Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 621738
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears de l'Acta de constitució de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu sectorial del Transport regular de viatgers per carretera de les Illes Balears i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni 07000845011982)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 4 d'octubre de 2022 els membres de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu sectorial del Transport regular de viatgers per carretera de les Illes Baleares es van reunir per aprovar i acordar la constitució de la Comissió Paritària.

2. El mateix dia, Jose Carlos Sedano Almiñana, en representació de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu, va sol·licitar el registre, el dipòsit i la publicació de la citada Acta.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dicto la següent

RESOLUCIÓ

1. Inscriure i dipositar l'Acta de constitució de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu sectorial del Transport regular de viatgers per carretera de les Illes Balears en el Registre de Convenis col·lectius, Acords col·lectius de treball i Plans d'igualtat de les Illes Balears.

2. Publicar el Conveni en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Fer constar que la versió castellana del text és l'original signada pels membres de la Comissió Negociadora i que la versió catalana és la seva traducció.

4. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (11 d'octubre de 2022)

La directora general de Treball i Salut Laboral Virginia Abraham Orte Per delegació del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball (BOIB 97/2019)

 

ACTA 1 DE CONSTITUCIÓ DE LA COMISSIÓ PARITÀRIA DEL CONVENI COL·LECTIU PER Al SECTOR DEL TRANSPORT REGULAR DE VIATGERS PER CARRETERA DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE LES ILLES BALEARS (CODI DEL CONVENI 07000845011982)

ASSISTENTS

Per la representació empresarial:

Sra. Francisca CALDENTEY GRIMALT

Sra. Petra MUT TOMÁS

Sr. Jaime ALIAÑO GOMILA

Sr. Pedro MORENO MORENO

Sr. Manuel SÁNCHEZ RUBIO (assessor)

De l'AGRUPACIÓ EMPRESARIAL DEL SERVEI REGULAR DE VIATGERS DE BALEARS (FEBT, d'ara endavant).

Sr. José María CARDONA RIBAS

De l'ASSOCIACIÓ PITIÜSA D'EMPRESARIS DE TRANSPORT REGULAR DE VIATGERS PER CARRETERA EN AUTOBÚS (APEBUS, d'ara endavant)

Per la representació sindical:

Sr. José María MARTÍN GÓMEZ

De la FEDERACIÓ DE SERVEIS A LA CIUTADANIA DE CCOO DE LES ILLES BALEARS (FSC-CCOO, d'ara endavant)

Sr. Manuel VEGA VÁZQUEZ

Sr. Jacinto LOZANO ABELLÁN (assessor)

Sr. Daniel MALDONADO RODRÍGUEZ (assessor)

De la FEDERACIÓ DE SERVEIS PER A LA MOBILITAT I EL CONSUM DE LA UGT ILLES BALEARS (FeSMC-UGT, d'ara endavant)

A Palma (Mallorca-Illes Balears), el dia 4 d'octubre de 2022, quan són les 10 hores, als locals de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT), situats al carrer d'Aragó núm. 215, pis 1r, porta dreta, es reuneixen les persones al marge esquerre relacionades a fi de mantenir la primera reunió, constitutiva, de la Comissió Paritària del Conveni Col·lectiu per al Sector del Transport Regular de Viatgers per Carretera de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, d'acord amb l'article 37 del text convencional. S'ha possibilitat que la compareixença es realitzi de forma híbrida, tant presencialment com telemàticament, i han optat per aquesta darrera forma els senyors Jaime Aliaño Gomila i José María Martín Gómez.

Aixeca aquesta acta el senyor Manuel Sánchez Rubio, de la signatura “C. SEDANO & ASSOCIATS”, assessor de la representació empresarial, per acord de les parts i acceptació del designat.

La Comissió queda formada per sis membres de les representacions signatàries, tres designats per la part empresarial i tres per la part sindical. Els titulars són nomenats per cadascuna de les organitzacions, sense perjudici que siguin substituïts o suplerts en cas d'absència d'aquests. Els membres de cada part podran delegar el vot per escrit entre si mateixos en cas d'absència.

Els representants nomenats són els següents:

  • Per FEBT: Sra. Francisca CALDENTEY GRIMALT i Sr. Jaime ALIAÑO GOMILA.
  • Per APEBUS: Sr. José María CARDONA RIBAS.
  • Per FSC-CCOO: Sr. José María MARTÍN GÓMEZ i Sr. Francisco SOLA MARTÍN.
  • Per FeSMC-UGT: Sr. Manuel VEGA VÁZQUEZ

S'acorda que el despatx professional de “C. SEDANO & ASSOCIATS”, assessors de la part empresarial, portarà la Secretaria d'Actes.

S'acorda que la persona que actuï com a secretari haurà de redactar l'acta de cada reunió dins dels deu dies següents hàbils a la celebració d'aquesta i l'haurà d'adreçar a les parts perquè la revisin. L'acta s'haurà d'aprovar i signar en la reunió següent de la Comissió, per un representant de cada organització juntament amb el secretari d'actes, llevat d'aquesta, que haurà de ser signada per tots els presents. Les actes hauran de recollir els assistents, l'ordre del dia i els acords o desacords que s'adoptin, i s'hi adjuntaran els documents que s'acordi. Les manifestacions de part seran dictades pel ponent que les vulgui realitzar i, si són extenses, les farà aportant escrit signat. L'acta d'aquesta reunió és aprovada i signada en el dia de la data, mitjançant signatura electrònica per als que hi han assistit de forma telemàtica, per confirmar els acords adoptats.

La Comissió Paritària té establert, segons l'article 37 del conveni col·lectiu, com a domicili a l'efecte de notificació, la seu del Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB), 07003 Palma (Mallorca-Illes Balears), avinguda del Comte de Sallent, núm. 11, 2a planta.

Les funcions de la Comissió són les previstes en el text articulat del conveni col·lectiu, detallades en l'article trenta-setè, com també en la legislació vigent.

Tots els assumptes que se sotmetin a la consideració de la Comissió hauran de ser tramesos amb temps suficient al domicili d'aquesta, sempre per mitjà d'una de les organitzacions signatàries del conveni, sense perjudici dels requeriments o peticions que puguin provenir d'òrgans de l'Administració pública o de la jurisdicció social, o que així estiguin establerts legalment. No obstant això, qualsevol part de la Comissió podrà proposar a debat i decisió qualsevol tema a l'inici de cadascuna de les sessions. Els acords es prendran per unanimitat d'ambdues parts, sindical i empresarial.

Les reunions de la Comissió Paritària tindran lloc després de la sol·licitud prèvia de cadascuna de les parts o per convocatòria del secretari.

No havent-hi més assumptes per tractar, quan són les 11 hores, es dona per finalitzada la reunió en el lloc i la data indicats a l'encapçalament; s'aixeca aquesta acta per a constància d'allò tractat, i els presents la signen. El senyor Carlos Sedano Almiñana, assessor empresarial, ordena que es procedeixi als tràmits d'inscripció i registre de l'acta davant l'autoritat laboral i sol·licita que es publiqui en el BOIB.

SIGNATURES: