlletí Oficial de l'Estat i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

26 de setembre de 2022

   

La ministra de Política Territorial 

Isabel Rodríguez García

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat

Mercedes Garrido Rodríguez