Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ANDRATX

Núm. 622554
Aprovació de les bases reguladores i convocatòria per a la concessió de subvencions a entitats esportives del municipi d'Andratx temporada 2021-2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

er la Junta de Govern Local, en sessió ordinària celebrada dia 21 d'octubre de 2022, es varen aprovar les bases reguladores i convocatòria per a la concessió de subvencions a entitats esportives del municipi d'Andratx temporada 2021-2022, i que diuen així:

CONVOCATÒRIA SUBVENCIONS ENTITATS ESPORTIVES DEL MUNICIPI D'ANDRATX TEMPORADA 2021-2022

Aquestes subvencions es regiran per allò que s'ha fixat en la present convocatòria; a les bases d'execució del pressupost municipal, en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions; en el Reglament General de la Llei de Subvencions aprovat per Reial decret 886/2006, de 21 de juliol; en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques; en el Reial decret 130/2019, de 8 de març, pel qual es regula la Base de dades Nacional de Subvencions i la publicitat de les subvencions i altres ajudes públiques; en l'Ordenança General de Subvencions, publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 47 amb data 20 d'abril de 2017, i en les restants normes de dret administratiu que en el seu cas siguin aplicables, i en defecte d'això, les normes de dret privat.

El procediment per a la concessió d'aquestes subvencions serà en règim de concurrència no competitiva, mitjançant el prorrateig entre les sol·licituds presentades d'acord amb els criteris de valoració establerts en aquesta convocatòria, adjudicant, amb el límit fixat a la partida 341.489.19 del Pressupost de l'any 2022, la quantia subvencionable d'acord amb la puntuació obtinguda pel compliment dels criteris.

PRIMERA.- OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA.

La subvenció té per finalitat, d'acord amb el compromís 7.2 del vigent Pla estratègic de subvencions de l'Ajuntament d'Andratx, augmentar el nivell de pràctica esportiva i d'activitat física entre grups socials i poblacionals diversos al municipi d'Andratx.

La concessió de les ajudes contemplades en la present convocatòria se subjectarà als principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat i no discriminació, així com l'eficàcia en el compliment d'objectius i eficiència en l'assignació i utilització dels recursos públics.

SEGONA.- PETICIONARIS.

Podran sol·licitar la subvenció les entitats i associacions sense finalitat de lucre inscrites en el Registre Municipal d'associacions de l'Ajuntament d'Andratx, amb domicili social situat en el municipi d'Andratx i que s'incloguin a l'àmbit d'Esports.

TERCERA.- REQUISITS DELS BENEFICIARIS DE LES SUBVENCIONS.

1.- Estar inscrits en el Registre Municipal d'Associacions de l'Ajuntament d'Andratx.

2.- Estar al corrent de les seves obligacions fiscals amb aquest Ajuntament, i no ser deutors, en el mateix, per qualsevol un altre concepte no tributari. Amb aquesta finalitat, una vegada finalitzat el termini per a la presentació de les sol·licituds, la Tresoreria Municipal expedirà d'ofici certificació acreditativa de si els peticionaris estan al corrent de les seves obligacions fiscals amb aquest Ajuntament i no ser deutors en el mateix per qualsevol altre concepte no tributari.

Els peticionaris que no estiguessin al corrent de les seves obligacions, tindran 5 dies hàbils per a esmenar la deficiència detectada.

3- No podran ser beneficiaris de la subvenció les entitat en les que concorri alguna de les circumstàncies previstes en l'art. 13.2 i 3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions .

4.-Als efectes de l'aplicació de l'article 8.2 de l'Ordenança de subvencions, es consideren membres associats de l'entitat beneficiària aquells entre els quals hi ha una relació o vincle de caràcter jurídic no contractual, que estigui recollit als seus estatuts, en escriptura pública o document anàleg de fundació o constitució.

QUARTA.- PROJECTES OBJECTE DE SUBVENCIÓ.

Seran subvencionables els projectes presentats que de manera indubtable responguin a la naturalesa de l'objecte de la subvenció i s'efectuïn dins de les dates establertes en aquestes bases.

QUINTA.- QUANTIA.

Els crèdit pressupostari al qual s'imputa la subvenció i la quantia total màxima de les subvencions convocades és:

 

ÀREA

 

PARTIDA

 

CRÈDIT

 

Esports 2022

 

341.489.19

 

80.000,00€

Partida 341.489.19 amb crèdit de 80.000,00 € en concepte de sufragar despesa ordinària.

SISENA.- TERMINI PER FORMULAR LES SOL·LICITUDS.

Una vegada aprovades les presents bases i la convocatòria per la Junta de Govern Local, seran objecte de publicació en el BOIB. Les sol·licituds es formularan en el model que figura com a Annex 1 d'aquesta convocatòria i es presentaran en el termini de 20 dies naturals des de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Si l'últim dia d'aquest termini és dissabte, diumenge o festiu, s'entendrà prorrogat fins al primer dia hàbil següent.

SÈPTIMA.- LLOC DE PRESENTACIÓ DE LES SOL·LICITUDS.

Els peticionaris que reuneixin els requisits establerts al punt tercer d'aquesta convocatòria, hauran de presentar, dins del termini a què es refereix la base anterior, les seves sol·licituds d'acord amb el que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, de la següent forma:

TELEMÀTICAMENT: a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament d'Andratx (https://andratx.sedelectronica.es/). Per poder dur a terme un registre telemàtic cal disposar d'un certificat electrònic, DNI electrònic o Cl@ve pin.

D'acord amb l'article 14.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú, en tot cas estan obligats a relacionar-se per mitjans electrònics amb les Administracions Públiques per a la realització de qualsevol tràmit d'un procediment administratiu, entre altres, els següents subjectes:

a) Les persones jurídiques.

b) Les entitats sense personalitat jurídica.

c) Aquells que exerceixin una activitat professional per a la qual es requereixi col·legiació obligatòria, per als tràmits i actuacions que realitzin amb les Administracions públiques en exercici d'aquesta activitat professional. En tot cas, dins aquest col·lectiu s'entendran inclosos els notaris i registradors de la propietat i mercantils.

d) Aquells que representin a un interessat que estigui obligat a relacionar-se electrònicament amb l'Administració.

Per la qual cosa, de conformitat amb el que estableix l'article 68.4 de la Llei esmentada, si algun d'aquests subjectes presenta la seva sol·licitud presencialment, l'Administració pública l'ha de requerir que l'esmeni presentant-la per via electrònica.

OCTAVA.- DOCUMENTACIÓ A PRESENTAR.

Els peticionaris hauran de presentar els següents documents:

a) Sol·licitud individualitzada per cada activitat, degudament signada, en la qual es farà constar el projecte per al que se sol·licita la subvenció així com les dades sol·licitades en els criteris per a l'assignació de subvencions indicats en la clàusula desena de la present convocatòria (annex 1).

Aquest mateix annex 1 inclourà les declaracions responsables següents:

  • Declaració responsable de trobar-se al corrent de les obligacions econòmiques amb l'Ajuntament d'Andratx i amb els seus organismes autònoms dependents.
  • Declaració responsable que no és deutor/a per resolució de procedència de reintegrament al qual fa referència l'article 57 de l'Ordenança General de Subvencions de l'Ajuntament d'Andratx.

b) Acreditació mitjançant certificat de la veracitat dels criteris per a l'assignació de la subvenció de la base desena excepte els criteri núm. 4 i 5 que podrà ser comprovat d'ofici per l'àrea d'esports municipal. S'haurà de presentar certificat federatiu corresponent (totes les categories d'esportistes així com la de club) o document corresponent del Consell de Mallorca en categories escolars.

c) Acreditació mitjançant certificat del compliment de les obligacions tributàries amb l'Agència Estatal i Autonòmica d'Administració Tributària ( l'AEAT i CCAA ).i amb la Seguretat Social

d) Model SEPA certificat bancari pel cobrament de la subvenció.

Si la sol·licitud no reuneix els requisits establerts en la norma de convocatòria, l'òrgan competent requerirà a l'interessat perquè l'esmeni en el termini màxim i improrrogable de 10 dies hàbils, indicant-li que si no ho fes se li tindrà per desistit de la seva sol·licitud.

NOVENA.- PROCEDIMENT.

El procediment de selecció dels beneficiaris es farà mitjançant concurrència no competitiva, en virtut de la qual en aquells casos en què, atesa la naturalesa de la subvenció, existeixi concurrència, però aquesta no tingui la nota de competitiva, s'aplicarà el règim d'avaluació individualitzada. D'acord amb l'article 55 del Reglament de la Llei General de Subvencions s'exceptua del requisit de fixar un ordre de prelació entre les sol·licituds presentades que reuneixin els requisits establerts donat que el crèdit consignat a la convocatòria serà suficient, atenent que d'acord amb els criteris d'assignació de la subvenció la quantia a percebre per cada beneficiari resulta de la divisió del crèdit entre els punts aconseguits per els interessats amb la subvenció.

A aquest règim li seran aplicables les normes del procediment de concurrència competitiva contemplades a l'Ordenança, llevat els aspectes relatius a la característica específica de «competitivitat» que per la naturalesa d'aquest tipus de subvencions no resulti aplicable. No serà obligatòria la constitució de la comissió avaluadora sinó que correspondrà a l'òrgan instructor la realització d'ofici de l'avaluació de les sol·licituds conforme als criteris i puntuació resultant establerts a la convocatòria.

Prèvia proposta motivada del Regidor Delegat competent, la Junta de Govern resoldrà la concessió de les ajudes i subvencions.

DÈCIMA.- CRITERIS PER A L'ASSIGNACIÓ DE SUBVENCIONS.

Els criteris per a l'atorgament i fixació de la quantia de les ajudes i subvencions seran els següents:

  1. Llicència de club en vigor en la federació corresponent: 30 punts, segona llicència club 10 punts.
  2. Equips que participen en lligues, copes o tornejos de més d'1 mes, amb equips composts d'esportistes federats menors d'edat: 10 punts per categoria.
  3. Equips que participen en lligues, copes o tornejos de més d'1 mes, amb equips composts d'esportistes federats majors d'edat: 5 punts per categoria.
  4. Participa i representa en activitats de promoció i/o competició en edat escolar amb llicència escolar o equivalent, participant en activitats puntuals, jornades, diades, entrenaments 15 punts.
  5. Col·laboració amb la realització i promoció d'activitats complementàries en el municipi. De 1 a 3 activitats 5 punts. Més de 4 activitats 10 punts.
  6. Número de llicència federativa oficial d'esportistes menors d'edat: 5 punts per llicència.
  7. Número de llicència federativa oficial d'esportistes majors d'edat: 1 punt per llicència.

La quantitat total en concepte d'aquesta subvenció es prorratejarà entre tots els punts totals atorgats. Es determina una quantitat màxima atorgable a la mateixa entitat d'un 25% de la quantitat pressupostada per a aquesta subvenció.

El compliment de la condició del criteri s'ha d'haver dut a terme durant la temporada 2021-22.

S'entén per temporada 2021-22 el període que va entre l'1 d'agost de 2021 fins a 31 de Juliol de 2022.

ONZENA.- OBLIGACIONS DELS BENEFICIARIS.

1.- Són obligacions dels beneficiaris.

a) Complir i executar la totalitat del projecte que fonamenta la concessió de les subvencions.

b) Justificar davant l'Ajuntament d'Andratx el compliment dels requisits i condicions i la realització del Projecte que determinin la concessió mitjançant la documentació establerta a la base octava i tretzena de la present convocatòria.

c) Sotmetre's a les actuacions de comprovació, a efectuar per l'Ajuntament d'Andratx.

d) En el cas d'adquisició de material inventariable inclòs en el projecte subvencionat, el període durant el qual el beneficiari ha de destinar-lo a la fi concret per el qual es va concedir la subvenció, no podrà ser inferior a dos anys.

e) Comunicar a l'Ajuntament d'Andratx l'obtenció altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos que financen les activitats subvencionades.

f) El beneficiari està obligat a fer constar en la documentació i propaganda impresa, radiofònica o audiovisual que l'activitat comporti, l'expressió “amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Andratx”.

DOTZENA.- ÒRGAN COMPETENT PER A CONCEDIR LES SUBVENCIONS I FORMA DE PAGAMENT.

Una vegada finalitzat el termini per a la presentació de les sol·licituds de subvenció, prèvia proposta motivada del Regidor delegat competent, la Junta de Govern Local resoldrà en el termini màxim de 3 mesos, la concessió de les subvencions de conformitat amb els criteris assenyalats en aquestes bases. Transcorregut aquest termini sense que la Junta de Govern Local hagués resolt, els interessats podran entendre desestimades les seves sol·licituds per silenci administratiu, sense perjudici de la resolució per part de l'Ajuntament amb posterioritat al venciment del termini per a resoldre. En cap cas, l'import de les subvencions podrà ser de tal quantia que, aïllada o en concurrència amb subvencions o ajudes d'altres Administracions Públiques, o altres ens públics o privats, superi el cost del Projecte a desenvolupar pel beneficiari.

El pagament de la quantia concedida es farà una vegada acordada la quantitat a subvencionar per l'òrgan competent i s'efectuarà mitjançant transferència al compte bancari designat pel beneficiari.

TRETZENA.- FORMA DE JUSTIFICACIÓ DE LES SUBVENCIONS.-

D'acord amb l'article 30.7 de la Llei General de Subvencions i donat que les presents subvencions es concedeixin en consideració a la concurrència d'una determinada situació en el perceptor no requeriran altra justificació que l'acreditació pels mitjans establerts a aquestes bases d'aquesta situació prèviament a la concessió, sens perjudici dels controls que es puguin establir per verificar-ne l'existència .

En cas que es comprovi que no s'han realitzat totes les activitats valorades per l'atorgament de la subvenció, la quantia concedida es reduirà proporcionalment.

En qualsevol cas, els beneficiaris han de presentar en el termini de 10 dies hàbils, a comptar des de el dia següent a la recepció de la notificació de la resolució d'atorgament, una declaració responsable de la realització del projecte subvencionat que inclou memòria detallada de l'activitat realitzada (ANNEX 2).

CATORZENA.- INFRACCIONS I SANCIONS.

L'incompliment dels requisits establerts en aquesta convocatòria o en la normativa d'aplicació dona lloc a l'aplicació del règim d'infraccions i sancions establert als articles 60 i ss. de l'Ordenança general de subvencions.

 

Andratx, data de la signatura electrònica (21 d'octubre de 2022)

La batlessa Estefanía Gonzalvo Guirado

 

 

 

SOL·LICITUD DE SUBVENCIÓ DESTINADA A ENTITATS ESPORTIVES DEL MUNICIPI D'ANDRATX TEMPORADA 2021-2022

ANNEX 1 Sol·licitud per a la concessió d'una subvenció

DADES DE L'ENTITAT SOL·LICITANT

Entitat

CIF

Adreça

CP

Telèfon

Població

Adreça electrònica per a notificacions

 

 

DECLARACIONS (Marqueu amb una creu en cas afirmatiu)

(  ) DECLAR que aquesta entitat es troba al corrent de les seves obligacions econòmiques amb l'Ajuntament d'Andratx i els seus organismes autònoms dependents

(  ) DECLAR que aquesta entitat no és deutora per resolució de procedència de reintegrament al qual fa referència l'article 57 de l'OGS.

 

Juntament amb la sol·licitud s'adjunta la documentació següent:

(  ) Projecte de l'activitat a realitzar

(  ) Certificat bancari (model SEPA)

(  ) Certificat del compliment d'obligacions tributàries amb l'AEAT.

(  ) Certificat del compliment d'obligacions tributàries amb l'ATIB.

(  ) Certificat del compliment d'obligacions tributàries amb la Seguretat Social.

(  ) Acreditació de la veracitat dels criteris per l'assignació de la subvenció (Certificat federatiu o Consell de Mallorca)

Així mateix, DECLAR, sota la meva responsabilitat, que per a dur a terme aquesta activitat:

(  ) No he rebut, ni sol·licitat, cap mena d'ajuda o subvenció pel mateix concepte.

(  ) He rebut o sol·licitat a l'entitat ______________________________________________________________________ una subvenció de ______________________________________€ pel mateix concepte.

 

Projecte de l'activitat a realitzar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEMPORADA 2021/2022

CLUB:

ESPORTISTES

NÚM. ESPORTISTES

Esportistes menors d'edat federats o equivalent (Consell de Mallorca)

 

Esportistes majors d'edat federats

 

Andratx,_________ de ________________________________ de 2022

 

(signatura)

 

 

​​​​​​​TEMPORADA 2021/2022

ACTIVITATS DE MÉS D'UN MES (Lligues, copes..,)

DENOMINACIÓ

NÚM. EQUIPS

MESOS/DIES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVITATS D'UN DIA A UN MES (Tornejos, Campus, Diades, etc..)

DENOMINACIÓ

NÚM. EQUIPS

DIES /

HORES

ORGANITZ.

COL·LABORACIÓ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andratx, ________ de ________________ de 2022

(signatura)

 

 

ANNEX 2 ​​​​​​​ DECLARACIÓ RESPONSABLE DE LA REALITZACIÓ DEL PROJECTE SUBVENCIONAT

INSTÀNCIA DE JUSTIFICACIÓ:

A) MEMÒRIA ESPORTIVA.

B) DECLARACIÓ RESPONSABLE DE LA REALITZACIÓ DEL PROJECTE SUBVENCIONAT.

L'entitat ________________________________________________________________ amb CIF _______________________, domicili en __________________________________________________________ i tfn. ______________________, en l'Ajuntament d'Andratx es dirigeix i:

EXPOSA

1.- Que en relació a la subvenció concedida per a l'any 2022 en Junta de Govern Local de data _______________________________es procedeix a justificar l'ocupació dels fons atorgats, per la qual cosa s'acompanyen els següents documents:

A) Memòria detallada de l'activitat realitzada.

B) Declaració responsable de la realització del projecte subvencionat.

2.- Que la subvenció atorgada per l'Ajuntament ascendeix a la quantitat de____________________€.

3.- Que es respecta el que s'estableix en la Convocatòria de subvencions per a l'any 2022.

Per tot l'exposat, SOL·LICITA

Que havent complert els requisits i aportat la present justificació, es tindrà per justificada la subvenció atorgada durant l'exercici 2022 per l'Ajuntament d'Andratx.

Andratx,_________de______________de 2022

(signatura)

 

A) MEMÒRIA ESPORTIVA

MEMÒRIA DETALLADA DE L'ACTIVITAT REALITZADA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andratx,___________de____________________de 2022

(signatura)

 

 

B) DECLARACIÓ RESPONSABLE DE LA REALITZACIÓ DEL PROJECTE SUBVENCIONAT.

L'entitat _____________________________________________________________amb CIF ___________________________, beneficiària de la subvenció concedida mitjançant resolució de la Junta de Govern Local, de data _________________, per import de ________________€, per a realitzar el projecte ________________________________

______________________________________________________________________

Declar sota la meva responsabilitat:

1. Que el projecte esmentat s'ha realitzat i la subvenció atorgada per l'Ajuntament d'Andratx s'aplica a la finalitat per a la qual es va concedir i no supera (amb les subvencions i altres ingressos concurrents) el cost del projecte subvencionat.

-Totes les dates contingudes en aquesta sol·licitud són veritables i correctes.

-No he percebut cap altra ajuda per a aquest projecte (en cas de rebre altres subvencions indiqueu l'organisme i l'import).

2. Que la subvenció rebuda s'ha destinat als fins específics y concrets per als quals estava afectada.

Andratx, __________ de ____________________ de 2022

(signatura)