Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 615106
Decret de Presidència de l’Agència Menorca Talaiòtica núm. 2/2022, relatiu al nomenament dels membres del Consell Social de l’Agència Menorca Talaiòtica (exp. 03125-2022-2)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Vist l'acord del Ple del Consell Insular de Menorca, adoptat en sessió ordinària de dia 20 de desembre de 2021, relatiu a l'aprovació definitiva de la creació de l'Agència Menorca Talaiòtica i dels seus Estatuts (Exp. 0356-2021-000001), com a organització especialitzada sense personalitat jurídica pròpia dependent del Consell Insular de Menorca i adscrita al Departament de Patrimoni.

Atès que els estatus de l'Agència Menorca Talaiòtica estableixen que aquesta s'estructura internament en cinc òrgans de caràcter executiu - la Presidència, la Vicepresidència, la Direcció, Comissió Executiva i el Consell Rector - i dos òrgans de caràcter bàsicament consultiu - el Consell Social i el Consell Científic.

Atès que l'article 13 dels estatuts abans esmentats preveu expressament que el Consell Social de l'Agència Menorca Talaiòtica ha d'estar format pels membres següents:

a) El/la president/a de l'Agència, que pot delegar aquesta funció en la vicepresidència o en un altre membre del Consell Rector.

b) El/la director/a de l'Agència.

c) Els i les vocals designats per la Presidència de l'Agència en representació dels grups polítics, de les entitats i dels sectors econòmics i socials de l'illa de Menorca en els termes següents:

- Un vocal per cadascun dels grups polítics amb representació institucional al Consell Insular de Menorca, a proposta dels seus portaveus.

- Dos vocals en representació de les organitzacions sindicals més representatives en l'àmbit de l'illa de Menorca.

- Dos vocals en representació de les associacions empresarials en l'àmbit de l'illa de Menorca.

- Dos vocals en representació del Fòrum d'entitats del tercer sector de Menorca.

- Dos vocals en representació de les associacions relacionades amb la defensa del patrimoni històric i cultural en l'àmbit de l'illa de Menorca.

- Un vocal en representació d'una associació de caràcter ambientalista i ecologista amb ampli arrelament a l'illa.

- Tres vocals en representació dels titulars i gestors de terrenys de titularitat privada inclosos dins els components patrimoni mundial.

- Tres vocals en representació dels col·legis professionals d'implantació a Menorca i que tenguin una relació específica amb Menorca Talaiòtica: 1 d'ells haurà de ser Col·legi Oficial de doctors i llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de les Illes Balears, de la seva secció d'arqueologia, els altres dos s'elegiran entre els col·legis d'arquitectes, d'arquitectes tècnics, d'enginyers, de biòlegs i de geòlegs.

- Un vocal en representació del Consell Escolar de Menorca .

- Un vocal en representació de la Federació de Veïns de Menorca.

- Un vocal en representació del Consell de la Joventut de Menorca.

Vista la disposició addicional primera dels estatuts de l'Agència Menorca Talaiòtica què estableixen que «des del moment de l'entrada en vigor d'aquests estatuts, l'Agència resta adscrita al departament competent en matèria de patrimoni històric».

Vista la disposició transitòria segona, què estableix que la designació de la persona que exerceix la Direcció «s'ha de dur a terme d'acord amb el procediment previst en els presents estatuts» i que fins a la seva designació «les funcions pròpies de la Direcció seran assumides per la persona que exerceixi de cap del Servei de Patrimoni Històric del CIM».

Atès, per altra banda, el nomenament dels consellers executius efectuat mitjançant el Decret de Presidència núm. 422 de 9 de juliol de 2019;

Vista la delegació de la presidència de l'Agència en el Decret de Presidència núm. 21 de data 11-02-2022 (BOIB 23 de 12-2-2022), en la qual es delega la presidència en el senyor Miquel Àngel Maria Ballester, conseller executiu cap del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports;

De conformitat amb les atribucions que em confereix la normativa vigent i, en particular, la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars;

 

Resolc

Primer. Designar com a vocal del Consell Social de l'Agència Menorca Talaiòtica al director en funcions de l'Agència, José Simón Gornés Hachero, cap de servei de Patrimoni.

Segon. Designar com a vocals titulars i suplents del Consell Social de l'Agència Menorca Talaiòtica les persones següents:

- Sra. Carmen Reynés Calvache en representació del Grup Popular com a titular i la Sra. Misericordia Sugranyes Barenys com a suplent.

- Sra. Maria Lluisa Dubon Petrus en representació del Grup Socialista com a titular i la Sra. Verónica Llufriu Vidal com a suplent.

- Sra. Rita Ferrando Gomila en representació del Grup Més per Menorca com a titular i el Sr. Jordi Orell Villalonga com a suplent.

- Sra. Natividad Benejam Bagur en representació del Grup Podem com a titular i la Sra. Roser Roman Rivas com a suplent.

- Sr. Eugenio Ayuso Fernandez en representació del Grup Ciutadans com a titular i la Sra. Isabel Leon Martinez com a suplent.

- Sr. Servando Pereira Vas en representació d'UGT com a titular i la Sra. Lourdes Manzano Vascondeus com a suplent.

- Sra. Marta Febrer Torrens en representació d'ASHOME com a titular i la Sra. Azucena Jimenez Ruiz com a suplent.

- Sr. José Ángel Giménez Pons en representació d'APAME com a titular i el Sr. Jordi Bosch Morlà com a suplent.

- Sra. Anna M. Bagur Lopez en representació de la Fundació Líthica com a titular i el Sr. José Bravo Lodeizen com a suplent.

- Sra. Lina Pons Massanet en representació del Cercle Artístic, com a titular i la Sra. Antònia Gomis Pons com a suplent.

- Sra. Maria José Hernández Ravanals en representació de l'Ateneu Científic, Literari i Artístic de Maó, com a titular i el Sr. Martí Carbonell Salom com a suplent.

- Sr. Ángel Roca Vidal en representació de l'associació Societat Històrico Arqueològica Martí i Bella, com a titular i la Sra. Carmela Sanchez com a suplent.

- Sr. Cristòfol Mascaró Sintes, representant de la secció insular de Menorca del Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa, com a titular i el Sr. Miquel Camps Taltavull, com a suplent.

- Sr. Bernat Pons Pons, propietari de Talatí com a primer vocal en representació dels titulars i gestors de terrenys de titularitat privada inclosos dins els components patrimoni mundial i el Sr. Manuel M.ª Lora Buzón, propietari de Cornia Nou com a primer suplent.

- Sr. Johann Jackob Buttikofer, gestor de Sa Naveta des Tudons Talatí com a segon vocal en representació dels titulars i gestors de terrenys de titularitat privada inclosos dins els components patrimoni mundial i la Sra. Ivette Vanrell Barbat, co-propietària de Calescoves, com a segona suplent.

- Sr. Rafael Durán Vadell, gestor de Torralba d'en Salort com a tercer vocal en representació dels titulars i gestors de terrenys de titularitat privada inclosos dins els components patrimoni mundial i el Sr. Salvador Botella Mantolan, gestor Rafal Rubí, com a tercer suplent.

- Sra. Montserrat Anglada Fontestad en representació de la secció d'Arqueologia del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de les Illes Balears, com a titular i la Sra. Irene Riudavets González, com a suplent.

- Sr. Pere Crespí Salom en representació del Col·legi Oficial de Biòlegs de les Illes Balears, com a titular i el Sr. Josep Lluís Ferrà Marimón, com a suplent.

- Sr. Joan Josep Morro Mart en representació del Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports, Demarcació de les Illes Balears, com a titular i el Sr. José Antonio Fayas Janer, com a suplent.

- Sr. Jaume Mascaró Moll en representació del Consell Escolar de Menorca, com a titular i la Sra. Maria Camps Sintes, com a suplent.

- Sr. Gonçal Seguí Chinchilla en representació de la Federació d'associacions de veïns de Menorca, com a titular i i el Sr. Anton Soler Ferrater, com a suplent.

Tercer. Notificar aquesta resolució a les persones interessades, donar-ne compte al Ple en la primera sessió que tengui.

Quart. Disposar la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, sense perjudici de que tengui efectes des de la data en què s'hagi dictat.

 

Maó, 19 d'octubre de 2022

El president de l'Agència Menorca Talaiòtica

Miquel Àngel Maria Ballester

(DP 21/2022 d'11 de febrer)

(BOIB núm. 23 de 12-2-2020)