Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 621698
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears de l'Acta de constitució de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu sectorial de Vehicles de lloguer sense conductor i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni 07001835011996)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 26 de setembre de 2022 els membres de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu sectorial de Vehicles de lloguer sense conductor es van reunir per aprovar i acordar la constitució de la Comissió Paritària.

2. El 26 de setembre de 2022, Jose Carlos Sedano Almiñana, en representació de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu, va sol·licitar el registre, el dipòsit i la publicació de la citada Acta.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dicto la següent

RESOLUCIÓ

1. Inscriure i dipositar l'Acta de constitució de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu sectorial de Vehicles de lloguer sense conductor en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

2. Publicar el Conveni en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Fer constar que la versió castellana del text és l'original signada pels membres de la Comissió Negociadora i que la versió catalana és la seva traducció.

4. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

 

Palma, (signat electrònicament:4 d'octubre de 2022)

La directora general de Treball i Salut Laboral Virginia Abraham Orte Per delegació del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball (BOIB 97/2019)

 

ACTA 1 COMISSIÓ PARITÀRIA X CONVENI COL·LECTIU DEL SECTOR D'EMPRESES DE LLOGUER DE VEHICLES SENSE CONDUCTOR DE LES ILLES BALEARS (CODI CONVENI 07001835011996)

ASSISTENTS

Per la representació empresarial:

Sr. Ramón Reus Llobera (AEVAB)

Sra. Catalina Martorell Llompart (AEVAB)

Sra. Petra Mut Tomàs (BALEVAL)

Sr. Carlos Sedano Almiñana (assessors AEVAB-BALEVAL)

Sra. Ángela Salvador Rubio (assessors AEVAB- BALEVAL)

Per la representació sindical:

Sr. José Cambrón Torres (FeSMC-UGT)

Sra. Cecilia Brizuela Mosquera (FeSMC-UGT)

Sr. Pep Ginard Vallcaneras (FSC-CCOO)

Sr. Isaac Ayuso Lorenzo (FSC-CCOO)

A Palma (Mallorca), Illes Balears, a les 10:30 hores del dia 26 de setembre de 2022, al domicili professional de “C. SEDANO & ASOCIADOS”, firma que negocia el conveni col·lectiu a dalt ressenyat, situat al carrer Nuredduna, núm. 10, 2n, E, d'aquesta ciutat, es reuneixen les persones relacionades al marge esquerre a fi de celebrar la primera reunió, constitutiva, de la Comissió Paritària del X Conveni Col·lectiu per al sector d'empreses de lloguer de vehicles sense conductor de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, d'acord amb el que preveu l'article 8 del text convencional.

Es deixa constància que el Sr. José Cambrón Torres compareix per si mateix i per delegació de la Sra. Patricia Avilés Campos, que excusa la seva assistència. Igualment, la Sra. Petra Mut Tomàs (BALEVAL) compareix per si mateixa i per delegació del Sr. Pedro Moreno Moreno. Ambdues delegacions consten documentades.

Aixeca la present acta la Sra. Ángela Salvador Rubio, de la firma “C. SEDANO & ASOCIADOS”, assessora de la representació empresarial, per acord de les parts i acceptació de la designada.

Els punts de l'ordre del dia són els següents:

1. Constitució de la Comissió Paritària.

2. Constitució de la Comissió Tècnica prevista a la disposició addicional quarta del Conveni Col·lectiu, en matèria de PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS.

3. Precs, preguntes i comunicacions.

Aprovat l'ordre del dia, se'n procedeix al tractament i s'acorda el següent:

Primer. CONSTITUCIÓ DE LA COMISSIÓ PARITÀRIA.- La Comissió queda formada per vuit membres de les representacions signants, quatre designats per la part empresarial i quatre per la part sindical. Els titulars són nomenats per cadascuna de les organitzacions, sense perjudici de substituir-los o suplir-los en cas d'absència d'aquests. Els membres de cada part poden delegar per escrit entre ells mateixos el vot en cas d'absència.

Les organitzacions signants del Conveni Col·lectiu designen com a membres de la Comissió les persones següents: per la part sindical, el Sr. José Cambrón Torres, la Sra. Cecilia Brizuela Mosquera i la Sra. Patricia Avilés Campos, de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum de la Unió General de Treballadors de Balears (FeSMC-UGT); el Sr. Isaac Ayuso Lorenzo, de la Federació de Serveis a la Ciutadania de les Illes Balears de Comissions Obreres (FSC-CCOO); per la part empresarial, el Sr. Ramón Reus Llobera i la Sra. Catalina Martorell Llompart, de l'Agrupació Empresarial de Lloguer de Vehicles amb Conductor i sense de Balears (AEVAB); i el Sr. Pedro Moreno Moreno i la Sra. Petra Mut Tomàs per part de Balear de Lloguer de Vehicles amb Conductor i sense (BALEVAL).

S'acorda que la secretaria d'actes, la porta el despatx professional “C. SEDANO & ASOCIADOS”, assessors de la part empresarial.

S'acorda que la persona que actuï com a secretària ha de redactar l'acta de cada reunió dins dels deu dies hàbils següents a la seva celebració i l'ha de remetre a les parts perquè la revisin. A la reunió següent de la Comissió, ha d'aprovar i signar l'acta un representant de cada organització, juntament amb la persona secretària d'actes, llevat de la present. Les actes han de recollir els assistents, l'ordre del dia i els acords o desacords que s'hi adoptin, i s'hi han d'adjuntar els documents que s'acordi. Les manifestacions de part, les ha de dictar el ponent que les vulgui fer i, si són extenses, les ha de fer tot aportant escrit signat. L'acta de la present reunió s'aprova i se signa el dia de la data per totes les persones assistents per ratificar els acords adoptats.

La Comissió Paritària té establert, segons l'article 8 del Conveni Col·lectiu, com a domicili a efectes de notificació i reunió, la seu del Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB), a 07003 Palma (Mallorca-Illes Balears), avinguda Comte de Sallent, núm. 11, 2a planta.

Les funcions de la Comissió són les que preveu el text articulat del Conveni Col·lectiu, a l'article vuitè, així com a la legislació vigent.

Tots els assumptes que se sotmetin a la consideració de la Comissió han de ser remesos amb temps suficient al domicili d'aquesta, i sempre a través d'una de les organitzacions signants del Conveni, sense perjudici dels requeriments o les peticions que puguin venir d'òrgans de l'administració pública o de la jurisdicció social o que així estigui establert legalment. No obstant això, qualsevol part de la Comissió pot proposar a debat i decisió qualsevol tema a l'inici de cada sessió. Els acords es prenen per acord unànime de les dues parts, sindical i empresarial.

Les reunions de la Comissió Paritària tenen lloc prèvia sol·licitud de cadascuna de les parts o convocatòria de la persona secretària.

2. CREACIÓ DE LA COMISSIÓ TÈCNICA EN MATÈRIA DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS.- La disposició addicional quarta del Conveni Col·lectiu preveu la constitució, al si de la Comissió Paritària del Conveni, d'una Comissió tècnica que pot assumir competències generals, respecte del conjunt dels centres de treball inclosos en l'àmbit d'aplicació del Conveni, amb vista a fomentar-hi el millor compliment de la normativa sobre prevenció de riscos laborals.

La Comissió Tècnica queda integrada per les mateixes persones que constitueixen la Comissió Paritària, sense perjudici de substitució o suplència en cas d'absència.

Les seves competències són les que es relacionen a la disposició addicional quarta del Conveni Col·lectiu i es reuneix prèvia sol·licitud de qualsevol de les parts signants del Conveni.

3. PRECS, PREGUNTES I COMUNICACIONS.- No es produeixen intervencions.

Atès que no hi ha més assumptes per tractar, a les 11:15 hores, es dona per finalitzada la reunió en el lloc i la data indicats a l'encapçalament, s'aixeca la present acta per a constància del tractat, sent signada pels presents, i es mana al Sr. Carlos Sedano Almiñana que procedeixi als tràmits d'inscripció i registre d'aquesta davant l'autoritat laboral i sol·licitud de la seva publicació al BOIB.

SIGNATURES: